| Autor |
Zpráva |
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:36
- Nahlásit
jana33
Vlasta
Též se stavím za názor, že vzít ho přísněji bude spíš kontraproduktivní. Poslední dobou pracuje opravdu tak nějak bez zájmu, bez radosti, jakoby otráveně, podle mne musíš tohle prolomit a zase bude fajn. Aspoň na mne nepůsobí jako pes, co by potřeboval šlápnout trochu na krk.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:41
- Nahlásit
Petra Bailie
Oni na to přijdou,překonají to a pak budou o to lepší
a jinak gratuluji k výsledkům na WT
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:57
- Nahlásit
Tady je u Vlasty asi taky blbý to, že jsou to oba psi a tam je ta žárlivost a závist asi obtížněji překonatelná...to Borgo jako pes Corině jako feně ve všem ustupuje a když s ní na procházkách aportuju, nemusím mu nic říkat, sám zasedne nebo zalehne a čeká, nehrozí, že by jí to chtěl vyfouknout nebo s ní jinak soupeřit, taky ví, že i na něj se dostane.
Myslím, že podstatné je tohle ubrat a chovat se k oboum stejně, a Greenušk chválit,chválit,chválit a "neshazovat" ho před malým. asi máme všichni sklony je přeceňovat stylem ty už jsi velký, ty to umíš, musíš mít rozum, on ještě....atd. ale vždyť jsou to jen psi
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:59
- Nahlásit
Ketrin1
jo asi to děláme všichni a nevědomky - já určitě...
Petra Bailie
taky gratuluju - až teď jsem se dívala ny výsledky - jste šikulky
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 10:11
- Nahlásit
Vlasta
Díky, Tinečka mi dělá radost. Asi nejhorší bylo, jak to tam je zapachované, bažanti se provokativně promenovali po poli, prostě něco pro Tinu. Ale jinak hezky postavené disciplíny, bylo vidět, že to mají rozhodčí promyšlené. Neskutečná je ta Zity fenka, 99 bodů ze sta....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 10:17
- Nahlásit
Petra Bailie
jj, na nás při příjezdu útočil královák - při 3. autu až byl tak nasraný, že skákal na zrdcátko
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 10:19
- Nahlásit
Petra Bailie
Vlasta
A to faaakt ti psi nosí dumíky,když vidí bažanty? to bych teda naše nepřesvědčila ani náhodou
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 10:22
- Nahlásit
teprve teď koukám, o čem se to bavíte Petra Bailie jste šikovné! Líbí se mi jak tam jsou ty úlohy popsané, aspoň si to člověk může trochu představit...
psi nosí dumíky,když vidí bažanty? to je pro mě taky scifi!
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 10:44
- Nahlásit
Ketrin1
psi nosí dumíky,když vidí bažanty? No jak kdy.... Při první disciplíne v L Tina nezaregistrovala hozený marking, takže vyběhla trochu jiným směrem, zmizela ve smrčkách, kde ti bažanti byli nalezlí a pak jsem jen slyšela, jak je postupně zvedá až někde na kopci. Přihrnula se až po asi stopadesátém zapískání, celá spokojená, jak se ten den vydařil, cestou našla toho dumíka a donesla. Ale jinak - bažanti byli poměrně daleko, dumík je blízko, takže že by to pes ulomil úplně jiným směrem a hnal se lovit bažanty, to ne. Spíš je hodně rozptylovaly ty pachy, ideálně se má pes s aportem vracet nejkratší cestou a mnozí to šněrovali sem tam, jak něco dostali do nosu. Prostě je pro ně v takových podmínkách obtížnější soustředit se na práci.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:10
- Nahlásit
Jo, tak to bych tedy taky nedonutila, aby mi Charlotte přinesla dummíka, když by někde běhal bažant.
To tedy obdivuji!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:11
- Nahlásit
jana33
mě Greeny reagoval jednou na bážu v dálce, ale jinak jsme je moc neviděli a ty zbytky křídel co se tam válí po poli ho nezajímaly
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:15
- Nahlásit
Vlasta
Tak to tě můžu ujistit,že naši by snosili všechny zbytky křídel a divili by se,že nejsou dostatečně chválený
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:39
- Nahlásit
Tak jsem právě Fandulce zaplatila klubovku na Konopišti,jsem taaak šikovná
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:44
- Nahlásit
bilksa
Na druhou stranu, pes má nosit to co chci já, ne to co chce on. Je to jen o způsobu výcviku. Bailinku bych odpískala hned od čehokoliv, s Tinou na tom musíme ještě zapracovat.
jana33
Výborně to se tam potkáme!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 11:47
- Nahlásit
jana33
my Hujeři to máme zaplacené asi měsíc - ale prý jsem nebyla první přihlášená se divím
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 12:15
- Nahlásit
Petra Bailie
Jasně,je to o vedení a o tom,co po psovi chci. My s dumíkama skoro necvičíme, když už tak s pernatejma nebo se spárkama a skoro furt po nich chceme,aby něco venku zvedali a vyháněli, něco textilního se u nás nebere v potaz
Vlasta
Já se divím,že jsem letos tak šikovná,že jsem to zaplatila při první uzávěrce,jsem děsnej lempl
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 12:35
- Nahlásit
jana33
Tina má též priority jasné, ale postupně vzala dumíky na milost, přeci jen v Praze je to s nimi o dost jednodušší, můžu cvičit prakticky kdekoliv a přitom mám psy pod kontrolou. Bailině je to úplně šumák, hlavně že může nosit. Baví ji komplikované úlohy, čím složitější, tím lepší. Naštěstí jsou labroušci tvární, takže je možné tu loveckou vášeň trochu přesměrovat právě na sport s dumíkama. Nemám pocit, že by se bavili hůř. Kdybych ale potřebovala nechat Tinu "zdivočet", šlo by to asi dost rychle.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:01
- Nahlásit
Zaplaťpámbů za dumíky, chodit na běžnou procházku s kapsama plnýma bažantů by bylo přinejmenším nepraktické
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:14
- Nahlásit
Ketrin1
Na běžný procházky nám stačí míček na šňůrce, to se ode mě ani jedna blondýna nehne a s chutí se přidá i malej trhač
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:25
- Nahlásit
Petra Bailie
Jo, je mi to jasné, že je to o způsobu výcviku, ale jsem na tom stejně, jako Jana - denně něco vyhání a zvedá, tak bych ji asi uřvala, ale to by nevypadalo moc efektně.
Jinak také nosím na procházky dummíky, je to fajn.
Na Konopiště jdu hlásit dnes.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 18:19
- Nahlásit
Tak dnes čekáme návštěvu kamarádů - pizza připravená, mňam, už teď se mi sbíhají sliny.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 08:05
- Nahlásit
už jste viděli?
http://revue.idnes.cz/retrivr-zachrana-stenete-0hh -/zajimavosti.aspx?c=A120410_120545_zajimavosti_nh
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 09:44
- Nahlásit
Eda
šikovná čubina!
tohle je taky dobré
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 09:45
- Nahlásit
Eda
Já už na to koukala včera,ale teda toho majitele,co to točil bych nakopala. Ale jinak je to samozřejmě dojemné
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 10:07
- Nahlásit
Ketrin1
jo, to by se mnou asi hnědka nedělala )
jana33
hmm, asi zkoušel, co štěně vydrží
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 10:14
- Nahlásit
jana33
no nevím ale spíš mi připadá jako by se to tak dělo opakovaně - že se to štěně netopí ale prostě plave a pak mu máma pomůže vylézt...? nevidím tam žádnou velkou paniku...
zato Corina se včera večer pokoušela utopit kunu a nebýt mého zásahu, by se jí to asi podařilo
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 10:22
- Nahlásit
Ketrin1
a proč jsi propánajána zasahovala? s kunou nemám nejmenšího slitování! po tom co páchala a páchat bude v domech našich sousedů... ale chytli jsme ji do pasti (živou), dali do kufru auta a vyvezli hódně daleko do přírody, takže žádná smrt
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 10:23
- Nahlásit
Ketrin1
To je krááásný
Jo,určitě to bylo opakovaně,ale každopádně to štěně tamtudy nemohlo vylézt,a když se snaží minutu vydrápat a nejde mu to,tak to asi pro něj zrovna příjemný nebude
A co dělala? Odchytla někde kunu,donesla si jí do rybníčku a držela jí hlavu pod vodou?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 10:27
- Nahlásit
Eda
nóó - nějak jsem na to neměla nervy, Cora nepříčetně ječela a kdo to má poslouchat, o kunu ani tak nešlo, ať se klidně utopí- ale potichu
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 10:34
- Nahlásit
jana33
přesně nevím, byla tma - poslední čurka před spaním, každopádně když jsem se šla podívat na co tam řve, tak jsem ji našla stát po břicho ve vodě a nepříčetně vřeštět a plácat tlapou do vody a obíhat to dokola a tam se zas plácalo to zvíře a taky řvalo divím se že kuna neutekla na strom nebo tak, ale asi ji Corina překvapila a zahnala do té vody.
|