| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:03
- Nahlásit
jana33
Naprosto tě chápu...
Ewka
No jo, já jsem hrozná tyranka. Pesany miluje, ale mají u mě jasné mantinely. Nechám se olízat, pomazlíme se, na povel mohou vyskočit i na gauč. A nemyslím si, že by je to nějak rozhodilo:
Naše holky směly do našeho pokoje, pak jsme se s manželem odstěhovali, naši z toho mají ložnici, takže tam teď nesmí a rozhodně netrpí.
Sestřenka má tři psi (kluky), má nový gauč, tak tam teď také nesmí, má přítele, takže do postele už se také nevejdou a nechtěj je tam a pánové si normálně zvykly a naopak jim to prospělo - srovnali si to i ve smečce mezi sebou.
Tohle ale nejlépe ví Vlasta, co by to udělalo a musí najít způsob, jak na něho.. Jestli pomůže sbalený čemodan a bouda, tak paráda.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:08 - Změnil/a: Ewka
- Nahlásit
bilksa
Tak u mě mají psi také mantinely a to myslím, že jsem přísnější, jak většina ostatních, ale mít je večer jinde, jak v posteli, chybí mi to, jsem tak zvyklá, prostě častěji převlékám .
A myslím si, že staršího psa, co celý život spí v posteli a najednou nebude moci, to rozhodně nějak kladně nepoznamená. Ale to je jen můj názor .
Hele, o příteli to není, ten se tam vleze taky .
jana33
No já vždycky čekám co nejdéle, dokud nenajdu klíště a byl klid a najednou ty potvory vylezly :-/.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:20
- Nahlásit
Haha, věčné téma postele... naši psi sice do podkroví (kde jsou ložnice) nesmí, resp. zas tak moc to nehrotím - pokud si někdo chce psa nakvartýrovat do postele, tak prosím... ale moc se to neděje a moc tam sami od sebe nechodí , jelikož veškerý život se odehrává v obytném přízemí. není to teda z důvodů kynologicko-výchovných, ale ryze praktických - mám za to, že život je moc krátký na to, aby se pořád uklízelo
jana33
Ferda je šílenec, to se ví dávno... ale jak je Samovi?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:29
- Nahlásit
Hele,já myslím,že je každého věc,kde psy má a jak s nima žije a může si to udělat podle svého, nicméně řešit Vlastinu situaci,kdy je pes demotivovaný a "ublížený" cíťa, tímto způsobem,se mi zdá dost kontraproduktivní, resp. si myslím,že by to mohlo nadělat víc škody než užitku,zvlášť když je v posteli Greeny zvyklý celý život....
Ale jinak uznávám,že v těch pěti psech už je to někdy boj o centimetry
Ketrin1
Ferda se mě chystá připravit o nervy....
Samoušek snad dobrý, alespoň nic neříká, už jsem o hodně snížila i ten Prednison,takže čůrá častěji,ale stíhá to ven a v noci vydrží
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:41 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Já také nikoho neodsuzuji, že má psi v posteli - i to chápu, jen píši vlastní zkušenosti, co to udělalo se psy, kteří tam směli a najednou se něco změnilo - vůbec nic. Párkrát to zkusili, stačil zákazový povel a v pohodě.
Jinak já to nemám povolené také z důvodu uklízení, navíc mám astma a funět do psích chlupů by mi ani nedělalo dobře. No a celkově to takhle máme nastavené odjakživa a vyhovuje to oběma stranám.
Myslím, že je to opravdu o tom, jak je člověk zvyklý, a jak si psi prostě naučí. Nejsou spokojenější tak, ani tak. Prostě stejně.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:42
- Nahlásit
Je to těžký, nevím jak moc to na mě hraje a jak moc je to vážné, takže postel je zatím dovolena, momentálně řešíme ještě i nežraní, dokonce nežraní i když je v granulích něco dobrýho / konzerva, jogurt/ - uvidím jak dál, už jsem uvažovala i o nějaké nemoci, ale hraje si a lítá jako vždycky tak snad nemocný není a i předtím se stávalo že měl nežrací období.... ale díky všem za rady.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 19:50
- Nahlásit
Vlasta
A nežere od té doby, co máš Kokina, nebo až teď? Nemůže to také být obdobím hárání fenek? Sestřenky psi také na jaře nežerou.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 20:30
- Nahlásit
bilksa až teď cca 14 dní je to naprd s jídlem... ale asi 2 dny nežral i Kejsa, takže to fakt asi holky háravý.... ale psycho Mydlík v tom pokračuje
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 20:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
No nebijte mě. Já zastávám názor,že je pes šťastný v mé společnosti ikdyž se mnou nespí v posteli. Nikomu to nevnucuji,ale pozice o level výš je pán,než já, má něco do sebe.
Green co jsem poznala je jiný pes v době,kdy se necvičí a jiný,když maká. Teď bych řekla,že to přestal oddělovat,takže je zcela jistě třeba nějaká změna. Je na Vlastě,jak si s tím poradí.
Vlasta má najednou tři psy,což už je smečka a občas se musí jeden - dva smířit s tím,že jsou jinde ,než ten třetí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 20:58
- Nahlásit
Zuzana T
ale pozice o level výš je pán,než já, má něco do sebe.
Zuzko,když já jsem přesvědčená,že zrovna tohle se nevyjadřuje spaním v posteli.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 20:59
- Nahlásit
jana33
netvrdím,že jen tím
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:28
- Nahlásit
Zuzko,když já jsem přesvědčená,že zrovna tohle se nevyjadřuje spaním v posteli.
Přesně tak, tohle nehraje ale vůbec roli.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:29 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
jana33
A já si zrovna myslím, že je to jedno z věcí, které pomáhají k upevnění pozice. Není to jen tohle, to je jasné a rozhodně podle zkušeností jsou fenky v tomhle mírnější, ale u dominantnějších psů a psů, co zkouší převzít pozici alfa to bylo jedno z věcí, které fungovalo.
Dost jsem se vrtala v etologii při psaní diplomky a tohle mě fakt zajímalo. I na cvičáku spoustu lidem toto pomohlo.
Ovšem nejlépe zná páníček svého psa. Takže doufám, že Vlasta tomu přijde na kloub.
Každý pes je jiná osobnost, u jednoho to roli vůbec hrát nemusí, u jiného ano. Mám několikátého psa - měli jsme doma psi i feny loveckých, služebních plemen i kříženců a musím říct, že teď u holek by bylo úplně jedno, jestli by spaly v posteli, co se týče postavení. Ale měli jsme ovčáka a tam se tvrdě museli dodrževat právě tahle pravidla. Moc mi tenkrát pomohla knížka od p. Mikulici - Poznej svého psa. Skvěle popsaná etologie i pro laiky.
Takže pokud to nemusíte řešit a nikdy jste nemuseli, buďte jen rády. Já naštěstí teď s holkama také tohle neřeším. S nima je vše pohodička.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:34
- Nahlásit
bilksa
Jasně,až mě bude chtít pes sežrat,tak ho do postele pouštět nebudu. Ale jinak si myslím,že spíš tu pozici upevńuje jednoduchý fakt,že kdykoli řeknu dolů, všichni hned slezou a čekají na další povel,než se smí vrátit....to samé platí třeba při známém procházení dveřma,u nás ženou psiska,ale zase je to o tom,že když je někdo za plotem a jdu otevřít,tak si psiska nedovolí vylítnout a čekají na povel, zase si myslím,že to upevňuje lidskou pozici víc, než když budu psa buzerovat,že chodím vždy první já
Ale jinak si to stejně bude muset rozklíčovat Vlasta, ale já být na jejím místě, tak to "silou" neřeším.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:37
- Nahlásit
bilksa
Je fakt, že já Greena vůbec neznám, ale nepřijde mi takhle z toho, co čtu, jako nějaký tvrďák, kterému by zrovna tohle pomohlo, ale máš pravdu, že tohle musí sama majitelka poznat nejlépe.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:45
- Nahlásit
Já ale netvrdím,že silou,jak jste na to přišly?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:48
- Nahlásit
Zuzana T
A kde někdo něco takového píšeme? Dala jsem silou do uvozovek, myslím tím obecně nátlakové akce nebo nějaké zásadní změny pravidel
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 21:59
- Nahlásit
jana33
Já myslím,že každý na to koukáme ze svého pohledu a podle svých zkušeností.Vlasta už něco vymyslí
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2012 22:03
- Nahlásit
Zuzana T
No,nic jiného jí nezbyde
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 07:20
- Nahlásit
Jo přesně holky - nic jiného než na to přijít mi nezbyde..... jinak Greeny není žádný tvrdák, je to spíše mamánek, závislák, a citlivka - když jsem ho párkrát chtěla usměrnit fyzicky tak se sype tož nevím co s tím.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 08:05
- Nahlásit
Vlasta
No já mám z minulosti podobné zkušenosti s Borgem (kravení na zkouškách, když to přitom bezpečně uměl), zřejmě to bylo tím, že se cítil být pod přílišným tlakem z mojí nervozity a byl to takový začarovaný kruh. Až když si paňucha splnila své cíle (CH CZ + všestrannost) a ukončila jeho ofic.kariéru, pes se okamžitě přeladil do naprosté a trvalé pohody.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 08:11
- Nahlásit
Ketrin1
že by?? Ale mě připadalo že ho to bavilo, dělal s radostí a to už nemá tu radost...
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 08:14
- Nahlásit
Vlasta
Aha... to Borgo tu radost měl vždycky, hlavně když mě vypekl na zkouškách
stejně je mi jasné že to není to, co chceš slyšet, jen jsem chtěla naznačit že větší část problému bývá v hlavě vůdce, ne v psovi, který to jen přebírá
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 08:39
- Nahlásit
Ketrin1
jo to já si připouštím, on za to nemůže, to já jsem někde udělala chybu a nejsem si jistá ani přesně jakou a ani kdy se to stalo ....... to už mi říkala Míša že se musím vrátit zpátky jak v práci tak ve vztahu s ním.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 08:57 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Tak když chce pes pána sežrat, to už je na odborníka - to už je fakt extrém. Jde jen o to, že podle toho, co píše Vlasta mi prostě přijde, že je hošánek moc rozmazlený a najednou na něho není tolik času. Byl šéfem, vrchním, co měl největší pozornost a najednou tím není. Co zkusí, aby si znova získal svou pozici? Bude trucovat a dělat naschvály.
Viděla jsem to už mockrát. Ale fakt je to těžké radit takhle, když ho nemáme doma.
A Vlasta na něco přijde a silou tedy rozhodně ne! Jen dáváme se Zuzkou návrhy, které by se mohly vyzkoušet.
Třeba by mu to pomohlo a to za to stojí, ne?
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:04
- Nahlásit
Vlasta
Mě k tomu napadá ještě jiná možnost: nemůže to být tak, že měl problém smířit se s Kokinem, začal stávkovat a blbnout při práci, takže byl převážně napomínán, zatímco mrňous za mnohem "horší" práci chválen? Může to být začarovaný kruh - třeba by pomohlo na chvíli zapomenout, na jakém levelu už byl a začít s ním dělat mnohem snazší věci, aby byl zase hvězda a zasloužil pochvalu. Sebe musím též hodně hlídat, abych Bailinku takto neopomíjela stylem - ty jsi starej mazák, tohle máš dávno umět. Jednu chvíli mi dokonce začala schválně ničit dumíky - zastavila se kousek ode mne a cvak ho! Prostě vzteky bez sebe, že je najednou na druhé koleji.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:07
- Nahlásit
bilksa
Třeba by mu to pomohlo a to za to stojí, ne?
No,právě šlo o to,že já, Ewka a Helča si mslíme,že by to mohlo být kontraproduktivní a naopak situaci zhoršit
Vlasta
Já bych se mu prostě začala sólo věnovat, na cvičení se vybodla a jen procházkovala,hrála, ostatní rady ti ani navrhovat nebudu,protože by to znamenalo zapojit malýho a riskovat jeho"klidy",tak to bys nechtěla. Hele já to teď taky musím vyvažovat,vidím na Fanče,jak se jí dotýká,když cvičím nebo sólo chodím s Barbuchou, ale je tedy pravda,že u nás to má spíš opačný efekt,že se o to víc snaží
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:18
- Nahlásit
jana33
no solo cvičí vždycky - max. při procházkách udělám přivolání nebo stopku pro oba - ale jak píše Petra - sklouzla jsem hodně k tomu, že na KOkina jsem byla měkká a přesně jak je malý tak chválím za všechno a na Greena tvrdá proto, že Greeny je starý a už to umí - a asi to je ono co mi teď vrací - vzpomínám si, že mi Míša jednou říkala: on to dělá už jenom proto, aby jsi na něho neřvala - ne proto že chce pochválit.....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:19
- Nahlásit
Je to fakt těžké. TOhle si musí vyřešit Vlasta. Holt na to máme každý jiný pohled a názor.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2012 09:32
- Nahlásit
Vlasta
Prostě musíš ubrat a chovat se k oboum stejně, a Greenušk chválit,chválit,chválit a "neshazovat" ho před malým. To je jak s příchodem mimina a s jeho starším sourozencem
|