Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:18
- Nahlásit

Tak jsme se vrátili z veteriny. Samoušek byl shledán provozuschopný,na prostatě má jen nějaké drobné cystičky,takže má brát 2 měsíce Prostenal a mělo by to být Ok,ještě nám bylo doporučeno Gingo na začínající problémy se sluchem. S Fany to bude složitější, vypadá to opravu na nějaké měkké tkáně,šlachy,vazy úpony,takže v srpnu půjde do sedace a na podrobné rentgeny ze všech stran a úhlů,jestli tam má něco blbě zhojenýho,tak by tam mělo být vidět nějaký zbytnění tkáně nebo něco podobného. Takže to bude asi na dlouho a je s otazníkem,co se bude dát dělat,až se přijde na to,co to teda je

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:27
- Nahlásit

jana33
No tak to je tedy radost, ale pořád je naděje, že to bude dobré!! Kdyby to nebyl takový magůrek, bylo by to hned snažší...

Já jsem úplně hotová - dopoledne jsem dávala dohromady papíry ke cvičáku, odpoledne jela na nový bydlení, kamarád přijel zaměřit nábytek, pak jsme orali a zasazovali brambory, pak zpět domů, tady vytrhat čtyři kolečka cibule a nakonec letět s kýblema nakrmit kachny na rybníky. Fuj, jdu do sprchy.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:56
- Nahlásit

bilksa
No nevim,Duchek moc nadějně nevypadal,sám říkal,že kdyby to byl problém kloubu,udělá artroskopii,ale s těma měkkýma tkáněma je to dost problém. no,asi s tím stejně nic nenadělám. Ale máme povoleno cvičit,tak to je hlavní.

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 21:22
- Nahlásit

jana33
Já si myslím, že když ten pejsek cvičí, hýbe se, tak je to pro něj lepší - to místo zesílí. Dědovi takhle praskl meniskus při maratonu, nic s tím nedělal a ten se sám obalil... běhal s tím ještě dalších deset let a stále ještě sportuje.

Třeba se to místo také zesílí a pokud to Fanču nebude hodně bolet a obtěžovat, tak by to nemuselo být tak špatné.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 21:55
- Nahlásit

bilksa
Ha,tak už víme,kde bereš tu svou energii - máš to v genech

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 22:05
- Nahlásit

bilksa
Jo,kdyby si s tím tělo poradilo samo,tak určitě,akorát Duchek říkal,že kdyby to bylo něco malýho,tak od zimy by se to už zahojilo,že takhle to vypadá,že si tam madam něco pohnojila hodně.No,uvidíme,nic s tím nenaděláme a madam si z toho zjevně nic nedělá
Jo a Samouš nám fakt hubne,každej rok na honech zhubnul a pak to zas nabral,ale letos poprvé už má s tím nabíráním problém,chybí mu tři kilíčka,budu ho muset do honů futrovat.Asi je to věkem
Zuzana T
Hele,ono na ní dojde,od září z ní tu energii vysajou dětičky

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 22:08
- Nahlásit

Zuzana T
Ještě to, tak!! To bych se nezastavila ani na chvilku. Já jsem (naštěstí) celkem líná. Když se odpoledne natáhnu, tak jsem schopná vytuhnout i na dvě hoďky.

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 22:13
- Nahlásit

jana33
Alespoň, že si z toho kočička nic nedělá!! Tak uvidíme, je to s nimi trápení...

Zatím se na dědičky těším, ale to víš, že mi dají zabrat....

Zítra razíme s kolegyní na IZS projednávat zahájení spolupráce IZS a speciálně vyškolených canisterapeutických týmů v rámci krizové intervence. Držte palce, ať to dobře dopadne - chystá se na nás pět odborníků, tak jsem malinko nervózní.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 22:14
- Nahlásit

jana33
nevěřím,Šárka se rychle regeneruje

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 22:16
- Nahlásit

Zuzana T
Já jsem jako ještěrka - usekneš mi ocásek a za chvíli mi doroste...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 22:19
- Nahlásit

bilksa

Vlasta
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 07:29
- Nahlásit

bilksa
Když se odpoledne natáhnu, tak jsem schopná vytuhnout i na dvě hoďky. Hmm, tak to když já se odpoledne natáhnu, tak jsem ráda, že vůbec ještě večer vstanu...... že to neprotáhnu do rána.
Tady momentálně vypadalo, že je půlnoc - venku tma a velmi zodpovědně pršelo.

bilksa
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 07:37
- Nahlásit

Vlasta
U nás zatím nic - hodně to fouká a dost se ochladilo, ale neprší. Vyrážím na ten IZS, tak držte palce.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:06
- Nahlásit

Pokouším se vytáhnout historii zaměření pozemku z roku 1959 - už jsem obeslala ústřední archiv, katastr a všude mi píšou, že to nemají - myslím, že pohádka o kohoutkovi a slepičce byla krátká proti úředním postupům. Jeden úřad mě odmítně a řekne že to je jiný, napíšu tam a taky to nemají - zřejmě nekonečný příběh -- mám depréze...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:24
- Nahlásit

Vlasta
co to řešíš?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:57
- Nahlásit

Zuzana T
dědictví mojí máti - 50 let postavený plot na zahradě, 50 let myšlenky ža ta zahrada je celá naše a na ní postavená kůlna a skleník se zděnými základy - máti to před 6 lety zdědila, letos míní prodat a nejednou se zjistilo, že nám nepatří část zahrady - prostě je souseda, který velmi agresivně začal na máti vybuřovat, sundal kus plotu, zbořil naši část kůlny ny nšem pozemku a udělal si k ní z druhé strany vstup a z naší ho zaslepil a má naši kůlnu - to samé skleník - oznámil pouze že on si na svém pozemku bude dělat co chce - plotek neopravil a neposunul, máti z kůlny odnesl všechno dřevo, přibral plotovky a stavební kámen z naší zahrady a natáhl drát - za drát se nesmí - jako hovado nejvyššího kalibru - máti na nervové zhroucení.... jeho zdůvodnění stavu je to, že jeho předci tu část zahrady pronajali našim předkům a on by vlastně měl ještě chtít za 50 let nájem. My tomu nevěříme, strejda byl na to moc pečlivý - prostě se někde stala chyba a potřebuju ji najít - ale netuším kde.

Fresh
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 10:50
- Nahlásit

Petra Bailie

gratulace k rtg, to vzdycky potesi, u vas po tom zraneni jeste vic

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:14 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Vlasta
Prosímtě, jestli je to tak s těmi pozemky, předpokládám, že jste to zjstili novým zaměřením, tak můžete na sousedovi vymáhat náhradu škody. Za kůlnu, skleník a vše ostatní, m.j. pokud si přivlastnil vaše věci z kůlny, tak je to krádež...To, že stojí cokoliv z vašeho majetku u něho na pozemku, tak je to stav "stavba na cizím pozemku" a on nesmí naložit bez předchozí dohody s tímto majetkem tak, jak naložil, ani si jej sám přivlastnit. Prostě vaše "věci" u něj, neznamená, že jsou jeho. Braňte se!!!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:32
- Nahlásit

Eninka
Jo to my víme, zjistilo se to když se u sousedů dělala pozůstalost - my při naší jsme nekontrolovali jestli sedí čísla a metry parcel .... takže na nás soused po 6 letech klidného spolužití vystartoval a dělá děsné dusno. On zavolal geodety a nechal nově zaměřit kde je hranice a nyní doslova šikanuje máti ( ona tam naštěstí nebydlí, ale jezdí tam na chalupu) tím, že jí vytrhá i dlaždice kolem domu které zabraňují vodě aby zatékala pod dům, bo to je jeho pozemek a on to tam nechce - hrana pozemku začíná s omítkou zadní části domu - nyní jo přemýšleli jsem že na něho podíme trestní oznámení na Policii a uděláme to, ale chceme hlavně zjistit kde je ta chyba s tím pozemkem. Vůbec nechápu, jak se někdo může chovat takto hovadsky - to je fakt neskutečné.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:35
- Nahlásit

jana33
Ach jo, ty psiska se nás natrápěj, každou chvíli něco. Ty snad fakt nemůžeš mít normální zdravý zvíře. Ale měkký tkáně někdy takhle trvají, taky si myslím, že pohyb v rozumné míře bude ku prospěchu. No myslí na vás, držím palečky.
Fresh
Díky, co tvůj Viky, doufám už je jako novej? Dívala jsem se, že RS má nový webovky, pěkný.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:40
- Nahlásit

Vlasta
to, jak je to s tím pozemkem a proč se to stalo musítě zjistit na úřadech, je otázkou, jestli katastr neudělal nějakou krpu, ale nedávno jsem řešila podobný případ u známéno - to samé, zahrada - hranice odjakživa na jednom místě a po novém zaměření jsou najednou metr u sousedů atd atd. Totiž dřív se hranice nezaměřovaly podle satelitu, ale podle nivelačních bodů a to bylo mnohdy nepřesné - ale chyba to není vaše...to s těma dlaždicema... lze vynutit věcné břemeno u soudu na položení těch dlaždic na sousedově pozemku právě z důvodů, který se vám stal a odůvodnit to musíte škodou, která by vám vznikla...ale mám obavu, že trestní oznámení nic nevyřeší, spíš bych šla občanskoprávní cestou i ohledně škody i věcného břemena. Každopádně by bylo dobrý získat původní geometrický plán a všechny doklady s podklady čísel a zaměření těch parcel. Jo a ještě jedna věc, jsou i případy, že se geodet mohl zmýlit.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:45
- Nahlásit

Vlasta
Teda vy máte věci! A to byl předtím soused normální?

Petra Bailie
Tak ona by byla zdravá,kdyby nebyla debilní a v zimě se nebavila tím,že schválně lítala a brzdila na ledu a neměla hroznou prču z toho,jak si namlátí prostě jí chybí nějaý sebezáchovný mozkový bunky,no

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:45
- Nahlásit

Vlasta
No tak to ti nezávidím,s kretény se špatně domlouvá.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:54
- Nahlásit

Eninka
no my máme jenom zaměření z roku 1959 kde je přímo napsáno že část parcely XXX se slučuje s parcelou yyy - Y je naše a X byla v té době louka - pátráme na základě čeho se dělalo zaměření, bo v katastru je právě z té naší části co měla být sloučená vytvořená nová parcela se svým číslem- ve vlastniství souseda ... a naše další dvě parcely ze kterých se skládá zahrada souhlasí...
jana33
jo předtím jsme se pozdravili přes plot a nijak se s nimi nebavili...ani oni ani my jsme o to nestáli..

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 12:02
- Nahlásit

Ahojda... jen vás zdravím, abyste věděli že jsme se v horách nepomlátili... bylo to super a přála bych vám vidět, jakou zátěž, fyzickou i psychickou a jaké terény na třítisícovkách i jinde v pohodě zvládla naše čtyřnohá epileptička... udělala mi obrovskou radost. No a zas mizím, neb aby se to vyrovnalo, tak v práci máme velmi velmi nepříjemný pracovní úraz, byť ze strany firmy nezaviněný, ale zatím nestíhám nic jiného než řešit toto
Petra Bailie - skvělý a moc Ti to přeju

Fresh
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 12:17
- Nahlásit

Petra Bailie

ani ne, obcas kulha a bude nejspis porad, neda se svitit. Jojo, web jsme konecne rozjeli, bylo za tim prace jak na kostele, ale konecne se povedlo a to, co ted mame, je naprosta spicka, uplna bomba

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 12:51
- Nahlásit

Ketrin1
Tak to je super,že to takhle zvládla,mám z vás radost
Fresh
Tak ono je ještě brzo,uvidíte na konci roku,ale tak jestli ho to nebude omezovat a jen si prostě občas zakulhá,tak to bude fajn,ne?

Fresh
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 13:00
- Nahlásit

jana33

jako nenadelam nic, takze to neresim. Pro par aportu ho obcas pustim, nekdy po dobehu stoji na trech, jindy na nem neni nic poznat. Nekdy trosku zakulha rano, jak vstane. Nikdo nevi no...je treba jeste pockat, je to "teprve" 8 tydnu. Ale kazdopadne i kdyz kulha, tak min a min, takze nejaky zlepseni tam urcite je. Ale byl jsem na Jaggy a tam mi Vlasin rekl to samy, ze proste je treba to brat tak, ze kdyz bude ve velky zatezi, tj. hony/trialy, tak proste se muze stat, ze holt bude cely den kulhat. Ale kdyz ho to nebude omezovat, tak to tak nechame, nema cenu do nej nejak rezat. Ja vidim problem v tom, ze i kdyz to toho psa bude bolet, tak jakmile zacne pracovat, tak na vsechno zapomina, a nechci ho behem roku dvou uplne odrovnat. Je to proste na pytel...

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 13:00
- Nahlásit

Vlasta
kdyby jste měli pocit, že je opravdu něco "špatně" tak dejte žalobu na soud na určení vlastnictví. Já nechci radit, když nevím, a hlavně nevidím ty doklady, to musíte z toho sami vyčíst, kde se co stalo jinak než mělo. Ale pokud se vám fakt jeví, že takto to být nemá, rozhodně nechte rozhodnout soud, to máte jistotu (i když u soudu už taky žádná pokaždé není), že je vše, jak má být, anebo naopak...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 13:14
- Nahlásit

Eninka
Jj, nás jenom ničí ten pocit bezmoci - hovado nám běhá po zahradě, ubourá kus naší kůlny z našeho pozemku ( ta nová hranice totiž vede skrz tu kůlnu) aby si ji mohl používat sám na svém a ještě vyhrožuje - fakt neskutečné! Ani tam nemůžu se psama, bo je tam místo plotu drát ohraničující sousedovo nově nabyté

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání