Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:15
- Nahlásit

Krásný http://www.stream.cz/uservideo/597435-jak-pes-poma ha-steneti-ze-zamcene-klece

Vlasta
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:37
- Nahlásit

jana33
hezký - jsou mazaný co??

bilksa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:13
- Nahlásit

jana33
Jo, tenhle marking je fakt na hlavu... Já tedy ještě nemusím slídění - už dvakrát měla Charlotte na podzimkách slídit v zasetém poli, kde byl porost asi 5cm. No tak co tam asi ten pes má slídit???

Vlasta
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:16
- Nahlásit

bilksa
myslíš to pole jak si tam Greeny vyslídil tu kaluž močůvky??? Do dneška na to vzpomínám se slzama v očích

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:34
- Nahlásit

Vlasta
Ono je to také o lidech,kteří zkoušky připravují.Jednou je marking na posečené louce,jednou přes tři různé terény,jednou slídíš v řepce ve 30ti st. vedru,podruhé v krásné horské louce vzrostlé ke kolenům.Bohužel se musíme připravit na všechny varianty - stejné to nebude asi nikdy.
Ty tyče na navádění být nemusí,když si rozhodčí pamatuje místo,ale např u markingu bych ho uvítala.Nikdy se totiž bažant nehodí přesně na stejné místo a výhodu má pouze 1. pes.Slyšela jsem na táboře,že na těch všestrankách v červnu prý měl každý pes nové místo pro marking - to je super.

bilksa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:39
- Nahlásit

Vlasta
Například... Pro tyhle kraviny jsem se taky zařekla, že zkoušky my tedy vyhledávat nebudeme... Vím, že je to těžké i s přípravou takovýhle zkoušek, ale tohle je prostě úplná kravina.

Tak koupelna vydrhnutá, vzala jsem ji celou kartáčkem na zuby a Savem, ale je jak ze škatulky.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:43
- Nahlásit

bilksa
proč kartáčkem na zuby ????

bilksa
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 16:20
- Nahlásit

Zuzana T
Tím jdou nejlépe spáry a sprchový kout.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 17:28
- Nahlásit

bilksa
aha

Fresh
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 01:26
- Nahlásit

Vlasta

ne, na WT muze hazec hazet kamkoliv, smerem ke psovi, smerem od psa, na sve urovni 10m od sebe, 30m od sebe - jakkoliv si to rozhodci namysli.

Na LZ v podstate vzdycky vis, kam to ten rozhodci bude hazet, tak si posad samozrejme psa smerem k mistu dopadu. I kdybys ho nahodou posadila smerem na hazece, tak po dopadu, pokud to misto ten pes fixuje, tak uz s nim nijak nehybej a po pokynu rozhodciho ho proste posli. Jakmile se tam pak zacnes se psem tocit jak na bani, tak logicky ztrati kontakt s mistem dopadu a ses v haji;)

Vlasta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 03:19
- Nahlásit

Fresh no tak asi vzhledem ke vzdálenosti mi to nečiní až takový problém jako se zvěří, nebo nevím...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 07:59
- Nahlásit

Vlasta
problém markingu se zvěří je hlavně v tom,že se po opakovaném házení báži napachuje větší prostor ( obzvláště když fouká vítr ) a může se stát,že se pes netrefí a zmátne ho pach báži,který ležel předtím kousek jinde.Záleží pak na rozhodčím,jak to ohodnotí.

EvkaS
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 09:21
- Nahlásit

Mám dotaz.
Neznáte někdo v Praze, případně v úzkém okolí, cvičák se zaměřením na lovecká plemena, ale hlavně na ohaře? Známý má 1,5 roku starého ohaře a chtěl by s ním něco začít dělat. Rád by individuální přístup a člověka, který těmto psům opravdu rozumí.

choco
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 09:29
- Nahlásit

EvkaS
No já znám z Kladna....ale ta holčina má teď dítko,tak nevím,jak to časově zvládá... http://www.vivesbohemia.cz/ pak vím,že bratr mi ještě říkal o nějakém člověku, který by měl cvičit lovečáky, ale nějak se mu nezdál...

EvkaS
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 09:33
- Nahlásit

choco
Moc děkuju, podívám se na ně. On potřebuje pomoc se vším, hafík je v pubertě a trochu si s ním neví rady a rád by ho i zaměstnal.

bilksa
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 09:33
- Nahlásit

Hezký den!!

Tak jak jste zmákli bouřky?? My jsme včera byli na večeři se známými a bylo to moc fajn.

Dneska jsem byla v kontaktu s nějakou paní ohledně štěnda, tak uvidíme, jestli se ještě ozve.

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:16
- Nahlásit

bilksa
Bouřky byly,ale ne zas tak hrozný a hlavně slibovali,jak se ochladí a kde nic,tu nic,akorát fouká vítr.
EvkaS
Přímo někoho,kdo cvičí nevím,ale a´t e zkusí kontaktovat s klukem z těhle stránek www.glen.estranky.cz - buď by se mohli sejít nebo mu Karel určitě někoho doporučí. Známe se z Prahy a je fajn
Zítra mi em přijedou nějací lidé s devítitýdenní zlaťačkou pro rady,tak jsem na ten zlatý poklad zvědavá

Fresh
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:34
- Nahlásit

Zuzana T

naprosto stejna situace je i u dummy. Ano, muzeme namitat, ze ten pach neni tak silny jako u zvere, ale je tam a ten pes se svym citlivym nosem o nem stejne tak dobre vi. V tom bych nijak zasadni rozdil neshledaval. Je to jen o tom, jak se k tomu postavi rozhodci, nicmene pokud je to v nejakem vyssim krytu a pes prebiha pres zapachovane misto predchoziho dopadu, tak by byl blby, kdyby ho nezkontroloval

choco
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:49
- Nahlásit

Jani tak toho si pamatuju z Lučkovic Tak to cvičil určitě právě i u Zuzky viz ta chovka, protože ta tam s manželem jezdí jako výcvikářka, jsou to vesměs stejná sorta lidí

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:53
- Nahlásit

choco
Jo,to je možný,vím,že jezdili někam na tábory,ale já se v těch ohařích neorientuju Oni bydleli v Libni jako my,skoro každý ráno jsme venčili spolu,protože vstávali stejně. A když jsme se my stěhovali,tak oni taky,tuším do Hostivaře nebo tam někam

choco
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:28
- Nahlásit

A myslím,že i brácha s nima byl na nějakým srazu z Panských lesů Svět je malej )

Vlasta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:41
- Nahlásit

Fresh díky za radu v podstatě jsi se shodl s Petrou Bailey
doufám, že tu myšlenku udržím v hlavě když půjdu na marking - za týden

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 21:56
- Nahlásit

Teda já asi barvu budu jezdit kapat někam do nížin nakapala jsem s dneska novou dráhu,hezky velkej skoro kruh,takže konec je tak třista metrů od začátku,ale z jiný strany,takže když přijdu s F do lesa,jen si jí odložím a dojdu dát nakonec "kořist",ale barva vede z kopce,do kopce,přes vývraty a polomy,no když to jdu sama a kapu,tak to ještě jde,ale když jsem to dneska šla s F a ta se chytla a hnala,málem jsem na konci vyflusla plíce

Fresh
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:31
- Nahlásit

Vlasta

to zvladnes, proste jednim okem porad sleduj psa, jestli vidi padat marking a fixuje ho, pokud ano, tak zadne cavyky a posilat. Muze se kouknout nekam jinam, ale pak musis pockat a poslat az tehdy, kdyz kouka na misto dopadu. To je nejvetsi chyba, kterou lidi delaji, rozhodci rekne poslat psa a oni okamzite posilaji, i kdyz pes zrovna kouka nekam uplne jinam.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 07:07
- Nahlásit

Fresh
jj, taky to občas zvládnu udělat

Tedy dneska jsem měla ráno - sice je páteček, ale má výčitky svědomí: když jsem jela do práce tak jsme mezi Liběšicemi a další vesnicící směrem na Roudnici potkala na silnici tmavého goldena - urousaný od rosy, nikde nikdo, běžel po silnici. Když jsme projížděla tak se zastavil a stavěl se do mi do cesty, hledá pána. Sice mi blesklo hlavou že ho naložím, ale jela jsmem do práce, tak co s ním, stejně ho nemám kam dát a když ho odvezu tak ho třeba někdo hledá a nenajde. Volat Policii mi připadá zbytěčné - kdysi jsem ji volala tam v těch místech kvůli jinému psu a oni mi řekli že ten už tam je 3 dny... útulek je až v Litoměřicích a mě ho tam nevezmou - to by musela ta Policie které se nebude chtít - sakra, štve mě to - pokud tam ještě bude až pojedu z práce poraďte co má dělat????

Vlasta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 07:22
- Nahlásit

tak mi to nedalo a na tu POlicii jsem zavolala - no nezklamali litoměřičáci - mám se obrátit na obecní úřad a číslo nemají. Našla jsem ho na internetu a volala obecní úřad - paní byla trochu vyděšená, asi taky nevěděla co má dělat, tak jsme jí říkala, že jestli ho bude někdo u nich hledat tak aby jim řekla kde jsem ho viděla a v kolik hodin - tak říkala že jo... no nevím.. chudák pes, doufám, že ho nesejme auto když je tak zkoumá jako to moje...

bilksa
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 07:46
- Nahlásit

Vlasta
Fuj, ty máš tedy po ránu zážitky!! Určitě ho pán najde!!

Já jsem taky v práci - vůbec se mi po tak dlouhé době nechtělo vstávat. A zítra mažu v půl šestý do Brna jako trenér a pomocník našich flyballových nováčků, kteří tam mají sranda závody jen ve dvojicích. No uvidíme, jak jim to půjde.

Včera jsme měli schůzi nového výboru cvičáku a hodili na mne předsednictví, tak tedy zrovna nadšená nejsem...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 08:01
- Nahlásit

bilksa
Tak zdravím - předsedo!!! Ty jsi tedy aktivní

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 09:50
- Nahlásit

Vlasta
já bych ho naložila a pokud nemá obojek,tak odvezla do útulku.Nebo zkus do toho litoměřickýho zavolat. Asi bych neměla nervy ho tam nechat. Karel takhle taky jednou přivezl labradora,naštěstí jsme rozluštili číslo na obojku. To vůbec bylo vtipný,protože F hárala a byla zrovna v nejlepším

Vlasta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 10:15
- Nahlásit

jana33
no jo jenomže útulek si bude myslet že je můj a nevezme ho - prý bere psy pouze co přivezou poliši - a do 3+1 bych ho přivést nemohla - neměla bych kam s ním

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání