| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 10:19
- Nahlásit
Vlasta
Tyjo,co je to za policajty,ti prostě přijít musí,když se tohle nahlásí.....idioti.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 10:44
- Nahlásit
choco
na Litoměřice jsem volala už jednou - asi před 3 roky - když jsem jela tam viděla jsem psa uvázaného u mostu u zábradlí a když jsem odpoledne jela zpátky tak tam byl pořád - bylo mi to dovné tak jsem volala na 158 a oni řekli že už tam ten pes je 3 dny, že to vědí !!!! A nic! Taky Litoměřičáci !
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 11:06
- Nahlásit
Vlasta
No to jsou tedy blbci!! By tam psa nechali umřít hlady. My tu s zase bojujeme s měšťákama, ale toulavý psy jsou alespoň schopni odchytit.
Jinak akční tedy nejsem, ale cvičák jsme si před dvanácti lety vybodovali na koleně a rozhodně nechci, aby padl kvůli tomu, že nikdo to nechce mít na hrbu. Takže mi nic jinýho nezbylo, než to vzít.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 11:14
- Nahlásit
bilksa
noo, u nás po delších sporech s bývalým vedením dopadl cvičák tak, že jeho bývalý předseda předal nezkoulaudované budovy postavené na obecním pozemku - vybudované v akcích Z někdy kolem roku 1985 - městu! Takže ZKO nemá nic, přestože jejich hodnota je několik milionů On to pojal tak, že když ne on tak nikdo a udělal to. Samo že město/stát to už nevrátí přestože do toho nedalo ani kačku - tož tak
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 11:20
- Nahlásit
Vlasta
No taky pěkný... My zas chtěli odkoupit pozemek, na kterém máme cvičák, abychom si tam mohli nechat zavést elektřinu a vodu a bohužel to město zamítlo, protože tudy má vést přeložka. No pochybuju, že někdy bude, protože nejsou prachy, ale stejně nás to štve.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2011 21:19
- Nahlásit
Dneska nikdo?
Vlasta
Tak co pes,už tam nebyl?
Já dneska ráno chtěla s Fanynou cvičit,ale po dvaceti minutách jsem to vzdala,dneska by neudělala ani veverky,jak kravila zítra mají to očkování,tak jí dám tak tři dny oddych,tak snad si to do té doby rozmyslí a začne se chovat normálně
Jinak jsem jí osahávala nohu,a když stojí a opírá se o ní,tak jí to v jednom místě bolí,není to kost,ani kloub,ale spíš nějaká šlacha,úpon,tak pojede v úterý se Samouškem na vet do Prahy. Jsem na to teda žádostivá chtěla jsem jí přihlásit na mezinárodku do Bolky,ale asi teda radši ještě počkám,co nám řekne Duchek
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2011 22:59
- Nahlásit
jana33
No tedy, to jsou věci!! Chudák Fanča, už by si tu smůlu mohla vybrat...
Já dneska byla kaučovat naše nováčky ve flyballu na neoficiálních závodech dvojic v Brně. Užili jsme si horka, zanadávala jsem si, jak se vydělávají peníze a jeli jsme domů... Nadšená jsem tedy nijak nebyla.
Charlottka včera opět lítala - mírné ochlazení jí udělalo moc dobře. Začala pouštět srst ve velkém a stále si madam vynucuje přidávat něco do granulí - samotné je nesežere. V týdnu s tátou stlučeme bednu a začne se madam stěhovat. Už snad mám i všechny potřebné věci k porodu a odchovu - dneska mi sestřenka přivezla odčervovací pastu, tak snad máme vše.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 08:37
- Nahlásit
bilksa
ona vyloženě nekulhá,ale ten došlap má prostě takovej jinej....no,uvidíme. Teď jsme se vrátili z venku a lítala normálně jak magor. Za chvilku přijede vet na očkování,bude legrace,Sam se bude tvářit,že neexistuje a Ferda bude zdrha
Už se vám to blíží,co? Za chvilku budeme čekat na porodní zpravodajství
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 08:46
- Nahlásit
jana33
Jj, letí to... 63. den máme 6. srpna, no očekávám to spíš malinko později, ale kdo ví...
Jo, to budete mít veselý - já včera kupovala odčervovací tablety pro holky a pastu pro štěňata.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 08:49
- Nahlásit
bilksa
já jsem ráda,že nám je jezdí očkovat domů a nemusí nikam s celou smečkou. V úterý pojedeme na vet do Prahy a za 14 dní zase přijede na očkování,budeme mít takový veterinární období
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 08:59
- Nahlásit
jana33
No to jo. K nám teď nejezdí, ale v Třeboni také jezdíval.
Jedu zakrmit kachnám a umýt auto - jedeme na pouť, tak abychom nedělali ostudu...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 09:42
- Nahlásit
jana33 pes tam nebyl - pro svůj klid si myslím, že ho někdo chytil... my jsme taky byli včera cvičit, děláme barvu a potom něco markingů na ty vodky příští týden - no tak asi tak každý třetí je podle představ rozhodčích za 4, takže naděje si nedělám
Jo a ta barva - lože pse nesmí přejít, jak jsme se tady bavily co s ložem. Greeny třeba šel trochu mimo barvu bo foukal větřík i v lese a lože přešel - tak to je chyba prý i na nulu....
bilksa hele ležíš taky někdy celý den na břiše a neděláš nic??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 10:26
- Nahlásit
Vlasta
to víš, že někdy jo, já si připadám celkem líná...
No tak to nevím, jak na barvu půjdeme my se Charlotte - nikdy jsem lože necvičila.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 10:41
- Nahlásit
bilksajá taky ne, prostě si ty barvy vychodím tak, že půjde po barvě pořád, tak to lože přece nemůžeme minout
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 11:51
- Nahlásit
Vlasta
Mě říkaly holky,co mají X zkoušek,že lože se neznačí,že si často ani samotné nevšimnou,že už ho přešli,když pes letí. Jasně,že ho nesmí minout - když ho mine,tak nejde po barvě,ale nemusí se tam zastavit,víc čuchat nebo tak něco
Tak jsem jen tak pro jinej názor ukazovala vetovi,kde to Fanču bolí a říkal "měkká část v týhle části nohy,noční můra ortopeda" A že je velmi malá pravděpodobnost přijít na to,co se jí tam stalo,že se měkký tkáně špatně diagnostikujou.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 11:53
- Nahlásit
Vlasta
Jo a jinak,jak je možný,že šel mimo barvu? To přece nesmí,musí se to právě učit tak,aby šel s nízkým nosem po stopní dráze,nemůže to jít jako vlečku pod nebo nad větrem...alespon před tímhle mně všichni varovali,že na to dávat opravdu pozor
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 11:56
- Nahlásit
jana33 no já nevím, ale šel, cca 15 cm mimo, protože jsem tu barvu lila hodně ta jsem to viděla...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 12:04 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Vlasta
Tak jak mohl minout lože,když šel 15 cm od dráhy? Lože je přeci veliký
Btw teda 15 cm nepovažuju,že jde mimo dráhu
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 12:49
- Nahlásit
jana33 no lože minul když sešel úplně a vracel se zpátky tak zrovna v tom místě minul....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 18:57
- Nahlásit
Vlasta
Ale to se ti na zkouškách nestane - když sejdeš,tak to odtroubí a vrátí tě na místo,kde jste sešli (co vím )
Btw Zuzko nebo někdo,kdo to zná,mě bylo řečeno,že při nácviku barvy mám každý sejití,byť pár kroků,ihned opravit,nenechat sejít a chybovat.Je to tak? Já F opravdu hned opravuju
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 20:29
- Nahlásit
jana33viděla jsi někdy IPO psa který opravdu umí stopy jak jde? On jde přesně ve stopě a úplně vidiš jak bere levou šlápotu, pravou - on to jde fakt přesně jedna a druhá noha - je to dokonalé a naprosto přesné - tak bych si představovala, že barva by měla být taky tak - nos u země a sleduje přesně a s jistotou - Greeny má občas potřebu to urychlit a jít to jako vlečku - no podle mě je to asi na počtu barev který pes jde - prostě si to vychodit. Greenova máma chodila barvu na volno, to si vůbec neumím představit - pustit ho tak je okamžitě v řiti - možná by kus našel, ale slíděním, ne po barvě
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 20:37
- Nahlásit
Vlasta
Jj,Fany by to taky nejraději šla jako vlečku,letěla by jako vítr že by šla spořádaně pomalu a čekala,aby panička šla s ní,to fakt nehrozí
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 20:57
- Nahlásit
Vlasta
No jo, ale je to taky nepřirozené - vlk po té stopě běžel rychle, aby kořist dostihl, rozhodně nehleděl na to, jestli je to levá, nebo pravá šlápata. Tohle je prostě kravina. I ve službách ti jde o to, aby pes pachatele co nejdříve našel, ne aby se coural.
Nemyslím si, že by měl pes po barvě letět, ale zase si nemyslím, že by měl stopovat, jako v IPU. Nějaký zlatý střed, aby člověk šel rychlejší chůzí, ale neletěl.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 21:01
- Nahlásit
bilksa
Hele,ale to jsou pojmy a dojmy,myslím,že Fančina představa rychlejší chůze je někde jinde než moje ale jinak samozřejmě souhlasím
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 21:27
- Nahlásit
jana33
No to souhlasím, Charlotte má taky drobátko jinou představu a je fakt, že když jsme dohledávali prase, tak se mnou pěkně vymetla ostružiní, apod. Ale taky je fakt, že prase neomylně a velmi rychle našla, což se cení...
V praxi člověk klidně popoběhne, hlavně, že se zvěř najde...
Tak k nám už se přihnaly slibované bouřky - před osmou se neuvěřitelně zvedl vítr a během chvilky lítaly větve. Teď se to zklidnilo, ochladilo se, tak je naše mamina zase spokojená a už zase běhá.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 21:43
- Nahlásit
bilksa
Tak Samouš si chodí v praxi s vysokým nosem a je mi to dost putna
U nás už několik hodin fučí,v Mostě pršelo,ale u nás ne Každopádně se taky ochladilo,naštěstí
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2011 21:57
- Nahlásit
jana33
No dneska bylo fakt šílený vedro. My jsme byli pouťovat, obešli jsme stánky a mazali na terásku na Plzeň.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 07:22
- Nahlásit
bilksa
IPO je už sportovní kynologie - to se služební nemá už nic společného, proto je tam ten požadavek na naprostou přesnost - pes jenom zvedne hlavu od stopy a jsou body dolů, tempo musí být taky akorát, ne rychle a ne pomalu - je to pakárna
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 07:44 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
No já o barvě moc rozumovat také nemůžu.Je to stále to nejtěžší pro nás.Nejvíc to z naší dvojky stále kazím já.Myslím,že trochu pod větrem nevadí,jen nesmí z barvy sejít - vzdálenost je asi napsaná v řádech - u vodiče jsem četla zatroubení po sejití z barvy po 30ti krocích.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 08:14
- Nahlásit
Zuzana T
30 kroků jo??? No tak to JÁ už nikdy nenajdu zpátky barvu - to jsem v pytli mám problém to najít když si to sama kapu a značím křídou stromy
|