| Autor |
Zpráva |
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 19:11
- Nahlásit
Zuzana T
Tak já si taky nedělám velké iluze a na CACIT nepomýšlím, ale FT bych se někdy zúčastnit určitě chtěla.
ZPR je poslední roky vždy méně a méně.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 19:14
- Nahlásit
EvkaS
zůčastnit určitě,jen si myslím,že taková Ferrari je nedostižná,když neudělá chybu. Ale já na zkoušky chodím pro zábavu,stejně jako na výstavy - úspěch potěší,ale stačí,když obstojíme se ctí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 20:05
- Nahlásit
Těch ZPR je podle mě taky škoda,kdyby dělali Derby místo PZ,SZVP,ZPR,tak by to podle mě v případě retrieverů bylo lepší
Ale samozřejmě souhlasím,že zkoušky musí být hlavně zábava
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 21:26
- Nahlásit
jana33
U nás je to stejné, jako u vás - zkoušky potřebujeme do praxe a nechce se mi Charlotte přeučovat něco úplně jiného na zkoušky, tak jsem se rozhodla, že žádné objíždění zkoušek nebude.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 21:45 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
bilksa
Jj,ono to ani jinak moc nejde, někdo to dělá tak,že třeba tři roky objíždí zkoušky a pak teprve bere psa do praxe,ale to mi přijde škoda a hlavně se pes hlavně tou praxí učí,co se po něm vlastně chce i proto nemám ráda,když se mluví o pracovní a výstavní linii,protože v Čechách v praxi po desetiletí pracují právě ti "výstavní" retrívři,akorát o nich není slyšet,protože myslivec si s nima udělá jednu dvě oms zkoušku pro upotřebitolnost a tím to hasne
Tak jsem psiskům objednala návštěvu,v neděli přijede vet přeočkovat tetanus,to bude radosti
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 21:51
- Nahlásit
jana33
nooo to budou nadšení
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 21:59
- Nahlásit
Zuzana T
A to bude za 14 dní opáčko,klasický přeočkování
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:01
- Nahlásit
Já myslím, že ZPR je málo bo se hlásí málo psů - nás bylo 10 - to není moc - jsme zvědavá kolik jich bude na RK ZPR...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:12
- Nahlásit
Vlasta
to není jen na ZPR,ale i u ostatních a kolik už jich bylo pro nezájem zrušeno.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:17
- Nahlásit
Vlasta
Zuzana T
Holky,já myslím,že je to o penězích,za ty zkoušky jsou to fakt dardy i pro členy,o nečlenech vůbec nemluvím. Ale myslím,že je to i dobou,na podzim podle mě bude zase psů víc,přece jen se cvičí od jara,tak te´d ještě není tolik natrénováno. Ale že je na vyšší typy zkoušek míň psů je logický,já myslím,že okolo těch deseti je to ideální Jak jsem teď koukala na to video ze všetranek,tak to bylo z roku 2009 a bylo tam tuším 13 psů
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:19
- Nahlásit
Zuzana T
A já, když vyrazím na zkoušky, tak je vždycky nával...
Já jsem letos chtěla se Charlotte zmáknout LZ a ZPR, no tak uvidíme, jestli se dokopeme příští rok.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:28
- Nahlásit
bilksa
Já chci příští rok taky ZPR,tak se domluvíme a někde sejdeme já uvidím,jak to Fandulce půjde,začínám koketovat s myšlenkou,že kdyby jí to šlo,tak bych zkusila letos všestranky,ale to se teprve uvidí
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:42
- Nahlásit
Vlasta
ze by dobre zpravy?
Zuzana T
s CACITem je to slozitejsi, podle FCI se muze CACIT udelovat jen na zkouskach na zive zveri, tj. FT...a takhle to plati odjakziva (v radech je tusim nejake datum 1976).
jana33
nemyslim si, ze nejake uplne presne vymezovani cehokoliv je ta spravna cesta, vzdyt psi nejsou stroje. Rozhodci by mel mit svuj vlastni selsky rozum a posuzovat v duchu radu. Dnes se bohuzel zrovna na markingu psi obcas jako stroje posuzuji - tref se presne na milimetr, jinak jdes...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:43
- Nahlásit
jana33
Jo, to bychom mohly. Ale musíme ty naše dvě sebedestruktivní magorky držet na začátku od sebe, protože ony jsou schopny se zranit, ještě než by šly na první disciplínu...
Tak dnes jsem vymalovala záchod a koupelnu, zítra je ještě pořádně vydrhnout a další dvě místnůstky hotové... Nemáte někdo zkušenosti se spáramy u dlaždiček?? Čím je nejlépe vyčistit??
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:49
- Nahlásit
Fresh
Joo,to je bohužel pravda,marking je případ sám o sobě
bilksa
Ani mi nemlluv,Fany furt nemá tu nohu úplně v pořádku,vyloženě nekulhá,ale protože jí mám v oku,tak vidím,že to není úplně v pořádku. Jestli se to nezlepší,tak příští úterý jedeme do Prahy se Samoušem,tak jí vezmeme sebou. Prostě jak píšeš-sebedestruktivní magor.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 23:00
- Nahlásit
jana33
Charlottka se teď zklidnila - je to zajímavý pohled.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 23:10
- Nahlásit
bilksa
Hmm,to znamená,že když Fany nebude mít nikdy štěňata,nikdy se neuklidní to se máme ještě na co těšit i když aspoň bude mít budoucí borderteriérka koho šikanovat
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 23:14
- Nahlásit
jana33
Já myslím, že u nás je to přechodná fáze a jakmile ji štěnda začnou štvát, bude ráda, že jim na chvíli uteče...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 08:34
- Nahlásit
Fresh
no přesně jak píšeš - wétéčka nevétéčka v našich výsledkových tabulkách ze zkoušek se nám 100% o nižší cenu postará marking - stejně jako teď na ZPR sice bylo za 3. takže první cena zůstala, ale body dolů a šmidlik
A jestli dobré zprávy týkající se změny ZŘ - to nevím, měli by být nové od 2013 - ale jak je inovují netuším, jenom to s tou teplou zvěří a odstranění tyčí - pro mě osobně tyto změny nemají žádný význam - tyče nepotřebuju a Cacita vlastně taky ne...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 09:00
- Nahlásit
bilksa
Čím je nejlépe vyčistit??
zubní kartáček to jistí...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 09:27
- Nahlásit
Eda
Jo, na ten se chystám a zkusím to Fixinellou, uvidím, jestli to pustí.
Dáváme dohromady už bydlení, tak dneska se vyrhnu na závěrečný úklid koupelny a záchoda. V pátek nám, KONEČNĚ!!, přijde okno do obýváku a dneska možná kamarád na zaměření nábytku.
Spáry snad nebudou tak zlé - máme koupelnu do hněda, takže i spáry jsou hnědé, záchod bude horší.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 09:38
- Nahlásit
Tak tenhle úžasný broučínek nám zatím zůstává volný:
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 09:46
- Nahlásit
EvkaS
Je krásný, neboj, najdou se určitě páníci ti nejlepší!! Jako to měl Míra s Aragornem..
Jinak nikdo od Tebe nevolal. Jedu drhnout tu kouplnu... Hlásili šílené vedro, ale naštěstí se to tu lehce zatáhlo, tak tam neumřu.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 09:47
- Nahlásit
Vlasta
Mě u markingu hlavně přijde nesmyslná ta vzdálenost. Čtyřicet kroků na posečené louce, to bych na honu měla pocit, že mi to spadlo na hlavu a ani nestojí za to posílat psa. Tedy pokud to není křídlák, ale ten tam zase nebude čekat těch deset vteřin. Potom se nesmyslně bazíruje na přesnosti na centimetry. Podle mne by to dávalo smysl na 80 - 100m, pes si musí zapamatovat oblast a v té už to dohledat.
CACIT na ZPR se bude rušit právě kvůli FCI, správně to tak mělo být už dávno. Stejně, co byl komu ten CACIT platný, na intera by stejně musel mít toho druhého z jiné země, a to s naším výstavákem nehrozí, ještě tak na Slovensku, kde se to bastlí podobně jako u nás, ale na to jsou zase Slováci moc velký nacionalisti a čecháčkovi to prostě nedají.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 10:04
- Nahlásit
Petra Bailie
naprosto souhlasím, ono to někdy ani není 40 kroků a třeba i ve vyšší trávě - naposledy byla tak asi po kolena - Greeny se prostě netrefí přesně - oběhne to a dohledá - fakt asi o metr, ale už se mi stalo že toto jsem dostala za 1. Ovšem musím uznat i svoji chybu: Greeny vybíhá rivně od nohy a když se jako trubka na tu krátkou vzdálenost postavím směrem ke střelci, on hodí před sebe - ale pro nás do strany - a já nedomyslím, že bych se měla trochu otočit a teprve ho poslat - tak to je těžké to mi nepomůže ani svěcená natož změna zkuš. řádu už jsem to udělala 2x a vždycky si to uvědomím okamžitě jak pošlu psa. Stejně váhám: mám se natočit mírně šikmo už než na tu disciplínu přijdu a nebo se pootočit až budu mít pokyn psa poslat - co ho méně vyruší ze soustředění aby šel přesně ? Na WT kde jsou ty vzdálenosti větší to řešit nemusím - na KONO byl marking přes celou louku snad na 80 m a šel přesně na dopad - neviděl že se po zemi skulil kousek dál, ale šel tam kde dopadl. Tož nevím...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 10:10
- Nahlásit
EvkaS
ten je sladký!!!
ale přiznám se, že moje "favoritka" je Amélie
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 10:35
- Nahlásit
Fresh
teď mě tak napadlo v souvislosti s předchozím: na WT pokud je čistý marking tak hazeč stojí bokem a hází vlastně před psa - v nějaké vzdálenosti že jo?? To bude ten problém, tam se točím jenom na double proto mi to dělá takový problém to domyslet.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 11:08
- Nahlásit
Vlasta
Pokud vybíhá rovně od nohy, tak bych ho rovnou posadila tak, aby koukal rovně na místo dopadu, ne na házeče. Každé štelování potom ti zvyšuje pravděpodobnost chyby. Ale řešit metr je podle mne prostě nesmysl a nepochopení, k čemu je ten marking retrieverům vlastně dobrý. Jenže většina rozhodčích retrievery necvičí ani nevodí, přečtou si ve zkušebním řádu, jak to má vypadat a šlus. Určitě jsi viděla nějaké video z anglického trialu. Většina aportů jsou těžké markingy, vzdálenosti pro většinu z nás šílené, pes doběhne zhruba do oblasti dopadu a tam to dohledává, často v okruhu 20, 30m. To je marking a ne tenhle paskvil.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 11:34
- Nahlásit
Jo,tak takový marking bych chápala,ale hrát si na centimetry je fakt na hlavu.
Ale co by se,podle mě,mělo určitě změnit,je dvojka z chování po výstřelu,která stačí na první cenu. To je podle mě úplnej výsměch lovecké praxi
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:46
- Nahlásit
RK má na webu konečně výsledky ZPR - jsou hodně těsné, fakt rozhodoval každý bodík
|