| Autor |
Zpráva |
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 08:49
- Nahlásit
Vlasta
Vlasti nemám, ale ten mrak jsem včera potkala po cestě na nákup a pomyslela jsem si, že to asi budou padat kroupy a pak když jsem jela zpět, tak se na mě lepil reportér z TV Nova s Passatem, tak jsem si říkala, co se děje a pak na netu jsem se dozvěděla o tom tornádu. Docela síla to tedy byla. Ještě že se nikomu nic nestalo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:03
- Nahlásit
EvkaS
JJ, hlavně že se nikomu nic nestalo.... v té fabrice co jí to odneslo půl haly
Včera jsme se bavily s Míšou kdy přijedeme na štěňátka - nějak nemůžeme najít společný termín Už máš jména?? napiš do mejlíku. Jo na Seznamu jsem poskočila o jedno místo - jsem předposlední
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:54
- Nahlásit
Zdravím, mě puntíkatý golden taky moc nenadchl.
Na ZPR měli skutečně goldeni převahu, labíci byli 2a flati 3.
Jinak přicházím s nabídkou volných míst na zkouškách. Jedná se o III. ročník Středočeského derby (9. - 10.7.)
Pro přihlášené budou nácviky.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:01
- Nahlásit
Marie Šustová
my asi půjdeme Severočeské - bude chladnější počasí -snad to je až v září
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:09
- Nahlásit
Škoda, pokud to bude opět na Úštěku, tak to máme lepší rákos a dohledávku kachny
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:38
- Nahlásit
Marie Šustová
Co je lepší rákosí? Jakože prostupnější? Ono je to asi jedno, my to domatláme na oběhnutí markingu za 1 - a je to vyřešeno
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:43
- Nahlásit
Na úštěku je rákos, nebo práce v rákosí na malém prostoru a v bahnitém terénu - u nás zatím pes brodí ve vysokém rákosu v čisté vodě, zpravidla proti větru, ten zákos není zase tak hustý. Co se týká kachny na 50m tak už dvakrát to bylo na poli, kde byl v zadní šásti suchý rýkos a dost velké bodlámy.
Co se týká obíhání při markingu, zkus ho házet po větru pak to přestane dělat nosem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:58 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Marie Šustová
aháá - díky za radu - on to dělá jenom někdy a nikdy jsem nepřemýšlela že by to bylo větrem už jsem zkoušela házet dummy k plotu - to dělají sporťáci aby pes bral činku když jde pro ni a ne až když se vrací.. čímž se tedy taky zamezí tomu obíhání,ale zkusím to podle Tebe. Jinak když má použít noc tak ho naopak nepoužije - občas pobíhá před dummy zapadlé v trávě a dělá že tam není, protože ho nevidí - tedy ne u markingu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 12:24
- Nahlásit
Ketrin1
no,víš,jakej já mám k nim postoj díky Samouškovi každopádně zrovna nedávno jsem někde četla rozhovor s někým z nějaké veké organizace typu Pomocných tlapek a výcvkového střediska pro nevidomý a on sám říkal,že kromě labradoodla,kde bylo cílem získat psa s vlastnostma labíka a srstí pudla pro alergiky,je vymýšlení nových plemen pro tenhle účel kravina. Ta pinda,od který je Samouš měla taky takovýhle tendence
Derby fajn,ale nějak nejsou penízky a hlavně jsme letos vůbec necvičili vodu,takže to bysme asi dopadli,jak sedláci u Chlumce to by se museli udělat nácviky po nepřihlášený,abychom věděli,jak na tom vůbec jsme
Vlasta
A on to přeběhne,jakože neví,že to tam je? Není to třeba tím,že nedobrzdí? To se stává Fandulce,prostě je tak rozjetá,že to neubrzdí,taky občas u toho hodí parádní držkovou
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:23
- Nahlásit
jana33 postoj díky Samouškovi nojo
jen mi to prostě nejde do hlavy - proč někdo kdo pracoval v SVVP atd., nešáhl po osvědčeném, ale pokouší se o vlastní tvořivost, a teda k tomu asi nějaký pádný důvod má?! anebo ne? už mlčíííím
dummy k plotu hahá, to bych ze psů, hlavně z Cory měla buldoka
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:30
- Nahlásit
Ketrin1
Hele na těch stránkách ve psech ve výcviku mají ještě křížence australskýho ovčák a pudla. Takže mě to přijde jako hokus pokus pro nic,kdyby chtěli něčeho dosáhnout,tak by cíleně chovali třeba křížence australáka zlaťáka i do dalších generací a ne takhle,co mě zrovna napadne,to nakryju. Můj názor. Ale já jsem zaujatá,to přiznávám bez mučení
jj,já taky
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:32
- Nahlásit
jana33
on ví že tam, viděl ho padat a bývá to tak max. na 30 m - takže takový blb není, on tam běží - u něho udělá metr kolečko, otočí se nabere a běží zpátky - ale právě ta otočka vadí, bo má mít pamět k aportu a běžet přímo k němu (NEPŘEBĚHNOUT) vzít a běžet zpátky. Já vím co rozhodčí požadují, ale nevím jak toho ve 100% případů docílit. Fakt mě sere že za to oběhnutí mám jeden bod stejně jako někdo, komu pes neposlouchá a vyběhne bez povelu - mě přijde to vyběhnutí jao horší chyba, a ne jen proto, že Greeny nevybíhá, bo ho to odmala učím.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:34
- Nahlásit
Ketrin1
proč buldoka???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:36
- Nahlásit
Vlasta
Tak to nějak nechápu,proč to dělá. Ale podle mě by to teda mělo být hodnoceno max. za tři,to je přeci na hlavu,za tohle dávat za jedna. Já bych řekla,že celý posuzovaná markingu je nějaký postavený na hlavu. Btw ono i to vyběhnutí,mě se nelíbí,že se za to dává za jedna,třeba bych snížila známku z poslušnosti,ale takhle,nevim,nějak to nechápu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:38
- Nahlásit
Vlasta
Protože by do toho plotu naši praštěný labradoři v rychlosti narazili
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:43
- Nahlásit
jana33
tak budou i nácviky pro nepřihlášený
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:51
- Nahlásit
v květnu na ZV mi Řezníček řikal, že byli vyzváni připomínkovat řády a že teda už asi po 3. připomínkovali, že za vyběhnutí na markingu má být malá 1 z poslušnosti - a z markingu, pokud byl jinak bezchybný, 4.
Tak jsem zvědavá jestli se to někdy změní.
jana33
mám dojem že i ty labradoodly chovají jen 1.generaci, pak už údajně ztrácejí ty žádoucí vlastnosti. ale možná kecám, zas tak už se o to nezajímám
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:51
- Nahlásit
jana33
jo ahá, já jsem to u toho plotu zkoušela a funguje to, jenomže jsem to nedělala tak dlouho aby si to zafixoval
A na WT je za vyběhnutí nula - a šmidlik. Ono když bych si představila co by se stalo na Konopišti kdyby do těch bažantů když se tlačí do leče pomaličku naráz vyběhl pes a zvedl je najednou a dřív než má - to by bylo po celé leči a myslím, že ten vůdce by si tam potom už neškrtnul - nevím, nezkoušela jsem to
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:00
- Nahlásit
Marie Šustová
To máte tak málo přihlášenejch
Ketrin1
Hele nevim,ale tady tohle mi přijde fakt zvláštní
Vlasta
Tak WT jsou zas trošku jinde. A v praxi pokud chceš mít 100%jistotu,tak máš prostě psa na řemeni
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:07
- Nahlásit
jana33
no ale v praxi - na KOnopišti - se v lánu suché kukuřice se psem na vodítku dost blbě chodí Uvádím KOno, protože jsem ani jinde na honu nebyla - možná je to mimo bažantnici jiné.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:09
- Nahlásit
Vlasta
Aha,tak bažantnice nevím,to zas neznám já, v praxi venku jsou hony a práce psů úplně o něčem jiném než WT a bažantnice. Ale tak lán suché kukuřice je o perfektní chůzi u nohy (resp.spíš povelu za paty),ne o markingu,ne?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:13
- Nahlásit
jana33
máme
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:17
- Nahlásit
Marie Šustová
Nj,když ona je to fakt pálka,měli by se zamyslet v klubu,jestli za derby nedat nějakou zvýhodněnou souhrnnou cenu,to sna vyjde dráž než všestranky. Ale kdyby byl nácvik,třeba bych manžu ukecala,aby mě zavezl,nemáme to zas tak daleko Akorát jsem si jak na potvoru letos obnovila členství jen u RK,to bych pak musela psékům vysvětlit,že nebudou žrát nebo bude muset páník urvat nějaký prémie ale co,teď si koupil novej puškohle,tak já chci taky něco Tak dej kdyžtak vědět na ten nácvik
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 16:03
- Nahlásit
Vlasta
Jj, taky jsem koukala, když mi Michal říkal, že to na derby bylo samý zlatý kožíšek... Když koukneš na první fotku na KCHLS na trubače, tak Michal je ten úplně vlevo.
Marie Šustová
Já bych vyrazila hned, i třeba jen na nácviky, ale zatím nevíme, jestli je Charlotte březí.
jana33
Většinou se takovýhle kříženci chovají jen v 1. generaci - je to stejné, jako křížení vlků a ovčáků, v dalších ztrácejí ty klady, kvůli kterým se kříží.
Jinak mně také Charlotte občas přebíhá marking, ale dělá to z rychlosti - přesně, jak píše Jana, prostě to magorka neubrzdí a ještě hodí tlamu. Takže u zdi bych taky asi měla buldoka.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 16:04
- Nahlásit
jana33
dám vědět
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 16:12
- Nahlásit
bilksa
Já o tom četla někde u těch labradoodlů,ale taky to nejdřív museli zjistit chovem na dalších generacích,až se vrátili jen k tomu chovu v první generaci. A ne,že jednou kříží zlaťáka a ausíika,podruhý pudla a ausíka....
Hihi,Charlot a Fandule mají hodně společného
Marie Šustová
OK,třeba by mě na nácviku přesvědčila,že to máme risknout
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 16:13
- Nahlásit
Vlasta
Tak právě odjela ta tvoje kamarádka s famílií a mám,co dělat,objednala si 12 kilo,to zas budou psiska naštvaný,že nesmí do kuchyně
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 16:30
- Nahlásit
jana33
Já tohle taky nějak nemusím. Zvlášť, když to fakt nemá nějaký důležitý důvod.
No jo, ještě, že je máme takhle rozdělený, chudák člověk, komu se sejdou takovéhle dvě...
Včera byl táta házet Charlotte aport na louce a ta při každém sebrání zmákla dva sudy. A to má být prosím březí!! Dneska se byly holky s našima koupat na pískovně a Charlotte prý skákala do vody třímetrový skok.
Na ultrazvuk jdeme příští středu, tak uvidíme.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 17:08 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
bilksa
No,já jsem zvědavá,až si pořídíme tu borderku. I když je pravda,že teriéra si nebudeme vybírat,narozdíl od labradora,nejakčnější štěně z vrhu. U toho nám bude brnkat na nervy i ten nejflegmatičtější
No vidíš,tak to bys derby stihla btw takhle na začátku by stejně zkoušky vadit neměly,ne?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 17:59
- Nahlásit
jana33 jo už mám zprávy že koláčky byly tak fantastický, že vzaly všechny druhy - bo si nemohly vybrat - to je dobrý ne? Prý mám pěkně zmlsaný jazýček když u Tebe nakupuju cukroví to potěší ne??? Tak nezapomeň na Vánoce já zase 5kg namíchat
|