| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 09:28
- Nahlásit
Vlasta
Tak to je škoda, ale hlavně, že to holky zvládly!!
Ale ty bys měla ještě zůstat ležet!! Šoupni zvířátka zpátky do mrazáku, ať ti zase nevylítne horečka. Počasí závidím - tady od včerejšího večera leje.
No jo, Evča nepíše, tak se asi nic neděje...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 10:28
- Nahlásit
bilksa JJ, nějak jsem to zvládla, natáhla jsem si v lese vlečku a potom jsem zkoušela hledání ve čtverci a v rákosí - docela to šlo...udělala jsem mu to těžký, les máme zarostlý kopřivama a ostružiním ....tak se mi ulevilo, máme ten výcvik zanedbaný a Míša vůbec nemá volno, jsem z toho rozpačitá....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 10:56
- Nahlásit
Vlasta
Tak to jste šikulky!! Já jsem výcvik odložila, uvidíme, jak dopadneme na ultrazvuku - buď letos cvičení vypustíme, nebo, když nebudou štěnda, se do toho vrhneme od července.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 11:06
- Nahlásit
bilksa jsem koukla na Evči kalendář březosti a tak by měla Lara rodit až v úterý - tedy vím, že to je jenom přibližné - jsem strašně zvědavá co bude mít a kolik a tak
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 11:54
- Nahlásit
Vlasta
Já si tipuji, že to přijde někdy v pondělí k ránu. Uvidíme. No přála bych Evičce, aby se jí povedlo víc holek.
Taky jsem napnutá, i u nás, co se bude dít... Zatím si myslím, že miminka budou, sice ze své šílenosti zatím Charlotte neubrala nic, ale víc žere.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 12:08
- Nahlásit
Nazdár,Vlasti,co už je líp?Prosím tě neblbni a zůstaň v pelechu Green to umí...,tak to nehroť.
My furt jsme dřely barvu a na vlečky a marking jsme kašlaly,no a to ,co jsme necvičily vysekla lexy za 4 a to co jo tak,tam jsme to pokonily.
Takže 211 bodů III.cena kvůli limitní známce za klid na stanovišti za ( 1 ),pak 2 za barvu,mohla být 3,kdybych nezazmatkovala a ještě trojku ze slídění - bylo to vpravo,vlevo v pravo a tradáááá pro aport,než jsem došla k zálomku,tak mi bažanta nesla ,jinak ostatní ve čtyřkách.
Klid jsem věděla,že bude problém v okamžiku,když řekli,že bude hned na začátku společně.Lexy prostě potřebovala nejdřív výstřel s aportem,aby věděla,že bude práce.Střílet 10 min bez akce,nezvládla nejlíp.Měla jsem ji na řemeni,ale dvakrát na mě skočila a byla nervní.Jedníčka byla zaslouženě.No paradoxně jsem se přestala nervovat,když už jsme byly ve 3.ceně a pak nám to docela šlapalo.Lexy vlečky i marking vypracovala pěkně a i ona se uklidnila.Barvu jsme šli v suchém terénu a až na čubinky J. Baslové měli všichni GR sníženou známku od 1 - 3.
Zkoušky byly pěkné,atmosféra přítelská i na hubičky došlo ,škoda,že trochu v noci nesprchlo,líp by to psům na barvě šlo.Já vidím,že máme velké rezervy a musíme na sobě makat.Už se těším do Albeře,koupím nové náboje a prostřílime se do klidu! Na Lexy je vidět,že mi sice věří a ráda pracuje,ale stále je vzadu obava z neznámých ran - když vidí padat kus či dumík,tak jí můžeš střílet u ucha,když se střílí a nic se neděje,je potíž!No jo no,musím s tím do budoucna počítat a potrénovat více.
Paráda byla,že jsem s sebou měla užasné lidičky ,kteří mě podporovali.Jakuba a Ivu Nollíků a Michala Nováka ,který mě přivezl a staral se o mě ,také fotil průběh zkoušek - je to na FSB.Já bych občas potřebovala vyretušovat,no ale asi to už lepší nebude .Večer byla pak u kamarádů griovačka a nalévárna / mojito a rum ) uááá,moje hlava! Prima víkend,opravdu!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 13:11
- Nahlásit
Zuzana T
Tak moc gratuluji!!
Klid na stanovišti hned na začátku je fakt tvrdý, teď už s tím problém nemáme, ale taky jsme s tím bojovaly - Charlotte po mne taky skákala, akorát ona se tak vynervačila, že už nebyla schopná udělat krok a nevzdálila se ode mne na dva metry. Tak vás, holky, moc obdivuju, že jste ještě takhle pěkně došly celé zkoušky!!
Ze slídění si nic nedělej - je vidět, že má výborný nos a není naučená jen dělat hloupé kličky, jako někteří psi, co naopak nepoužívají nos. To je pro praxi jen dobře!!
Je fajn, že se ti víkend líbil!!! My jsme měli jet příští týden na flyballový turnaj, tak je mi trošku líto, že už máme na rok doběháno, ale zase na miminka se moc těším, už abychom věděli, na čem jsme.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 13:33
- Nahlásit
Zuzana T no jo, Ty jsi ještě byla popíjet - a já si ráno říkala, když jsem viděla že tady od Tebe nic není, že asi migréna zase má nástup - a ty jsi měla kocovinu
Už mi je daleko lépe a Greeny mi udělal radost že to tak pěkně vyfiknul
Jinak my jsem měli klidy vždycky jako první, ani nevím, že by to mohlo být jinak.... to jsem zvědavá jak budeme barvu válet my - ještě jsme ani nezačali a asi to bude náročné... jenom než se to naučíme.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:02
- Nahlásit
Zuzana T
Moc gratuluju,hlavně,žes jí měla na vodítku a že vám tak klidy nezkazily zkoušky úplně, důležité je,že to máte. Ad slídění,souhlasím s tím,co píše Biksa. Fany nikdy podle zkušebních řádů slídit nebude
Jinaka Jana s Triny (kdo je zná) na vodkách titul a vítěz zkoušek
A já trpím s kocovinou,včera slavil kamarád narozky a nějak jsem to přehnala
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:22 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
JJ vím,klidy bývají na začátku,ale na LZ prý někdy i na konci.Pro nás by to bývalo bylo lepší.Ale důležité je,že makala a nezašrajcovala se.Mám z ní radost.Moc krásně pracovaly fenky Jany Baslové,vedla je obě a fakt pěkná práce.Slídění umíme moc pěkně na poli( louce),ale přiznám se ,že jsme to v lese mezi stromy nikdy netrénovaly.Dvakrát mě viděla a otočila se,potřetí už ne a vyhodnotila si to po svém - t.j. rychne najít kus.
Barva byla zase stres pro mě - vůbec nevím kudy jsme šly,tak jsem se soustředila na Lexy ,jednou asi cca u lože mě vedla jistě,ale bohužel jinam.PO zatroubení a navedení na barvu jsem jí přestala věřit a zkonila jsem to já - ona mě vedla ke kusu a já jí dál...takže druhé zatroubení,mohlo to být za tři.Z toho plyne - musíme trénovat obě. Jo Vlasta mám ti vzkázat,že řemen je příliš dlouhý - stačí 5 metrů - pak se totiž motáš do všeho kolem a zbytečně psa ztrháváš.Vzhledek k tomu,že musíš mít řemen celý rozvinutá,je delší na škodu.Máš si to odměřit a zkrátit .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:22
- Nahlásit
jana33 ty joo, Jana jede, vyhrály s Triny WT a teď vodky - šikovný jsou!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:25
- Nahlásit
Zuzana T vidíš, to mě vůbec nenapadlo, na sporťácké IPO mají 10 m tak jsem usoudila, že dobrý tak si je pořídím taky - jakože čím více tím lépe - tak to ufiknu a udělám si ještě nástavec na lov.vodítko - tem mi chybí, jinak mám krásné kožené s vypouštěcí karabinou kterou nepotřebuju a k tomu mi chybí ten kus se zarážkama, to by mohlo vyjít....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:30 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No vidíš,to je výborné.Musím říct,že jsem Lexy neustále vymotávala a klela jsem,ale ustřihnout jsem se řemen neodvážila.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:43
- Nahlásit
jana33
Jj, přesně, s Charlotte se slíděním taky bojuju. Nechci ji ale moc zadržovat, když ví o kusu, přijde mi to škoda. Na honu je důležité rychle najít, rychle přinést.
Jinak kocovinka je dobrá, ne?? Alespoň si pořádně zapila státnice, já ještě pořádně ne - máme plánovanou velkou akci na červenec, tak snad se vše vyvede.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:47
- Nahlásit
Vlasta
pošli mi prosím odkaz na toho výrobce ,co ho od něj máš,díky!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:58
- Nahlásit
bilksa
Jj,já to slídění taky nechci hrotit,když na honu pak po ní chci něco jiného
No hele,já včera toho vypila tolik,že normálně bych byla po polovině mrtvá. Nějak jsem chytla slinu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:58
- Nahlásit
jana33
já taky - a dnes vzdychám a uf uf
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 15:24
- Nahlásit
jana33
Zuzana T
Obě jste měly důvod, tak se to omlouvá.
Ježiš, mně už to tu nebaví!! Fuj, ještě 6 a půl hodiny.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 15:56
- Nahlásit
Zuzana T pokusím se to najít - byla to nějaká koňská farma a dělá to sedlář - to víš, bylo mi sympatické že je z "oboru" a navíc měl nejlepší cenu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 15:57 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Díky
bilksa
ty jsi v práci?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 16:36
- Nahlásit
Zuzana T
Jj. Už abyc šla domů.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 07:04
- Nahlásit
Tak a je tady zase to PONDĚLISKO!!!! Tento týden nebudu propadat stresům - jsem si dala jako závazek, tak uvidíme..
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 07:49
- Nahlásit
Krásné pondělní ráno všem. Tak i po dnešní noci jsme stále v celku. Včera kolem 11h večer to vypadalo nadějně, Laruška už popocházela v bedně a hrabala a funěla, ale kolem půlnoci se zase zklidnila a usnula. Pěkně nás holka napíná.
bilksa
Fotky jsou pěkné. Chce to cvik, ale myslím, že jsi celkem samouk, takže hodně si tu techniku osvojíš sama. Já hodně čtu tady - DigiNeff. Jsou tam hodně dobré rady a články k focení. A i se základním objektivem se dají udělat hezké fotky. My jsme také začínali na EOS 400D + zákl. objektiv. Takže žádný učený z nebe nespadl, chce to trénink.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 07:51
- Nahlásit
EvkaS
No zrovna si řikám,co se u vás děje a ono nic.Neboj ono to přijde.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 07:52
- Nahlásit
bilksa
Pro mě je ideální fotograf ten,na jehož fotkách vypadám o 20 let mladší...
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 08:10
- Nahlásit
Zuzko, gratuluji ke zkouškám, to jste měli fajn, takové komorní v tak málo lidech Zkoukla jsem fotky, náhodou Ti to moc sluší. S tim slíděním to je ještě dobré, Borgo za totéž většinou dostával 2, nebavilo mě ho upískávat a nutit ho do šaškáren, když už o kusu věděl , stejně by neposlech a valil pro kus.
EvkaS
Laruš napíná, tak to bude asi dnes!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 08:29
- Nahlásit
Ketrin1
Díky,já jsem spokojená,na to,co jsme stihly s Lexy nacvičit,to dopadlo dobře.Ten klid se střelbou na záčátku jsem tušila,že bude problém - jakmile nerozumí,proč je kravál,tak jí to rozhodí.Co bylo pozitivní a z čeho mám největší radost bylo,že jí to nepoznamenalo v další práci.Obě vlečky zvládla krásně,a střelbu u makringu,slídění a následování neřešila vůbec.Myslím,že příště už bude vědět a bude to lepší.Nicméně flegmatik nebude už nikdy.Ověřuje si stále,že střelec patří ke zvěři a ne k rachejtlím.Vždycky se na něj už s kusem v hubě zkoumavě podívá .
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 08:36
- Nahlásit
jí to nepoznamenalo v další práci
tak to je důležité nj, ono navíc na LZ je té střelby fakt hodně.
Cora se bojí bouřky,a střelba jí neva. Asi začnu při bouřkách házet aportíky, ideální by pak bylo kdyby z nebe padali bažanti a jiné zvěrstvo
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 08:51
- Nahlásit
Ketrin1
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:48
- Nahlásit
Zuzana T
to znamená že musí fotit v noci bez blesku???
|