Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 19:54 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Ahoj všem, Helena už to ví... Měly jsme perné Velikonoce, ale teď už je definitivně vyhráno, tak to můžu napsat...
V pátek velikým nedopatřením snědla Eda půl kila těsta k nakynutí a pak se začaly dít věci. Velikou vinu na tom má i místní veterinářka. Ještě nevím, jak to budu řešit. Zatím sem ráda, že Eda přežila. A to nepřeháním...
Velikým problémem jsou plyny z kvásku, po nichž byla otrávená (opilá). Teď už má jen ATB, rozhozená játra a slinivku a je slabá jako moucha. Už je to pohoda, ale píšu to jen proto, abyste si daly bacha.
Kynutý těsto je mrcha a není to sranda...

BTW,
kam přihlásit čip?
zatím jsem to dala sem:Národní registr majitelů zvířat (mj. taky pěkná habaďůra, jak z lidí tahat peníze...)

Vlasta
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:11
- Nahlásit

Eda Pane Bože - to by mě tedy nenapadlo - a že jí to chutnalo? Ale dovedu si představit co udělají kvasnice v teplém psím žaludku....

Eda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:29
- Nahlásit

Vlasta
ano, chutnalo a jaku měla radost, když mi to přišla "oznámit"
jakou paseku to nadělá, to jsem tušila taky, vždyť taky celou noc z pátku na sobotu jsme probdily (průjem, zvracení, prdění) ale ta otrava... to jsem opravdu podcenila ale snad jí pomohlo, že to ze sebe z větší části dostala.

ale zase jsme vyzkoušely psí záchranku. Z Dobřichovic do Stodůlek k Duchkovi za necelých 10 minut..

bilksa
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:34
- Nahlásit

Eda
Ježiš, to je hrůza!!! Ještě, že je v pořádku!! Dovedu si představit ten strach, když se mi málem zabila Brita byla jsem taky šílená. Fuj!! Ani pomyslet!! Jsou fakt jak děti - chvilinku je člověk nemá na očích a tohle...

bilksa
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:40
- Nahlásit

Eda
Jinak Michal říkal, že bys na veterinářku mohla použít týrání zvířat z nedbalosti a porušení pracovních povinností.

Eda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:45 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

bilksa
týrání zvířat z nedbalosti a porušení pracovních povinností.
musím si to ještě promyslet... nechci jednat unáhleně, jsem ráda, že to mělo dobrý konec a navíc nemám svědka, byla jsem tam sama a na její straně bude vždy stát manžel-zdravotní bratr

víš, co je prů...., že je to MVDr. a divila se, když chci vyvolat zvracení...

bilksa
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:57
- Nahlásit

Eda
aha!! No tak to je opravdu divné!! To je první, co udělá i naprostý laik. Taky bych první chtěla vyvolat zvracení... Hlavně, že to dobře dopadlo!!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:59
- Nahlásit

Edano teda,to jsou věci,hlavně,že je všechno zlé zažehnané.

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 21:21
- Nahlásit

Eda
A to byla nějaká místní nebo v tom Vetcentru? Jj,kynutý těsto je svinstvo,ono může i protrhnout střeva. Od Helči Salinka tohle taky jednou absolvovala,co si pamatuju. Tak ted už bude jen dobře,nejhorší je,že si to ty pažravci labradoří nezapamatujou

Eda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 21:37 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

jana33
ne ne, Vetcentrum je to nejlepší s čím jsem se doposud setkala (lékaři, sestry, přístup, vybavení)
A Heleně jsem volala hned v pátek a ani ona mě nijak neznepokojila... tak jsem byla v klidu
ty pažravci labradoří nezapamatujou
tak to tedy ne... ale bláhově jsem doufala, že třeba i jo... ale dneska na "procházce" mě Eda ubezpečila, že ví, že koňská kobliha chutná móc dobře. a to šla tak, že noha nohu mine jako mátoha...
jinak pan doktor říkal, že tam měli i bígla "taky s těstem", takže jsme nebyly ojedinělý případ v poslední době... no, už si to velikonoční pečení zase odpustím

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2011 21:49
- Nahlásit

Eda
Já si právě pamatuju,že Salinka to zvládla sama a to už byla babička. Tak hlavně,že to dopadlo dobře.Co s ní dělali? A jinak souhlasím,já na Vetcentum nedám dopustit

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 06:39
- Nahlásit

Eda
Jsem moc ráda, že to dobře dopadlo. Když ses po sobotě už neozývala, myslela jsem už na nejhorší... :sad včera jsme byli na návštěvě, zrovna jsem to vyprávěla ostatním, kamarád myslivec (skalní příznivec ohařů) se divil, co to mají ti LR za chutě, a v tom přišla Tvá sms, že už je lépe!
a co přesně provedla veterinářka?
Sali tenkrát toho těsta snědla víc, bylo to na vánočky - z 2 kg mouky

bilksa
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 07:19
- Nahlásit

Dobré ráno!

Na webu kchls jsou výsledky goldenů z ČB: http://retriver.cz/vysledky/2011/20110423_mvp_cb.h tm

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 07:33
- Nahlásit

Tady LR psi
http://www.facebook.com/#!/notes/lucinka-pajerov%C 3%A1/v%C3%BDsledky-mvp-%C4%8D-bud%C4%9Bjovice-psi/ 1631122550348
příjemně mě překvapil Borgův synek Jack - V2, ještě loni byl takové potrhlo

Vlasta
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 07:34
- Nahlásit

Všude už jsou výsledky a Fresh ještě nemá WT Tábor

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 07:49
- Nahlásit

tak jsem vás dočetla zběžně zpětně, gratuluju úspěšným z výstav! -
bilksa Zuzana T
Tři dny volna by měly být častěji a to parádní počasí, co bylo! - jediná vada na kráse je, že nějaká nevrlá ohařka Brestě v neděli prokousla ucho

bilksa
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 08:41
- Nahlásit

Ketrin1
Tak já jsem ráda, že už je po Velikonocích - jedna návštěva za druhou a já potřebuju ještě přidat přílohy do diplomky, abych ji mohla v pátek odevzdat. Na učení jsem se ještě ani nekoukla. Už chci mít klid.

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 08:59
- Nahlásit

jana33
Co s ní dělali?
hned krev a podle toho jednali dál. zjistili, že ledviny ok, jen játra mírně zničená. pak celý dva dny kapačky, infuze, cévka, polohování...
ale je to bojovnice, jak říkala paní doktorka "žádný béčko" a dostali jsme pochvalu za její kondici, to jí také pomohlo se z toho dostat
jinak Vetcentrum, nemám slov... snad jen obdiv, chvála...
byla jsem tam docela dlouho a vše pozorovala. zvládali objednané pacienty, bouračku, nemocnici...prostě všechno a většinou i s úsměvem
Ketrin1
Sali do sebe to těsto asi nabouchala už vykynutý, ne?

jinak to jsou jména u GR... Call Me Lucky Rusty Love

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:08
- Nahlásit

Jám zrovna s Vetcentrem mám špatnou zkušenost, ale asi jsem měla smůla. Jela jsem tam s lehce pajdající Tinou, paní doktorka jí s tím dobu kroutila tak, že naříkala, od té chvíle už kulhala opravdu hodně. Řekla mi, že neví kde jí to bolí, ale že retrieveři trpí na kyčle, tak že to bude nejspíš dysplazie a že by se to mělo operovat! Ještě jsem se zeptala, jestli to nemůže být kolenní vaz - tak to prý určitě ne. Druhý den jsem ji vzala ke Skalovi, ten s tím jen trošku zahýbal a hned věděl, že je to koleno, na rentgenu byl vidět vytržený kousek kosti i s úponem.
Hlavně že vy jste měli štěstí a holku dali do pořádku! To by mě nenapadlo, že těsto může udělat otravu! Budu na to dávat pozor, Tina by si na něm stoprocentně taky s gustem smlsnula.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:49
- Nahlásit

Eda
to těsto asi nabouchala už vykynutý
Snědla ho asi hned jak jsme odešli... čili myslím, že teprve začalo kynout. Asi za 2 hoďky jsme se vrátili a to ještě byla v pohodě, spokojená jak se pěkně nadlábla... až pak to začalo.
to jsou jména Call Me Lucky Rusty Love
znám ještě lepší: Be My X-mas Angel Brdské Zlato

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:50
- Nahlásit

Petra Bailie
Tak v tomhle platí jako i jinde, s jakýmkoli kulháním jenom k ortopedovi. Když nám v pěti měsících začala kulhat Fanča,tak jsme se objednávali rovnou k Duchkovi
Ketrin1
Chudák babuška,tak at je brzy fit
Eda
Tak pošli hnědce oblíznutí od Samouška,jsou to s nima občas nervy

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:51
- Nahlásit

Ketrin1
Já ty výsledky nevidím.
Tak některá jména jso fakt obdivuhodná

Vlasta
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:54
- Nahlásit

Přeložte to prosím - já ty jména sice znám, ale nevím co znamenají... jde to??

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:57
- Nahlásit

jana33
Brestík truhlík si z toho nic nedělá, naštěstí, procházku doběhala pořád stejně vyvrtěná, jen ta krvavá stopa za ní i rybník se zbarvil doruda
Jak to že to nevidíš? Je to na facebooku

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:01
- Nahlásit

Ketrin1
Protože jí mám v přátelích jako Lucii Pajerovou a ty jako Lucinku Pajerovou a ty výsledky má pod Lucinkou

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:05
- Nahlásit

JJ,tady ty jména asi vypadají zajímavě,ale Angličan se musí občas protrhnout .

Tedy holky,goldíci takoví pažraví blázni zase nejsou.Jo tak h... venku,ale těsto na stole ne !Labíčci jsou divoši .

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:08
- Nahlásit

naše těsto nebylo na stole, ale na topné lavici (cca 30 cm od podlahy) ale ve svých bohatýrských, nejžravějších dobách Sali vylezla i na stůl a vylízala tam cukřenku

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:14
- Nahlásit

Ketrin1
Dej k těm výsledkům sdílet nebo to se mi líbí a já to uvidím.
Labradoři jsou všehoschopný

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:15
- Nahlásit

Ketrin1
dobré...
už jsem slyšela i o GR,co atakovali potraviny na stole,ale ještě jsem to na vl.oči neviděla.

bilksa
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:26
- Nahlásit

Zuzana T
Tak to máme jednoho takového v rodině - sestřenky golden, když byl malý, tak vylezl na stůl a pochutnal si tam na občerstvení pro hosty, takže brambůrky, oříšky, sladké a chlebíčky...

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání