| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:51
- Nahlásit
Nám právě Aptoflex fungoval jen chvíli jako všechny ostatní kloubky před ním, teď už se na doporučení ortopeda drží Andy na lidským Gel activu skoro rok, ale máme zase prostřídat s tím Aptoflexem, ale moc se mi do toho nechce.
Víkend byl úplně úžasnej
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:53
- Nahlásit
A ještě mu dávám bylinky Phytovet - pro koně
Vlastí je to levnější a pomůže to psům stejně.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:54
- Nahlásit
Vlasta
nižší dávkování-stejné složení, tudíž vyjde levněji... Ale u nás je to jen prevence + pro můj dobrý pocit, nikdo nepajdá, takže to moc neřeším
Koukala jsem na tu curlynku, ta je tak krásná!!
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 12:01
- Nahlásit
Ketrin1
Kulhá na všechny čtyři, takže to jako kulhání úplně nevypadá, chodí pomalu, dělá kratší kroky a tváří se hodně soustředěně, takže bych řekla, že ji to bolí a dává si pozor, aby došpapovala opatrně. Zvlášť po delším odpočinku je úplně tuhá, jakoby dřevěná, ale to za chvíli rozchodí. I tak je to ale smutnej pohled, při jejím temperamentu.... Teď se chová, jako by jí bylo 14 a ne 7.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 12:02
- Nahlásit
choco
Na ten Gelactiv se podívám, díky za tip! Ten Phytovet se dává do krmení?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 12:38
- Nahlásit
Petra Bailie
to je divný - zničehonic takové zhoršení ?!
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 13:01
- Nahlásit
Petra Bailie
Přejeme Bailince brzské uzdravení. Jinak Phytovet dáváme taky (občas) musím zaklepat, Carmíně to pořád dobře běhá. V lednu bude mít 10 let.
A taky přidáváme jednu fotku z porodní bedýnky.
Pan Zelený u mléčného baru "na stojáka"
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 13:17
- Nahlásit
Ketrin1
Jsem tu
Já jsem taky začala dávat Alavis pro koně. Žufrikovi jen preventivně, i ve 4 letech má nulky, a na čechohoráčkovi výsledky poznáme časem
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 13:38
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Byl by vhodný jako "normální rodinný" pes? Do rodiny sice aktivní, sportovní, ale dost vytížené a rozlítané. Zatím jsem jim úspěšně rozmluvila border colii.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 13:47
- Nahlásit
Marie Šustová
pěkná fotka
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 13:54
- Nahlásit
Ketrin1
Nedoporučuje se do paneláků - my sice v paneláku bydlíme, ale má možnost být přes den venku na firmě. Takže pokud by měl možnost být přes den venku, proč ne. Aby byl celý den doma, nevím, nevím. Asi by se začal časem pěkně nudit. Strašně rád běhá. K dětem je mírumilovný. Má silné lovecké pudy! Já mohu jen potvrdit jen to, že zvěř ho veeeelmi zajímá, okamžitě se dostaví hluchota ale nikdy nic nezakousl (jak bohužel často slýchávám od ostatních). Možná také proto, že vidí u Žufrika, že se to nosí Bezproblémů vydrží celou zimu venku, objekt ohlídá.
Štěňata nedostatková
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 14:04
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Nebyl by v paneláku , ale na horách, a přes den je skoro pořád někdo doma, takže zavření v bytě nehrozí. Spíš jsem myslela, jestli ho zvládnou nepejskaři, kteří navíc se nehodlají věnovat kynologii, ale prostě chtějí parťáka, pokud možno bezproblémového, na běžky, výlety, trochu toho hlídání a tak.Má plemeno nějaký typický zdravotní problém?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 14:13
- Nahlásit
Petra Bailie
Toho Gel activu dáváme jednu tabletku na den - Andy má tak 37 - 38 kg. A ty bylinky míchám do krmení - ty koňský vydrží fakt dlouho a dávám tak zhruba 5 g
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 14:18
- Nahlásit
Marie Šustová
Krásný
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 14:18
- Nahlásit
Tak určitě bych doporučila základní výcvik.
Zdravotní problémy nemívá, v okolí neznám nikoho, kdo by měl nějaké závažné problémy, my jsme vyžrali statistiky za poslední 4 roky, takže Busty má DKK 3/3, jinak mívaj 0 až 1.
Jako parťák je dokonalej, oddanej, za kus flákoty i prodejnej, ale ne vždy (jako retrívr, hihi).
Jediný, čeho jsem si všimla u více psů, že jsou ve společnosti bázlivější, ale to si zase myslím je tím, že většina jich zná jen zahradu a pak závody, takže jim (dle mého skromného názoru) chybí socializace. Busty je v tomhle ohledu proti ostatním výjimečný. Ale podle mne jen díky tomu, kam všude ho taháme.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 15:16
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
dík info předám.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 15:38
- Nahlásit
Marie Šustová
Pan zelený je frajer!
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 15:51
- Nahlásit
Mira A
jj, jde si za svým ......
|
Jodi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 17:57
- Nahlásit
Petra Bailie
Ahoj, my jsme dávali Condrosulf a Carprodyl nebo Rimadyl. Táhli jsme to tak 3 roky. Bez těch prášků prakticky nechodila. Taky dostali jednorázově nějaké injekce, to když kulhala na všechny čtyři. Ještě jsme zkoušeli nějaký lidský prášek, možná to byl Movalis, ale po něm byla dušná, i když chodila báječně a bylo to levné. Jenže už byla stará a nemocná. Bohužel to jsme museli vyřadit.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 18:04
- Nahlásit
Ketrin1
Ono te není úplně z ničeho nic, už vloni po honech špatně vstávala a tuhla, ale pomohl Gelacan fast. Potom už byla březí, měla štěňata, s malou a následně domrzačenou Tinou se toho taky nijak moc nenachodilo, jen procházky po okolí. Celou tu doba dostávala GAG. Když se začaly blížit hony, řekla jsem si, že ji musím dostat trochu do kondice, ale nemyslím, že bych to nějak moc přepískla, dvouhodinové procházky, půl hodiny cvičení. A ouha, problém. Takže si myslím, že tam ta začínající artrózka byla pěkně schovaná a s větším zatížením se to takhle rozhodilo. Samozřejmě jsem zase ubrala, na hony kašlu, hlavně aby se to zase zklidnilo, ale asi už to na žádné velké juchů nebude. Teď mám doma šmajdáky dva.
Marie Šustová
No jo, flatí miminka! Kolik jich máš? Doufám všechno OK.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 18:12
- Nahlásit
Jodi
O Rimadylu vím, ale to beru až jako poslední možnost, když nic jiného nepomůže. Posledně ten Gelacan fast zabral krásně cca za čtrnáct dní. Pořád si říkám, že to nemůže být tak zlé, má kyčle i lokty nulové, ale ta zátěž asi byla prostě moc. Skala na ní také nic moc nenašel, prý lehká artróza, mírně omezený rozsah pohybu, ale nic výrazného. Dokonce jí testoval štítnici, jestli se tak neloudá z jiného důvodu, ale ne, všechno v pořádku.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 18:27 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Petra Bailie
Tedy ty máš opravdu výživný rok,jen co je pravda.
Dělala jsi jí krevní testy?
Lexy byla po odchovu úplně vyřízená,- hubená,trčela z ní páteř i pánev,prošlapy,rozjeté přední ,unavená.Z krve jsme zjistili kritickou hranici fosforu,méně č,krvinek a ještě cosi.Doktor nám dal nějaké bobule na vyrovnání hladiny,dávala jsem a stále dávám 1x za 10 dní Biomil H,denně Cetebe a vybrala 2 lahve Aptoflexu a 1l hypercoatu.
Teďka už je ok,vím je podstatně mladší,ale odchov jí dost vysílil.Bailey měla také počený vrh,navíc porod s komplikacemi.Musí být po tom hodně vyčerpaná,takže i to namáhavé zvedání s tím pořád může souviset.
Přejeme brzké zotavení,přeci ji nemůžeš ochudit o konopišťské bažantíky!!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 19:03
- Nahlásit
Petra Bailie
Ono je to hodně individuáln,třeba Rozárce Alavis naprosto nezabírá. Phytovet přidávám,ale spíš to beru jako podporu. Aptoflex jí zabral fakt neuvěřitelně - loni první leč lítala,druhou napůl,třetí už spíš šla u nás pomalým tempem. Letos po čtvrté leči nemá dost a to opravdu celou naháňku lítá. Ale určitě to chce vyzkoušet
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 19:44
- Nahlásit
Petra Bailie
Ach jo, tedy vy jste si tu smůlu opravdu vybrali, chudák Bailinka
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 19:47 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
pro všechny pro potěchu oka:
http://www.fiveshill.nl/ - Gold cup 2010
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:01
- Nahlásit
Já mám zase krásné video pro potěchu oka. Je to sice kratičké, ale takhle nadané štěně jsem snad ještě neviděla. Příští týden si pro něj pojede moje kamarádka Zita.
http://www.youtube.com/watch?v=XDRbzU_nU3g
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:06
- Nahlásit
Petra Bailie
Moc krásný, Zita mi o štěňule říkala, ale nevěděla jsem, že mají na webu i videa Jsem strašně zvědavá na trialátko.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:14
- Nahlásit
Baysha
To já taky! Však jsem též nějaký čas váhala, jestli štěně od Bailinky nebo trialáčka. Ale nakonec vyhrála citovka.
Tině už konečně začalo trochu zajímat aportování, má to jedinou stinnou stránku - nosí mi všemožné odpadky a zdechliny. Když jsem ji poslala hledat v trávě, kde byly čtyři dumíčky, donesla chcíplou myš. Přeci jen má ještě trochu odlišnou představu, co je hodnotná kořist.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:26
- Nahlásit
Petra Bailie
No ale donesla! Bajšedlo by s myší zdrhlo někam do dálí a tam by si ji s chutí zbaštilo, o lahůdky se zásadně nedělí Už jsme naznali, že to takhle dál nepůjde, takže teď holka nafasovala stopovačku - a je nesmírně překvapená, že najednou nemůže zdrhat
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:30
- Nahlásit
Petra Bailie
Zita si jede pro trialácké mimčo? Tak to bude mít Elíí doma malou trapitelku.
|