| Autor |
Zpráva |
Mira A
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 10:31
- Nahlásit
VlastaZuzana T
Ahoj, tak jsem byl v neděli juknout na našeho juniora Arouška. Má se velmi dobře - až jsme museli majitelům vytknout lehkou nadváhu, je ho teda kus psa, chlupatej je jak Yeti. Má obrovský tlapy a hrudník taky moc pěkný a z povahy neztratil nic. Je to sympaťák. Máme slíbeno, že bude předvedený na výstavě v Brně, tak se budeme hodně těšit. Majitel se bude teď každý víkend dostavovat k nám, budeme spolu cvičit. Také se pokusíme zúročit lekci v střihání od tebe Zuzko a ostříháme ho.
Byli jsme venku, dost lilo a psi byli mokří.
Tak páníkovo pokus o postoj
a zde v sedě
No ostatně další foto zde
Nejlepší byla ovšem hláška dcery majitele ve škole (2třída), kde prý prohlásila, máme nový štěňátko, jmenuje se Arouš a je z "LOS ANGELES" !!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 10:48
- Nahlásit
Mira A
Páni toho je fakt kus, ale je moc pěkný , takový medový
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 11:44
- Nahlásit
Mira A
No pěkný kluk a taky pěkný macek!
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 13:09
- Nahlásit
Zuzana T
A ten zoubek mu narostl. takže je v pohodě
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 13:50
- Nahlásit
Mira A
To je dobře,počkej,nakonec bude nejlepší.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:01
- Nahlásit
Zuzana T
Abych nakonec nelitoval, ze mi nezůstal...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 16:28
- Nahlásit
Mira A já jsem to říkala !!! taky se mi moc líbí!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 17:05
- Nahlásit
Mira A
Nebudeš,máš ho přes kopec.Rozkousané boty,bahno na koberci a jiné podobné libůstky si protrpí majitel,ty se budeš jen chlubit pěkně v klídku,jak je pěkný a šikovný .
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:47
- Nahlásit
Zuzana T
Máš pravdu...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:47
- Nahlásit
Bré ráno,nikde nikdo - mlhavé počasí trávíte v pelíšku?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:34
- Nahlásit
Zuzana T
Jééé kéž by v pelíšku ...
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:46
- Nahlásit
Zuzana T
Kéž by v pelíšku...
Mira A
Je nádherný!! A ten úžasně milý výraz. Těším se, až ho uvidím v Brně.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:12
- Nahlásit
Mira A
Teda to je macek
EvkaS
Budeš objednávat to cukroví? Nespěchám na to,ale aspoň abych věděla kolik kilo,začíná se mi to plnit
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:14
- Nahlásit
jana33
Jéje, promiň, mám to tady na stole, hned to hodím do e-mailu a pošlu. Jsou to "jen" 3kg.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:39
- Nahlásit
jana33
Jani a co ty pusinky??
v pelíšku? 08:47 Zuzka provokuje
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2010 14:05
- Nahlásit
Ketrin1
Pusinky nedělám,to se musí jen sušit a trvá to sto let
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:45
- Nahlásit
Krásný sluníčkový den všem!!
Tady je tedy dneska liduprázdno.
U nás svítí sluníčko jako o život, ale teploměr moc příznivé teploty neukazuje. Snad bude takhle i o víkendu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:24
- Nahlásit
Ahojte,
my jsem včera byli na honu na KOnopišti a dneska u zubaře - a doma nám nějak nejde internet.
Greeny na honu dobrý, absolutně ho nezajímají ty běhající ptáci když se to žene v kukuřici( takže klidy má v pphodě), nosil dobře i křídláky( já sjem měla porblém s prvním, potom už jsem je vraždila sama)a po obědě toho měl plné zuby - což mu opět nezabránilo několikrát se vyválet v bahně. Jinak pro mě bylo těžké se zorientovat co se děje, co můžu a nemůžu, kdy pustit psa, ale na konci jsem to už pochopila
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:54
- Nahlásit
Vlasta
tak super,hlavně,že zvládl úvodní kanonádu a klid mezi tou slepičárnou.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:16
- Nahlásit
Zuzana T
ta střelba bych řekla že je daleko horší na zkouškách - třeba na vodkách v Malešově střílelo těsně u nás asi 15 střelců - to bylo fakt hrozné - tady jich bylo 6 a byli dál, takže Greeny si k tomu i lehl a sledoval. Jenom já jsem nestíhala kam se dívat dřív - jestli sledovat křídláky, sledovat Greena jeszli viděl padat blízkého bažanta že bych ho poslala, sledovat jestli už někdo neposlal pro stejný kus jako chci já - jde to tam strašně rychle a fakt jsem nevěděla co dřív.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:22 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Ty jsi ho hned na prvním honu pouštěla do leče,ne až po odtroubení? No tak to je dobrej,že se nezblbnul a nosil dobře.Pouštěním do leče - při střelbě - se pes docela mrví,já tedy Lexy nepustím rozhodně,jen dohledávat,max. v posledních lečích,když dobře padne mrtvý bažant,tak,abych ji měla šanci zvládnout.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:51
- Nahlásit
Já se vrátila z procházky,děsně tu fučí a teď to vypadá i na déšť,tak jsem ráda,že jsem to zvládli ještě před.
Zuzana T
Takže ty to děláš tak,že psa vypustíš až když je odtroubeno,nestřílí se pro určitýho bažanta a pak nakonec na dohledávku? Já v bažantnici nikdy nebyla,tak se ptám,jak to v praxi vypadá
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:04
- Nahlásit
Zuzana T
jenom v první leči jsem ho nechala u nohy a potom dohledával a potom už jsem ho zkusila pustit, když spadl dobře a viděl ho - a neměl problém,ani když kolem padali další, no a potom už jsem ho pouštěla pro křídláky.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:14
- Nahlásit
jana33
Cathy už pouštím,ta je stará harcovnice,ale mladýho psa nepustím.Když ho pošleš do míst,kde mu to padá na hlavu,tak se snadno stane,že pustí jednoho a vezme druhého,obzvláště,když je to křídovanej.Navíc,pokud si nejsi psem jistá,tak si koleduješ o vynadání ze strany vedoucího psovodů nebo dokonce od ředitele samotného.On nevidí rád,když je pes vidět před střelci.Takže když je pes dobrý a ovladatelný,tak poslat při leči pro kus za tebou v pohodě a do zad střelců taky.Ale stává se tam často,že se právě pes zfamfrní,ty ho pošleš pro kus např. 20m před tebou a on uvidí 150m např. v pravo křídlovaného,jak se plácá a už je to problém.Pes uhne a běží přes další stanoviště a občas to i vyfoukne jinému poslanému psu.Ne každý to také snese a samci někdy jdou do sebe.No prostě já,když si nejsem jistá,že mám psa pod kontrolou,tak ho raději držím u nohy.Psy jsou tam hlavně pro dohledání,mrtvé kusy na poli vidí honci a seberou je.Pes má hledat v neprůchodném terénu a honit křídláky.
Uf to jsem se rozepsala...
Vlasta
Tak to je Greeny pašák.
Jéé leze mi po klávesnici Beruška
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:19
- Nahlásit
A kdo zvedá bažanty?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:25 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
jana33
Honci a psovodi v tlaku ze tří stran,tady jsou jen obstavené leče a to ještě před střelci v urč.vzdálenosti stojí honci s prapory a zvedají je.Tlačí se na střelce postupně,aby nevzlítly všichni najednou.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:30
- Nahlásit
Zuzana T
Aha,takž psiska jsou prostě hlavně "nosiči" ztracených tak to bychom mohli někdy zkusit s Fandulkou,když na naháňky chodit nebude
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:42
- Nahlásit
jana33
No nevím jak funguje naháňka jinde - byl to můj první hon - ale tady při tom tlačení k honcům funguješ sice se psem ale stejně jako honec - pes musí být u nohy a nikam nic nanahání - právě asi proto, aby nevzlítli všichni najednou... to vedoucí mají vysílačky a regulují postup a zastávky.
Zuzana T
jis mě úpně znejistila, ale Greeny fakt chodil pouze střelcům za zády - tedy v době kdy stříleli - a vzal toho ketrého viděl padat a pelášil zpátky. Já jsem ho posílala jenom pro ty před sebe a nebo když to bylo před jiným psem, tak jsem se rychle domluvila s vedlejším psovodem jestli můžu. Jako donesl jich tak 20 celkem - jsem je tedy nepočítala, ale vždycky jsem je unesla na to místo kam se skládali - v dohledávce potom měl tak 1-2 na každou.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:47
- Nahlásit
Vlasta
Tak tohle nejsou klasický naháňky na naháňkách právě naháněj psiska,ale to se dělá v klasických honitbách (u nás by to ani jinak nešlo). Každopádně gratuluju, je to krásný,když se může to,co se pes naučí,použít v praxi
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:49
- Nahlásit
jana33
No jsou tam zkušení psi,kteří nosí po celou dobu,ale říkám,že mladýho blázna není radno pouštět,když to nemá zažitý,jenom si ho kazíš.No a nemysli, při dohledávce pes kolikrát hledá i 400 m daleko a najde.Ti,co padnou v blízkosti střelců se najdou v pohodě.
|