| Autor |
Zpráva |
Fresh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 15:16
- Nahlásit
Vlasta
Pichala jsi jim pera do hlavicky jo? To se priznam, ze jsem teda tady videl prvne.
Nejlepsi historka byla, kdyz borcovi vedle se zvedl prineseny bazant a zacal zdrhat, poslal psa, prinesl mu ho a on rika: "Sakra, a to uz jsem mu pichl do hlavy dve pera"
Zuzana T
Konkretne na to jsem se ten minuly tyden ptal, jestli mam posilat psa v prubehu lece a on mi rekl, ze klidne. A nezminoval, ze by nemel byt pred strelci atd. Kazdopadne ja stejne neposilam pro kusy typu 10, 20m ode me, pouze, pokud by to byli kridlaci. Jinak to nechavam lezet a posbiram si to nakonec sam, pokud to neodnese nejaky jiny pes potulujici se kolem. Posilam psa jen pro kridlaky nebo pro daleko padnuvsi kusy, pripadne blindy (abych to aspon trochu mohl vyuzit jako trenink ).
jana33
je to jak kde. Treba u nas na Albertovci chodi v 95% psi v tlaku spolecne s honci. Az se dostrili, tak jen dohledavaji. Ted jak jsme byli na Konopisti, tak psi stali za strelci a v tlaku sli pouze honci (plus tam meli mozna jednoho ci dva psy sebou). Takze snad krome jedne lece, kde jsme stali za strelcema v lese, jsme pokazdy videli vsechno padat, takze se posilali psi v prubehu lece. Vetsina lidi posilala hned i pro mrtvy bazanty, nejen kridlovany. Asi u jedne nebo dvou leci jsme to pred leci zboku stlacili se psama na honce, pak se vratili na pozice za strelci a zas cekali. No a na zaver lece se jde samozrejme jeste dohledavat. Takze asi tak.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 15:33
- Nahlásit
Fresh
do hlavy neéé, přece pod hlavu do páteře - jako první takový bažant - to mě málem vezli - ale potom už jsem si zvykla, zase je to lepší než aby někde umíral 3 dny že jo, tak když už to musí být..
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 15:50
- Nahlásit
Vlasta
jasne, ja tomu rikam do hlavicky Kazdopadne jak to vidis, jak to tam nekdo pichne a ten bazant se zacne trepat na cely kolo...to by z toho jeden blil. To uz radsi ho klepnu za krk, jak to delame u nas (resp. takhle jsem to videl delat i v Rakousku i Anglicany), a je hotovo. Fakt to pichani per jsem tady videl poprve.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 16:17
- Nahlásit
Haha,my jsme na kachnách měly dvě nesmrtelný - já jim většinou zakroutím krkem,na jednu i na druhou stranu,křupne to a hotovo. Ale fakt jsem zažila dvě,který ač měli podle mě krk a tudíž páteř přeraženou na obě stranu,tak furt mávali křídlama a snažili se chodit.Tak jsem je vzala ke kamarádovi,protože si právě se zapeřováním nejsem jistá, jedna to vzdala,ale ta druhá byla probodnutá, brkem se kroutilo a furt žila. Už jsme nevěděli,co s ní. A to my vyprávěli,jak někde na honu, se jim takhle zapeřené kachna zveda z výřadu a zdrhla do rybníka. To člověk nepochopí
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 18:10 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Fresh
Já jsem nedříve ptáky dusila,pak trhla krkem - je to hnusný zvuk a pak mi honci ukázali zapeření a tvrdí,že je to rychlá smrt a do těla nevyteče moc krve - teda jak říkáš,neudělat z bažanta chodícího indiána - musí se vědět přesně kam.Trvalo mi,než jsem to udělala dobře.A stejně,pokud mám možnost bažanta předat honci,aby to udělal za mě,tak mu ho s radostí podávám.Jo a ukazoval mi to i p.Kovář,ten na to mám " udělátko".
No a že tobě řekli,aby jsi psa posílal v leči je nasnadě,vidí,že psa ovládáš.Chodívají nebo li tam ale i nedocvičení psi a věř,že to dělá pak neplechu - mimochodem se zasloužili o regulování počtu psovodů a korekci práce ze strany ved.psovodů.Občas tam byl pěknej chaos a vedlo to ke zbytečným problémům.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 19:34
- Nahlásit
Fresh jak ho klepneš za krk? My jsme se o tom bavili i v Doksech s Wolfgangem a ten to taky tak dělá - tím perem...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 19:57
- Nahlásit
jana33
jo Jani pud sebezáchovy je silnej...
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 20:29
- Nahlásit
Vlasta
jak zabijis treba nutrie, povesit za nohy a ranu za krk - predpokladam, ze zlomis vaz a je to. Videl jsem, ze na to nosili v Rakousku takovy pekny paruzek specialne na to udelany, stylova vrazda
Zuzana T
ano, taky kroutivam krkem a vsechno kolem, lec oni ti bazanti maji tak asi 9 zivotu bych tipoval, tohle na ne nejak nepomaha. Nejlepe honcum a je to.
Jinak neposilal jsem jen ja, ale v podstate vsichni, jak jsem psal vyse;) Samozrejme, ze neposlusni psi tam delaj bordel a holt na to pak doplaci vsichni.
A my se tesime na zitra, jedem do Albertovce
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 21:02
- Nahlásit
Fresh V Albertovci jsou - nebo byli - koně - co je tam zajímavého pro Tebe?
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 21:54
- Nahlásit
Vlasta
tam, kde jsou kone, je i bazantnice - hned v sousedstvi;)
http://www.opavskalesni.cz/index.php?stranka=bazan tnice
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 07:18
- Nahlásit
Fresh
hm, mají moc pěkné stránky - jak jsem viděla fotky z Hradce nad Moravicí vzpomněla jsem si jak jsem jezdila ma akce do Belarie a na tu salaš co je mezi Opavou a Hradcem u silnice a měli tam úžasné koláče s hruškovou polevou.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 09:51
- Nahlásit
Po dlouhé době opět zdravím!!
Vlasta
Moc gratulujeme k prvnímu honu, doufám, že jste si ho parádně užili!! Já už se letos asi na Konopiště nedostanu, máme toho hodně tady u nás.
Jinak se musím malinko pochlubit: s pěti kamarádkama ze sdružení, kde děláme canis jsme zpracovaly projekt na podporu bezpečného a příjemného soužití dítěte a psa, který nám zafinancoval program Make a conection Připoj se a byly jsme vybraný mezi 3 nejlepší programy z Jižních a Západních Čech, které se budou prezentovat v Praze. Nejspíš 19.3., zatím není jasné kde. Tak kdyby jste se někdo chtěl přijít podívat, jak vůbec takováhle naše akce v základkách vypadá, můžete.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 10:28
- Nahlásit
bilksa
Šarko,to je pěkné,gratuluji.Kdyby jste se někde chtěli prezentovat,tak to můžu zkusit u nás ve škole.Už u nás canis přednášky a ukázky byly a mělo to velmi kladnou odezvu,navíc ředitel i zástupkyně jsou pejskaři .
Mám opět půlku obličeje nehybný- zase mě trápil zubař a ještě nekončí uááá.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 10:41
- Nahlásit
Zuzana T
Moc děkujem za nabídku. Navrhnu to.
Jejda, zuby, to je nepříjemné!! Já mám zubaře za měsíc, tak jsem zvědavá, ale už přes 10 let mi nedělal nic, tak doufám, že bude pokračovat. Tak ať tě to Zuzí co nejdřív přestane trápit!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 11:30
- Nahlásit
bilksa
No tedy vy jste akční - taky gratuluju.
Zuzana T
u zubaře jsem byla včera, mimo krčku na jedničce nahoře mi nedělala nic, ale krček už mám záplatovaný a spadl mi z něho ten plát a tak mi to opravila - prý to bude chvilku, tak mi to ani neopíchala a málem jsem vylezla až do stropu než to vybrousila aby to tam drželo. Za další 2 roky to opět upadne - už se těším!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 11:54
- Nahlásit
Vlasta
No ustupují účinky injekce,takže zjišťuji,že mám opět pokousaný jazyk a vykotlaný zub teď začíná pěkně bolet.No a to jdu dneska na setkání spolužáků - to budu vypadat...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:16
- Nahlásit
Zuzana T
No jo, ono tě to třeba samou radostí přestane bolet ne? Já jsem byla ze srazu unešená - máte to ze střední a nebo ze základky?
jana33
Mám v pořádku platbu za cukroví?? Ani jsi nepsala - snad jo....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:32
- Nahlásit
Vlasta
ze základky.Měli jsme tam dva kluky dvojčata a ti nás každoročně obesílají.Už jsem dva roky nebyla,vždycky jsem byla někde na výstavě,tak se těším.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:04
- Nahlásit
Zuzana T
aháá, my ze základky neměli ani jeden. Je fakt, že já jsem do poloviny devítky chodila v Olomouci a druhou půlku u nás v CL, takže ten půlrok ve mě žádné vzpomínky nezanechal a do Olomouce to bylo z ruky... takže chodím jenom na středoškolské srazy.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:13
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/ekonomika/216703-ceska-posta -prestava-posilat-baliky-do-usa-kvuli-terorismu.ht ml
hm- to je před Vánocemi príma
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 17:49
- Nahlásit
Zima bude tuhá... polární kožich dokonale obalen v polním bahně zaručí perfektní izolaci (Vloni měl takovej kožuch až v lednu, letos už v listopadu stříhanej vždy v červenci )
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 19:24
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Bože nééé,tohle přijde ke mně na stříhání??
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 19:37
- Nahlásit
Tak jsme zpatky doma...to byl den, nohy uchozene u same p*dele. Meli jsme moznost na vetsine leci stat za strelci, takze jsem si hezky vybiral kridlaky a stridal to s blindama, vyjimecne marking, velka spokojenost
A strelci sikovni, nejaci Norove, bylo jich jen 7, ale hezky jim to padalo. Dali 1195ks, hezky vykon. Minuly tyden bylo pry strelcu 12 a strelili jen cca 890ks...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 20:40
- Nahlásit
Zuzana T upadnou Ti ruce co? Tak proti němu je Greeny naháč
Fresh dobrý...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 20:49
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Hezký medvídek!!
Zuzana T
Zuzi, máš se tedy na co těšit...
Nám se Charlotte taky dnes vylepšila - vyválela se na krmelišti v nějakém h... , no paráda. Ještě, že jsme byli polohat včera.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 09:13
- Nahlásit
Hezké dopoledne všem!!
U nás je dneska krásně a já jsem zase zavřená v práci. Už abych mazala domů.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 10:07
- Nahlásit
bilksa
Ahoj,tady je pod mrakem,ale teplo.Snažím se trochu uklidit v bytě a nemyslet na ten zastracenej zub.Celou noc jsem se budila.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 11:19
- Nahlásit
Zuzana T
Tak si máš lehnout. Fyzická sílá ti udělá ještě hůř, ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 13:18 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Ale ani ne,jen nesmím hodnímizuby tlačit na ten vykotlanej.Doktor mi vyndaval nerv a strčil dovnitř takovou tenkou trubičku,no a když stisknu zuby,tak to bolí.Asi ta trubička tlačí v kořeni.
Jdu ven s holkama a navštívit našeho pana Modrého.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 14:22
- Nahlásit
Zuzana T
Jee, tak se s modrým pořádně poňuněj!!
|