Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 16:33
- Nahlásit

Vlasta
...no já jsem měla problém s jízdou po louce, jsem to zase moc řešila a nevím, jestli je lepší aby pes běžel po asfaltu...

Když se psovi nebude líbit povrch, zpomalí ti. Šotolina, štěrk, kamení nejsou pro delší jízdy vhodné. Silnice jsou o něco lepší, ale nepřeháněla bych to s nimi, už vůbec ne v létě. Ideální jsou lesní cesty, udupané cyklotrasy apod.

Zrovna tenhle víkend jsem se Žufrikem jela dvoukolový MID (2x18km). S jedinou zastávkou v brodu, v tempu, bez čmuchání, válení, vlevo, vpravo, pomalu, vpřed, no je to kluk šikovná A neutahatelná!

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 16:37
- Nahlásit

Jak pročítám dál: Žufrik běhá přede mnou a táhne, v odpočinkovém režimu si ho nechávám taky u levý nohy, nemotám mu hlavu Na stezkách je to vcelku jedno a na silnici se psem u kola stejně nesmíš.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 17:52
- Nahlásit

Fresh
No já to tedy vidím,stejně,jako ty a upřímně jsem ráda,že to tak vidíš,protože marking byl do lov.zk začleněn právě ze zkušeností z práce retrieverů na WT a trialech - je to tak,ne?
Už jsem se bála,že má být pes jako stroj a nepoužívat své smysly.Stále mám pocit,že u nás není v lidských silách sjednotit hodnocení rozhodčích z výkonu,ale i exterieru.Proč proboha není nějaké školení,jak co a za kolik posuzovat.Tam kde ti jeden dá za 4 ti druhý dá za stejnou práce za 2 ? Rozdíly jsem zaznamenala i na OVVR - tam je to sice šumák - prospěl/neprospěl ,ale stejně.
U výstav je to nemlich stejné,četla jsem článek,jak se má chovat vystavovatel,ale to,jak se má chovat rozhodčí a co má znát,to už tam nebylo.Jsou případy,kdy se rouhodčí kouká do katalogu ,vybírá PP a kouká do něj,radí se s přihlížejícími,neví za desetiletí posuzování výstav kdo nastupuje o r.cacib a podobně.
Nevadí mi,když za chybu v práci nebo vadu exterieru dostanu nižší známku,když si to zasloužím,vadí mě,že není stejný metr .Vždyť si to koneckonců platím a nemalým penízem.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 18:13
- Nahlásit

Ančí a Žufrik Díky za rady - před chvíli jsem byla kolovat se psem podruhé - tedy nic moc, je tma takže do města na takový parkový okruh,je asfaltový. Mám pořád drobné problémy v zatáčkách a při míjení lidí - pořád ho držím vedle nohy a nenechám tahat - sama se totiž bojím, že jak zatáhne a vybočí tak si nabiju hubu - což nechci a nevím jaké mám mít správné tempo - zatím se spíše zajíždíme a pes jde v lehkém klusu - o je veloký, takže já bych vedle něho musela dost makat abych mu stačila, ale on jde podle mě v poho - není to na té hranici kdy už by měl tendenci naskakovat do cvalu - tak snad by to mohlo být. Dělám to pro zpevnění zádových svalů. Zatím běháme 5-10 min, tímto tempem. Prý bych s ním měla běhat až 20 min, ale nechci ho utavit, tak se na tu hranici budeme pomaličku posouvat.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 18:15
- Nahlásit

Vlasta
Tedy ty jsi vytrvalá - to budete oba v únoru v kondici.To ti vrazíme neco na vystavení,když budeš mít tolik elánu.
Ančí a Žufrik
Čauec.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 18:17
- Nahlásit

Zuzana T Houby - já z toho kola slezu a sotva lezu a přestože mám gelové sedlo tak mě bolí zadek - já to dělám kvůli Greenovi a těm hejbacím zádům - prý by to mělo pomoci - i kolo jsem kvůli tomu zakoupila. Už se vidím jak jezdím na sněhu... to asi nepůjde.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 18:28
- Nahlásit

Vlasta
No já tě chválím,co by za to leckterý chovatel dal,mít takového obětavého majitele!!!A ten zadek nepřestane,dokud ho pořádně neotlačíš...mám též gelové sedlo a když se náhodou pominu a jedu,tak se druhý den opatrně posazuji i na gauč.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 18:35
- Nahlásit

Zuzana T píšeš to dobře - leckterý - ale ne každý
Já totiž tajně doufám, že v příštích letech toho CZ šampíka "ušmudláme" pro můj dobrý pocit, chybí nám jenom ten jeden CAC - tedy v Brně ne, ale třeba časem
A pokud si zlepší kondici tak na práci to taky nebude marné.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 18:51
- Nahlásit

Vlasta
no po Čechách to prý je příští rok zase zoufalé,tak nevím.

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:32
- Nahlásit

Zuzana T

O tom, ze by byl marking do LZ zaclenen po zkusenostech z WT a FT, tedy nic netusim.

Ja myslim, ze kdyby rozhodci posuzovali v duchu radu a podle selskeho rozumu, tak zadne velke skoleni neni treba delat a budou posuzovat vicemene podobne. Jiste rozdily budou vzdy, ale nijak markantni...a patri to k tomu.

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:34
- Nahlásit

Když Žufrik kluše, na tachometru mám kolem 10 km/h, já tomu říkám odpočinkové tempo , protože to střídá se cvalem, kdy letíme i 25-28 km/h. To mi pak nezbývá než mu věřit a poznat o setiny sekundy dříve jeho reakci.
Ale je chytrej. Když jsem na něj řvala vpravo dží -nezahnul... byl tam příkop a já si popletla strany

Při míjení při závodech se o ostatní psy nezajímá, ale při jízdě v parku, to jo, to musí očichat každýho. To pak taky radši brzdím a sestupuju.

Na zpevnění, osvalení je klus podle mně postačující.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:42
- Nahlásit

Ančí a Žufrik tacháček mám taky, ale bohužel na něho potmě nevidím dneska jsem si zapínala světla a taky problém - my se s tím kolem zatím seznamujeme, ale časem to vychytáme.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:43 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Fresh
jo selský rozum,ten já mám moc ráda ... je to nedostatkové zboží
Vlasta
tak si pořiď čelovku - to je príma věc.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:53
- Nahlásit

Zuzana T no to ne - já bych tím světlýlkem kmitala mezi cestou, psem a tacháčem až bych stejně spadla z kola - tož to raději pojedu na odhad. Dneska se Greeny lekl dorostenců co vyběhli z křoví ( to bys nevěřila co se v 6 večer děje v parku) a málem mě sestřelil, protože uskočil ke mě - potom začal statečně štěkat - jooooo, to budou sportovní zážitky

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:58
- Nahlásit

Vlasta

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 07:28
- Nahlásit

jana33
pošli mi prosím ještě jednou ten mejlík na cukroví - já to nemůžu najít ani v odeslaný poště - jsem to přeposílala dál a nějak nevím, nevidím..... už si udělám objednávku jo?

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 08:37
- Nahlásit

Tak na WT v Kostelkách budou všechny čtyři třídy, přesný časový harmonogram udělat nejde, protože program bude hodně našlapaný, aby se všechno stihlo v jednom dni. Takže jakmile skončí jedna třída, hned naváže druhá, aby nebyly časové prostoje. Přesto, začíná se třídou E, ve které je přes dvacet startujích, takže L začne tak nejdřív v 11. Sice budou čtyři rozhodčí, ale zase se začátečníkům bude vysvětlovat hodnocení, což nějaký čas přeci jen vezme.
Už se moc těším na známé lidičky, přeci jen teď kvůli Tině tábořím na chatě a už si připadám jak poustevník.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 08:52
- Nahlásit

Petra Bailie
a registrace tedy bude hned ráno pro všechny? Já jestli se mám honit a mít nerva nebo když přijedu později tak nevadí? Jdu do L.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 09:44
- Nahlásit

Jana 33
Jani,na webstránkách o cukroví není ta nabídka co za kolik a do kdy zkušební balíček a do kdy vánoční.Pošli mi,prosím roho původního mailíka.Díky ,díky.
Petra Bailie
Tak já bych se na čas zase docela ráda stala poustevníkem - je okolo mne nějako moc živo.A také se těším - má být pěkně,tak si to určitě užijeme.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 09:59
- Nahlásit

Vlasta
Nejde o registraci, ale o veterinární přejímku a žádný vet tam nebude trčet za pět stovek celý den. V propozicích musí být napsáno, že všichni psi musí projít veterinární přejímkou, to je předpis, který organizátor musí dodržet, nemůžu ti ofiko napsat, přijeď v jedenáct. Můžu ti říct jen, že L dřív nezačnou. Chápeš jak to myslím?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 10:02
- Nahlásit

Petra Bailie

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 10:02
- Nahlásit

Petra Bailie
jo v poho

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 10:04
- Nahlásit

Zuzana T
a nesměj se jo???? Víš že jsem mladá a blbá a maminka mě učila, že když nevím tak se zeptám ne?

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 11:31
- Nahlásit

tajný společenstvo a domluva

Holky,pošlu vám to mailem. Zuzko,na zkušební je už pozdě,to teď peču

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 11:46
- Nahlásit

jana33
aha,no to je asi jedno,paní má zájem na Vánoce.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 11:51
- Nahlásit

jana33
já jsem poslala objednávku - jsem zvědavá jak si s ní poradíš..

EvkaS
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 12:54
- Nahlásit

jana33
Můžu si taky objednat cukrovíčko? Já letos absolutně nestíhám a ty ho máš takové pěkné!!!

Jodi
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:31
- Nahlásit

Jé, já bych si taky prosila objednat cukroví.Prosím

Jodi
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:36
- Nahlásit

Ještě jsem se chtěla zeptat, kdyby se jela podívat do Střimelic, můžu si s sebou vzít nepřihlášeného psa? Díky za odpověď.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:49
- Nahlásit

Jodi
cukroví se objednává u Jany33 - má pod členem mejlíka - tak jí napiš ať pošle nabídku - ona se na tebe jinak nedostane, nemáš pod členem mejla. Jinak s tím psem - někde to jde někde ne - jestli je zvyklý být v autě tak ho vezmi, přinejhorším ho tam zavřeš.

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání