Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:51
- Nahlásit

jana33

Me spis osvetlete, proc tam jsou jedny vysledky, kde jsou jen LR a druhe, kde jsou ostatni plemena retrieveru...

Jinak zverejnili propozice na trialy a uzaverka prihlasek do patku. To je taky dobry, za 3 dny

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:55
- Nahlásit

Fresh
Jdete na trialy??

Zkoušky byly nakonec jako dvoje: jedny slídiči a LR a druhé ostatní retrievři.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:56
- Nahlásit

jana33
díky,předala jsem dál

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:57
- Nahlásit

bilksa
Tohle udělali už loni a nepřipadá mit o strávné.Jednou jsou to retrivři a slídiči,tak jaképak dva tituly.

Trialy zvažuji zkusit,ale až potom,co mladá předvede na honu v bažantnici.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:00
- Nahlásit

jana33
No když odstoupíš tak nemáš v rodokmenu zápis neobstál - popravdě chtěla jsem to udělat taky na vodkách, kdy jsem věděla že už mám zápis na první cenu a nechtěla jsem třetí, nakonec jsem to neudělala a mám ošklivou trojku v rodokmenu - taky bych to tak udělala, proč ne?

EvkaS
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:03
- Nahlásit

jana33

No, když jsem viděla, že Lara tu vodu nedá, tak jsem řekla, že odstupuji od zkoušek, tak se mě rozhodčí zeptala, jestli je to z důvodu indispozice mojí nebo psa. Tak jsem plácla, že mojí (ono v tu chvíli se mi špatně udělalo, když jsem viděla, co tam Larča předvádí, takže jsem ani moc nelhala). Nechtěla jsem mít v PP zápis, že neobstála.

Jinak tady jsou fotky z podzimek. Moc jich není. Všechno bylo dost na dálku (hlavně slídění a vlečky, takže se to fotit nedalo).

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:04
- Nahlásit

Vlasta
Já ale nemám v papírech zápis neobsál, i když jsme ze zkoušek vypadli a neodvolala jsem.

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:06
- Nahlásit

bilksa

Uvidime, je potreba trenovat, takze na MFTR nejspis ano, NFTR ne, to bych mel byt na trialech v Madarsku.

Jinak to rozdeleni retrieveru je fakt zvlastni.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:09
- Nahlásit

Fresh
Taky jsem byla překvapená. Já jsem chtěla trial zkusit, na honech jsme teď pořád, ale máme stále problémy s voděním a s vysíláním k dohledávce, když aport neviděla padat.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:10 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

bilksa
Tak to nevím ,ale na klubových prý píšou i neobstál - PRÝ - osobně jsem to nezkoušela, ale vím, že nejde říct toto nechci napsat.... Jinak jsem se ptala na těch klubových vodkách rozhodčích kdy můžu odstoupit a oni mi řekli, že kdykoliv před vyřčením jejich ortelu, takže to nejde udělat po poslední disciplíně. Jinak jsem se dívala a myslím, že u markingu 2 za oblouk před aportem a 1 za vyběhnutí bez povelu ( a to jsem viděla, bylo to v naší skupině a až teď jsem viděla známku) mi připadá hodně neadekvátní!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:13
- Nahlásit

Vlasta
Já loni vypadla také a nemám v PP nic,ale mám dojem,že se mě ptali jestli končím a já řekla že jo.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:17
- Nahlásit

Vlasta
Když to tak vezmeš,tak marking se zvěří by měl mít každý pes jinde.Spravedlivé to má jen 1.pes ve skupině.Házeč zvěře není schopen hodit pokaždé kus přesně na jedno místo,a často se nevejede ani do 1m.Takže další psy mají zapachovaný prostor větší,než první pes.Asi je něco jiného,když pes přeběhne nebo dohledává nosem a kličkuje a když 2 metry před kusem dohledává nosem - já nevím co Freschi?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:21
- Nahlásit

Zuzana T
Eva za přeběhnutí bažanta dostala jedničku a já za oběhnutí asi 2m oblouček jsem měla za 2 - a to vše na jeden povel aport. Rozhodčí mi řekl, že retriever má mít pamě'T k aportu a má jít na jistotu přímo tam a zpátky. Souhlas, ale v tom případě by měla být za vyražení 0 a ne 1.
Navíc ten marking byl strašně krátký, tak 25 kroků víc ne, byl fakt jednoduchý, ale Greeny mi prostě občas oběhne - tož nevím, asi mu budu bážu házet k plotku, aby to nemohl obíhat...

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:26
- Nahlásit

Zkoušky jsou prostě zvláštní... Zrovna jsme se o tom s chovatelkou bavili teď na naháňce, je to prostě úplně něco jiného než praxe. Já jsem ráda, že zkoušky máme, což nás opravňuje k chození na hony a to si fakt užíváme. Rozhodně vím, že zkoušky nebude náš sport - ani jednu nás nebaví.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:33
- Nahlásit

Ehm, asi málokdo vypadl tolikrát jako já - s Borgem 4x, s Rambem 1x, vše na klubových zkouškách, a do PP to nikdy nepsali - aniž bych o to žádala. Když to pes neudělá, tak to zkrátka neudělá, o co jde? - Odstoupení je pro případy, kdy například psa štípne sršeň, dostane epileptický záchvat nebo vůdci se udělá slabo od srdce, nic ve zlém.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:35
- Nahlásit

Ketrin1
Jednou bylo dokonce uštknutí zmijí při odložení.Naštěstí byl páník veterinář...

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:39
- Nahlásit

Zuzana T
No tak to by určitě postihlo nás. Jsme fakt smolaři.... Nikdy se nám nepovede předvést to, co Charlotte opravdu umí. A když už jo, zkazí nám to rozhodčí. No comment... Teď si to ale užijeme, za měsíc zase naháňka, pak hony na drubnou. Prostě paráda.

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:39
- Nahlásit

bilksa

Toz vysilani je hodne o treninku, aby ti pes veril, ze kam ho posilas, tam neco opravdu najde Se znalosti spravne metodiky je to pomerne jednoduche nacvicit. Vodeni je kapitola sama pro sebe, pes proste musi jasne vedet, kde je jeho misto, a pres to nejede vlak.

Zuzana T

Okolo provedeni a hodnoceni markingu jsem uz toho videl a slysel tolik...zkus si drepnout tak, aby ses divala presne ze stejne vysky jako tvuj pes. Kolik toho z jeho pohledu doopravdy uvidis. A zapremyslej, na zaklade ceho pes markuje - ty si reknes, ze tam je kousek cervene kytky atd. Ale pes? Ten vidi vetsinou jednolitou plochu. Pricemz kus neni videt, protoze ma byt lehce zakryty. Takze pes markuje misto dopadu, ale je nesmysl, aby ho musel markovat na milimetr presne. Kdyz bezi proti vetru a praskne ho to do nosu a posledni dva metry dojde pomaleji, co je na tom spatnyho? Vubec nic, proste za 4. Kdyz jde po vetru, prebehne o metr dva, praskne ho to do nosu, hodi smyk, chytne a prinese...co je na tom spatnyho? Zase nic...za 4. Samozrejme, ze kdyz nejde proti vetru a zacne dohledavat drive a chvili mu to trva, nebo prebehne ci jde kousek mimo a pokryje treba plochu par metru, kde musi chvilinku dohledavat, tak to dame za 3. Markoval pomerne presne prostor dopadu. Kdyz tam bude pobihat trosku bezprizorneji, ale porad bude mit zhruba tuseni, kde ten kus dopadl a po vyraznejsim vybehnuti z prostoru dopadu mu to dojde a sam se tam vrati (nebude proste pobihat jak silenec vsude kolem), tak mu dame za 2. Pokud bude jak blazen litat kolem a nejakou nahodou to najde, dame mu za 1. Pokud bude pobihat uplne jak silenec, naprosto netusic, kde ten kus vlastne dopadl, no tak ho asi po nejake dobe necham odvolat s tim, ze mu dame za nula, protoze to s markingem nema nic spolecnyho.

Asi tak nejak bych to tedy videl Je proste potreba ty psy neposuzovat jako stroje a neocekavat od nich naprosto strojovou praci. Tady se resi takovehle veci na markingu, ze kdyz pes prebehne kus, tak dostane okamzite za 2 (prestoze ho to praskne do nosu a prinese ho v mziku oka), ale na druhou stranu, kdyz vudce na psa rve jak na lesy a ten ma uplne hlucho, tak se to vetsinou vubec neresi nebo se mu da trojecka, prinejhorsim dvojecka. Podle me je to dost pokrivene videni prace retrievera a je to skoda.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:43
- Nahlásit

Díky za osvětlení.Mě to právě přijde divný, když pes neudělá disciplínu,aby se to ve výsledcích zapsalo jako indispozice,ale nevěděla jsem,jak to v praxi chodí. Jinak si myslím,že když pes neobstojí,do papírů se to nepíše.

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:44
- Nahlásit

Vlasta

A samozrejme, jak rikas, za vyrazeni nula.

Ketrin1

Tvoje prispevky jsou vzdycky pohlazenim na dusi Vzdyt to ma byt hlavne radost a zabava...kdyz vypadnem, tak vypadnem, aspon si z toho odnesem neco pro priste

Vzdycky koukam jak zjara na ruzne stranky, kde jsou psi vychvalovani do nebes a nikde clovek nenajde ani zminku o neudelanych zkouskach...jako by to byla kdovijaka hruza a ostuda...

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:46
- Nahlásit

bilksa
My máme naháňku v sobotu (měli jsem jít i tuhle,ale chytly mě klouby), za 14 dní hon na drobnou a pak to taky začne nahusto,v prosinci se nezastavíme

EvkaS
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:47
- Nahlásit

Ketrin1
Aha, tak mně to bylo prezentováno takto. Škoda, jinak bych se s nějakým odstupováním vůbec nestresovala. Takhle vypadám jako že jsem se tam složila.

No jinak ten marking za 1 mi vyrazil dech, to přiznávám. Vím, jak Lara markuje a šla přímo k místu dopadu, akorát báža prostě padal do takového ďolíku, takže když ho přeběhla v mžiku ho navětřila a okamžitě se k němu vrátila a mazala s ním ke mě. Takže já bych nám dala 3 max 2. No což holt každý máme na věc jiný názor. Jak už tu bylo napsáno, pes není robot. Uvidíme příště.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:53 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit

jana33
Jj, my taky máme prosinec plný. Poslední naháňku máme na konci ledna, pak si odpočineme. Stejně jsem tam nejspokojenější - sranda, krásná práce psů, příroda... Co víc si přát??

Fresh
No právě... správná metodika... Ta mi chybí.

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:59
- Nahlásit

EvkaS

Tak tohle je presne ten pripad. Pes jde primo k mistu dopadu, takhle to prebehne o metr ci dva, hned se vrati, chytne a krasne prinese. Pokud to vsechno probehlo hladce a v rychlosti, bez nejakeho dohledavani, tak je to ctyrka jak vysita, neni co resit.

bilksa

Njn, ale to staci zajet parkrat na trenink k nekomu, kdo to umi;)

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:00
- Nahlásit

Fresh
Myslím,že bikse jde o metodiku pro rozhodčí

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:05
- Nahlásit

Fresh
Taky určitě vyrazíme. Potřebujeme se ve výcviku hnout někam dál.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:06
- Nahlásit

jana33
já myslím, že oni se nějak domlouvají jak budou co posuzovat ne? Aby to bylo jednotné - my jsme třeba teď v Malešově byli ve skupinách a vždy celá skupina prošla zkoušky s jednou dvojicí rozhodčích, takže kdyby někdo posuzoval jinak než ostatní tak by to bylo nefér k těm, kdo měli třeba mírnější rozhodčí ne?

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:18
- Nahlásit

jana33

Myslim, ze ne, ze reagovala na tuhle nasi vzajemnou debatu;)

"Toz vysilani je hodne o treninku, aby ti pes veril, ze kam ho posilas, tam neco opravdu najde Se znalosti spravne metodiky je to pomerne jednoduche nacvicit."

Fresh
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:21
- Nahlásit

bilksa

Tak drzim palce

Safra, neupdatnul jsem, takze predchozi prispevek vicemene uz zbytecny

Vlasta

tak ja myslim, ze rozhodci je rozhodcim proto, ze uz ma nejake zkusenosti a ma v hlave svuj vlastni obrazek toho, jak by mel ten pes pracovat, a podle toho posuzuje. A co jsem mel moznost debatovat se zkusenymi zahranicnimi rozhodcimi, tak se tohle nikdy nijak vyrazne nelisilo...

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:41 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit

Vlasta
Domlouvali se, protože když jsme dělali marking, tak tam právě říkali, že se domluvili, že za tohle budou už dávat 3.

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání