| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:25
- Nahlásit
Petra Bailie
Pěkná diskuse,co.Šárka s Vlastou se snaží rozptýlit nemocnou protivnou babu .
Ty ještě bydlíš na chaloupce,tam musí být teď boží klid?žádné sekačky,pily a jiné zahr.pomůcky,co dělají kravál.
My na chatu už moc nejezdíme - osada strašně zestárla,už je to vyloženě klub starších.Nejezdí tam skoro ani moji vrstevníci,natož mladí.Doba,kdy jsme na chatě trávili každou sobotu a neděli je v nenávratnu.Jako holka jsem tam prožívala úžasné věci i náš mladej tam vyrostl.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:31
- Nahlásit
Zuzana T třeba pařej po zkouškách ne??
Jsme na zítra vytáhla toho králíka co jsme používaly minulý týden a tím jak jsem ho dala do mrazáku mokrého tak vypadá fakt divně - trochu jako chcíplá krysa - tož to s ním ještě zítra odcvičím a potom ho tam nechám. Budu si muset dát do mrazáku toho srnce co už mám měsíc u kolegy zpráce v jejich mrazáku - máš nějaký super recept na srnčí?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:40
- Nahlásit
Vlasta
Záleží jakou část srnečka máš.Pokud je to větší kousek,tak nic nezkazíš svíčkovou s brusinkami- mňam.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:46
- Nahlásit
Zuzana T no mám půlku asi 8 kg toho je. Jsem to ještě neviděla, bo jsem to neměla kam dát.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:53
- Nahlásit
Petra Bailie
My jsme na chaloupce stále, ale je fakt, že to není chata, ale klasická stará chalupa. Kluci mají všichni týden dovolenou a jsou od rána do odpoledne v lese, pak přijedou, štípou, řežou a skládají... Mají toho plné zuby, chudáci.
Zuzana T
Jo, svíčková ze srnčího je skvělá!!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 20:05
- Nahlásit
Vlasta
http://www.recepty.cz/recepty/maso/zverina/ - tady můžeš najít inspiraci
No tak toho máš opravdu dost - to bude i na svíčkovou,biftečky i gulášek.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 20:25
- Nahlásit
Zuzana T Dost toho mám, ale musím pozvat nějakou návštěvu - moji spratci při pohledu na zvěřinu omdlévají - fúúj tmavé maso ( přitom se ládují uzeninou, to nepochopím) a když jsem koukala na ty recepty tak tam nejsou takové ty předpřípravy - loni mi kamarádka dávala recept - který jsem samozřejmě tak dobře uložila až jsem ho ztratila - a tam se to maso zalilo směsí koření,vody a zeleniny,octa to celé se uvařilo, zchladilo,zalilo maso do druhéhé dne - potom se něco z toho vyhodilo - maso néé - a potom se to znovu nakládalo a peklo - to celé proto, aby to nebylo cítit zvěřinou - a bylo to moc dobré - tak jí musím zavolat.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 20:44
- Nahlásit
Vlasta
no to zavolej a přihraj recept.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 20:48
- Nahlásit
Vlasta
Taky se hlásím o recept. Já to asi necítím, nikdy mi zvěřina nesmrděla, ale je fakt, že jsem ji jedla od mala, tak jsem to asi nestihla zjistit.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:20
- Nahlásit
www.matejovsky-povleceni.cz
Hlásím, že v lůžkovinách Matějovský mají zase akci 1+1 zdarma - tak objednávám Vánoce, povlečení je fakt hodně kvalitní, navíc já to mám i s monogramem, bo tam mají M jako Matějovský, ale mě se to M k příjmení taky hodí. V té nabídce 1+1 je dost dobré to A-sen - jinak ty potisky nic moc... ale ostatní věci beze slev jsou moooc pěkné...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:17
- Nahlásit
Zuzko dívala ses na moje oblíbené webovky? Je tam fotoreportáž z Ameriky.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 14:01
- Nahlásit
Vlasta
No dívala,tak asi zůstanu u svého typu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 17:14
- Nahlásit
Zuzana T mě taky nic nezaujalo, ale že jich tam bylo co? To by mě zajímalo jak to může posoudit když tady je něco úplně jiného.
Jinak jsem dneska byla naposledy cvičit s Greenem, tak pokud by to tak bylo i na zkouškách byla bych spokojená - i slídění bylo celkem v pohodě a proti větru věděl o bážovi myslím od začátku - musela jsem ho zdržovat aby tam neletěl přímo - a to jsem si poctivě těch 200 kroků udělala - vím, že tam jsou metry, ale tak daleko jsem to nedělala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:23
- Nahlásit
Ahoj všem Já tu měla od pátka kamarádku s čtyřleto dcerkou,tak jsme si to užily a psiska jsou nějaký vytuhlý
Ad zvěřina - já nakládám vždycky,Karel chuťzvěřiny nerad a tím naložením se to ztratí.
Ad vaše diskuze o slídění -my měli na podzimkách vojtěšku po pás,takže jsem Fany vůbec neviděla, až když panáčkovala,když se vystřelilo a bylo naprostý bezvětří -kvůli tomu schytl trojku z nosu,prý okolo toho chodila a nemohla to najít - ale myslím,že díky podmínkám to bylo docela obtížný, ještě jak to tam vhodili,tak to zapadlo a bážu mi pak přinesla i s hrstí jetele,jak to z toho tahala
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:46
- Nahlásit
jana33
Ty jo, tak to už je na hranici se zkušebním řádem...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:52
- Nahlásit
bilksa
Tak tam toho bylo víc,tohle bylo to nejmenší hlavně,že to zvládla a máme to
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 21:15
- Nahlásit
bilksa
My měli také vojtěšku po pás,ale naštěstí suchou a krásně foukal vítr.Lexy to našla skoro hnedka.Co byl docela šok,když vedle nás vyběhlo srnčí - tak 2-3 metry od výchozího bodu slídění.Naštěstí Lexy vyrazila na opačnou stranu a srsnčí nezaregistrovala.Mě se zdá,že Lexy pracuje daloko soustředěněni ve vyšší krytině.Na poli letí s vysokým nosem a musím jí upískávat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 21:33
- Nahlásit
Zuzana T
Tak ono je to logický,na poli maj tendenci zapojovat i oči. My měli blbý,že to bylo ještě z kopce,já šla po vršku,pak byl takovej hup a svažovalo se to,takže jsem jí vůbec neviděla.
Já měla větší hrůzu z toho,aby to neplivala,bohužel úroveň zvěře byla tristní a bažant byl starej, skoro odpeřenej,což F nesnáší.
Zkus si na ten krk ještě kloktat vodu se solí,to taky pomáhá
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 21:40 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
jana33
kolokám,kloktám neboj...No nechci to zakřiknout,ale dneska už vypadám méně jako smrtka .
Vlasta
No tak on už má opravdu dlouholeté zkušenosti a nebyl tam poprvé.
Kdo ví,jak by ti goldíci vypadali ostříhaní.Rozhodně mi přijdou nižží s špičatějšími hlavami.Mám zlatou barvu ráda,ale ta " americká" je nějaká jiná .
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 07:42 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ahoj, posíláme podzimní pozdrav od hnědky...
a jednu z podzimního Plešivce...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 07:55
- Nahlásit
Eda
kde bylo takové teplo? a nebo jsou staršího data?
Zuzana T
posílám Střímelice - co ty?
A to ještě jedu v sobotu na otočku na Moravu na Huberta, ale bereme psy, takže ráno tam a večer zpátky.... asi brzo scípnu jak říkají MOraváci
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:55
- Nahlásit
Vlasta
kde bylo takové teplo?
je to z minuléo víkendu... Plešivec, Brdy... ono bylo docela frišno, ale tváříme se statečně a hnědka má kožich
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:06
- Nahlásit
Vlasta
Tak já dneska také posílám ty Střímelice, tož uvidíme.
My byli cvičit ještě v pátek a docela dobrý. Sice pořád si nejsem jistá těmi vlečkami, ale snad to bude dobré. Zítra jdeme ještě naposledy cvičit a zkusíme ještě aport z vody (pro jistotu).
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:22
- Nahlásit
EvkaS
ahooj, kde jsi byla celý víkend?? My už nejdem - aport z vody nechám osudu, je mi líto po posílat do vody. Já se nejvíc bojím slídění, ale chyba bude někde jinde, to už tuším
Vlečky chodí celkem dobře, nesmím ho nechat v žádném případě dívat se, v neděli jsem to zkoušela na posekané nízké trávě a taky dobrý, sice se ztrácel, ale vždycky si tu vlečku dokázal najít - on letí jak prase a potom nestíhá.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:28
- Nahlásit
Zdravím všechny při pondělku!!
Holky, budeme vám držet palce! Opět posuzuje moje chovatelka, tak to kdo chytne jí, nebude to mít špatné.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:31
- Nahlásit
bilksa
tak jaktože tam nejdeš taky co??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:33
- Nahlásit
Vlasta
Ahoj všem.
Tak dneska mi manžel jel pro neschopenku - soutěž bude beze ,mně.K angíně se mi přidávají i migrény - já se picnu...
Do kdy musím poslat tu přihlášku?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:36
- Nahlásit
Zuzana T
Střímelice do 29. - je dobré že se to dá poslat i mejlíkem, ale z domova zase nedáš přílohy - si myslím...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:43
- Nahlásit
Zuzana T
a co ten krk - lepší??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:46
- Nahlásit
Vlasta
No nějak jsem to nevychytala s přihláškou... Teď mě to mrzí, šla bych to zkusit. Že bych si vylosovala chovatelku je fakt malá pravděpodobnost, ale stejně.
|