| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 13:14
- Nahlásit
Zuzana T mě ten úklid taky nijak neodsejpá - jsem nějaká rozladěná a protivná snad i sama sobě - a to už je co říct
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 13:41
- Nahlásit
bilksa
Byla,mám penicilin s tím,že když bude pořád blbě,mám dorazit,jinak v pátek na sedimentaci.Já nebrala ATB řadu let,takže penicilin by měl být dostatečně silný.
No uvidím,zatím ho beru třetí den.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 13:45
- Nahlásit
Zuzana T
Tak uvidíš. Hlavně, aby se to lepšilo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 14:12
- Nahlásit
Zuzana T To že Ty jsi nebrala ABT řadu let vůbec neznamená, že Ti budou zabírat - ty bakterie které máš v krku mohly získat rezistenci na ABT někde úplně jinde a proto teď nemusí Penicilín zabrat u Tebe, i když ty jsi ho dlouho nebrala - někde jsem četla, že nás ty malé mikroorganismy jednou zničí a věřím že jo.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 14:18
- Nahlásit
Vlasta
Ty jo, to jako, že někde úplně jinde získaly ty bakterie rezistenci na ABT? To je tedy síla... To za chvíli budou imuní vůči všemu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 14:44
- Nahlásit
bilksa no jasně - Ty jsi neslyšela že už nefungují léky na TBC a jiné nemoci, přestali fungovat šampony na vši - to proto, že si organismy vytvořili odolnost a organismy jakékoliv to dokážou - a ani nevíš kde všude do sebe ládujeme ABT - v mase, mléce, ve vejcích tam všude jsou - pokud to prase není domácí a nekrmí se kupovaným šrotem, potom pokud ho neléčí veterinář na něco, tak tam nejsou - ale kolik lidí si toto může skutečně ověřit? A doktoři pořád předepisují ABT zbytečně - na virozy apod a přitom ABT na viry vůbec neučinkují.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 14:50
- Nahlásit
Vlasta
Jo vím ,proto čekám do pondělního rána,ale tři dny je krátká doba,dám mu ještě šanci .Jo a tohle tedy není viroza,mám mandle a okolí samý čep.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 14:57
- Nahlásit
Zuzana T jo s čepama to určo není nic virového. Tak držím palce ať se z toho dostaneš co nejdřív. Co ta soutěž - kde jsou ty webovky?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:01
- Nahlásit
Vlasta
Tak já vím, že jsou viry odolné, ale myslela jsem si, že je to tak, když někdo bere často ABT, že pak je to tělo odolné.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
www.yesneyes.cz
No už má obavu,že půjdou holky beze mně.Představovala jsem si,že už půjdu v pondělí zlehka do práce,ale nevypadá to.v Úterý máme organizační schůzku a ve středu v šest ráno nastupujeme spolu s dalšími dvěma týmy.Naštěstí já nejsem důležitá,nesmí omarodit hlavní kuchařka,na té to stojí a padá.
Jinak máme v práci od středy hluché telefony,nejde internet a zabezpečovačka a víte proč? Někdo ukrad kabeláž v jakési rozvodně nebo co a zatím se to nepodařilo nahradit.Dobrý co.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:08
- Nahlásit
Zuzana T
Hmm, ať žije pořádek v našem státě...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:21
- Nahlásit
Zuzana T hele asi jsem blbá, ale která je to soutěž? Je jich tam více... v pátek skočilo hlasování o nej meníčko a já se v tom neorientuju...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:27
- Nahlásit
Vlasta
soutěž o nejlepší školní oběd,v menu až na konci,asi už to ukončili - finále je ve středu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:29
- Nahlásit
Zuzana T neukončili, akorát která jste škola - Chmelnice? Praha? Gratinovaný losos?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:51
- Nahlásit
Vlasta
JJ,to jsme my
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 15:56
- Nahlásit
Zuzana T tak jsem tam naklikala 3 hlasy
tedy luxusní menu máte. Koukala jsem na fotky ostatních jídel a taky dobrý - ovšem když si vzpomenu na naše závodní menu v práci tak bych plakala....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 16:03
- Nahlásit
Zuzana T
Taky jsem je tam přihodila.
Ale meníčko bych si také nechala líbit. Když vzpomenu na naše UHO...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 17:48 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Ale naše UHO je také moc dobré.Mám šikovné kuchařky,hlavně šéfovou.S multifunkční pánví i konváčem umí věci.Vaříme,dusíme i pečeme přes noc,takže je masíčko jako dort a výborná šťáva - to si pak i na UHU pochutnáš.
Ale s tímhle menu jsme si zavařily.Nejde jen o nápad a uvařit to,ale také vejít se do fin.normy,váhově to musí odpovídat 10ti porcím,no a zapečenina se dá dělat buď 9-12 nebo 15 porcí, atd.No a s ingrediencema jsme se také vyvztekaly a to všechno při bourání staré kuchyně.Vůbec se divím,že jsme to daly dohromady.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:02
- Nahlásit
Zuzana T no a teď to někde uvaříte a potom vyhrajete nebo jak? To hlasování má nějaký význam? A všichni mají ryby - to byl úkol? Mě třeba takový pangas co někde mají naprosto odpuzuje, bo když ho někde nabízejí jako chlazenou rybu tak to prý dělají z rozmražené ryby, což je humus, vadí mi to u normálního masa natož u ryby...fuj.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:04
- Nahlásit
Zuzana T
Jenže naše UHO se nedalo jíst. Totálně bez chuti.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:09
- Nahlásit
Vlasta
Chlazená pangas ,to nevím,máme ho vždy mraženého,ale já kupuji jen nejvyšší kvalitu,mraženou na lodích a ta je také poněkud dražší.Pangas pod 100,- kč nekupuj.
Podmínka soutěže byla pokrm z ryby nebo luštěnin.To hlasování je jen součástí hodnocení.Navic z hlasujících vyberou dvě děcka do komise,která bude pokrmy hodnotit.Kromě kluků v akci i skuteční odborníci na výživu.Z těch 45 soutěžících vybíralo 6 lidí 9 jídelen do finále.My jsme mezi nimi,no,takže snad nejhoší budeme devátí .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:19
- Nahlásit
Zuzana THele a co když hodnotící děti budou spratci co nic nemají rádi - kromě stravy v Mekáči? Už vidím svoje dorostence - fůůůj co to je????
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:25
- Nahlásit
Vlasta
no to je riziko podnikání
Proto jsou ty ryby nebo luštěniny.Ryby mají naše děti každý týden,takže si už zvykly,horší je to s luštěninami - to je boj.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:34
- Nahlásit
Zuzana T
Jeee a já zrovna všechny luštěniny miluju.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:44
- Nahlásit
bilksa
No já je dneska také jím s chutí,ale na základce jsem je nesnášela.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:49
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to já jsem byla asi divný dítě - od mala jsem milovala luštěniny a ryby a nejedla hamburgery a pizzu. Dneska už tedy jím pizzu, ale hamburbery stále ne.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 18:54
- Nahlásit
bilksa
Tak já hambáče jako dítě neznala,za to jsem milovala buřty opékané v oleji/ bůh ví jak starém /s hořčicí a chlebem u nás na Tylově náměstí.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:01
- Nahlásit
Zuzana T
Taky hezký.... Já mám zas do dneška ráda hranolky od "mekáče".
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:20
- Nahlásit
Teda tomu říkám kynologická diskuze!
Zuzko přeji brzké uzdravení! Já ještě tábořím na chatě, takže přikládám o sto šest, udělala jsem pěkný průlom do dřevníku, asi brzo vyměknu a odstěhuju se zase do Prahy. Tina mi dřevo roznáší a pečlivě odkorňuje, pokud možno v mojí posteli.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 19:20
- Nahlásit
bilksa
No já dneska konzumuji samé měkké,tekuté,nedráždivé - tím pádem nijak zvlášť chutné jídlo. Krk při jídle dost bolí,dokonce nemůžu ani můj oblíbený 100% ananas.džus,bééé.
Tak stále čekám,že se někdo ozve ze zkoušek a nic,ani neberou telefon.
|