| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:40
- Nahlásit
Zuzana T
No já si právě říkám, chovatelka mne to alespoň takhle učila.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:44
- Nahlásit
bilksa
Jako že povelovat až ke kusu?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 16:46
- Nahlásit
Zuzana T
Ne, když vidím, že to Charlotte začíná vzdávat, tak dát povel hledej a popřípadě ukázat. Říkala, že za to se nemají srážet body.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:07
- Nahlásit
bilksa
Hm,tak já se to učila s posledním povelem po výstřelu s tím,že pokud je pes neúspěšný,tak dát další povel,popř. ukázat.Ale počítám s tím,že mi to sníží známku.Pak je asi dobrý znát dopředu názor zkoušejícího.Neumím si sebe představit,že se s rozhodčím přu.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:11
- Nahlásit
Zuzana T
No Jarka (chovatelka) dělá rozhodčí, tak by to snad měla vědět.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:13
- Nahlásit
bilksa
Jo já se nepřu,vím,že je rozhodčí.
Víš tak trochu vycházím ještě ze starých řádů malých plemen.Tam byla dohledávka bez povelu i pro retrievery.Přijde mi,že by pes měl za 4 dostat jen jeden povel,ale řády to tak neříkají,to je fakt.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:18
- Nahlásit
Zuzana T
Ne, to nebylo myšlený, že se přeš, jen konstatování, že mi to snad řekla dobře.
Osobně si tedy myslím, že povelů hledej by vůdce měl mít možnost dávat podle sebe, protože v praxi je to také jedno. Důležité je, že pes dohledá. Jestli dává vůdce jeden povel nebo dvacet je teda mně osobně jedno. A i když jsme na honech, tak jsem ještě neviděla nikoho, kdo by dal jeden povel a pes by celou dobu pracoval. Tam člověk neví, kde kachna je, takže prostě dává povely a spoléhá na psa.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:25
- Nahlásit
bilksa
No jo,ale hon není zkouška.Není tam jen jeden kus a pes nepracuje sám.Stejně to nevymyslíme .
Mě osobně se nové řády moc nelíbí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 17:43
- Nahlásit
bilksa
Viděla jsi fotky z MSR?
Já si vzpomínám,jak mi Jindra na Platošáku strhla bod jen za to že jsem se k Lexy naklonila dřív než přišla ke mě, bála jsem se,aby nepustila aport a neotřepala se.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 18:14
- Nahlásit
Zuzana T
To ne, my to opravdu nevymyslíme. No jako u všeho, kde hodnotí lidi, je to na názoru rozhodčího. Někdo vyžaduje bez povelu, někomu to nevadí. To bude pořád...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:14
- Nahlásit
bilksa
Tak ty KPZ v Bobrůvce odřeklo už víc lidí pro nemoc a jiné důvody.Prý povolali i posledního náhradníka.Strašně mě to mrzí,měli jsme se tam setkat celá banda a nakonec tam jedou jen dva.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:47
- Nahlásit
Zuzana T
Já jsem o nich původně také přemýšlela, ale pak se CHarlotte rozhárala a vyřešila to za mne. Nedivím se, že lidi odříkají, ve škole je každý druhý nemocný, fakt to řádí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:52
- Nahlásit
bilksa
Nojo letos už toho moc nevymyslím.Výstavy budu vybírat až na příští rok,momentálně máme hustou krátkou srst a ocas - správný " vydří" labradoří Myslím,že v kondici dřív,jak v lednu nebude.
Ze zkoušek už nic není,asi prubnu ty WT a zkusíme hon.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:57
- Nahlásit
Zuzana T
Vyrazíte na ty WT? Já bych si to taky chtěla zkusit, ale je to pro nás šíleně daleko. Nám nožka pomalu zarůstá - přihlásila jsem Brno, tak doufám, že už to do té doby bude pěkný. Pojede Brno?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 19:58
- Nahlásit
bilksa
Brno jedu oba dny.
Na ty WT pořád přemýšlím,ale spíš jo.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 20:03
- Nahlásit
Zuzana T
To víš, že jo, jen to zkuste!! Brno mám nahlášené taky oba dny, tak jsem zvědavá. Jedeme celá parta, tak se těším, že si to v penzionku užijeme.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 20:08
- Nahlásit
bilksaZuzana T to tady řešíte já jse mezitím byla hodit bážu na slídění a pořád žádné nadšení teď tady čtu že slídění je proti větru?? Já to cvičím po větru ale proti by to mělo být lehčí že jo?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 20:10
- Nahlásit
6 minut od zálomku je stráášně dlouho na to abych koukala jak tam Mydlíček zběsile pobíhá a nehledá
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 20:24
- Nahlásit
Zuzko máš mejlíka
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 21:17
- Nahlásit
Vlasta
Jj, slídění je proti větru, vlečky po větru. Třeba právě proto nechce slídit.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 21:31
- Nahlásit
Vlasta
Ale my to spolu slídění dělaly u vás PO větru,to sis popletla s vlečkou.Mydlíčla už nech být.Ašak on bude vědět co dělat.¨Máš odpověď.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2010 22:41
- Nahlásit
Zuzana T
Mě osobně se nové řády moc nelíbí. Já je nemůžu vystát
Vlasta
na větru hrozně moc záleží, ale to neovlivníš a už to neřeš, tahle disciplína je vůbec děsně nešťasně a blbě vymyšlená v těch řádech a každý to posuzuje jinak.
jdu spát, vstávám ve 3,30
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 07:40
- Nahlásit
Dobré ráno!
Doufám, že užíváte volna lépe než já - já jsem v práci a je to tu prý zase radost - máme tu chlapa, který chodí každý večer tak zlitý, že ho někdo musí vytáhnout na pokoj. Včera si někde rozbil hlavu a zakrvácel půl penzionu, tak to mamka drhnula. No mám se na co těšit, navíc se děsně bojím opilců...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 10:15 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
bilksa hm, tak to Ti nezávidím, taky bych se bála. To ho nemůžete vyhodit?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 10:18
- Nahlásit
Zuzana T no právě, já to vždycky dělám po větru - vlečky i slídění ale v řádech je proti větru slídění, tak to by mělo být lehčí ne? Ještě to jdu zkusit zítra a potom už nic nebudu dělat - ukecala jsem kámošku aby mi natáhla vlečky a zkusíme ještě naposledy to slídění. Hele ještě je tam psáno v nízkém podrostu - my cvičíme myslím ve vysokém že jo( ta trává na louce) - tak to pro něho bude nízký taky lehčí ne? Nebo naopak? Fakt nevím.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 11:13
- Nahlásit
Vlasta
Právě, že my ne. Jedině přímo z lázní, kam dochází na procedury a to on se druhý den zázračně vzpamatuje a dojde tam. Dneska už ani nemá kdo přijet, aby mi s ním pomohl. Včera jel manžel, aby pomohl mamce, ale ten má dneska představení.
No pokud bude dělat bordel, tak na něj zavolám měšťáky, ať si ho zklidní.
JInak, co se týče slídění, tak podle mne je to pro psa rozhodně jednodušší proti větru, pokud je zvyklý používat nos, tak by to měl brzo navětřit. A i nižší porost je snažší, rozhodně na pohyb.
Ale znáš to, jak to bude na zkouškách, nám minule lilo jako z konve, fakt úplný provazy, vítr se ani nehnul... Nebo se naopak otočí vítr...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 12:14 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Zdravím při sobotě,za oknem krásné slunečné počasí a já zuřím.Měly jsme být na zkouškách a tu polehávám,polykám prášky a proplachuju mandle.Teda zatím mi penicilin moc nepomohl,sice nemám teplotu,ale v krku mám třetí světovou.Mám dojem,že se z toho jen tak nevyhrabu.
Vlasta
Už se na to vybodni,dopadne to dobře.Tedy už píšu blbosti.Samozřejmě,že jsme slídění dělaly proti větru- blbnu už.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 12:18
- Nahlásit
Zuzana T třeba by chtělo jiní ABt a ne Penicilín - oni ty mrchy jsou už na hodně ABT zvyklé - Lukáš měl jak byl v tom špitále taky něco spešl a ještě mu to píchali aby se to rychleji vstřebalo nebo co...
tak jo, kašlu na to - momentálně uklízím peru a vařím, manžel vzal psy ke známým na zahradu tak momentálně uvedu byt do stavu relativní čistoty ( skříně neodstavuju) a večer se sem zase nažene smečka a je to kde to bylo ach jo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 12:49
- Nahlásit
Vlasta
Já se teď snažím roztřídít špinavé prádlo do pračky a dělám to na několikrát,jsem jak moucha.No jestli mi zítra nebude líp.tak asi pojedu znova k doktorce.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 12:50
- Nahlásit
Zuzana T
Jak píše Vlata, třeba to fakt chce jiný antibiotika... Bylas u doktora? S takovouhle angínou si raději nehraj, slyšela jsem, že se to může "složit" na srdce. Já jsem strašně dlouho trpívala na aftové angíny a to byla také chuťovka - celou pusu a krk jsem měla jeden velký aft. Nemohla jsem nic jíst kromě kašovité stravy a to jsem si ještě před jídlem vystříkávala pusu něčím, co umrtvovalo, takže jsem byla schopná něco sníst.
Fuj, ani nevzpomínat...
|