Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:17
- Nahlásit

jana33
odkaz jo, ale bylo tam tolik fotek, že jsem tu dvojnici nenašla.
Zuzana T
Pořádně se vykurýruj a nikam nespěchej. Jsem kdysi dávno s přechozenou angínou skončila ve špitále na kapačkách s 40°, nešlo to ničím srazit... fuj.
Vlasta v Malešově budete mít Řezníčka, dal tomu přednost před našimi veverkami, lidi co jsem jim ho slibovala budou zklamaní. Ale jeho kolegové co tu budou jsou taky fajn.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:20 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Ketrin1
S ním jsem dělala PZ v Troskách,vedl mladou ohařku.
No právě,měla jsem ještě ve středu cukání,že se vyležím a pojedu,ale po včerjšku budu ráda,když budu jakš- takš OK na tu naší soutěž školních jídelen.Tam být prostě musím.
Koho by to zajímalo - tak na www.yesneyes.cz - soutěž o nejlepší školní oběd / rybí nebo luštěninové produkty /.Máme č. 15

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:25 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

Zuzana T
už jsem Ti říkala, že nemáš za co - hlavně to vylež, ať se Ti to nevrazí někam na srdce a nebo klouby. ABT zabírají asi 2 dny tak už by to mělo být ne? Mého staršího syna předloni s angínou vezli na infekční do Liberce - mysleli že je to mononukleoza - poté se to nepotvrdilo, ale stejně tam týden ležel, jsem se modlila aby tam nechytil něco jiného původně totiž měl jet na krční, které u nás v nemocnici není, ale tam se ho štítili nebo co( tedy říkali, že tam mají pacoše po operaci krku a nepotřebují aby je nakazil) , tak ho přeložili na to infekční - takže žádná sranda.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:28
- Nahlásit

a jaký je p.řezníček?

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:36
- Nahlásit

Vlasta
Né každý ho má rád, ale já jo. Na první pohled dělé zlého muže, ale když ho poznáš blíž zjistíš že je fajn a bývá s ním sranda. Je přísný, ale drží se přesně řádů a měří všem stejným metrem, přímý a vše řekne naplno, víš na čem jsi. Pozor u něj na další povely. Párkrát jsem s ním kdysi cvičila a opravdu mi a nejen mně pomohl.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:10
- Nahlásit

Ketrin1
Hm tak to mi neva - hlavně že nemá vyvolené. Nepočítám, že bych tam oslnila, budu ráda když to uděláme

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:31
- Nahlásit

Vlasta
Hlavně se nenervi

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:45
- Nahlásit

Ketrin1
to bych ráda, ale nevím jak to udělat?? A navíc máme docela rezervy - hlavně ve slídění - to bude jenom o štěstí

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 12:31
- Nahlásit

Vlasta
Vem si placatici a dej si panáka na kuráž - to dáte,jen ho nech,ať se mamánek snaží.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 12:59
- Nahlásit

Vlasta
Tak na jedničku slídění udělá určitě,ne?
S náma byl na zkouškách známej pán s labradorkou a ten nemohl Řezníčkovi přijít na jméno,ale přiznával,že si nepadli do oka od začátku

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:10
- Nahlásit

jana33
Řezníček je obyčejnej chlap, co dělá v lomu na bagru. Není diplomat a vše řekne tak, jak to je. Což každý neskousne.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:30
- Nahlásit

Ketrin1
Já ho viděla jen na zahájení a ukončení a pak v místní osvěžovně a připadal mi " normální chlap".Jako rozhodčího jsem ho ještě nezažila.E. ho má také ráda.

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:31
- Nahlásit

jana33
No myslím, že my bychom ho ani na jedničku neudělali, co Charlotte předváděla. Včera už to bylo lepší, ale předtím se fakt ode mne nehla.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:36
- Nahlásit

jana33
to právě nevím - já mám pořád problém s povelama - až u Zuzky jsem zjistila, že poslední povel musím dát na těch 50 metrech jak zůstanu stát - a myslím, že když to nenajde hned tak na mě zůstane čumět a bude chtít poradit a já nebudu moct a budu zírat - a bude to..

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:40
- Nahlásit

No ale jak nad tím tak uvažuju, tak se bojím slídění a určo uděláme kopanec někde úplně jinde - na vodkách mě vypekl s markingem a to jsem čuměla na drát ani jsem nezapískala jak jsem byla tuhá..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:44
- Nahlásit

Vlasta
Víc mu věř...

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:50
- Nahlásit

Vlasta
Snaž se neztuhnout a myslet na to, že trojka i dvojka... i jednička ... je lepší než nula a kdyžtak ten povel přidat!!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:58
- Nahlásit

Ketrin1
Zuzana T
Já to právě musím mít nějak mezi - nesmím být ani úplně klidná ani moc nervozní - tedy úplně klidná jsem nebyla nikdy tak se vždycky nějak snažím, ale skoro vůbec mi to nejde. A frťana si dát nemůžu bo jak nepiju, tak myslím, že by mi to nesedlo a navíc řídím - sice až navečer, ale stejně.
Díky moc za rady - nějak to prostojím, snad i ten povel nějaký vydám - už přišly takové ty vstupní listy na zkoušky.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:10
- Nahlásit

Vlasta
No nevim,já viděla jedno video z klubovejch všestranek a normálně povely dávyli lidi dál,a body jim za to nestrhli

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:12
- Nahlásit

Ketrin1
Já spíš myslím,že se si sešli dvě nesourodý osobnosti, tenhle pán už je taky starej matador, má jasno a asi si prostě nesedli

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:15
- Nahlásit

Vlasta
Hele neboj se rozhodčího zeptat,jak si disciplínu představuje,když to sám dopředu neřekne.Klidně řekni,že jdete poprvé,vždyť to není ostuda.Pokud nebude Green dýl úspěšný,myslím,že ti sám navrhne,aby jsi dala další povel.Doufej,že nepůjdeš ve skupině první.Když ne,tak odlož Greena a jdi se dívat,jak to dělá první pes a co dělají rozhodčí- může Ti to pomoci.

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:19
- Nahlásit

jana33
Jak jsem byla teď na těch klubových PZ, tak tam taky dávali povely dál. Až když to pes našel nesměli dát žádný povel pro přinesení.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:21 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

bilksa
Tak to je jasný,že povel k přinesení se nedává.
Tohle bylo video tuším z Kostelní Střímelice (nevím jak je to přesně) z loňska a normálně psiska povelovali
Ježiš,já jsem ráda,že už to máme za sebou,před týdnem jsem se nervila úplně stejně

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:23
- Nahlásit

Zuzana T
A můžu se jít koukat? Oni vždycky na zkouškách říkají, že kdo má psa tak někam za roh a tak a koukají se jenom lidi bez psů.
Tedy je fakt, že jenom jednou jsem přes zákaz nechala Greena podívat se jak pracuje pes přede mnou a nevyplatilo se mi to - byla to dohledávky kachyn v rákosí a Greeny víděl kam házehí kachnu psovi před ním - vééliká chyba to byla, bo svoje vhazování neviděl a proto se pořád snažil jít na to místo kde byl pes před ním a mě to stálo bod za čas. Ale vím, že nemyslíš aby se díval Greeny ale já. Tak to zkusím.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:09 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Ne psa uvaž nebo odlož,to o má perfektní a vylez někam ,aby jsi viděla - samozřejmě ne blízko zkoušeného.V Malešově je to docela placatý,tak bys měla vidět dobře.
Jana
No to nevím,ale nám rozhodčí pčed disciplínou řekl,poslední povel k přinešení u zálomku.

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:16
- Nahlásit

Zuzana T
Ale povel hledej, popřípadě použít vysílačku můžeš, ne?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:26
- Nahlásit

bilksa
no to je právě ono - co se počítá jako poslední povel?? - já bych řekla že by se mělo počítat úplně všechno, slova, pískání i posunky a proto bych strachy byla potichu - ale jak to vlastně je?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:26
- Nahlásit

bilksa
No teď jsem si přečetla řády a koukám,můžeš.Ale mne to učili takhle.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:28
- Nahlásit

Zuzana T
tak to si je taky přečtu, ale podle mě tam půlka není podrobně - pro blbé - jakože pro mě...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:31
- Nahlásit

Vlasta Tato disciplína se provádí na prostoru 60x200kroků. Rozhodčí vyberou vhodné místo s porostem, který lehce zakrývá pohozenou zvěř. Pomocí zálomků se označí výchozí bod, vzdálenost 150 kroků a 200 kroků. Do úseku od 150 do 200 kroků se z boku hodí jeden kus pernaté na PZ a LZ. Na VZPR jeden kus pernaté a jeden kus srstnaté. Pohození zvěře nesmí pes vidět. Vůdce na pokyn rozhodčího, vyšle psa z výchozího bodu ke slídění a pomalu postupuje za slídícím psem. V době kdy pes dosáhne zálomku, který označuje 150 kroků, vůdce jedenkrát vystřelí a rovněž dojde k zálomku, kde zůstane stát. Pes pokračuje ve slídění tak, že prohledává úsek od 150 do 200 kroků a dohledává pohozenou zvěř. Slídění musí být provedeno proti větru. Časový limit pro tuto práci je 10 minut. Retriever musí přinést veškerou pohozenou zvěř. Práce se ukončí odevzdáním posledního kusu zvěře. Retriever má slídit plynule a vytrvale. Zdravou zvěř nesmí retriever štvát a toto má za následek snížení známky z poslušnosti. Z vyhrazeného prostoru nemá daleko vybíhat. Vůdce při práci může psa ovládat jemnými povely. Tato disciplína prokáže radost z práce, dohledání, přinášení, stejně jako vytrvalost. Přinesení zvěře se hodnotí samostatně.
Dohledá-li pes pohozenou zvěř (na VZPR oba kusy) za 6 minut od zálomku označujícího 150 kroků, obdrží známku 4, do 8mi minut známku 3, do 9ti minut známku 2 a do 10ti minut známku 1. Celková známka za dohledávku se může snížit za chyby při slídění!

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání