Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Fresh
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 21:03
- Nahlásit

Jana: no vidis, a je rozhodnuto...tak sup a prihlasit Benesov

bilksa
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 21:57
- Nahlásit

Zuzana T
Neužijem - Charlotte se mi rozhárala. Poprvé začala hárat jindy než v lednu nebo únoru. Zatím hárala jen jednou do roka a byla bych ráda, kdyby to tak vydrželo....

Fresh
Páááni, my tu máme takovéhle machry!! Moc gratulujeme k parádnímu úspěchu.

Fresh
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 21:58
- Nahlásit

bilksa: dekujeme

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 22:27 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Fresh
Asi se neznáme,já spíš lovečím,ale také blahopřeji - to je úspěch!
bilksa
Jo ty si myslíš,že jí to můžeš naplánovat - hahaha.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2010 23:46
- Nahlásit

bilksa
To jsou veci teda. Ale dost se tim vysvetluje. To se vlastne kluci chovali jeste hodne dobre

Vlasta
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 07:37
- Nahlásit

Fresh
super - už jsou výsledky ze Zahradiště - sice ne celé, ale je to na dobré cestě - tedy by tento týden mohl být i Tábor co?

EvkaS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 07:43
- Nahlásit

bilksa
Gratuluji k úspěchu!!!
A kdy budou tedy štěnda, už teď?

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 08:08
- Nahlásit

Vlasta: to jsou cele vysledky, Mka a Ska nebyly, protoze byl misto toho trenink, je to tam napsane;)

A nechtejte me zabit, jen tech par psu tam zadat trvalo 2 hodiny, ten system je fakt mizernej, jakmile se tam pridava vice psu, tak se to zpomaluje a zpomaluje. Kdyz jsem tam loni na jedne akci zadaval 50 startujicich, tak to bylo straslive

Zuzana: osobne nezname, jinak jmena a lidi registruju Lovecinu nedelame a ani se nechystame, to by se musely trosku zmenit rady a tak vubec...takze jen WT, FT a hony

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 08:24
- Nahlásit

Fresh
Jo jo chápu.Já se starou čubinou udělala jen PZ a BZ a pak si těsně před vodkami utrhla dráp,dva měsíce marodila a mezitím změnili řády,takže jsme skončily.Už chodí jen na hony.
S mladou jsem začala cvičit kombinaci WT a lovečiny pod vedením holek z pražského cvičáku a zatím jsem spokojená ,jak si vede.
Musím říct,že současný styl RS je pro nás s Lexy moc na profi úrovni.Spíš bych uvítala sem tam akci pro průměrně talentované.Mrzelo mě,že se např.zrušily WT na Konopišti,ty našim potřebám super vyhovaly. Neuvažuje souč.vedení RS o cvičení na dvou úrovních - pro ty ,co mají WT opravdu jako sport a baví je těžké výzvy a pro ty,co cvičení WT používají jednak pouze pro zábavu a jednak,jako v mém případě pro vylepšování ovladatelnosti psa?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 10:30
- Nahlásit

Fresh
Hele tak to tam dej jinak a ne v takové úpravě jako nyní - to by nešlo??? Možná blbý dotaz,ale já tomu zase tak nerozumím - vlastní děti mě odhánějí od počítače abych jim ho nezničila ale MĚ kdyby to nešlo, tak tam dám odkaz jinam - tam kde to půjde - a šmidlik.

bilksa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:12
- Nahlásit

Zuzana T
S WT naprosto souhlasím, taky bych to tak brala!! A co se týče hárání už radši nic neříkám....

EvkaS
Děkujeme, to víš, to je veleúspěch...
Štěňátka teď ještě rozhodně ne, plánuju krýt leden/únor 2012. Tedy plánovala jsem, teď mi udělala čáru přes rozpočet s tím háráním. Nevím, co mám čekat...

brookbank
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:43
- Nahlásit

Mrzelo mě,že se např.zrušily WT na Konopišti,ty našim potřebám super vyhovaly. Neuvažuje souč.vedení RS o cvičení na dvou úrovních - pro ty ,co mají WT opravdu jako sport a baví je těžké výzvy a pro ty,co cvičení WT používají jednak pouze pro zábavu a jednak,jako v mém případě pro vylepšování ovladatelnosti psa?

Ahoj že vám sem vstupuju...trochu tomuto nerozumím...Zuzko co si tak pamatuju tak jsi soutěžila právě jen na těchto WT na Konopišti, jinde jsme se nepotkaly ( a to jsem většinou na každých WT za poslední dva roky ). Co mohu porovnat tak tyto WT byly jedny z nejtěžších a podle mého názoru některé disciplíny (hlavně E a L třídy) neodpovídaly náročností dané třídě a došlo zde k několika chybám ze strany rozhodčích, které se již řešily a nebudu se k nim vracet. Já jsem z nich měla rozporuplné pocity a byly pro mě trochu zklamáním. Moc tedy nerozumím tvé větě :ty našim potřebám super vyhovaly. v čem jako?
Rozdělit WT pro "normální" psy a pro ty co to dělají jako sport ??? to jsem slyšela za poslední dobu xkrát a to jen proto že právě ti lidi co nadávají na WT jak je to těžké nemají u psa základy jako je práce u nohy ( at už jen obyčejné natočení psa na aport), klidy (psi knučí a nebo vyráží bez povelu) a nebo zde právě chybí ta ovladatelnost....
Ano lovecké zkoušky jsou v porovnání s WT o dost jednodušší ale nemyslím si že by WT dnes byly něčím nedostupným. Jen jsou u nás v ČR nyní opravdu dobří psi a jejich vudci ví jak s nimi pracovat a výsledky jsou vidět. ale takovou možnost má každý.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:48
- Nahlásit

Zuzana T
Mě už dřív napadlo, jestli by nebylo možné rozdělit WT na dvě kategorie, nazvané třeba Open a Dual purpose, to je jedno. Open by byla pro všechny, prostě klasický WT, tak jak se dělá v zahraničí. Dual purpose by byla pro ty, co prostě chtějí se svým výstavákem něco dělat a zároveň se jim nechce být v konkurenci trialových psů pořád na chvostu. Úlohy by mohly být stejné, ale třeba o něco kratší vzdálenosti, startovat v Dual purpose by mohli psi, co mají výbornou na výstavě.

EvkaS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 11:59
- Nahlásit

bilksa
No s háráním je to oříšek. Jsem taky zvědavá, jak budeme hárat příště, zda to zase nebude s pauzou jako posledně. Holt budeš muset být připravená na všechno, až budeš plánovat štěnda. A stejně tě asi překvapí.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:09 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

brookbank
No tvoje reakce na můj příspěvek asi odráží to,že s tímhle nápadem nechodím sama...Tak se na nás nezlob,tak to prostě vidíme.
Nehodlám zpochybňovat práci rozhodčích na WT tam ani jinde,nejsem oprávněná.Na WT jsem se s Lexy přihlásila jen ze zvědavosti a moc se mi to líbilo.Pak jsem byla 2x s kamarádkou cvičit v Táboře u Matese a opět jsem mi to moc líbilo.
Upřímně za současného stavu je trénink + WT + ostaní výdaje např. za ubytování na víkend dost drahá sranda,když k tomu dělám ještě lovečinu a výstavy.Vím,že to u vás s tralaláčkama odpadá - proto říkám ,že současný stav je pro lidičky,kteří se věnují WT jako sportu naplno. Já už musím volit,za co dám peníze a za co ne.Pokud budou trvat tréninky v jeden den v Táboře nebo někde jinde v dostupné vzdálenosti,tak ráda pojedu.Ráda půjdu i na nějaký WT,když se odvážím.
Nechci nikoho kritizovat,jen si dovolím tvrdit,že stojí za úvahu oddělit práci sportovců a rekreačních wétéčkářů.Protože kromě jiného ti,kteří nás reprezentují jsou úplně výkonostně jinde a mají jiné potřeby než rekreanti a věřím,že tam jsou na místě profesionálnější trenéři atd.Proč by nemohly být tréninky jen pro rekreační cvičící jinde a jindy a také za jiné náklady?Navíc by se RS zvýšila členská základna,takhle vím o dost lidech,kteří to vzdali.Ptám se ,nerejpu.

brookbank
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:20
- Nahlásit

Zuzana T
ano je to drahé ale je to o prioritách...taky bych mohla na lovecké zkoušky ale nechci
jaký současný stav prosím tě? to že sem zvou zahraniční rozhodčí? víš proč to je? protože tady v čr není mnoho rozhodčích (myslím že jsou nyní dva) kteří jsou schopni ohodnotit práci psa na WT tak jak by měli pokud chceme aby WT bylo u nás v čr na stejné urovni jako v zahraničí a tak by to podle mě i být mělo. je to sport jako každý jiný a i fotbal má všude stejná pravidla
jinak ted v Táboře bylo dost show psu kteří se WT zas tak moc nevěnují a umístili se velmi dobře. v L třídě na druhém místě skončil show golden který chodí zejména na lovecké zk. a výstavy a dostal volbu rozhodčích. dále tu bylo i několik show labíků, kteří se druhý den neztratili ani v M třídě
RS má svoje střediska na několika místech v čr tak že to je dostupné, proč se nechodí na treninky tam? myslím že ten trenink stojí 200,- což je opravdu směšná částka opravdu to tady není jen o trenincích se zahraničními trenery.

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:45
- Nahlásit

Zuzana: hms, omlouvam se, ale neni mi to moc jasne. Proc si myslis, ze je soucasny styl RS moc na profi urovni? Co si pod tim mam predstavit?

Jinak by me strasne zajimalo, kde tyhle reci vznikaji - profi uroven, tezka vyzva, neni to pro ty, co to delaji jako zabavu atd.

Chapal bych, kdybys to mela z vlastni zkusenosti, ale ve vysledcich jsem te videl jen loni na Konopisti a nevim, jestli ses byla podivat i nekde jinde. Prijedte se kouknout a pak to muzete zhodnotit, jestli to je opravdu tak tezke nebo ne;)

Hms, zacal jsem to psat v 8 rano a mam tolik prace, ze jsem to dopsal ted...mezitim se nakupila spousta dalsich zajimavych prispevku. Takze s dovolenim sem tohle postnu a dal se zkusim vyjadrit k nekterym dalsim vecem

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:46
- Nahlásit

Vlasta: ad vysledky - nechci v tom delat brajgl, kdyz uz to takhle mame, tak to udelam, stejne je to naposledy. V radu dnu bychom meli dostat k dispozici nove stranky, ktere naplnime daty a bude. Tam uz by to melo fungovat jinak

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:48
- Nahlásit

brookbank
nemám chuť se pouštět do pichlavé výměny názorů - tolik mi to netrápí.Jen jsem vyjádřila svůj laický pohled na věc.

Nemám ráda nekompromisní odsuzování ať už z jedné ,či druhé strany.Obě činnosti jsou pro psy zajímavé,lovečina je hlavně pro pracovní účely,WT je sport.Myslím,že je na každém,co si vybere a jestli to bude kombinovat.Nic není jen bílé nebo černé.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 13:02 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Fresh
Těžko se to vysvětluje,omlouvám se.Prostě ti to osvětlím na situaci sportu,u kterého se pohybuji dlouhá léta - windsurfingu.WT i windsurfing jsou u nás málopočetný sport ,jen pro úzkou skupinu zasvěcených bláznů.Oběma sportům se spíše tenčí,než přibývá členská základna.Jedním z důvodů u WS jsou finance a upravené závodní podmínky.Závodní vybavení je velmi drahé,háklivé na zničení,stále se vše mění za modernější matroš atd.V Čechách skoro nefouká,obzvláště ve dny,kdy se závody pořádájí,takže se za podmínkami vyjíždí ven a to včetně nutnosti trénování - to něco stojí.Rok od roku je nás míň a míň.Začíná to být sport jen pro movitější.No a tak se v rámci Čr pár nadšenců snaží pořádat alespoň pár závodů i pro ty,co si chtějí pro své potěšení zazávodit na vybavení, které mají k dispozici.I tak mám pocit,že brzy vymřeme....
Tohle jsem měla na mysli,tím profi,nikoli elitářství.

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 13:05
- Nahlásit

brookbank:

"Rozdělit WT pro "normální" psy a pro ty co to dělají jako sport ??? to jsem slyšela za poslední dobu xkrát..."

Abych to uvedl na pravou miru, tak X bych si dovolil nahradit cislem 3 nebo 4.

Debatu na tema lonske Konopiste bych nijak nerozvijel, jedna pomerne rozsahla je myslim stale k nalezeni na strankach RS CZ.

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 13:56
- Nahlásit

bilksa
Hele,dobře ti tak,mít takovej luxus a fenu,co hárá jednou ročně,to je totiž pro většinu lidí s fenama do nebe volající drzost a nespravedlnost jen je blbý,že to vyšlo do období honů a naháněk

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 13:58
- Nahlásit

Zuzana:

"Obě činnosti jsou pro psy zajímavé,lovečina je hlavně pro pracovní účely,WT je sport."

Tak a ted jsme se asi dostali k meritu veci.

Porad se snazime rozdelovat WT a lovecky vycvik a pomalu z toho delat dve neslucitelne veci a pak nam tady vznikaji naprosto nesmyslne putky.

Pro zacatek to zkusme jinak - zakladem je, kdyz si WT rozdelime na dve veci - soutez a vycvik s dummy. Na WT jako soutez jdu proto, abych si:

a/ opravdu zasoutezil = sport
b/ proveril si, co muj pes umi a jak je pripraven na loveckou sezonu (protoze WT maji v prve rade simulovat realne lovecke situace - primarne z tohoto duvodu byly kdysi WT v Anglii vymysleny a spousta lidi je tam takhle porad bere)

Z vyse uvedenych duvodu apeluji na svych trenincich na lidi, aby nebrali WT jen jako sport, ale jako proverku toho, co psa skutecne naucili a na cem by jeste meli zapracovat - pokud jsou na WT zkuseni rozhodci, tak to dava cloveku opravdu velmi dobrou zpetnou vazbu pro praxi!

Na druhou stranu vycvik s dummy nevede nutne k ucasti na WT. Muze to byt vyborna priprava jak na lovecke zkousky, tak na field trialy i pro praxi. Muzu si nasimulovat jakekoliv situace a nepotrebuji k tomu zver atd. (samozrejme, ze pes zver zna, uz jako steneti mu zver ukazuji a cas od casu s nim se zveri neco udelam, abych mu to pripomnel, takze pak nemam nikdy problem s prechodem z dummy na zver a opacne - ale vetsinu casu pracujeme s dummy z vyse uvedenych praktickych duvodu).

Co se tyce toho, ze prave lovecina je pro pracovni ucely, tak o tom lze uspesne pochybovat. Neberte to vubec jako nejaky atak, ale vezmeme si, jake jsou na loveckych zkouskach discipliny - porad se opakujici. Kolik lidi vam rekne, ze pes objizdejici pravidelne lovecke zkousky je uz zkuseny harcovnik a presne vi, co bude nasledovat. Ze treba na slideni vi, ze vepredu je kus. Ze na handlingu na dva kusy se beha porad k tycce (omlouvam se, pokud uz se k tyckam neposila, jeste loni to tak bylo). Jak takove zkousky pripravuji psa pro praxi?

Jeste k tomu windsurfingu - chapu, jak to myslis. Na okraj podotknu, ze lovecke zkousky jsou na tom bohuzel velice podobne, vzdyt se staci podivat, ze ve valne vetsine je objizdeji porad ta sama jmena

Ale k veci - nemyslim si, ze je to tak, jak rikas - rozhodne ne tak, ze by WT bylo pro par zasvecenych blaznu, pokud te nepresvedci vyse uvedene duvody, tak nevim Navic na WT muze prece jezdit kazdy, at uz ma psa z vystavni nebo pracovni linie, a nic zvlastniho a financne narocneho k tomu nepotrebuje. RS CZ porada treninky s ceskymi trenery, ktere myslim nejsou nijak financne narocne - 200,-/trenink, jak psala drive Dasa. Vzdyt kolik stoji treninky na lovecke zkousky nebo tabory atd! Krome toho jednou ci dvakrat za rok udelame dvoudenni trenink se zahranicnim trenerem, ktery stoji vic, ale zajem o to je, tak proc to neudelat - nekdo jede na dovolenou k mori nebo do hor, jineho bavi tohle. Ale rozhodne neni nutnost takovy trenink absolvovat, aby clovek dokazal uspet. To dokazuji v posledni dobe vysledky WT, kde se prosazuji i sikovni vystavni pejsci dokonce v nejvyssi tridach i v konkurenci psu z pracovnich linii. A i ve tride L mame par dalsich vystavnich pejsku, kteri muzou v dohledne dobe zacit posilhavat po Mkach, coz uz je velice pekny vysledek.

Samozrejmosti je, ze pes z pracovni linie ma lepsi predpoklady pro to, aby pri praci uspel. Ale na druhem konci voditka je vzdy vudce, ktery celkovy vykon z velike miry ovlivnuje. Stejne tak pejsek z vystavni linie ma nepomerne vetsi sanci uspet na vystave, ale tam uz to ten vudce tak moc ovlivnit nemuze Proste tady tyhle dve linie historicky existuji, tak je treba to akceptovat.

Jeste se zeptam k windsurfingu - kdyz poradate zavody "pro poteseni" v ramci CR, jaka mate pravidla? Stejna jako kdyz se vyjede ven nebo si vymyslite nejaka vlastni, treba jednodussi, protoze nemate takove podminky atd atd?

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 13:59
- Nahlásit

Uff, omlouvam se, ze jsem se rozepsal, ale nejak to tak ze me lezlo samo Snad to par veci osvetli a treba to necemu pomuze

Vlasta
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 14:03
- Nahlásit

jana33
už jsem to rozeslala po firmě - to cukroví myslím....

Vlasta
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 14:07
- Nahlásit

Fresh
máš to sice dlouhý, ale výstižný....

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 14:17 - Změnil/a: Fresh
- Nahlásit

Jeste me tak napadla jedna vec, kterou jsem na WT vypozoroval. Vetsina psu delajicich lovecke zkousky na velice slusne urovni, prisla-li na WT, tak udelala maximalne WT L, nekdy meli problem i s WT E.

Mnohdy neprosli proto, ze meli problem se zakladni poslusnosti, vodenim a ovladatelnosti - psi nechodili hezky u nohy, nereagovali na povely, at uz privolani ci pokusy o navadeni.

Pritom v loveckych radech se rika, ze pes musi ochotne a okamzite uposlechnout kazdy povel sveho vudce, jinak se to povazuje za chybu v poslusnosti. Stejne tak u vodeni maji rozhodci pozorovat vodeni psa v prubehu celych zkousek a nejvyssi znamku dostane ten, ktere vudce nemusi nijak usmernovat.

Potom me prekvapuje, vetsinou u vodeni vidim same ctyrky a u poslusnosti a ovladatelnosti to je ve spouste pripadu stejne, ac na WT se ti psi nechovaji uplne tak, jak by meli.

Pritom si myslim, ze lovecke rady tohle maji popsano naprosto spravne a pekne. Je tedy potom problem v hodnoceni?

Jinak presne o tohle se snazime i my pri vycviku s dummy. Budovat pevny vztah mezi psem a vudcem, pes musi byt samostatny, nicmene spolehlive reagovat na povely. Vse to vede ve vysledku k praxi. Pes se cvici na hon pro strelce, nikoliv pro honce. A strelec nema cas sledovat, co pes vyvadi u nohy, takze pes si musi hlidat vudce a reagovat podle jeho pohybu, nikoliv vudce psa.

A to je asi vse, snad jsem trosku ozrejmil WT a vycvik s dummikama a o co se vlastne snazime

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 14:49
- Nahlásit

Fresh
Tvé vysvětlení je vyčerpávající,děkuji.Jo souhlasím s tím,co píšeš,má to hlavu i patu.Když to takhle podáváš ,tak to určitě může lidi přesvědčit.Čím si tedy vysvětluješ fakt,že někteří lidé buď neobnovili členství a nebo ani do RS nestoupili po tom,co se změnilo vedení a styl práce? Proč tedy současný stav spíše lidi nepřesvědčí do RS vstoupit,čím to je? Fakt mě to zajímá.
Jinak malá poznámka,to,že některý pes je ověnčen cacty ještě neznamená,že je dobrý pracant v praxi,stejně tak mnohý šampion krásy občas vypadá,jako jiné plemeno.Také jsem párkrát zažila úžasně ovladatelné trial.psy na honu,kteří ale po leči sedli pánovi k noze a my ostatní s jedněmi podzimkami dohledávali zvěř dalších půl hodiny i za ně.Už jsem se setkala i s vysvětlením,že se rychle unaví,protože jsou tak rychlí a musí si odpočinout.
Jinak k mé účasti na WT i tréningu - moc času také nemám,navíc se dělím o auto se svými surfery,takže je doma občas boj a letos jsme štěňátkovali,takže od srpna se teprve v práci rozjíždíme.PZ jsem udělali v záři,ještě zkusíme KPZ a s WT cvičením chci zase upěvňovat její ovladatelnost a odstraňovat své chyby.
WS má pravidla stejné v podstatě,jako jiné lodní třídy - záleží na tzv.Vypsání rozhodčího.To jsou v kostce pravidla pro ten konkrétní závod.Může do něj zasahovat v rámci pravidel i během závodu.

Já si cením každého,kdo se svým psem něco dělá a nevenčího 10 min na flexině kolem baráku.Nestraním ani lovečákům, ani wétéčkářům.Mám v úctě i " obyčejné" myslivce,kteří potřebují mít psa k tomu,aby makal tam,kde je třeba.

Fresh
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 15:30
- Nahlásit

Zuzana: pockej, tech trialovych psu je tu par a nemyslim, ze by mi nektery unikl. Ale neverim tomu, ze by kdokoliv z techto lidi tvrdil, ze se mu pes rychle unavi, protoze je rychly, a tak musi odpocivat - to ti muzu zodpovedne potvrdit, ze je to naprosty nesmysl Proste vymluva - pokud tam byl nekdo s mladym psem, tak nechtel jit dohledavat, protoze tam bude litat milion psu a bez rychleho uspechu si mladeho psa rychle zkazis. To bych videl jako hlavni duvod toho, ze nekdo nechtel jit dohledavat.

Co se tyce RS - jaky styl prace mas na mysli?

K clenstvi - neobnovilo par lidi a tam byl proste nazorovy rozkol stareho a noveho vedeni. Nicmene vetsina z tech, co neobnovili, uz delsi dobu aktivne WT ani nechodili, pripadne minimalne. Je to skoda, ale neda se nic delat. Velkym problemem podle me bylo to, ze jsme byli toho nazoru, ze tezko muze WT tridy M nebo S posuzovat nekdo, kdo odesel se psem jen Lka. Ono obecne takovy clovek nemuze realne postavit a posuzovat ani ty Lka. Takze se nastavily nove pravidla pro rozhodci, kdy se vyslo ze zahranicnich podkladu a ty se lehce zmirnily.

Treba v zahranici vetsinou aspirant na cekatele na rozhodci musi mit odejity WT S (vetsinou i nekolikrat), musi nekolikrat hospitovat, pak se stane "junior" rozhodcim, posuzuje dohromady se "senior" rozhodcim, ktery na nej dohlizi, a takhle si proslapava cesticku nahoru a sbira zkusenosti. A samozrejme musi mit zkusenosti z praxe. Protoze chceme mit v dohledne dobe par ceskych rozhodcich, tak u nas nyni staci udelat WT M a posleze absolvovat urcity pocet hospitaci v prubehu min. 2 sezon (zalezi na tom, zda-li ma dany clovek absolvovany WT M ci WT S). Nechceme proste ceske rozhodci za kazdou cenu. Chceme ceske rozhodci se zkusenostmi, kteri jsou schopni postavit odpovidajici discipliny a odpovidajicim zpusobem je posoudit. To neni uplne jednoduche.

Proto ted zveme vice cizi rozhodci (na ktere nejprve dostaneme dobre reference), ale vzdycky se snazime zajistit kvalitni preklad. Zatim jsme meli stesti, vsichni byli velice mili a prijemni, chapali, ze s WT vicemene porad zaciname a snazili se nas v tom podporit. Samozrejme prubezne chceme k cizim zkusenym rozhodcim nasazovat nase, abychom ziskali co nejvice zkusenosti.

Problem je, ze se nekteri lidi boji na WT s cizimi rozhodcimi jezdit, ze jim nebudou rozumet, ze to bude strasne tezky atd. A je par lidi, kteri reci o tom, jak to delaji cizinci tezke, uspesne prizivuji Trosku je to boj s vetrnymi mlyny, ale doufam, ze se nam bude darit dostatecnou osvetou postupne vitezit Na kazdych WT mame kvalitni preklad a uz ted lidi, kteri jezdi, tak vidi, ze cizinci je nekousnou, ze jejich discipliny mnohdy nejsou vubec tezke, ale presne reflektuji pozadavky dane tridy, ze maji zkusenosti a posuzuji s citem, a ze ve valne vetsine pripadu jsou prijemni a je s nimi i legrace

Jeste na zaver - obecne je to podle me taky o tom, ze lidi proste nevidi, co jim vycvik s RS CZ muze ve skutecnosti dat. Ze jim muze pomoci i ve vycviku na lovecke zkousky (neni hezky mit fakt poslusneho a ovladatelneho psa?). Protoze stale je to o tom, ze z loveckych zkousek mas sampiona prace, kdezto z WT nemas "nic"

Jinak souhlas, ja respektuju naprosto vsechny...a kdyz nekdo prijde, ze chce trenovat, tak se mu snazim pomoct, at dela to nebo ono a na WT se treba nikdy neukaze

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2010 15:43
- Nahlásit

Fresh
To co tu píšeš je fakt moc pěkná osvěta o WS sportu - a doufám,že se povede nalákat více lidí na tuhle psí zábavu.Já jsem neměla v úmyslu rozpoutat nějakou provokativní debatu a rozedírat něčí rány,jen mne to prostě zajímalo.Nebráním se žádné zkušenosti a tak se třeba osmělím a vyrazím s Vlastou či Evkou S na nějakého toho " Anglána" - ač mluvím jak černoch v okovech,ráda angličtinu poslouchám.
Ti pejsci,o kterých jsem mluvila,nebyli z našich luhů a hájů,ale to vysvětlení jsem slyšela z českých úst.Spíš nikdo nevysvětlil vůdcům,co se po nich všechno chce.Nebylo to nic proti ničemu,jen to lehce naštvalo,že na mé staré nožky zbyla ta horší část honu.

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání