| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 18:19
- Nahlásit
Vlasta
Neboj nestane se mu nic.Jakto ,že jsi se nestavila potvoro...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 18:23
- Nahlásit
Zuzana T No protože jsi mi neodepsala na mejla co jsem Ti posílala v pondělí - jsem si myslela, že nemáš čas - a jela jsem okolo a čas jsem měla.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 18:31
- Nahlásit
Vlasta
Odepsala,okamžite,že jasně,že máš hodinu před tím zavolat.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 18:48
- Nahlásit
Zuzana T To sem jelen, nic nemám.... fakt jsem myslela že třeba máš štěňátkové návštěvy a tak jsem se nechtěla vnucovat - to mě štve! A to jsem chtěla v Ikee koupit plyšové krysy - moc pěkné - a potom mě napadlo, že Ti je asi ani nestihnu pro štěnda dát.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 19:50
- Nahlásit
Vlasta
A pojedeš ještě okolo do 30.7.?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 20:24
- Nahlásit
Zuzana T no pokusím se, domluvím se se šéfem, já momentálně jezdím málo, bo moje zdvojená funkce si žádá abych v nepřítomnosti šéfa "hlídala barák" jak já tomu naštvaně říkám.
Ale zase v toto období to není v klimatizované kanceláři nejhorší
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 20:25
- Nahlásit
Vlasta
mrkni na aktulku
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 20:28
- Nahlásit
Zuzana T je druhá zleva stříbrná? Koukala jsem už odpoledne - rolička toaletního papíru je dobrá - tu rád i Greeny dodneška.
Evi balíček zatím nic - pošta je pomalá. Zítra jedu očkovat tak snad to klapne. Už jsi posílala přihlášku a nebo čekáš?
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 07:52
- Nahlásit
Vlasta
ach jo, pošťáci... jako bylo to poslané jako doporučené balíčky. Nechápu, co s tím vytvářejí. Tak snad dneska ti to dorazí.
Jinak dneska posílám přihlášku. Posílá i Lukáš.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:18
- Nahlásit
Dobré ráno všem!!
Tak u nás už od rána opět šílené vedro. Večer se to malinko zatáhlo a hned to odešlo, ani bouřka nepřišla.
Balim psy, mamku a jedeme se koupat na pískovnu. Je tam nádherná voda, úplně průzračná.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:24
- Nahlásit
EvkaS
ty jo!! On jde s Maxíkem??
S balíčkem se nestresuj - až přijde tak přijde - potomci co se válí doma mají nakázáno aby reagovali na zvonek, že čekám balík tak ať ho od pošty vezmou - tak jsem zvědavá jak to klapne, u nás totiž jak pořád nejsme doma tak oni ani nezvoní a rovnou hážou lístek o vyzvednutí zásilky do schránky.
Tak tedy popřemýšlím jestli pošlu taky přihlášku, dneska jsem si žádala o prac.certifikát - jde to i mejlem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:27
- Nahlásit
bilksa
závidím!!!!!!!!! Já pracuju - tedy skoro
Nevíte jak to funguje s tím, že když má pes loveckou zkoušku tak se nemusí platit poplatky městu - ale nevím jak přesně to je, jestli mám jít na úřad s tou zalisovanou kartičkou co jsem dostala - je na ní napsáno Potvrzení o složení zkoušky z výkonu - a nebo musím mít od myslivců nějaký papír, že pes je pracovně využíván v revíru?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:34
- Nahlásit
Vlasta
To nestačí,mít jen pracovní zkoušku.Myslím,že by jsi musela být členem místního sdružení OMS a psa u nich mít registrovaného.Co,je to tak Jana 33, Bilksa???
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:40
- Nahlásit
Myslím, že to má každé město/obec jinak, je potřeba se poptat na konkrétním úřadě. Já jsem dřív neplatila ani za jednoho psa - na samotách máme 1.psa zdarma (jako že je hlídací) a ostatní byli lovecky upotřebitelní (členem OMS jsem tehdy ani nebyla, ale místní myslivecké sdružení si mé psy vykazovalo ).
Ovšem teď je krize, už někdy loni to zastupitelstvo zrušilo a platí se za všecky psy, nejsou to ale ty pálky co v Praze - za 4 psy jsem platila asi 200 nebo kolik.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:45 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ketrin1
No to je ta zlatá Praha - " Pražákům těm je tu hej.." já platím 1500,- za 1. psa a kdybych si Lexy přihlásila na sebe ,tak by to bylo 2250,- za druhého.Naštěstí jde přihlásit psa jako prvního na jiného člena rodiny - takže 3000,- ročně.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:56
- Nahlásit
Já platím 1000 za jednoho a jak píše Zuzka, druhý je napsán na manžela takže 2000 ročně za oba - jinak by to bylo 2500, kdyby byli oba na mě. Jako ne že by mě to položilo, ale spousta lidí neplatí vůbec a tak si říkám, že kdyby to šlo legálně tak bych jim tu tisicovku zase tak moc necpala že jo?
No a jestli to nebude tak to nehrotím, kvůli tomu k myslivcům nevstoupím, bo už vidím, že členský příspěvek OMS bude kolem 500 + nějaké brigády apod - takže ve výsledku to vyjde stejně.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:03
- Nahlásit
Tak jsem se schválně koukla - členství v OMS Česká Lípa je za 800 - tož to fakt vyjde nastejno jako platit městu - pokud by to bylo vázané na členství.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:14
- Nahlásit
my máme na OMS Semily 500,-/rok - to je divné že to není jednotné.
Zuzana T
Vlasta
nj to platíte docela dost ale zato máte v parcích zadarmo pytlíky
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:21
- Nahlásit
Ketrin1
jo, občas tam jsou - když je dorostenci zrovna nerozházejí po celém okolí. A jsou na prd, zkoušela jsi někdy tou pitomou papírovou lopatičkou nabrat hovno z trávy? Nosím mikroténové pytlíky a navleču si ho jako rukavici, seberu hovno a otočím - sice nic moc pocit, ale alespoň se mi to povede napoprvé!!!
Jo a na těch zkouškách říkali, že vyzývají členy, kteří kvůli zvýšení poplatků odešli od OMS aby zvážili návrat - taky to měli za 500 a od ledna to je těch 800. Zdůvodněním bylo, že většinu odvádějí na centrálu a na provoz zbývá málo. Jefakt, že ty odvody nadřízeným orgánům jsou dost velké - my na cvičáku platíme 600 ročně a z toho 150 jde na ČKS a když si vezmeš, že mimo to platík RK a KCHLS a ty taky z mého příspěvku platí do ČKS, ČMKU nabo kam vlastně - a určo to tak má více lidí - tak se tam někde nashromáždí docela dost peněz.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:26
- Nahlásit
Vlasta
Dělám to úplně stejně - mikroten navlečený na ruku. Krmím masem ("barfem") a psi mají malinké, tuhé bobky - z papírové lopatičky by se mi rozkutálely
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:53
- Nahlásit
Ketrin1
Jo to sice máme - skoro všude jsou koše a pytlíky ,ale i tak je všude dost nas....!
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 09:56
- Nahlásit
Nám tady ty pytlíky na výkaly lidi normálně kradou, takže chodím vybavená sama svýma. A nas..o je tady všude kolem bohužel taky dost. My díky tomu, že bydlíme v RD, tak platíme za psa 200Kč, takže to docela jde.
Vlasta
No ještě je Luky dost na vážkách, rozhodne se prý až v neděli po tréninku.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 12:33
- Nahlásit
Nejvyšší stupeň vedra: upadne něco poživatelného a pes to nesežere, ale podá mi to - jako podává klíče, vodítko a podobně
|
brookbank
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 12:43
- Nahlásit
Ahoj všem
Evo, jedeš do Litohoře nebo na jaké zkoušky? budu držet palce a pokud tam jedete tak se moc nepřecpěte klobás atd, loni tam toho měli, mňam ...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:01
- Nahlásit
Vlasta
Zjisti si, jak to máte u vás, my v Třeboni to máme tak, že stačí jakáko-li zkouška, kde pes prokáže poslušnost, takže lovecké, canisterapeutická, ZOP, ZZO, BH, atd... A neplatí se nic. Ale mám holky hlášené tady na vesnici, takže 50Kč za obě + ráj na zemi pro psy, no není to nádhera....???
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:05
- Nahlásit
bilksa
No tedy,nejsme mi chudáci v té Praze.....
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:19 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit
brookbank
No nakonec přihlašuji vodky pod KCHLS v půlce srpna. Ta Litohoř se mi nakonec nehodila do plánů. Navíc snad v srpnu už pominou ta šílená vedra.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:26
- Nahlásit
Zuzana T
No jo, strašní.... My vám to vůůůůbec nezávidíme, ba naopak, jsme dost škodolibí. Zvlášť na pražáky na kolech máme pifku..
Jinak vám musím napsat, jak mě včera na... jeden pacient v práci - dělám na penzionu, kde jsou ubytovaní lázeňští hosté, mimo jiné tam pro ně máme chatku na kola. No a jeden pán za mnou včera přišel s ooooobrovským problémem, že má jako kolo za 30 tisíc a v chatce je tak plno, že se mu tam jeho kolo určitě odře... Co si myslí?? Že mu ho budu vozit k sobě domů?? Sem se musela hodně držet...
To jsou lázeňští hosté, co??? Téměř každý tam má kolo, někteří ujedou i 60km a mojí mamce lázně nedají, protože prý není dostatečně nemocná.... Dyť měla jen prasklou pánev na třech místech...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:44
- Nahlásit
bilksa
To je dobrý s tou kondicí lázeňských hostí - a tomu vopruzákovi s kolem bych řekla ať si ho vezme do postele.
JJ, taky mám kámošku co má v háji kyčle, ale protože je jí teprve přes 50 tak jí náhradní neudělají - prý je ještě mladá - tož nevím, jestli jí v 70 k něčemu budou.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:51
- Nahlásit
u nás v rodině se s oblibou traduje univerzální rada sestřenice-lékařky: Hlavně nechoď na ortopedii!!
|