| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:56
- Nahlásit
Ketrin1
Já bych to rozšířila na: hlavně nechoď k žádnému doktorovi - ona veterinární péče sice leze do peněz, ale mám dojem, že je lepší a ochotnější než ta naše. Střihačky dcera si nechala vyříznout bradavici na noze - umělec doktor jí to tak sešil, že než došla k autu tak stehy prakly a ona nelenila a jela k mámě do střihárny - veterinář má ordinaci hned vedle - tak šly za ním, ten jí to přestehoval a podivil se nad původně použitým materiálem - prý už 10 let s ním nešije ani krávy - tož to sje šla do kolen......
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 13:58
- Nahlásit
1. Od poplatku ze psů je osvobozen držitel psa využívaného v honitbě, vodícího psa a záchranářského psa. Držitel takového psa prokazuje splnění podmínek pro osvobození předložením dokladu o splnění příslušných zkoušek. Od poplatku ze psů je dále po dobu jednoho roku osvobozen držitel, který převezme psa z útulku v Dobranově u České Lípy, nejedná-li se o původního držitele psa. Je-li takto převzatý pes starší deseti let, je jeho držitel osvobozen od poplatku do konce života psa. Převzetí psa z útulku se dokládá potvrzením vystaveným provozovatelem útulku. I převzatého psa je však nutno do 15 dnů přihlásit u správce poplatku.
Tak jsem si našla naši městskou psí vyhlášku - a nějak z toho nejsem úplně moudrá - vypadá to, že doložím zkoušku a neplatím ne?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:03
- Nahlásit
Vlasta
Musí být evidován v nějaké honitbě jako LUP
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:28
- Nahlásit
Tak jsem dneska vlezla do OBI a koupila štěňatům provizorní bazének - no on je to vlastně kočičí záchod,ale k malé koupačce v pokojíku nebo na balkóně to stačí.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:31
- Nahlásit
Zuzana T
ty jo tak pořiď dokumentaci a pošli!!!!! Jste Hujeři a už trénujete vodu co
TeĎ jsem náhodou narazila na to, že fenka novaskoťáska co byla se mnou na OVVR a byla vyloučena pro agresivitu - a určo právem, bo byla fakt hustá a vyjížděla po všem co šlo okolo - tak úspěšně odchovala první vrh. Jak to ty lidi dělají
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:32
- Nahlásit
Vlasta
No co,patrně jí to nenapsali do PP a udělala zkoušky jinde,no.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:34
- Nahlásit
Zuzana T
právě že napsali.....
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:36
- Nahlásit
Vlasta
Tak je asi taktně ztratili.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:40
- Nahlásit
EvkaS
JJ, taky mě to napadlo...
Jo jinak pošťáci nezvonili - což jsště neznamená, že to nemám na poště - tak jsem zvědavá.Jestli to došlo, tak Kejsi bude večer plešatý, Greeny až v neděli
Když si vzpomenu, že ho v pátek vykoupu a navoňánkuju a vydrží to jenom do neděle a potom bude zase smrdět bahnem... ach jo....
Tu botu co sežral zatím ani jedním koncem nevyloučil..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:43
- Nahlásit
EvkaS
Evi já také nic,ale to je v létě normálka,chodí brigádníci.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:45 - Změnil/a: EvkaS
- Nahlásit
Vlasta Zuzana T
Prej "dnes podáte, zítra dodáme". Se z nich picnu! Tak se omlouvám, příště to pošlu nějakou extra expres službou. Přitom ty doporučené balíčky vždy dodávali druhý den.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:50
- Nahlásit
EvkaS
no pošta zavádí ty odpolední a večerní doručování - tak třeba na to přes den u kašlou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:51 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Tak to ztratili a zažádali o nové PP - takoví vykukové byli ,jsou a budou a nejen kvůli agresivitě i kvůli špatným rtg.
Evíí,jak je to daleko od nás k tobě? Mám takový šílený nápad
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 14:54
- Nahlásit
Zuzana T
No ono se tomu pánovi co s ní zkoušky dělal to její chování skoro líbilo bych řekla- tak asi jo!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 15:26 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin1
Nejvyšší stupeň vedra: upadne něco poživatelného a pes to nesežere
cha, tak tady je asi moc "zima", protože žrací návyky má hnědka stále stejné...
jinak ad debata o poplatcích... mám dojem, že platíme 200 Kč/rok
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 15:36
- Nahlásit
Eda
Neboj,u nás taky nežravost nehrozí,teda až na Fany,ale ta se chystá rodit
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 16:29
- Nahlásit
Vlasta
Já si myslím, že stačí prokázat splnění zkoušky. Alespoň bych to zkusila....
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 16:36 - Změnil/a: Marie Šustová
- Nahlásit
Vlasta
Prokázání zkoušky rozhodně nestačí.
Musíš si najít myslivecké sdružení a s hospodářem vyplnit evidenční lístek na LUP. Pak s tím dojít na úřad a požádat o slevu z poplatku na psy.
MS mají většinou nedostatek LUP, jejich počet v honitbě se řídí její velikostí a podle zákona o myslivosti a prováděcí
vyhlášky.
Neúplný adresář MS je zde
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 16:47
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzi autíčkem hodinku a čtvrt. ;) Chceš dojet?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 17:26
- Nahlásit
EvkaS
no uvažuji ale se všema deseti
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 17:32
- Nahlásit
Zuzana T
No však určitě můtete, my budeme jedině rádi!!! Akorát tenhle víkend máme naditý program - v pátek moji rodiče, v sobotu svatba (ne naše) a v neděli trénink v Bolce. Takže jedině všední dny (což vůbec není v našem případě problém) a nebo příští víkend, to nemáme nic. Rozhodně jste všichni u nás vítání. Prostoru je tu dost.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 17:46
- Nahlásit
EvkaS
Ne o víkendu ne,ještě to proberu doma,máme zase nějaké problémys autem.Tak jestli bude ok,tak bych to viděla na všední den- ráno k vám ,k večeru domů.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 17:50
- Nahlásit
Zuzana T
Super, tak snad bude auto v pořádku. Moc ráda s vámi všemi strávím den a prcci se tu vyřáděj.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 17:51
- Nahlásit
Zuzana T
U nás je taky volno.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:18
- Nahlásit
Marie Šustová a musím při tom být členem OMS?
Jinak jsem slyšela dobrou hlášku k současnému počasí - prý je to demoverze pekla
to je dobré ne???
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:20
- Nahlásit
EvkaS bacha aby to nebylo nakažlivém - jako když si někdo pořídí mimino - taky se to potom šíří v okolí jak se každá shlídne
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:24
- Nahlásit
Vlasta
Neboj, já to ustojím.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:26
- Nahlásit
Vlasta
Myslím že ne, ani členem sdružení. Já členem OMS jsem, nejsem člen sdružení. Součástí příspěvku OMS je pojištění úrazu na honech. A pak mám se slevou ještě zkoušky OMS.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:26
- Nahlásit
EvkaS
No uvidíme,ještě to promyslím a musím přesvědčit muže - on tvrdí,že jak jim ukážeme velký prostor,tak s už s nima nebude k vydržení - něco na tom je..
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 18:31
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to proberte. V tomhle nemám zkušenost, takže nemůžu radit. Ale snad by jim spíš ten den na zahradě prospěl - nové vjemy, pachy atd. Takže je to na tobě. U nás jste určitě vítání.
|