Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Welsh Corgi - všechny lišky sem!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Majesty
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 21:21
- Nahlásit

Tutuli: Jasně, jinak bych sem nepsal. Už jsme se i viděli.... Máme už celkem profláknutou lišku a v létě k ní možná přibude ještě jedna...

http://cardigan-bedwyr.blogspot.com

Tutuli
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 21:38
- Nahlásit

Majesty
Aha Blečík, tak to jsme se už několikrát viděli. V rodině máte ale i ještě jednu zrzavou, ne?

v létě k ní možná přibude ještě jedna
A odkud, jestli to není tajné, nějaká nová krev?

Majesty
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 21:50
- Nahlásit

V rodině máme ještě pembroka, ten ale vypadá spíš jako cardigan. Ale to je všechno na dlouhé povídání...
Je to ještě jen v úvahách, tak to zatím nechci zakřiknout....

Tutuli
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 22:08
- Nahlásit

Majesty
Je to ještě jen v úvahách, tak to zatím nechci zakřiknout
Tak to chápu, jen se tím ale potvrzuje, že jak si někdo pořídí jednoho ušatce, obvykle k němu časem přibude další

Majesty
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 22:17 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

Aby ne... Po všech těch různorodých psech co jsem měl je tohle naprosto nejlepší pes. Abych tak řekl vše v jednom balení a nejlepší poměr cena/výkon... Tak kdo by odolal mít celou smečku.... Už jediný pohled dokáže vylepšit náladu a co teprve když jich je víc. Navíc tady u nás není s liškou nikdo široko daleko a sledovat reakce lidí co nás vidí je opravdu zábavné. V 95% se každý ptá, s čím je to křížené.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 07:40
- Nahlásit

Majesty
V 95% se každý ptá, s čím je to křížené.
Zrovna tuhle jsme se na louce potkali s lidmi, co měli jezevčíka a nějakou flekatou směsku samá noha, samé ucho. Vyptávali se, jestli je moje liška kříženec čau-čau nebo čeho No a když jsem jim to vzevrubně vysvětlila, tak mi to nedalo a zeptala jsem se, co to mají oni za flekatého psíka. Prý to byl Jack Russell teriér. Jo, holt člověk se pořád učí (a to, co dneska lidi koupí a považujou za JRT, to je prostě hrůza)

Majesty
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 15:25
- Nahlásit

A nejen JRT.... třeba Jorkšíři, to je taky co kus to originál.... Jak se z něčeho stane módní doplněk, hned na tom každý musí bohatnout. Táta dělá do NO a tam začínám taky docela sledovat velkou různorodost. Ještě že liščíci jsou standartně normální a stejní.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 21:03
- Nahlásit

Tutuli
Nechce se mi zahumusovat téma Cruft's, tak pojďme sem Už jsem se tedy definitivně přihlásila na tu květnovou Prahu, ale mám problém se srstí. Představ si, že se Ríšovi na "svetru" (= místo na hřbetě za kohoutkem, kde má delší chlupy) udělalo cosi - chlupy se mu na koncích kroutí. Ukazovala jsem to na cvičáku kamarádce, co má psí salón, a té to připadalo jako spálené od kulmy nebo horkého fénu. Já samozřejmě nic takového nepoužívám, takže jsme pátraly, co to může být. Nakonec jsme došly k závěru, že mu ty chlupy omrzly! On má srst otevřenější, má to i v jednom posudku, a vzhledem k tomu, že i v -18°C spal venku, myslím, že to není až taková utopie. Problém je, že to nejspíš nezmizí. Ta kamarádka tvrdí, že o ty zakroucené konečky chlupů přijde, ale zatím nepadají. Přidala jsem olej, béčko, minerály s řasou atd., ale zatím žádná změna. Na výstavách asi moc neuspějeme, tak mám trochu zkaženou náladu

Tutuli
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 21:20
- Nahlásit

corgi
Nakonec jsme došly k závěru, že mu ty chlupy omrzly!
No možné je všechno, já když jsem Auri přivezla, tak měla chlupy celkem rovné a teď je má na hřbetě vlnitější, někdy víc, někdy míň, podle toho, v jaké kondici srst zrovna je. Pamatuju si, že když ji poprvé Mirek vykoupal, tak použil zjemňovací šampon (nevěděli jsme, že to se nemá) a srst se jí zjemnila a zvlnila, ale myslela jsem si, že jak přelíná, tak to vymizí, ale má to dodnes. Tak to asi nebylo jen tím. Těžko říct. A mimochodem na výstavách nám to vůbec nevadí, ale je zase fakt, že pemíci mají trošku jinou strukturu srsti, tak to možná bude vypadat víc rušivě, ale určitě bych si z toho dopředu nedělala moc velkou hlavu, třeba to nakonec ani rozhodčímu vadit nebude.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 21:32
- Nahlásit

Tutuli
On to ale nemá zvlněné, ale opravdu zkroucené - fakt jako kdyby ho někdo spálil. Představ si totálně rovný chlup, který se půl centimetru před koncem kroutí rovně nahoru. Ten jeho "svetr" tímpádem hází zvláštní melír do světla. Holt jsme ho neprali v perwolu, no...

Majesty
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 23:22
- Nahlásit

Corgi
A co třeba od výfuku auta? Pokud proleze pod autem které zrovna přijelo, tak se klidně připálí a navíc zrovna tohle je přesně to místo, kde se při podlézání nejvíc dotýká.... Tomu by odpovídalo i to zakroucení, zkrátka jako od kulmy. Zkusil bych možná skouknout i kůži pod tím místem, ale spíš to odnesly jen ty chlupy. Pokud by to bylo tím, pak po vypadnutí narostou zase normální chlupy.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 07:56
- Nahlásit

corgi
Aha, tak to jsem to špatně pochopila. To, co píše Majesty by potom docela dávalo smysl, nemohlo to být teda od toho výfuku? Pokud jo, tak by to mělo po přelínání zmizet.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 08:51
- Nahlásit

Majesty Tutuli
K výfukům se nepřibližuje Ani nic jiného horkého tu přes zimu nebylo, takže je to záhada. Kůže pod tím je naprosto OK a ty chlupy normálně drží.
Tutuli
by to mělo po přelínání zmizet
No jen aby mu nevylínala jenom podsada a zrovna tenhle úsek nezůstal

Majesty
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 09:47
- Nahlásit

Já taky nemyslel dobrovolně, to je snad běžné, že k ničemu horkému nejdou. Ale mám právě už takovou zkušenost... Proběhla čičinda a šup pod auto, no a pes samozřejmě za ní a a jak podlézá, tak v zápalu boje si ani nevšimne, že se připálí, navíc je to vteřina. Já bych na to možná vsadil...
Jinak všechny chlupy dorůstají a vypadávají, stejně jako u člověka, takže určitě dřív nebo později je vymění.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 10:07
- Nahlásit

Majesty
to je snad běžné, že k ničemu horkému nejdou
No nevim, on totiž ten můj pes je dost blbej Fakt si myslím, že k ničemu nedošlo a přijde mi pravděpodobnější ten mráz. Spí venku - doslova, venku z boudy - takže navlhne (otevřená srst) a pak mu to zmrzne. Ani mě tak netrápí ta příčina, jako spíš to, jak se toho co nejrychleji zbavit. Jak jsem psala, přidávám všechno možné a doufám, že do MVP Praha mu to sleze...

Majesty
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 11:55
- Nahlásit

Zase kdyby to bylo mrazem, bylo by to na více místech, ne jen takhle na jednom. Každopádně to určitě zmizí, ale asi to bude chvilku trvat.....

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 21:56
- Nahlásit

Oznamuji všem s hrdostí, že můj kluk vyrostl v muže a dnes oslavil své druhé narozeniny

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 22:25
- Nahlásit

corgi

joo, že se sem vembluju - včeras musela škytat Ty i Gerdosláfka. páč - sem u nás z vokna viděla.......... malinkatýhooooooooo PEMBROOOUKA!! Byl děsně k sežrání.

P.S. liška se na tý fotce tváří hrozně důležitě
a šécko nejlepčí, když jsme u toho.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 08:52
- Nahlásit

PetraK
sem u nás z vokna viděla.......... malinkatýhooooooooo PEMBROOOUKA!! Byl děsně k sežrání.
Že by se někde rojili? No muselo to bejt moooc klásný, protože oni jsou fakticky k sežrání - i když jsou velký
P.S. liška se na tý fotce tváří hrozně důležitě
Jo, to je jeho výraz "votrávenej ksicht"
šécko nejlepčí
Vyřídím, mimo jedlých dárků dostal novou kennelku. Nejspíš brzo pochopí, že je určená hlavně na ježdění po výstavách, takže ten ksicht už nesundá

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:49
- Nahlásit

Koukám, že na MVP Praha nebudou hvězdy - nebo se pletu??? Z elity tam vidím jen trio Srbová, Hrbáčková, Škůrek, paní Procházková a Kinbergerová nepřijedou? To se docela divím!
Tutuli
No a s tebou se tam taky neuvidím?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:43
- Nahlásit

corgi
Ahojky, vystavovat určitě nebudu, u Auri není důvod a malému ještě nepřišel rodokmen, tak jsem to zatím neřešila, ale jestli jede Pepa, tak bych se možná mohla svést s ním, alespoň na čumendu, uvidím, jak to vyjde časově, Auri má tak nějak hárat, takže to bysme byli v Lotyšsku a navíc není samozřejmě jisté, že Pepa bude mít místo v autě.
Že nejede Renata mě také překvapuje, u paní Procházkové se ani nedivím, myslím, že běžně Prahu nejezdila, ale možná se pletu.
Mimochodem jak jste na tom se srstí, u nás už snad línání končí, konečně, to nekonečné množství chlupů v posteli, to byl děs. Myslím, že nám s tím i trošku pomohl furminator, taky jsem ho pořídila přímo z Anglie a jsem s ním spokojená, sice to kombinuju ještě s dalšími hřebeny, ale rozhodně se nám línání zkrátilo.

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 21:37
- Nahlásit

Tutuli
alespoň na čumendu
A podpořit kamarády, ne?
u nás už snad línání končí
Já beru furminátorem obden nebo i každý den psa i obě kočky a pořád ještě něco nahrabu. Pes je venkovní, takže podle postele to nepoznám Poznávám to podle toho, kolik chlupů mi zůstane na svetru, když psa pochovám Takže bych řekla, že ještě u konce nejsme, ale zatím ta srst vypadá o něco líp, než jsem se bála - strachovala jsem se, že shodí tu hezkou lví hřívu. Ovšem ty na koncích zakroucené chlupy na hřbetě mu bohužel zůstaly

Tutuli
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 06:27 - Změnil/a: Tutuli
- Nahlásit

corgi
A podpořit kamarády, ne?
No jasně, to taky

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 19:49
- Nahlásit

Tutuli
Tak na Praze má být 7 cardíků a 16 pemíků - čekala jsem popravdě větší nával, a to i ze zahraničí, když jde o Cruft's...

Tutuli
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 21:35
- Nahlásit

corgi
No vždyť jsem ti říkala, že tam nemusí být velká konkurence. To, že je to kvalifikační výstava, ještě neznamená, že se tam přihlásí hodně lidí. Alespoň myslím, že v ČR to rozhodně u našich plemen neplatí.

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 09:21
- Nahlásit

Tutuli
Tak už vyšlo i rozdělení do tříd a představ si, v otevřené budeme jen dva psi. A jako bonus opět bude naším "soupeřem" trikolor Beowulf, nad kterým jsme už třikrát zvítězili. Takže palce držet!

Tutuli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 13:58
- Nahlásit

Majesty
Gratulace k úspěchu v Budějkách

Majesty
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 20:43 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

Díky za gratulaci, ale jsme zklamaní. Konečný verdikt byl, nejen pro mě, ale soudě podle hučení přihlížejících i pro ostatní dost překvapivý. Osobně si myslím, že ta vítězná fena byla horší. Hlavně strašně prověšený záda, tak z toho nemám dobrý pocit. Na druhou stranu, byli jsme úspěšnější než v Brně, tak zase asi spokojenost. Uvidíme jak zabojujeme v Praze.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 21:27
- Nahlásit

Majesty
No, ono ne vždy vyhraje ten lepší. Na druhou stranu hodnocení je vždy subjektivní a rozhodčí je taky jen člověk.

Uvidíme jak zabojujeme v Praze
Tak to se tam možná potkáme, chtěla bych tam zajet alespoň na čumendu s malým ušákem. Mimochodem v Budějkách jste potkali jeho bratra Arese.

Majesty
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 23:28 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

Jasně že záleží na rozhodčím.
Bráchu jsme potkali a vypadal hezky. Takový malý rošťák... Máme ho na fotkách.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání