| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 19:50
- Nahlásit
corgi
ten klid a mír
a místo toho u nohouch peklo
já blbec.......
a přej že chybama se člověk učí, depa, člověk chyby furt dokola vopakuje
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 10:23
- Nahlásit
corgi
čus OT ale u mě to asi zapadlo vidělas totok?
http://obcan.ckrumlov.info/docs/cz/20061120155959. xml
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:03
- Nahlásit
davidkova renata
Díky moc, já se snažím to tvoje téma sledovat, takže to nezapadlo
Dneska jedu za tchánovcema, tak se chystám ukázat jim fotky. Popravdě nevím, proč chtějí malé štěně, čas na to nemají, zkušenosti pramalé, nebude jasné, co z toho vyroste. Zkusím je přemluvit i na nějaké ty mladé psy, v Tachově nebo ve Varech měli dva krásné malé vořechy cca 1-2 roky staré.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 18:18
- Nahlásit
Ahoj, taky vás vaši ušáci při každém pohledu rozesmívají? Aygo mě dostane pokaždé. Dneska jsem s ním šla trénovat na Petřín a než jsem se našla s kamarády, tak mě nejdřív zastavil jeden cizinec, jestli si ho může vyfotit, pak se druhý zeptal, co je za rasu a nemohl pochopit, že když říkám "welsh corgi", tak už to je v angličtině. Vzápětí se se mnou daly do řeči dvě Angličanky, protože jedna z nich měla cardigana v dětství, a probíraly, jaký je rozdíl mezi cardigany a pembroky, které z nich má královna, že je Aygo "so cute" a "sweetie", s čímž jsem samozřejmě nemohla než souhlasit. Akorát mě překvapily s tím, že v Británii cardigani nejsou moc k vidění.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 16:01
- Nahlásit
KaTachyon
Cardigani prostě obecně nejsou tak rozšíření jako Pemíci. Teď jsem chtěla napsat, že nejsou tak oblíbení, ale to je pěkná blbost, protože my přece oblibujeme všechny
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 18:08 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
PetraK
Tak písnička na přání: Lišky se mají pochopitelně skvěle, malá se mi srovnala neuvěřitelně, i když samozřejmě slabiny pořád má. Je to taková pusinka mazlivá, nervíky má slaboučký, IQ trošku nižší, ale umí i makat. Na cvičák jezdím teď s oběma a je to hrůza, když cvičím s Bětkou, Ríša hodinu štěká, pak vezmu jeho a Bětka hodinu a půl kouká jako odložený miminko.
Jak jsi psala o tom psékovi z okolí - ona to není žádná extra sranda mít nekastrovaného samce Pembroka (co jsem tak slyšela, Cardigani na to tak netrpí). Jsou hrozně sebevědomí, to se ostatně od honáckého psa očekává. Prsí se na ostatní samce a snadno se nechají vyprovokovat ke rvačce. Ten můj si vybírá hlavně co největšího a pokud možno tmavého psa, takže jako příklad uvedu poslední potyčku s kanárskou dogou na cvičáku (držela jsem mňamku a kanára si dovolila přiblížit hlavu). Takže jestli si mírnější nezkušení lidi pořídili Pemíka, nedivím se, že nezvládají - jsou to vyčůraní pejskové a rychle poznají, že ta ruka nad nimi není až tak pevná
Nakonec aktuální foto
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:01
- Nahlásit
corgi
díky za hlásání, říkala jsem si, ešivá tě nesežrali už, když jsi nic nepsala ty jo, ta fotka je skvělá!! mají kožuch jak lední medvědi
a je to hrůza, když cvičím s Bětkou, Ríša hodinu štěká, pak vezmu jeho a Bětka hodinu a půl kouká jako odložený miminko
mám bujnou fantazii,
ruka nad nimi není až tak pevná
no a tady to navíc není jen o nepevný ruce, ale nevědí vůbec nic. Nasměrovala jsem je tehdy na cvičák, ale po prvním nadšení tam myslím moc nechodili a pak už myslím vůbec ne. on se psy myslím problém neměl / nemá, i když teď teda je fakt že nevím, mohla se situace změnit, ale ty jo po lidech prej šel svižně
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:41
- Nahlásit
PetraK
ešivá tě nesežrali už, když jsi nic nepsala
Jednou na to asi dojde, nechápu, jak někdo může stíhat třeba 6 psů, když já mám plný ruce práce se dvěma...
není jen o nepevný ruce, ale nevědí vůbec nic
A takových lidí jsou mraky. Co už se jenom u nás na cvičáku za ty tři roky vystřídalo nejrůznějších lidí a takylidí, většina prvomajitelů netuší vůbec, ale vůbec nic. A to je dneska tolik knížek a tolik webů atd. - jenže lidi si holt myslí, že na tom přece nemůže být nic tak těžkýho, tak si toho psa prostě koupí. A pak se třeba diví a někdy už pozdě. Nedaleko od nás si starší manželé z vesnice pořídili taky Pemíka, velká náhoda nás svedla dohromady, hned jsem je naverbovala na náš cvičák a vidím to, jak je ten pes má omotaný kolem prstu. Oni jsou to fakt vyčůránci a v pubertě - škoda mluvit. Takový cvik přivolání, kdy paní bezmocně sedí, pán rudne vzteky, pes se jim směje do očí a běží vždycky přesně na druhou stranu, než má - to každý nevydrží...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2011 20:47
- Nahlásit
http://www.thepetitionsite.com/435/justice-for-bas ie-stop-euthanizing-animals-in-fairfax-county/
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 08:54
- Nahlásit
Vlčáčková
Viděla jsem to na facebooku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 11:49
- Nahlásit
corgi
Jo? Mě to chodí na mail. Už před časem jsem se tu ptala, jestli sem mám dávat odkazy na petice ohledně psů, jestli by o to byl zájem. Nikdo se neozval, tak asi nebyl.
Každopádně, že tohle byl x corgiho, tak jsem to hodila k Vám na témátko.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 13:00
- Nahlásit
corgi
jak někdo může stíhat třeba 6 psů
no to už pak asi není o indivindi?? nebo nechoděj do klasický práce.
většina prvomajitelů netuší vůbec, ale vůbec nic
no to už je skorem trend. Ale tihle lidi měli předtím józefpšíka, tak aspoň něco by mohli vědět, je teda pravda, že on prý byl naprosto bezproblémovej, tak teď byli zaskočení. nicméně Matesa už nepotkávám, což je škoda. Ale ono obecně nepotkávám spoustu psů z okolí - JRT Arnolda Švarcenegrů... pak štěňátko vižlíka, který tady bylo a nějak se vytratilo (s tím jsem ale počítala, protože když se jeho panička rozčilovala, že jí její pětiměsíční pejskek neposlouchá tak jako můj šestiletej... .... ato jako že doopravdy rozčilovala, že vůbec nereaguje, nepřijde..... některejm se vysvětlit nedá nic.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 20:12
- Nahlásit
Vlčáčková
S těmi peticemi bych to nechala, bylo by to tu zadělaný samou peticí - kdo chce, ten si různé stránky nebo skupiny na netu najde a nechává si to posílat, nebo to má na facebooku.
PetraK
měli předtím józefpšíka, tak aspoň něco by mohli vědět
No jo, jezevčík taky mívá tvrdou hlavu, ale jestli říkáš, že ten byl OK, tak to je vyčůránek corgáček musel zákonitě zaskočit. Spousta lidí kolem mi teď říká, že si chtějí pořídit psa, nebo že jejich známej/příbuznej chce štěně. Corgiho nikdy nikomu nedoporučuju, i když tím vlastně kazím kamarádům chovatelům kšeft
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2011 13:49
- Nahlásit
corgi
musel zákonitě zaskočit
no dost, evidentně. Hele to jsem si všimla u hodně lidí, měli prvního psa nějakýho a ten fungoval na domluvu, pak, si pořídějí štěně a vono je to o něčem zcela jiným - u nás měli RTW, úžasnou fenu, fakt, to byl maskovanej člověk, dalo se s ní výborně pohovořit, milý laskavý stvoření, přišli k ní jak slepej k houslím, páč psa nechtěli, syn ji přinesl... pak jim zůstala, potíže žádný. Když umřela, pořídili si další štěně a....... valej voči, páč to je drak, zatímco ta první byla kliďas, zatímco první stačilo opravdu vychovat, s druhou chodili na cvičák, jenže tím že to nejsou lidi, kteří úplně vědí, tak jim to tak moc nefunguje.... no
nedoporučuju
no já když se mě někdo ptá, tak dávám taky dost odstrašující přednášku o tom, co to obnáší, aby si pořídili ohaře
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2011 19:48
- Nahlásit
PetraK
s druhou chodili na cvičák, jenže tím že to nejsou lidi, kteří úplně vědí, tak jim to tak moc nefunguje
Takových se nám na cvičáku za ty tři roky, co tam chodím, vystřídalo taky dost. Lidi tam přijdou párkrát (ty, co přijdou jen poprvé a naposled, nepočítám), zjistí, že jim to nejde, a už nepřijdou. Mně to taky zprvu nešlo, bylo to s pubertálním corgáčkem o nervy - no a teď jsme za hvězdy A s Bětkou mi jde všechno tak nějak snáz, už znám tu jejich mentalitu, vím, jak na to. Kamarádka, co má Ríšovo bráchu, zkoušela psí školu v Sušici, když pes přišel do puberty a začal vyjíždět po jiných psech. Vzdali to a teď se svého miláčka začínají bát, narodilo se jim děcko a pes se zhoršuje a zhoršuje. Další případ jsou starší manželé tady nedaleko, mají štěndo od kamarádky - corgáč je má v kapse a to u něj puberta ještě ani pořádně nezačala. Na cvičák jsem je naverbovala, párkrát byli, ale asi jim vadí, že jim cvičitelka říká, že něco dělají špatně. I tací jsou, co chtějí slyšet jenom chválu...
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2011 21:11
- Nahlásit
corgi
Páni, to jsou mi věci, naštěstí s Aygem vůbec neznám, ale těžko říct, jestli by to nebylo jiné, kdybych ho tak trochu netúrovala. Ale puberta nás ještě čeká.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2011 22:12
- Nahlásit
KaTachyon
No tak ty jednak máš zkušenosti a víš, co se psem máš dělat, a druhak máš cardíka I Jitka K. ti potvrdí, bavily jsme se o tom spolu, že pemíci se nám zdají tak nějak nervnější, samci agresivní vůči samcům víc než u cardíků. Já tady v okolí moc cardíků nemám, ale když to vezmu třeba jen z výstav - nikdy jsem neviděla, že by v kruhu jeden cardík vyjel po druhým nebo jenom zavrčel. U psů pemíků bohužel poměrně běžná věc, mého milého Ríšánka nevyjímaje. Když má nastoupit do kruhu se svým starším bráchou Doddym, už víme, že se máme držet přes půl kruhu od sebe, jinak jeden z nich začne a spustí se saigon
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2011 23:42
- Nahlásit
Tak to jsem ráda, že se mi líbí právě cardigani Vzhledem k tomu, že tendence k agresivitě jsou dědičné, tak to slyším ráda
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 20:21
- Nahlásit
KaTachyon
Je to přesně tak, jak píše corgi. Znám hodně cardiganů psů, kteří žijí ve smečce a nemají mezi sebou vůbec žádný problém, u pembroků je to spíš výjimka. Přesně to teď dokumentuje i jeden příspěvek na FB, kde se hledá nová rodina pro štěně pemíka, protož,e jak je tam napsáno, pemíci samci se s dalším samcem ve smečce nesnesou. O něčem to myslím vypovídá
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 20:32
- Nahlásit
corgi
Jak jsi tu psala, že corgiho nedoporučuješ, tak s tím doporučit corgiho problém nemám. Konkrétně mám na mysli samozřejmě cardigany. Myslím, že jsou to super rodinní psi. Zatím jsem nezažila, že by měl někdo s cardiganem větší problém s výchovou. Jsou to sice lišky mazané a někdy je potřeba jim ukázat pevnou ruku, ale celkově jsou to skvělí psi - veselí, hraví, učenliví a pracovití. Pemíky nemám, takže ty nemůžu v tomto směru posoudit, ale jen z toho, co vidím na výstavách nebo jiných akcích, můžu říct, že tam někdy docela velký problém s agresivitou vůči jiným psům bývá.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 08:36
- Nahlásit
Tutuli
Já pemíka tady v okolí rozhodně nikomu doporučit nemůžu. Všichni si tu vlastnictví psa představují tak, že se jaksi sám všechno naučí, nebude mít žádný problém. Navíc styl venčení "když si vzpomenu a chce se mi, tak jdu" je tady hrozně populární. Moji psi by se unudili k smrti, kdyby nechodili každý den, a to je mám venku, vždyť víš. Pak za mnou chodí majitelé byťáků, že jim pes doma pořád štěká, hryže nábytek, ničí lino atd. Oba corgáčové jsou pracovní psi, i když majitelé pemíků na to nějak zapomínají. Hrozně mě to mrzí, že se z pemíků stávají gaučáci, zatímco majitelé cardiganů nejsou líní něco podnikat. Ale to máš všechno se vším - ta zmenšující se "světlá výška" pemíků by těm psům nikdy nedovolila pracovat. Stejně jako ta bohatá srst, která se teď na výstavách tak upřednostňuje (Ríša ji taky má, takže nepomlouvám jen cizí, aby bylo jasno).
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2011 14:51
- Nahlásit
corgi
Však já vím, že to nemyslíš jako pomluvu.
Máš pravdu, že majitelé pemíků na to jejich pracovní využití už docela zapomněli. To ale není problém jen ČR, platí to i ve světě. Je opravdu jen málo lidí, co s pemíky něco dělá. Pepa je jeden z mála, kdo s nimi opravdu pracuje. U cardiganů je to jinak. Hodně jich sice taky leží na gauči, ale rozhodně jsou při různých aktivitách víc vidět. Všem lidem, kteří se mě na toto plemeno ptají, říkám, že je to, přestože se jim to možná podle vzhledu nezdá, plemeno v postatě pracovní, takže je potřeba počítat s tím, že jsou to docela aktivní psi. Netvrdím, že je nutné s nimi denně chodit na několikahodinové procházky, ale nějakou aktivitu by jim člověk dopřát měl.
Ten přístup k výchově a držení psů je tady na vesnici (hlavně u těch starousedlíků) taky docela podobný. Takovým lidem bych corgiho taky nedoporučila, i když si myslím, že takoví lidé by neměli mít žádného psa, každý je v takových podmínkách chudák. My se ale docela často pohybujeme i mezi lidmi, kteří se psy aktivně cvičí a není to jen o jednom cvičáku, jezdíme na různé kynologické akce, tam je ta situace potom jiná.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2011 18:55
- Nahlásit
Tutuli
Ten přístup k výchově a držení psů je tady na vesnici (hlavně u těch starousedlíků) taky docela podobný
V současném bydlišti (1200 obyvatel) vím o čtyřech dalších lidech, kteří jezdí na nějaký cvičák. V budoucím bydlišti (250 obyvatel) to je tak, že pes je na řetězu u boudy a má kolem ní vyšlapaný půlkruh o 10cm nižší než okolní terén, jak tam celý život šlape. Jsem smířená s tím, že budu za exota...
|
kmet
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 12:40
- Nahlásit
citát- Corgi
Nedaleko od nás si starší manželé z vesnice pořídili taky Pemíka, velká náhoda nás svedla dohromady, hned jsem je naverbovala na náš cvičák a vidím to, jak je ten pes má omotaný kolem prstu. Oni jsou to fakt vyčůránci a v pubertě - škoda mluvit. Takový cvik přivolání, kdy paní bezmocně sedí, pán rudne vzteky, pes se jim směje do očí a běží vždycky přesně na druhou stranu, než má - to každý nevydrží
Další případ jsou starší manželé tady nedaleko, mají štěndo od kamarádky - corgáč je má v kapse a to u něj puberta ještě ani pořádně nezačala. Na cvičák jsem je naverbovala, párkrát byli, ale asi jim vadí, že jim cvičitelka říká, že něco dělají špatně. I tací jsou, co chtějí slyšet jenom chválu...
"Vážená" Corgi, vaše příspěvky vyjadřují jediné. Jedním slovem sebestřednost, dále i jistou absenci slušného vychování. Diskuzní fóra mají jistá pravidla, která jsou vám cizí. Nevíte nic o okolnostech které popisujete. Proto se této diskuze nehodlám účastnit. Zdravím.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 18:07
- Nahlásit
kmet
Proto se této diskuze nehodlám účastnit
No, už jste se zúčastnil, tak proč nepokračovat? Pokud jde v mém příspěvku právě o Vás, proč se mnou nedebatovat? Znáte mě osobně, tudíž víte, že nejsem ani arogantní, ani nevychovaná. O pravidlech diskuzních fór na internetu se bavit nehodlám, stačí si pročíst místní "kvalitní" vlákna, ale vzhledem k tomu, že nikoho nejmenuju, dokonce neuvádím ani místo, ani jméno cvičáku, myslím, že nikoho neurážím. Na moji osobu tu byl veden už bezpočet útoků, například že mám psy venku, atd. - vždy jsem ochotná o tom diskutovat. Pokud se nemýlím a jde v mém příspěvku o Vašeho psa, věřte, že je vše míněno v dobrém. Máte puberťáka a podle toho, co jsem na cvičáku viděla, Vás nerespektuje. Bohužel, už od října v psí škole absentuju a vzhledem k zdravotnímu stavu i nadále absentovat budu, těžko Vám tam tedy něco poradím osobně. Ona cvičitelka, kterou oba známe, už bohužel delší porady a vysvětlování vzdala, ani se jí po těch letech nedivím. Dává tedy pouze jasné příkazy, až povely, které sice myslí dobře, ale ne každý je ochoten to snášet. Proto žáků školy ubývá - a ubývat asi i bude...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 09:22
- Nahlásit
corgi
že vy jste teď byli v PPČ? si tak tipuju, že jo?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 19:39
- Nahlásit
PetraK
Heh, no jo, jsme to my
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 21:42 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
corgi
Podívej - vypadá jako corgi nebo jeho kříženec: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=51373165199 3878&set=a.395502693816775.93900.100000711428787&t ype=1&theater
Nevíš, komu se mohl ztratit?
Včera večer se na zastávce Dobrá střed našel tento pejsek. Byl vyděšený a vypadal zmateně. Pokud víte, komu patří, tak je na jízdárně v Dobré naproti kostela za zdravotním střediskem.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 21:57
- Nahlásit
Vlčáčková
Jojo, už jsem ho viděla a sdílela na FB, většina kamarádů corgařů to taky sdílela - ptala jsem se, jestli někdo kontroloval čip, ale odpovědi se mi jaksi nedostalo...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 23:03
- Nahlásit
corgi
jestli někdo kontroloval čip, ale odpovědi se mi jaksi nedostalo...
No jo, no.
|