Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Welsh Corgi - všechny lišky sem!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2010 20:48
- Nahlásit

Tutuli
Máme ZOP! Dlouhé čekání na paní rozhodčí se vyplatilo, máme 99 bodů ze 100 - a to tam byl doslova samý boxer, takže konkurence ryze pracovní

Tutuli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 19:42
- Nahlásit

corgi
Máme ZOP! Dlouhé čekání na paní rozhodčí se vyplatilo, máme 99 bodů ze 100
Čauky,
tak to je super výsledek, moc gratulujeme.
Já jsem minulý týden složila s našim ovčákem ZVV1 na 270 bodů celkem, známka velmi dobře, jsem taky moc spokojená.
A neměli jste jít ještě na nějakou zkoušku?
No já si teď pohrávám s myšlenkou jít s Auri na BH. V plánu bylo původně pasení (zkouška HWT), ale nějak nemáme natrénováno, takže to se odsouvá, snad ne na neurčito, chtěla bych to zvládnout na jaře.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 19:52
- Nahlásit

Tutuli
A neměli jste jít ještě na nějakou zkoušku?
No já si teď pohrávám s myšlenkou jít s Auri na BH.

My právě na BH byli a neudělali. Jeden týden ZOP za 99, druhý týden BH nedostatečně. No, Ríša se prostě při chůzi seknul a už se to s námi vleklo, postavil si hlavu hned na začátku a bylo po ptákách. Jen co nás rozhodčí všechny zhodnotil a šlo se do klubovny na párek, udělala jsem s ním na place celou BH, samozřejmě naprosto bez chyby. Holt máme corgiho, no V půlce listopadu ještě jdem na ZZO a všichni mě uklidňujou, jak je to lehký. To BH je opravdu nejtěžší, po nás šla kamarádka s jorkšírkou, která byla podstatně lepší, jen kvůli studené a mokré trávě měnila polohy, takže nakonec dopadla ještě o bod hůř než my. Hrozně přísný řád, ani nemám chuť si to na jaře zkusit opravit. Na pasení jsme pořád ještě nevyrazili, snad to stihnem do zimy aspoň někde vyzkoušet

Tutuli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 20:07 - Změnil/a: Tutuli
- Nahlásit

corgi
My právě na BH byli a neudělali.
To je škoda. Je fakt, že bodování je obecně o něco přísnější než u zkoušek podle NZŘ, ale hodně záleží i na rozhodčím a jeho přístupu. Nevýhodou u BH je dvojí chůze, není to jednoduché udržet pozornost psa na koncentrovanou chůzi tak dlouho. Ale určitě bych to zkusila na jaře znovu. Byla by škoda to vzdát.

Edit: ZZO určitě uděláte, budeme na vás myslet

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 20:35
- Nahlásit

Tutuli
není to jednoduché udržet pozornost psa na koncentrovanou chůzi tak dlouho
Na tom jsme právě pohořeli. Už při chůzi s vodítkem na mě ani nekouk, odepnutím vodítka spolupráce skončila. Pak jsem se ještě ptala naší "výcvikářky", co to sledovala, kde byl ten bod, po kterém se Ríša zasekl. Prý jsem povel "k noze" řekla blbou intonací, že bylo poznat, že už jsem naštvaná. Ríša se v tu chvíli seknul, odložení v sedě už udělal vleže a odložení v leže vůbec nedal, protože se z toho lehu už odmítnul zvednout. Prostě palice dubová, pěkně mi to nandal

Tutuli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:00
- Nahlásit

corgi
bylo poznat, že už jsem naštvaná
Na to je často potřeba dát pozor, jsou psi, které to rozhodí a je to v háji. Člověka to vždycky naštve, když pes něco neudělá nebo udělá špatně, ale obzvlášť na zkouškách nebo závodech je u velkého množství psů potřeba to přejít bez emocí tak, aby se pes nerozhodil a nepokazil toho ještě víc.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:30
- Nahlásit

Tutuli
jsou psi, které to rozhodí a je to v háji.
Já bych to nenazvala rozhozením. On přesně věděl, co dělat - prostě mi jasně dal najevo, že mám zklidnit hormon, protože on nebude kvůli mně šaškovat bez pamlsku před nějakým páprdou Je to Beran, hlava tvrdá. Máme mezi sebou takový zvláštní vztah založený na oboustranné toleranci

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2010 21:46
- Nahlásit

Hlásím, že jsme dneska udělali ZZO, Ríša prospěl výborně a opět protáhl ústa všem těm ovčákářům a boxerářům

Tutuli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 13:36
- Nahlásit

corgi
Super, moc gratulujeme.
Já jsem si byla s Auri v týdnu pocvičit na jednom cvičáku, co tu máme nedaleko. Taky jsme sklidili obdiv, jak pěkně chodí, co by za to někteří dali, kdyby jim pes tak krásně chodil.
A jak se těšíš do Nitry? Už se to pomalu blíží.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 15:56
- Nahlásit

Tutuli
A jak se těšíš do Nitry? Už se to pomalu blíží.
No bude to pro oba zážitek s velkým Z. Jednak ta dlouhá cesta a pak ta výstava samotná - oba dva dny tam budem čekat nejmíň tak 3 hodiny na posouzení. Ale překvapilo mě, jak málo corgáčů je přihlášeno. Dokonce je i víc Cardiganů než Pemíků - 6:4 a v neděli 8:6. Ríšu už mi dvakrát koupali v té speciální kosmetice, ale háčky se mu dělají pořád. No, uvidíme, uvidíme, jako vždy

Tutuli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 16:02
- Nahlásit

corgi
ale háčky se mu dělají pořád
Jen mě tak napadlo, nemůže to být tím furminátorem? Já jsem s ním sice spokojená, ale denně nebo hodně často bych tím fenu asi nečesala, mám pocit, že srsti to moc neprospívá. Je to fajn pomůcka v období línání, ale moc to s ním nepřeháním, mám strach, že tu srst zničím.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 16:41
- Nahlásit

Tutuli
nemůže to být tím furminátorem?
Furminátor jsem v září půjčila a ještě se mi nevrátil A i tak jsem ho nepoužívala skoro vůbec, psa mám venku, takže to s česáním nepřeháním. Plus teda když už s ním češu, tak beru i kočky, a ty mají srst lesk blesk - takže to spíš bude opravdu dědičnost + metabolismus než že by to bylo hřebenem

Tutuli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 17:42
- Nahlásit

corgi
Aha, tak to jo, no jen mě to tak napadlo. Nicméně díky kvalitní kosmetice a doplňkům stravy (jako je např. phytovet nebo něco podobného) by se to mělo zlepšit. Myslím, že když jsem ho viděla minule, tak už to bylo určitě lepší.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 18:57
- Nahlásit

Tutuli
Phytovet jsem dávala a myslím, že pomohl. Jenže se má prý po 3 měsících změnit, tak jsem koupila místo toho na srst ten vitamínový. A pak jsem ještě na nějakých akcích vyhrála fitmin na srst a roboran pro barevné psy. Tak teď dávám ten roboran a občas posypu jídlo phytovetem. Na Vánoce Ríša zas dostane ten srsťový phytovet

Tutuli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 19:31
- Nahlásit

corgi
Jenže se má prý po 3 měsících změnit
Na ofi stránkách Phytovetu jsem tuto informaci nenašlo, kde jsi to četla? Já jsem měla za to, že dlouhodobé podávání nevadí. Teď jsme ho tedy taky změnili, taktéž jsem někde vyhrála Fitmin na srst, ale jinak ho používám často a jsem s ním opravdu moc spokojená. Při línání nám vždycky hodně pomůže.

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 18:34
- Nahlásit

Tutuli
Cituju z poradny na webu, je to teda o koni, ale myslím, že to platí všeobecně "Dávat vždy 4-6 týdnů jeden přípravek, potom 2-3 týdny pauza (nedávat nic) a následně druhý přípravek opět 4-6 týdnů. Není vhodné podávat phyterapeutika nepřetržitě, je to lék jako každý jiný."

Tutuli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 19:12
- Nahlásit

corgi
Díky za info, to jsem netušila, no zase jsem o něco chytřejší

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 20:54
- Nahlásit

Tutuli
No nemáš zač Dneska jsem byla s liškou u pana doktora, máme bílkovinu v moči - v sobotu mi asi chudák nastyd, jak byl před zkouškou zavřenej v boxu. Docela jsem zírala, že mu cévkování vůbec nevadilo, skoro jsem ho nemusela držet - možná je to masochista

Tutuli
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 19:16
- Nahlásit

corgi
Tak já se jdu pochlubit. Včera jsme byli na odběru krve kvůli protilátkám na vzteklinu a když už jsme tam byli, tak jsem nechala Auri udělat kompletní krevní testy a vše dopadlo na jedničku. Jsem moc ráda.

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 21:00
- Nahlásit

Tutuli
kompletní krevní testy a vše dopadlo na jedničku
Super

Tutuli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 12:10
- Nahlásit

corgi
Tak se jdu opět pochlubit, Auri dnes zvládla BH s vynikajícím výsledkem 58 bodů z 60. Vůbec jsem nečekala, že udělá správně všechny odložení, když byla taková zima, bála jsem se, že nebude chtít ležet. Ale k mé velké radosti neudělala žádnou chybu. Prostě je to šikovná holka.

A co vy, jak se máte? Už je Ríša OK?

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 13:38
- Nahlásit

Tutuli
BH s vynikajícím výsledkem 58 bodů z 60
No tak to je super! Já asi to BH už nechám, chtěla jsem to zkusit na jaře, ale vidím na něm, že ho povel K noze už prostě otravuje, tak to nebudu hrotit. Gratulace veliká, v tom sněhu jste museli norovat
Ríša má nějaké "období bolístko" - na moči jsme už znova nebyli, vet uznal, že pes vypadá OK a že ho mám jen sledovat, jestli se to zas nevrátí. Mimo to jsme přišli na to, že si vykousal na ocase díru (měl asi před měsícem blechy od koček) a nějak mu to nezarůstá Včera jsem mu navíc skřípla prst pod dveře, protože se jako obvykle motal, kam neměl. No, nenudíme se tady

Tutuli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 14:04
- Nahlásit

corgi
v tom sněhu jste museli norovat
Ani ne, tady byl jen poprašek a brzy to roztálo, takže OK. U našich na chatě (v podstatě v horách) v noci prý žádný sníh nenapadl, přitom někde je sněhu moře.

K noze už prostě otravuje
To je škoda. A jak jste ho ten povel učili? Chce to asi přijít na tu správnou motivaci. Auri chodí radostně, protože ví, že za pěknou chůzi dostane piškotek. Ona není vůbec balónková, ale přes jídlo ji ukecám na cokoli. Proto ji to tak baví.
Jestli je ta chůze dělaná spíš přes dril než přes motivaci, tak to se nedivím, že ho to nebaví. I když na druhou stranu jsou psi, které to nebaví, ani když se jim snažíš vymyslet jakoukoli motivaci. Prostě je to nebaví a hotovo. Znala jsem takovou fenu, ale to byl ovčák.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 21:04
- Nahlásit

Tutuli
No já samozřejmě učím všechno na jídlo, u něj ani nic jiného nefunguje Ale ta chůze ho prostě nebaví a nebaví, měla bych se vrátit hodně zpátky a začít zas odměňovat po pár krocích, ale už se na to spíš vykašlu. Když to na procházce potřebuju, umí jít slušně u jedné i druhé nohy, tak co. Je to sebejistý, dominantní, nezávislý pes, navolno se u mě vůbec nedrží, takže chůze u nohy prostě nikdy nebude pro něj to pravé ořechové

Tutuli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 21:33
- Nahlásit

corgi
No jsou prostě psi, které to nebaví. A je fakt, že k životu to nepotřebuješ, pokud je normálně ovladatelný, tak bych to asi neřešila. Navíc, pokud by jsi chtěla jít na to BH, tam jsou chůze 2 a to je opravdu docela náročné, aby pes udržel pozornost tak dlouho a pro Ríšu by to bylo ještě těžší, když ho chůze nebaví. No uvidíš, jak se nakonec rozhodneš. I když to vzdáš, tak máte letos splněny už 2 zkoušky s velmi pěknými výsledky, a to je super.

Já jsem s Auri začala cvičit až teď nedávno (je to asi 2 měsíce), do té doby neuměla pořádně ani lehni. K ničemu to v životě nepotřebuju, je plně ovladatelná, na vodítku netáhne, nemá problémy s přivoláním, je socializovaná, nechá se sebou manipulovat, když je potřeba, je prostě vychovaná, ale klasický výcvik jsme nedělali, nebylo to potřeba. Až teď jsem vyzkoušela, jestli by ji třeba nebavila poslušnost, no a ono ji to opravdu baví, za pamlsky udělá cokoli. Navíc bych s ní chtěla dělat pasení (strašně ji to baví), ale tam ta poslušnost potřebná je, takže i z toho důvodu jsme začali s preciznějším výcvikem.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 22:27
- Nahlásit

Tutuli
Já vlastně začala chodit na cvičák někdy v pubertě, teda jeho pubertě Tady na procházkách potkáme psa jenom vyjímečně a Ríšánek z toho měl vždycky takový svátek, že neviděl, neslyšel a utíkal se seznámit. Tak jsem si řekla, že pořádně upevním přivolání - no a chodíme tam už dva roky, protože je tam prima parta a oba nás to strašně baví

Gerda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2010 12:54
- Nahlásit

Tutuli
corgi
Gratuluju vám ke korgím úspěchům, děvčata, jen houšť, ať je vidět, že jsou ti ušoplesci šikovní! Moc gratuluju!

Tutuli
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 17:07
- Nahlásit

corgi
Ahojky, tak jsem zjistila, že vám změnili standard. Pochopila jsem to dobře, že může být nesený nahoru nad linii hřbetu? A k té velikosti, kolik tam bylo předtím?

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 17:33
- Nahlásit

Tutuli
Nazdárek! No s tím ocasem, já jsem v podstatě odpůrce ocasu nad hřbetem. Ale je tam uvedeno, že za pohybu a při vzrušení může být nesen nad linií hřbetu - to prosím, proč ne! Ale ty oháňky zatočené až na hřbet nebo nedejbože dokonce dotýkající se stehna, to je pro mě prostě fuj fuj, děs běs, to patří na zadek vořechům No uvidíme, jaký to bude mít dopad. Třeba ten, že handleři přestanou v kruhu používat povely pro svěšení ocásku. K té velikosti, jen to zjednodušili, protože předtím tam byly palce a vycházelo to na desetiny cm, takže ve výšce to není, jen feny předtím měly od 10kg a teď je tam 9kg. Nás se to netýká, my máme těžce nad standard kg

Tutuli
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 21:30
- Nahlásit

corgi
Nás se to netýká, my máme těžce nad standard kg
No to mají skoro všichni, jak to tak pozoruju. My jsme na tom obdobně.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání