Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Welsh Corgi - všechny lišky sem!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 09:34
- Nahlásit

Tutuli
Aurince byla podle očekávání vytknuta její váha, má v posudku napsané, že by měla zhubnout.
No tak to by se ti s českým rozhodčím určitě nestalo. A navíc, podle fotek i Agnieszky fena BIS tak nějak vláčí břicho těsně nad zemí

akce byla opět velmi podařená, stejně jako před dvěma lety
No jo, je to tam určitě tisíckrát lepší než klubovka v Boleslavi, ale znáš to, moc daleko. Teď už radši s několikaletým předstihem doma nadhazuju, že v Čechách bude středovýchodoevropská výstava a taky světovka, aby se jako počítalo s tím, že tam pojedu. To budu muset bejt hrozně hodná, aby se jelo až do Brna
S Ríšou se někde ukážem až příští rok na jaře, teď na podzim nás čeká jenom "sranda akce" Chodská voříškiáda a snad i dvě zkoušky, tak uvidíme. Ale samozřejmě netrénujeme, protože jsme líný

Tutuli
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 11:13 - Změnil/a: Tutuli
- Nahlásit

corgi
No tak to by se ti s českým rozhodčím určitě nestalo.
No, myslím, že i stalo, ona opravdu trochu tlustá je, to vidím i já, původně jsem uvažovala o tom, že pokud nezhubne, tak ji ani nevystavím, nakonec trošičku zhubla, tak jsem to riskla. Ale kdyby jí dala VD kvůli kondici, nemohla bych říct ani popel.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 12:48
- Nahlásit

Tutuli
kdyby jí dala VD kvůli kondici, nemohla bych říct ani popel.
No nevím, fotku jsem neviděla. Ale u nás přece jenom hubení corgáči nefrčí.
Jo, musím se pochlubit, vypadá to, že na jaře začneme stavět - a do nového už počítám s nějakou tou fenečkou

Tutuli
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 13:32
- Nahlásit

corgi
vypadá to, že na jaře začneme stavět
Tak to je super

a do nového už počítám s nějakou tou fenečkou
A to drahé polovičce nevadí? Nebo to ještě neví

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 13:40
- Nahlásit

Tutuli
A to drahé polovičce nevadí? Nebo to ještě neví
Mnooo, je vidět, že se vyznáš Jemu to nevadí, protože to bude můj pes, ne jeho. Navíc on bude mít kachny, slepice, husy, kozu.... A já jen dva majinkatý pejsky!

Tutuli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 20:18
- Nahlásit

corgi
Ale u nás přece jenom hubení corgáči nefrčí.
No myslím, že to spíš platí u pemíků, cardigani jsou přece jen sportovnější, takže se vyžaduje i odpovídající váha

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 15:04
- Nahlásit

Tutuli
cardigani jsou přece jen sportovnější, takže se vyžaduje i odpovídající váha
No u pemíků se váha neřeší, standard nestandard. Na bonitaci nás ani nezměřili, což mi přišlo trochu zvláštní. Každopádně i s váhou 14-15kg je Ríša nad standard, jeho táta měl 16. Ale je hubenej, zvlášť teď v létě ho držím kostnatějšího Včera stál na stole a česal se a přítel povídá, že mu nějak visí břicho! A on to byl pindík

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:46
- Nahlásit

Tutuli
Hele, dneska jsem si volala s tím svým známým cestovkářem a počítá se zájezdem na příští světovku, bereme 5 lidí a ještě tak max 2-3 psy. Tak kdybys měla zájem Je to sice až za rok, ale je třeba to naplánovat do prosince. A uzávěrka je myslím taky nějak v zimě.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 20:49
- Nahlásit

corgi
No jak jsem psala už minule, jet bych chtěla, je mi jasné, že to chce řešit s předstihem, zatím popřemýšlím a když tak dám vědět.
Mimochodem začali jsme pravidelně jezdit k ovečkám a můžu konstatovat, že ty moje ušáky to hrozně baví.

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 21:03
- Nahlásit

Tutuli
začali jsme pravidelně jezdit k ovečkám
No tak to je super! Já se taky chystám, máme tady u Sušice profíka, snad na podzim se tam ukážem. Myslím, že Ríšu to taky bude bavit, na cvičáku pořád "shání" psy dohromady A chystáš se na pasecí zkoušky?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 21:51
- Nahlásit

corgi
A chystáš se na pasecí zkoušky?
jj, na podzim máme s Auri v plánu HWT, pokud to půjde, Áďa půjde určitě na zkoušku vloh, to by neměl mít problém, zájem o ovečky má veliký

Myslím, že Ríšu to taky bude bavit
Nebyli jste ještě nikdy? Jinak vůbec nepochybuju o tom, že se mu to bude líbit.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 15:43
- Nahlásit

Tutuli
Nebyli jste ještě nikdy?
Ještě jsem ho nikam nevzala, ale tak ráda ho pozoruju, když má radost, že ho určitě nechám popást. Ta zkouška vloh je prý úplně v pohodě, když je pes "normální" - akorát se to asi nedá složit nikde na západě, jako obvykle, že? Leda Podkost apod...

Tutuli
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 17:21
- Nahlásit

corgi
Jo, ta zkouška vloh by měla být v pohodě, pokud pes tu vlohu má, tak by to neměl být problém složit.

Termíny akcí i další užitečné informace o pasení můžeš najít tady:
http://www.paseni.unas.cz/uvod.htm

Teď pádím balit, přes víkend budu pryč, takže na fórum zaskočím asi až příští týden.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2010 11:39
- Nahlásit

corgi
Čauky, k tomu BOBu z Boleslavi, jak tě zajímal, tak titul BOB u pemíků zadán nebyl.

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2010 15:38
- Nahlásit

Tutuli
titul BOB u pemíků zadán nebyl.
A co to, co to?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2010 15:44
- Nahlásit

corgi
Nevím, nebyla jsem tam, jen jsem to slyšela. Není to obvyklé, ale vím o několika podobných případech. Žádný z titulů není nárokový, takže zadán být nemusí. Rozhodčí asi nechtěl ani jednoho psa vidět v závěrečkách nebo k tomu měl jiný důvod, těžko říct.
Mimochodem jak se máte? Tady teď zase prší.

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2010 18:16
- Nahlásit

Tutuli
Rozhodčí asi nechtěl ani jednoho psa vidět v závěrečkách nebo k tomu měl jiný důvod, těžko říct.
No, já to tedy ještě nezažila ani neslyšela, že by z CACIBů nevybrali BOBa. Ale stát se může asi leccos

My se dneska vrátili z voříškiády - Ríša vyhrál v kategorii "malý voříšek" Byla to velká sranda, užili jsme si, teď už budem jenom navážno trénovat na zkoušky, na konci října chci dělat ZZO (naše heslo: není důležité vyhrát, ale zúšastnit se)

Tutuli
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 18:59
- Nahlásit

corgi
Ríša vyhrál v kategorii "malý voříšek"

na konci října chci dělat ZZO
My máme v plánu HWT, tak si budeme navzájem držet palce.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 19:42
- Nahlásit

Tutuli
máme v plánu HWT, tak si budeme navzájem držet palce
No já budu potřebovat držet i ty na nohou

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:17
- Nahlásit

Zde liška s PP k darování (?ú): http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/clanky/dar ujeme_pejska.html

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:28
- Nahlásit

Vlčáčková
poslala sem info Ilu co chová corginy..a ten teriér tam je luxusní´!!! takový krásný zvíře..proč tam je???

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:41
- Nahlásit

davidkova renata
To je inzerce od lidí. Útulek má nabídku v jiném oddíle.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:42
- Nahlásit

Vlčáčková
aha..díky za osvětlení

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:51
- Nahlásit

davidkova renata
Mrkni do nabídky útulku, je tam Azorek. Nutně potřebuje někoho na dožití, podrobností v žumpě.

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:55
- Nahlásit

Vlčáčková
Docela hezkej trikolor, já teda radši jiné typy, ale jeho sourozence jsem viděla a myslím, že by to nemusel být špatný pes. Chjo, "vrácen z pracovních důvodů". Bože bože. Aspoň že ho vrátili chovatelce a neprodali někde na ifauně. Rozhodím sítě.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:16
- Nahlásit

corgi
Včera s námi byla na cvičáku krásná černobílá cardiganka
Odkud? Povídej, přeháněj!

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2010 21:04
- Nahlásit

Tutuli
Chodí k nám paní s dvěma australákama - ovčákem a honákem. No a včera s ní přijel syn se dvěma JRT a náááádhernou černobílou cardigankou Bohužel jsem nějak neměla čas se k nim připojit a pokecat, ten syn byl v začátečnících a já trénuju na zkoušky v pokročilých. Každopádně fenka je docela bázlivá, přišla mi i míň kontaktní - Ríša je sice jako buldozer a seznamuje se metodou uragánu, ale i tak ho většina psů aspoň očuchá. Tahle se bála tak, že ani od těch JRT nepoodešla. Doufám, že s ní budou chodit pravidelně, aby se otrkala a mohli si s Ríšou hrát tím skvělým corgím způsobem. Kolegyně cvičákářky si z nás dělaly srandu, že právě mají možnost vidět všechny corgi v plzeňským kraji, že víc jich tu ani není

Tutuli
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2010 21:12
- Nahlásit

corgi
Bohužel jsem nějak neměla čas se k nim připojit a pokecat
Tak máš bojový úkol pro příště, zjistit max. info

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2010 21:17
- Nahlásit

Tutuli
bojový úkol pro příště
No jasný, vezmu foťák a přijedu aspoň o půl hoďky dřív a ne jako obvykle přesně na čas o pět minut pozdě. Paní ještě něco povídala o melírované cardigance, ale to jsem nějak nepobrala, jestli jí má taky ten syn nebo jak to je. Každopádně jestli se na cvičáku sejdou dva cardíci a jeden pemík, to bude prostě bomba

Tutuli
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2010 06:35
- Nahlásit

corgi
Aha, tak už asi tuším, o koho jde, mohl by to být pan Svárkovský, ti dovezli 2 feny z Polska ze stanice Diuna, jedna je určitě merle, ta druhá by mohla být trikolor.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání