Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Welsh Corgi - všechny lišky sem!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Tutuli
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:59
- Nahlásit

vlk
Ta je úúúúžasnáááá. Ty ušiska, to je super.

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:02
- Nahlásit

Tutuli
a je fajn i povahově, klidnější a hodně učenlivá....

Tutuli
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:03
- Nahlásit

vlk
Tak to už je pořádná smečka.
K těm webkám: já taky nejsem žádný extra talent, mně je zařídila moje neteř (nejsem zase tak stará jen mám už skoro dospělé neteře) a ukázala mi, jak na to. Je to docela snadný, když využiješ už nějaký přednastavený vzor.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:05
- Nahlásit

vlk
a je fajn i povahově, klidnější a hodně učenlivá....
To je super, povaha je hodně důležitá obzvlášť když už máš větší smečku.

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:07
- Nahlásit

Tutuli
možná přes zimu až bude víc času zkusím něco vyplodit, ale nevim, nevim.... jsem docela počítačovej antitalent (jsem právě starší ročník).... a všechno mi jde dost pomalu....

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:15
- Nahlásit

vlk
vlčků, ta je nádherná !!!! Ta je opravdu tvoje? K šibičkám?

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:20
- Nahlásit

ankaras
jo, k šibičkám, ale od jara už půjde do boudičky na zahradu....

ankaras
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 22:39
- Nahlásit

vlk
Je překrásná .

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 16:41
- Nahlásit

Tutuli
Ach jo, tak jsem s "potěšením" zjistila, že na květnové mezinárodce v Praze nebude bonitace. Tímpádem zbonituju až v listopadu, tedy v ošklivé srsti a o půl roku dýl To mě zas dostalo teda. A navíc jsem se ve zpravodaji dočetla, že naše paní chovatelka rozsévá potomky jednoho velmi velmi velmi ošklivého psa na fenách - starších sestrách mého psa. A to mi tvrdila, jak už corgi chovat nebude, že nemá na čem atd. Jak je vidět, když se chce, tak se i s nulovým materiálem dá chovat/množit

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 17:07
- Nahlásit

corgi
No a nemůžeš přijet třeba do Brna nebo Boleslavi? Já vím, že Ríša výstavy moc nemusí, tak ho asi nechceš tahat nikam moc daleko, ale bylo by asi lepší jet trochu dál, ale v době, kdy bude v srsti. Takže na schůzi asi nejedeš, co?

A to mi tvrdila, jak už corgi chovat nebude
No ty feny nejsou v její stanici ne? Takže ona vlastně nechová, jen kryje, no ale nevím, pokud ten pes není nic moc, tak to asi není nejlepší přístup. Psa neznám, nemůžu soudit.

Jinak mimochodem Auri není na 99 % březí, bohužel

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 17:16
- Nahlásit

Tutuli
přijet třeba do Brna nebo Boleslavi
Brno je pro nás kraj světa. V Boleslavi jsme byli jednou, ale šofér/přítel v jedné osobě už tam nikdy nepojede - ten výstavy nenávidí ještě víc, než pes. Na schůzi vůbec ne, ani nejsem člen Teda štve mě to dost, zimní srst má fakt krásnou a v listopadu bude zrovna línat, takže otřesný.
ty feny nejsou v její stanici ne?
Jedna není, jedna je. Ten pes je fakt hroznej, celkově mimo typ, neuvěřitelně prohnutý záda - měkkej hřbet je slabý slovo. Hrozná srst, nízkej, povahově blbeček. No ale je to polská krev, že jo... Hrůza hrůzoucí!

Auri není na 99 % březí, bohužel
No to snad ne, to ti řekli na sonu?

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 17:33
- Nahlásit

corgi
Na sonu jsme byli 2x, to už bylo dřív, no a tam nebylo nic pořádně vidět, takže šance, že tam nějaká štěňata jsou sice byla, ale nebyla moc velká. No nejdřív se nám zdálo, že by tam něco být mohlo, ale teď když je týden před termínem porodu, už to tak nevypadá, navíc byli jsme na RTG a tam březost vyloučili. To už by se fakt musel stát zázrak. Na stránky jsem to zatím nedávala, furt se s tím nějak nemůžu srovnat, tak moc jsem si přála, aby to vyšlo.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 17:35
- Nahlásit

corgi
Na schůzi vůbec ne, ani nejsem člen
Pokud vím, tak bonitace bývá až po schůzi, takže pokud nejsi člen, tak by ses schůze neúčastnila, ale dojela bys až na bonitaci.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 17:42
- Nahlásit

Tutuli
furt se s tím nějak nemůžu srovnat, tak moc jsem si přála, aby to vyšlo
Ježiš, tak to je špatný. Ale zase na druhou stranu ber to jako pokus, který třeba nevyšel, ale příště se zadaří! Holka je to mladá, určitě si nějaký ty štěníky ještě odnosí
tak by ses schůze neúčastnila, ale dojela bys až na bonitaci
No problém je pořád v tý vzdálenosti - kde jsou Klatovy a kde je Kraskov

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 18:03
- Nahlásit

corgi
No problém je pořád v tý vzdálenosti - kde jsou Klatovy a kde je Kraskov
No koukala jsem, že to není zrovna za rohem, tak uvidíš, jak to nakonec uděláte.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 18:16
- Nahlásit

Tutuli
Asi počkám do toho listopadu, no. Doufám, že si do té doby neurazí někde zub, chceme zkusit pást ovečky a kozičky...

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 18:40
- Nahlásit

corgi
Doufám, že si do té doby neurazí někde zub
No to by bylo nemilé, před bonitací jsem taky byla nervózní, co když přijde při hře s ovčákama o zub, velice rádi se přetahují o klacky apod.

chceme zkusit pást ovečky a kozičky
Super, kam budete jezdit? Nebo máte svoje vlastní?

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 18:51
- Nahlásit

Tutuli
Máme minikozičky, tak s těmi to můžem zkoušet kdy chcem. Jinak nejbližší profík je odtud kousek, ten má ovce. Ovšem tam je to za 700,-/den, tak chci nejdřív zjistit, jestli to psovi vůbec něco říká, než tam pojedu

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 18:56
- Nahlásit

corgi
Naše malá ovečky miluje, jen nějak nebyl čas se tomu pořádně věnovat. Ale zkoušku vloh máme, udělala ji hned na poprvé a to ovečky viděla úplně prvně a v košáru byla jen pár minut, prostě je to šikulka
Vlastní ovce nebo kozy jsou super. My máme obrovskou zahradu, kde bysme je taky mohli mít, ale nějak se mi do toho nechce, i když věčně mi někdo říká, ať si je pořídíme a že i Auri z toho bude mít radost.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 19:07
- Nahlásit

Tutuli
Já bych právě taky chtěla, aby měl Ríša zkoušku vloh, ale opět je tu známý problém - je to daleko. Jet takovou dálku někam na Podkost a tam zjistit, že to psa nezajímá a zkoušku neudělat, no to by bylo doma dusno
Kozičky nemáme přímo my, pořídil si je tchán na spásání louky, ale řeknu ti, že dělají všechno možné, jen nespásají Mečí, skáčou, perou se, ale žrát jsem je snad ještě neviděla. Krom toho kozlík straaaašně smrdí, ale fakt hrozně. Navíc tyhle mini se snad ani nedají dojit, takže se mi zdá, že jsou to taková zvířata k ničemu. Mnohem víc se mi zamlouvají miniovečky, ale tchán si postavil hlavu, tak teď má ty smradlavé potvory

Tutuli
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 19:37
- Nahlásit

corgi
Mnohem víc se mi zamlouvají miniovečky, ale tchán si postavil hlavu, tak teď má ty smradlavé potvory
No vidíš a mě Edgars (ten co jsme u něho byli krýt) doporučoval právě kozy, že jsou mnohem lepší než ovce, tak nevím.
My jsme byli na zkouškách v Martinkovicích, taky jsme to neměli nejblíž, jeli jsme tam dokonce přes Polsko, přišlo nám to jako lepší cesta Nikdy předtím jsem neviděla, jak má práce s ovcemi vypadat, Auri nikdy ovce neviděla, ale riskli jsme to. No ale u nás je výhoda v tom, že můj manžel se těmto výletům nebrání. Takže mám volné pole působnosti, no a když už nechce jet, nebo nemůže, tak když si někoho seženu, kdo pojede se mnou, tak si můžu jet kam chcu.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 20:07
- Nahlásit

Tutuli
Tak ona možná normální koza bude lepší než normální ovce, ale tyhle minipotvory jsou děsný. Plot to musí mít jak blázen, protože to všude vyskočí, a mlíko z toho nedostaneš. Normální koza asi plot nepřeskočí a mlíčko rozhodně dává, takže v tom asi bude fakt lepší než ovce, kterou zas musíš stříhat. No je to prostě radost, tahle zvířena

Tutuli
Člen
# Zasláno: 24 Led 2010 19:23
- Nahlásit

Tak hlásím, že my bohužel žádná štěnda mít nebudeme, Auri jen fixlovala, a to pořádně, dokonce se jí i spustilo mlíko, ale už je to lepší. Je sice jako soudek, ale snažím se, aby trošku zhubla, když jedeme za 14 dní do Brna, aby nám neřekli, co to máme za malé prasátko.
Jinak byli jsme se podívat na štěníky od Marty a jsou úúúžasníííí. Vlastně jsem nikdy neviděla tak malé cardigany, Auri už byla větší, když jsme ji dovezli a k tak malým štěňatům cardiganů jsem se zatím nikdy nedostali.

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Led 2010 20:39
- Nahlásit

Tutuli
Auri jen fixlovala, a to pořádně
Co corgi dělá, dělá pořádně Budu na Brno držet palce. Přemýšlím, jestli má vůbec cenu jet v květnu do té Prahy, když tam nebude ta bonitace. Bude to pro nás v podstatě zbytečné, nějaký německý rozhodčí nám CACe asi stejně nedá. A o nějaké kvalifikaci na Cruft's si může nechat zdát leda Adámek Velvarská farma
Vlastně jsem nikdy neviděla tak malé cardigany
Já za Ríšou jezdila od jeho 4 týdnů - byly to takové malé krysičky s prťavými zoubečky

Tutuli
Člen
# Zasláno: 24 Led 2010 21:12
- Nahlásit

corgi
nějaký německý rozhodčí nám CACe asi stejně nedá
Myslím, že se zbytečně podceňuješ, Ríša je pěkný, takže by žádný problém být neměl, samozřejmě záleží na konkurenci

A o nějaké kvalifikaci na Cruft's si může nechat zdát leda Adámek Velvarská farma
jj, Adámek je pěkný, ale záleží na tom, jestli tam nebude i Renata s Tojvem, má to blízko, taky jezdí dost často a Tojvu je úžasný pes, no necháme se překvapit, může to nakonec dopadnout i jinak

Dívala jsem se na rozhodčí, co jsou tam vypsaní, ale neznám ani jednoho. No já bych to zkusila, ale o mě je známo, že jsem výstavní maniak, tak těžko říct, jestli brát můj názor v potaz

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Led 2010 21:26
- Nahlásit

Tutuli
Já jsem byla zaražená i z rozhodčích tady na klatovské národce - bude nás posuzovat nějaká Ruska Proč nesbírat posudky, může to být zajímavé. Každopádně na Crufta pojede někdo z té špičky, tudíž to může pro nás být "zbytečné". Holt se na ně pak pojedu kouknout jako divák

Tutuli
Člen
# Zasláno: 24 Led 2010 21:38
- Nahlásit

corgi
Proč nesbírat posudky
No my sbíráme spíš tituly

Každopádně na Crufta pojede někdo z té špičky, tudíž to může pro nás být "zbytečné"
No to, že je to kvalifikace na Cruft´s bych brala jen jako bonus, vždyť je to vlastně jinak úplně normální mezinárodka a ta by se vám na šampionát hodila, nebo dospělého šampiona vyjezdit nechceš? Přece jen potřebuješ minimálně 2 mezinárodky

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 15:44
- Nahlásit

Tutuli
No to, že je to kvalifikace na Cruft´s bych brala jen jako bonus
Bonus, kvůli kterému tam bude minimálně o třetinu víc lidí než jindy Samozřejmě jinak bych CACe ráda někde sebrala, ale když jedem ještě Klatovy a podzimní Prahu... Nerada bych to nějak zakřikla, ale zatím kam jsme přišli, tam jsme byli úspěšní, takže doufám, že letos to zopakujeme - a nejmenší šanci na úspěch máme právě na jarní Praze vzhledem ke konkurenci. Ovšem je pravda, že špička už se zapisuje do třídy šampionů, tak snad bychom na CACe v otevřené dosáhli. No nevím, tohle bude jistě jediná letošní výstava, nad kterou budu váhat...

Tutuli
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 19:46
- Nahlásit

corgi
tohle bude jistě jediná letošní výstava, nad kterou budu váhat
No a kam vlastně všude jedeš? Klatovy a co dál? Na klubovku se chystáš? Bude posuzovat Sarah Taylor, významná chovatelka z Británie. Jinak letos se asi na žádné výstavě nepotkáme, pokud doděláme českého granda, tak už ji v ČR prakticky vystavovat nebudu, kromě zrovna třeba klubovek, na tu letošní ale nevím, jestli to vyjde, protože plánujeme nové krytí.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 16:27
- Nahlásit

Tutuli
No a kam vlastně všude jedeš?
Já to sbírám po okolí, takže z velkých výstav si opět nechám ujít všechny kromě Prahy. Národka v Klatovech a pak malé výstavy - Plzeň, Rokycany - tam jde spíš o ten "sport" a o propagaci plemene, než o nějaké tituly. Holt mi to nedá a baví mě poslouchat užaslé diváky, co vidí corgiho prvně v životě
Na klubovku se chystáš?
Tak to bohužel - opět stejný problém, a to vzdálenost
pokud doděláme českého granda, tak už ji v ČR prakticky vystavovat nebudu
Škoda, tak to se fakt nepotkáme. My teď začneme zbírat CACy (teda aspoň doufám), jsme pozadu Na klubovku hned tak nevyrazím, sice se to střídá, že je jednou na Moravě a jednou v Čechách, ale ona i ta Boleslav byla pro nás daleko. Kdyby to psa bavilo, tak je to o něčem jiném.
Na závěr musím trochu zamachrovat - otevřela jsem nový PPČ a zjistila, že naši corgí PFku vybrali mezi 5 nejhezčích a dostaneme knížku

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání