| Autor |
Zpráva |
Lola1
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:29
- Nahlásit
Tutuli
Tady je taky jeden ušatec.
Moc krásnej ušatec.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 07:40
- Nahlásit
corgi
Tak jsem si dnes na Tebe vzpomněla, jelikož neznám nikoho, kdo by měl Corgiho, teď při ranním venčení jsem potkala jakous babku, nikdy jsem ji tu neviděla a ta táhla na vodítku cosi, co se patrně jako corgi narodilo, ale ona to vykrmila to tak neuvěřitelných rozměrů, že to tahlo pupík po zemi a uši nebyly vidět, jelikož byly zarostlé do sádla....
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:27
- Nahlásit
Pumpa
vykrmila to tak neuvěřitelných rozměrů, že to tahlo pupík po zemi a uši nebyly vidět, jelikož byly zarostlé do sádla
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:30
- Nahlásit
Tutuli
Krása Ta barvička tě musí těšit, to je melír lepší než od kadeřnice
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:33
- Nahlásit
Pumpa
cosi, co se patrně jako corgi narodilo, ale ona to vykrmila to tak neuvěřitelných rozměrů, že to tahlo pupík po zem
To je bohužel naprosto normální stav Taky když loni pozvali na klubovku rozhodčího, co na takové tělesné rozměry nebyl zvyklý, najednou se půlce pemíků objevila v posudku "příliš dobrá výživová kondice"... Jak jsem psala, no, můj pes už o kilo a půl překročil standard a na výstavách se mě všichni ptají, jak to, že je tak hubený. Jen dodám, že jeho táta překročil standard o 4 kila a pořád by byl v kruhu považován za vyzáblo....
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:37
- Nahlásit
corgi
Jasně, že mě to těší, přesně tahle barva se mi líbí nejvíc.
Když mi Meri poslala první fotku, to bylo Auri devět měsíců, tak mi na fotce připadala ta barva trošku jiná, hodně to tenkrát zkreslovalo, no prostě se mi ta barva nezdála úplně podle mých představ, ale jinak se mi moc líbila a tak jsme se pro ni vydali. Když jsem ji pak viděla na vlastní oči, líbila se mi ještě víc a ta barva je fakt super. Jsem ráda, že to tak dopadlo.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:38
- Nahlásit
Zkuste zadat do gůglu "fat corgi" a tam to bude. Namátkou vybírám pemíka vážícího 70liber!!!:
Je tam k tomu povídání, že corgiho po dvou letech vrátili majitelé chovatelce s tím, že se nesnese s ostatními psy a má nadváhu... (povídání tady)
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:41
- Nahlásit
corgi
pemíka vážícího 70liber!!!
Hrůza, nechápu, když chtějí lidi něco vykrmovat, proč si nepořídí vietnamské prasátko.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:41
- Nahlásit
Tutuli
Když mi Meri poslala první fotku, to bylo Auri devět měsíců, tak mi na fotce připadala ta barva trošku jiná, hodně to tenkrát zkreslovalo
Se máš, že ti to takhle hezky vyšlo. Já bych chtěla importovat nějakou tu fenečku bez ocásku, ale hrozně se bojím toho, že ji předem neuvidím na vlastní oči, nebudu znát prostředí, kde vyrostla atd. Ríšu jsem vídala pravidelně od 4 týdnů věku, včetně obou rodičů. A musím přiznat, že už v tom pidivěku jsem si ho vybrala - i když to samozřejmě byla jenom lezoucí krysička Ale když v 8 týdnech došlo na lámání chleba, vyšel mi zas on
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:43
- Nahlásit
Tutuli
Tenhle má dokonce 75liber!
...a já řeším nějaké prošlapy....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:49
- Nahlásit
corgi
no toto
tomu poslednímu se asi nedobře chodí, když vidím ty pokřivený tlapičky....
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:50
- Nahlásit
corgi
No ona to byla vlastně docela haluz, protože jsem o cardiganech věděla prd (sice jsem se snažila sehnat co nejvíc informací, ale i tak jsem nevěděla prakticky nic, jen to, že ho prostě chci). Meri mi poslala fotku a zeptala se mě, co si o Auri myslím, tak jsem jí napsala, že tomu nerozumím, ale že se mi líbí a že jí věřím, že je vhodná na výstavy a chov. Věděla jsem, co je Meri zač, je to jedna z nejznámějších chovatelek na světě, většina zvířat má nějakého psa nebo fenu od ní v rodokmenu, tak jsem jí prostě věřila. Říkala jsem si, že taková chovatelka snad neprodá tak daleko fenu, která by na to neměla. No a ono to vyšlo. I když ze začátku, když jsem ji dovezla, tak jsem měla docela strach, že až ji vytáhnu na první výstavu, tak mi řeknou, co to mám za hrůzu a pošlou mě domů s védéčkem. Týden před první výstavou jsem z nervů skoro nespala. Obzvlášť proto, že to byla speciálka v Polsku, kde posuzovala rozhodčí ze země původu, odbornice právě na cardigany. No a když nám dala v konkurenci BOB Junior, nemohla jsem tomu uvěřit. Pak jsem se konečně uklidnila, že snad máme doma hezkou fenu a že jsem neudělala blbost. Teď jsem strašně ráda, že ji mám.
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:52
- Nahlásit
corgi
No ta fotka, to je děs. Na pemíka tak strašné nohy, to je hrůza, u cardiganů se to občas vyskytuje, teda ne tak moc, ale u pemíků, to vidím poprvé.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 10:00
- Nahlásit
Tutuli
Říkala jsem si, že taková chovatelka snad neprodá tak daleko fenu, která by na to neměla.
Já už mám vyhlídnutou i jednu CHS, kde se přímo zaměřujou na "reinkarnaci" pemíků bobtailů, ale je to v Norsku, takže mám taky vítr. No a do toho všeho zřejmě začneme příští rok stavět barák, takže si asi bohužel budu muset počkat. Ale dlouho čekat nevydržím, to je jasný
Pumpa
no toto
Já už se snad ani nedivím ničemu...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 10:14
- Nahlásit
corgi
tak o přerůstání toho taky můžu říct hafec. O Corgíkách toho moc nevím, spíš prd než moc, ale můj hafan přerostl o moc kil a bez mála šest cm....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 10:17
- Nahlásit
Pumpa
My zatím centimetrově jen tak tak sedíme - samozřejmě na horní hranici - ale kilíčka nesedí. Jenže s tím, jak se šlechtěním pemíkům neustále nohy zkracují, jsme v kruhu nejvyšší. Na klubovce jsme dostali (kromě malých uší) bez jakéhokoliv měření do posudku "větší"...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 11:00 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit
Tutuli
corgi
Jsem taky při těle, ale psy má vždy štíhlé akorát. Ale tyhle dva lituju.
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:00
- Nahlásit
corgi
Jestli jsem to pochopila dobře, tak ta paní v tom článku psala o tom, že je možné nenažranému corgimu jako přídavek přidat do jídla zelený hrášek plechovky, který je málo kalorický. No nevím, podle mě to není asi nejlepší nápad, přeci jen ten hrášek ležel v nějakém nálevu. Neměla bych asi problém dát to jen občas, ale dlouhodobě právě pro nasycení mi to přijde divné. Ale třeba je to jen můj dojem. Mimochodem něco takového bysme potřebovali, Auri je totiž neskutečně nenažraná. Ostatně jako téměř všechna naše zvířata, už i kočky jsou čím dál tím žravější. Je to asi tím vzduchem, co tu máme.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 22:32
- Nahlásit
Tutuli
ta paní v tom článku psala o tom, že je možné nenažranému corgimu jako přídavek přidat do jídla zelený hrášek plechovky
Jen jsem to teď před spaním přeletěla očima a šlo tam o zelené fazolky - takové ty lusky. Každopádně luštěniny nejsou zrovna ideální, mnohem lepší a pro psa i výhodnější je listová a kořenová zelenina. Samozřejmě jde jenom o přídavek, ne že bych svému nenažranému corgimu předhodila špenát a koukala, jak ho hezky papá
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 19:22
- Nahlásit
corgi
zelené fazolky
Aha, no já jsem to nejdřív taky přeložila jako fazole, ale zdálo se mi to divné, tak jsem našla ještě další výraz a to byl hrášek, no je to celkem jedno, i tak se mi to na dlouhodobější krmení nezdá. Jinak samozřejmě zelenina je fajn.
K té listové zelenině - Auri třeba miluje listy salátu, když mi spadne celý list, když dělám salát, sežere ho celý a vyloženě si na něm pochutná. Dokonce si ukusovala i z hlávek na zahradě. Je prostě neskutečně nenažraná. Ona snad žije jen pro jídlo. Ráno, když už má hlad, je schopná otravovat už v pět hodin, jen aby dostala snídani. Nají se a pak je v klidu. A od té doby, co je nakrytá, je to ještě horší, doufám, že je to známka toho, že je březí, jinak totiž nevím, co s ní budeme dělat, jestli není a tohle jí zůstane.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 20:10
- Nahlásit
Tutuli
Dokonce si ukusovala i z hlávek na zahradě
To je moc hezký Ríša okusoval cihly, ale to mu naštěstí nezůstalo. Zato se letos v létě naučil spásat jahody, moc fajn
A od té doby, co je nakrytá, je to ještě horší, doufám, že je to známka toho, že je březí, jinak totiž nevím, co s ní budeme dělat, jestli není a tohle jí zůstane.
Tak může to být známka, ale taky nemusí Vidí, že jste nějak svolní jí tu misku víc naplnit, tak se toho drží zuby nehty, i kdyby měla předstírat těhotenství
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:18
- Nahlásit
corgi
i kdyby měla předstírat těhotenství
letos v létě naučil spásat jahody, moc fajn
Naši psi to dělají taky, všichni. A navíc spásají i všechno ostatní ovoce a zeleninu, co najdou na zahradě. Loni jsem vyryla mrkev a nechala ji na záhonu oschnout, no ale zapomněla jsem, že jsem nechala i puštěné psy a šla jsem na chvíli domů, než jsem přišla, tak mrkev nebyla. Takže jsme neměli nakonec na uskladnění žádnou. A takhle je to se vším. Měli jsme i psa, co si trhal sám třešně, špendlíky i jablka přímo ze stromu . Bylo super ho pozorovat, ale nechat ho na zahradě samotného bez dozoru znamenalo přijít o všechnu úrodu.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:27
- Nahlásit
Tutuli
Koukám na stránky.... neměli jste ze začátku problém dorozumět se se psem ???? Kamarád si dovezl psa z Japánu asi desetiměsíčního hokkaiďáka a ten pes mu ze začátku vůbec nerozuměl.....
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:38
- Nahlásit
vlk
Naštěstí ne, Meri má všechny psy naučené rozumět i anglicky, takže to bylo OK. Jediné, co jsme ze začátku používali za povel, bylo come here. Na to slyšela, když jsem ji chtěla přivolat a v kombinaci se jménem (Meri jí říkala stejně) jí to nedělalo vůbec žádný problém. Navíc ona je poměrně vnímavá (reaguje hodně dobře i na tón hlasu) a vstřícná k cizím lidem, takže komunikace byla úplně v pohodě. Někteří corgi jsou hodně rezervovaní, tam by to asi problém byl. Ale ona je jiná, už od prvního dne byla prostě naše a vzala nás ihned za členy své smečky.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:47
- Nahlásit
Tutuli
Tak to jo, hokkaiďák reagoval jen na japonštinu a učil se porozumět česky víc jak půl roku.....tak jsem projela stránečky.... krásná holka to je i ovčouni jsou parádní... taky jednoho máme, teda spíš jednu....
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:53
- Nahlásit
vlk
Díky za pochvalu, to nás samozřejmě těší.
A co máš za ovčandu, taky znakovou?
Jak se teď často píše v inzerátech: typ REX?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:56
- Nahlásit
Tutuli
asi jo, zatím má pět měsíců, teprve se vybarvuje....matka byla dost tmavá, ale taťka je jak Rex....
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:58
- Nahlásit
vlk
Tak to je ještě miminko. To máš o zábavu postaráno.
A máš nějaké webky?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:58
- Nahlásit
Tutuli
taková je.....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 20:59
- Nahlásit
Tutuli
webky nemám neb to neumím..... srandy kopec je to teda jo, ještě krom dvou šib a ovčandy máme francouzkého buldočka a pět koček.....
|