Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stopování - motivace
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:33
- Nahlásit

Kacenka2
neboj, když bude mít jinak stopu super, tak ten předmět je "jen" za 10 bodů a můžeš ztrati 15
ale vážně, přesně jak psala Sajmoni, dávej víc předmětů a na zkouškový stopě si pamatuj kde je !!! a hlavně buď v klidu a zbytečně nenervi, pak je pes z tebe taky nervní (na stopě se to projevuje nejvíc) a zbytečně dělá blbosti.
Dávej jí odměnu až když k předmětu dojdeš, ona si zafixuje, že na tu odměnu za předmět musí počkat na tebe.

PetraK
tak to je krátká
dělej tak min 50 - 100 kroků, pokud už máš většího psa.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:39
- Nahlásit

Eny

jinak Sajmoni je on

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit

Eny

dělej tak min 50 - 100 kroků, pokud už máš většího psa

ahaaa, no všude jsem četla, že zpočážku stopu krátkou, tak jsem to dodržovala Tak dobrý. Půjdu na to znovu. Díkec.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:48
- Nahlásit

PetraK
jo zpočátku ano, ale to je většinou šité na štěně
klíďo mu dělej ěch 50 kroků, to je krátký až až, alespoň zjistíš zda čuchá nebo ne

sajmoni
hluboce se omlouvám

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:54 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit

Eny

já se z toho dostanu

PetraK

Většinou a mělo by to být tak, že stopu bys neměla chodit pořád stejnou. Ať už se to týká prostředí (povrchu), směru (i co se týká větru), stáří, denní doby atd. atd. Jde o to, že pokud psa učíš stopovat, tak zvyšuješ vždy obtížnost pouze u jednoho z těchto faktorů, ne že hned nasadíš hodinovou stopu a k tomu ještě dáš 5 lomů. Zkrátka postupně. Mý čubě stačí stopovat 1x tejdně, max 2x tejdně, jináč už je to takový nemastný neslaný. Jinej pes musí stopovat ob den, nebo dokonce denně. To je různý. Až bude pes "vystopovanější" klidně zkus přejít i přes nějakou cestu polní, aby nebyl jenom v čistý trávě. Zkrátka pak musíš stopy zpestřovat.

Kacenka2
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:02
- Nahlásit

to sajmoni: to já právě zatím nemůžu. Nedávno jsem ještě byla u toho, že jsem dávala přes stopu tak 6 předmětů a na konci žrádlo. Máš ty rozum, že mi předměty zalehávala? i když za ně dostávala pamlsky, bylo jí to jedno, hlavně hrrr na konec, věděla že tam je toho víc. Takže jsem přešla k tomu, že na konec dám předmět, neučím ji k zaléhávání ale ke stání, a když najde, zůstane stát, tak dostane baštu. Vlastně jsem se musela vrátit o krok zpátky. Po zkouškách začnu po jednom předmětu přidávat. Teď mi jde hlavně o to, aby jsme nezdrbčili tu ZM.

Kacenka2
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:05
- Nahlásit

což teda asi zdbčíme!

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:06
- Nahlásit

Kacenka2

jasně, ona tedy rozliší, kdy je obyč. předmět a kdy pořádná žranice.

Tak to dělej tak, aby v tom nemohla vysledovat žádnou pravidelnost.

Zkrátka já třeba dával na stopy svoje ponožky, do kterejch sem dal v igelitovym sáčku salám.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:06
- Nahlásit

Eny

tož já mu hošíčkovi zrzavému přidám. ale nevím kdy, páč u nás je to fakt teď všechno už vysoký. Můžu jít třebas i do pole, kde ještě skoro nic není, jen hlína? Když začínáme? Úplně jako úplně začínáme a neumíme nic?

sajmoni

My jsme úplně na začátečku, navíc jsem si to ztížila tím, že nechci dávat maso na zem (já vím, jsem magor, ale fakt chci maximalisticky zachovat to, že mi pes nebufetí), takže zatím opravdu všechno jen jednoduchý, jak pro blbečky - to se týká hlavně mě. Já si myslím, že ho to baví- zkusila jsem udělat tu naši pseudostopu 3x a bavilo ho to pokaždý. Pak už jsem to preventivně utla, aby se neotrávil.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:10
- Nahlásit

PetraK

jo tak to jo, žádnej spěch, hlavně trpělivost a klid

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:12
- Nahlásit

sajmoni

nene, já nespěchám, už kvůli tomu, že jsem naprostý laik a druhak protože není kam spěchat, že jo,

Kacenka2
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:13
- Nahlásit

jo a ještě...jak to je se stopami v mírném dešti?...vždycky jsem stopovala, když bylo jakž takž....

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:13
- Nahlásit

PetraK

jj, já jsem taky víceméně laik, dělám to proto, že mě to baví a hlavně to baví čubu

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit

Kacenka2

to nevadí, to by muselo fakt lejt jako z konve, aby to s tou stopou "zahejbalo"

Kacenka2
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit

...tak jo, zkusím dneska v mírném dešti....teda jestli bude mírnej déšť ))) zatím lije ( musím uznat, že stopování je fakt čarování.... ))

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:30
- Nahlásit

Kacenka2

je to věc no to stopování, hlavně je super, když vidíš ty pokroky a můžeš překonávat nový stupně obtížnosti

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:31
- Nahlásit

Kacenka2
hele teď vůbec nic nepíšu, ale když ti zastaví u předmětu na zkoušce, honem pusť stopovačku a jdi k němu po ní, pokud pes drbne a bude jasně vidět že na ní stojíš, dělej blbou a nervozní, že jsi na ní omylem šlápla... ale to jen pro tuhle jednu zkoušku na ostatní to nauč...

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 15:10
- Nahlásit

sajmoni

jj, já jsem taky víceméně laik, dělám to proto, že mě to baví a hlavně to baví čubu

no tak to je stejný jako u nás. Tedy ani ne tak, že by to úúplně bavilo mě (protože ten začátek je takovej divokej ) , ale protože si myslím, že to bude bavit Ešusa. Bude se mít zase co učit novýho. A když uvidím, že to baví jeho (jako, že si myslím, že jo) bude to bavit tím pádem i mě.

Neessi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 15:27
- Nahlásit

PetraK

Hele,pani,jak to tady čtu,tak bys měla nejdřív stopovat sama sebe ty.Protože pokud si stopu nepamatuješ,tak je to na jednu věc****
Jak psala Eny-choď někde po hraničních čárách pole a časem se nauč ,že ve směru stopy se musejí překrývat dva body na obzoru( strom,sloup,keř....)
Počítej kroky.Minimálně bys měla stopu dělat na 150 kroků,aby pes měl zájem.
Sotva stopu našlápneš,namaluj si ji,dokud ji máš v paměti na kousek papírku.
Psa zbrzdíš větším množstvím předmětů na stopě.
atd......atd.....atd

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 15:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Neessi

a jéje, já na to jdu teda nějak jako blbě . sem začala u nás na louce, kde je tráva, takže vidím, kde jsem šla Zapíchnu kolík, abych viděla odkud jsem vyšla, kroky dělám hodně u sebe, jdu a ve stopě šmrdlám fuskou s masem - co krok to šmrdlání,jo? Těch kroků teda rozhodně nebylo 150 . Cestou jsem dala dvě krabičky od filmu s masem. Jednu našel, druhou profordil, na konci byla krabka s masem. Tu taky našel.

Takhle jak mi to píšete - to bude hotová věda - jít a počítat a šmrdlat a hlídat, jestli jdu tam kam mám jít - hotofo konečná, ten pes se to díky mě nemůže nikdy naučit doopravdy

Jéžiš a teď mě ještě došlo-jak pak můžu hlídat, jestli jdeme dobře a jestli našel všechno . No to je na disertačku!

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 16:31
- Nahlásit

Eny
jak by jsi řešila motivaci standardní štěněcí stopy s 14 týdenním štěnětem, čucháme na pamlsky na konci mistička, no klasika a pak ještě hra s balonkem, nebo peškem
já dělám krátký soustředění, začnu pár prokrmenejma nášlapama, až se pes naučí tam udržet pozornost a žrát, přejdu na prokladený obloučky, 10-20-30-40-50kroků, prostě postupně to navyšuju, čtyřměsíční štěně mi většinou nechodí nad 50-60 kroků, aby udrželo soustředění a vyžralo pěkně co má a vlnilo se po trase přesně jak je našlapaná, měním terény a zvedám časy, cca po 5 minutách, hraju si s tím, a na konci vyžere krabičku, dostane míček a dál je to na něm, co si s ním udělá, dobrmáňata většinou hned páděj, maligně sebou fleklo a žvejkalo.
takhle připravená Kobra mi pak v 5 měsících nadupaná vylítla pod rukama z auta, obhlídla kde je nejbližší cedulka, byla to stopa pro Kirunu, "hodinovka paragraf", a bez mé možnosti jí zastavit, nebo cokoliv udělat, to zcela sprostě Kiruně zvedla, Láďa jí šetrně došel a cvak na šnůru až u předmětu, kde Kobra nevěděla co s ním, tak ho zkoumala a dívala se po schovaném pamlsku. Zbytek pak došla na šnůře, a dala mi jasně najevo, že hodinu na hlíně zvládne, když chce a ví, co stopa znamená.

Neessi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 16:41
- Nahlásit

PetraK
ten pes se to díky mě nemůže nikdy naučit doopravdy

Tady jsi uhodila hřebík do palice-proto ti to píšu-nejdřív se to nauč sama a zkus si projít vlastní stopu bez psa.
Já mám naštěstí čubu,která je pro stopu zrozená,takže to mám lehčí.Zalehávala předměty už v 5ti měsících,na stopu chodí strašně ráda a dává to dost najevo svým zvednutým "praporem".Přesto nosím po kapsách špačka tužky,mininotes-to vše svázané gumičkou ,abych si mohla hned stopu nakreslit,páč to za ty dvě hodiny než uzraje klidně zapomenu.Ještě nedávno jsem dělala ty půlhodinové a to ji nebavilo,protože pach byl pro ni čerstvý a měla tendenci letět od předmětu k předmětu.
A možná bys mohla tu vlečku vynechat,nebo jen některé úseky provláčet a některé ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 20:33
- Nahlásit

Neessi

A možná bys mohla tu vlečku vynechat,nebo jen některé úseky provláčet a některé ne

no ale když já nedávám ty pamlsky, tak aspoň zatím asi spíš furt vláčet? zkouším to krátce, fakt hodně krátce - udělala jsem tak 10 těch našich pseudostop¨krátkých. Myslíš už to začít vynechat? Já jdu-opravdu co noha nohu mine a tou fuskou vždycky v tý stopě zašmrdlám, aby to bylo hodně cejtit. Došlapu to a jdeme hned na to. To je myslíš taky blbě? Já abych nepředbíhala, aby dobře pochopil. Mám chvilinku počkat? Chjo, chjo, na co jsem se to dala?????

Neessi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 21:40
- Nahlásit

PetraK
Došlapu to a jdeme hned na to.

To nééééééé!Pach se musí trochu roztáhnout a uzrát.Tak počkej aspoň 15 minut.A když vlečku,dej olomoucký syrečky do mýdlové síťky,tu připni na vodítko,které provlíkneš mez nohama a táhneš vlastně středem své stopy.Občas vlečku na pár kroků zvedni a potom zase vláčej.Neboj,pes to pochopí a začne mít zájem hledat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 21:48
- Nahlásit

Neessi

aha, aha, takže všechno úplně špatně no a já se snažila jít tak hezky podle návodu

No tak to spustím odznova. Jen musím tedy počkat, protože naše louka je buď posečená (tzn. den před tím se tam hamtalo a lítalo se sekajdou) a nebo je tam moc vysoká - i když celkem řídká tráva. nebo je kolem pole se vzrostlou vojtěškou . Můžu jít na hlínu? Nebo teda více-méně na hlínu.

Neessi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 22:20
- Nahlásit

PetraK
Můžu jít na hlínu? Nebo teda více-méně na hlínu.

můžeš.

Radecha
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 22:30
- Nahlásit

Tak koukám, že se stopama je to asi všude podobný. Taky si myslím, že mi Morda chodí rychle, ale někdo radí víc prokrmit, aby jí to brzdilo, někdo zase ubrat, aby jí to bylo vzácnější... Takže dělám co umím a doufám, že u dalšího psa už takhle tápat nebudu...

Eny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 08:19
- Nahlásit

Sali
dělám krátký soustředění, začnu pár prokrmenejma nášlapama, až se pes naučí tam udržet pozornost a žrát, přejdu na prokladený obloučky, 10-20-30-40-50kroků
jo tak prokremené nášlapy máme za sebou, spolehlivě tahne ke čtverečku a vyžere úplně všechno, pak dostane balonek, no taky se mi na jednom stalo, že tam jeden mlsek zůstal, já to už ukončila a odešla cca 10 kroků vedle si s ní hrát, no a ona jakmile po cca 10 minutách opadl zájem o mě, tak se zvedla, vrátila se po mé stopě naprosto přesně s rypákem u země zpátky do čtverečku a vyluxovala ho až našla ten poslední mlsek, takže na jednu stranu bylo dobře že tam omylem zůstal a ona se uvtvrdila v názoru že na poli s mým pachem rostou buřty a právě už chci přejít na rovné stopičky, ty děláš rovnou obloučky? no ono je to vlastně jedno, když nad tím tak přemýšlým. No jo to já si hrát budu, mě stopařina fakt baví, jen jsme teď měla 7 let psinu, která mojí vášeń nesdílela tak to byl takový trochu boj kdo z koho , ale štěndo vypadá fakt moooc nadějně, tak se jen bojím, abych ve své zkušenosti a "chytrosti" nudělal nějkou fatální blbost, no ale co, budeme chodit s rozumem a ono to nějak pujde.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 08:25
- Nahlásit

Neessi

Dík, tak jestli k tomu bude počásko, tak v sobotu začínáme zcela od znova.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 13:48
- Nahlásit

Neessi
Eny

tož jsem si to vystískla a zkusím o víkendu uvést do praxe . To bude náářez.

A ještě dotaz - nějak tomu nerozumím s těmi předměty (páč jsem tupoun ): proč se tam dávají? Mám je dávat taky - a už teď na začátku? Případně kolik? A když ho pes najde, mám mu dát lehni, či jak? Díky za pomoc tupci začátečníkovi

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání