Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stopování - motivace
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Kony
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 10:50
- Nahlásit

Eny
Tentokrát souhlas Určitě by byla chyba, aby začátečníci zavrhovali lidi co nemají zrovna teď zkoušky, byť mají zkušeností nad hlavu. No ale ti se určitě odhalují hůře než ti co mají aktuálně těch proklatých 90 Proto to pořád omílám, pro laika je určitě snadnější najít 90tníka a prostě si ho omrknout, než přehrabovat v těch bez zkoušky a pátrat jestli náhodou neměli někdy úspěchy.
Samozřejmě, že pokud někdo chodí pravidelně na cvičák, tak to má mnohem jednodušší, protože místní často zná a ví co dokázali nebo se na to lehce vyptá. Je ale zase velkou chybou nechat si radit od někoho, komu to hezky mluví, má autoritativní vystupování, ale třeba trojkovou stopu se svým prvním 6ti letým psem pořád ne a ne složit. No a takových je podlě mě bohužel víc.

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 11:00 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Kony
Jeste je jedna kategorie lidi co nikdy nejaky velky zkouzkovy uzpechy nemeli, ale zaroven toho umi s se psama casto vic nez ti co momentalne zavodej na tech 90. A ty budes hledat asi nehur, ale kdyz takoveho cloveka najdes pravdepodobne ti to da vic nez ti kolem tech vrcholovejch zavodu.

Kony
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 11:02
- Nahlásit

Tchor
No a na jejich hledání a ověřování toho co umí, aby si začátečník vzal hodně dlouho dovolenou, případně nezávislou konzultantskou firmu

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 11:08
- Nahlásit

Kony
tak tak...

Meta
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 11:46
- Nahlásit

aby si začátečník vzal hodně dlouhou dovolenou
a stopoval, stopoval a stopoval...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:42
- Nahlásit

Sali
když si přečteš tohle forum úplně od začátku, to co jsem psala, dočteš se i můj názor na Tvůj problém
jj,už sem to na to koukla,ted to akorát uvýst do reálu a nezabít jí u toho

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:58
- Nahlásit

davidkova renata
dej si na to antidepresíva, jak myslíš, že jsem rozčuchala zabejčenou Bobulku????? ta byla od mala rozhodnutá, že jediná práce s pachem bude revír, a změnit jí úhel pohledu byla práce na několik let.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:18
- Nahlásit

Sali
dej si na to antidepresíva
ok,rada vodborníka se muší respektovat..eště že je obvoďačka kámoška a navíc pejskař bo jinak nevim jak bych vysvětlovala,že ten Prozac nutně potřebuju,páč du dělat stopu

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:56
- Nahlásit

davidkova renata
citalopram má něco do sebe, ten je možná lepčejší.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 13:59
- Nahlásit

Sali
no jo,ale se po něm moc tloustne,ne??
I když by mě to vlastně mělo bejt už jedno,jestli je tak dobrej

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:41
- Nahlásit

davidkova renata
netušim, já tloustnu většinou po jídle, ne po pilulích.
krom toho když začneš poctivě dělat terénmní stopy, jistě pohybem otočíš poměr příjem výdej.
Nesmíš pak ale zapadat na jedno zasloužený točený po tý dřině.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 22:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Eny Sali

Tak jsem se do toho pustila, ale jde nám to jak to jen napsat kulantně??

Mám další dotaz - jak často za sebou v jeden den, můžu udělat krátkou stopu? Můžu udělat třeba dvě za sebou dopolko a dvě odpolko? Zkouším to tak, že jdu a za sebou popotahuju fusku s masem, do stopy jsem dala dvě krabičky od filmu s masem a nakonec větší krabičku taky s masem. Jede pochopitelně rychle jako šus .
A potom - jak dlouho mám dělat tyhle krátký a "rovný" stopy?

a ještě dotaz - mám už potíž s tím, že všude kolem nás-teda tam kde není lidsko-psí provoz - je buď vysoká tráva, nebo vzrostlá vojtěška - můžu jít i do toho?

Díky

Neessi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 05:39
- Nahlásit

PetraK
jak často za sebou v jeden den, můžu udělat krátkou stopu?

Klidně si našlápni 2 -3 stopy.
jak dlouho mám dělat tyhle krátký a "rovný" stopy?

Když začne dobře vyhledávat,tak začni stopu prodlužovat a přidej obloučky,aby to psa bavilo.Když bude dobře dělat obloučky,začneš s jedním lomem a pak budeš přidávat.A můžeš přestat s tou vlečkou.

je buď vysoká tráva, nebo vzrostlá vojtěška - můžu jít i do toho?
Tak tohle je teď blbý-na výuku je lepší posekaná tráva(hřiště...pastvina),nebo oranice,která je uvláčená.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 07:41
- Nahlásit

PetraK
Neessi
jak často za sebou v jeden den, můžu udělat krátkou stopu?

Klidně si našlápni 2 -3 stopy.
ale musí jí všechny tři bavit, pozor na to ať jí to neznechutíš, jinak souhlas

Jede pochopitelně rychle jako šus .

zkus to našlápnout tak aby tě neviděla kam jdeš a pokud chodíš vždycky rovně do pole, zkus jít jednou podél pole a le naveď jí jako by tovedlo rovně, takhle jednoduše zjistíš, zda ti pes "jen" chodí rovně, nebo opravdu něco pracuje s nosem.

je buď vysoká tráva, nebo vzrostlá vojtěška - můžu jít i do toho?

souhas s Neessi do vysoké trávy nee, naučila by se ti brát pach zezhora z trávy a nikoliv ze země raději si najdi něco nízkého, nebo jdi do lesa a nebo to nech na dobu až budou lepší podmínky

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 07:46
- Nahlásit

Ve vysoké trávě pes stopuje výborně, protože se fláká v silném pachovém koridoru. Ale právě to flákání vede k vysokému nosu a proto se teď snažím loukám vyhnout, nebo zařazuji jen částečný přechod do trávy, tam pamlsky, aby je lovil u země.
Kdyby byla zkouška v takové trávě, bylo by to fajn, jsou tam perfektní lomy, ale pochybuji, že rozhodčí by na takový terén přistoupil...Oranice je v tomto počasí úžasná, pereš psa, sebe i stopovačku.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 07:55 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Meta
i kdyby přistoupil, tak by tě tak obral o body za stopování s vysokým nosem a revírování, ža by jsi taky nemusela mít limit i kdyby jste do konce došli v pohodě. věř mi, byl jsem takhle na závodech, vyšší osení silný vítr, čubině to fouklo do nosu, tak proč by se snažila a bylo z toho krásných 68 bodů a to jsme došly se všemi předměty

rendik
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 07:59
- Nahlásit

Meta
Ve vysoké trávě pes stopuje výborně, protože se fláká v silném pachovém koridoru. Ale právě to flákání vede k vysokému nosu a proto se teď snažím loukám vyhnout
No, my máme právě taky všude kolem vysokou trávu a vzhledem k tomu, že stopuju se šeltií, jsme na stopě nebyly už hodně dlouho. Ona taková šeltie, která má 32cm v kohoutku kdyby měla stopovat v trávě, která člověku sahá místy nad kolena, tak se asi zblázní...

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:01 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Sali
jen malý dotaz, jak by jsi řešila motivaci standardní štěněcí stopy s 14 týdenním štěnětem, čucháme na pamlsky na konci mistička, no klasika a pak ještě hra s balonkem, nebo peškem ... jen je problém, že tohle mimi ještě pořádně neudrží pozornost a většinou si tam pak lehne a žužlá odměnu, ale asi je to ok, co myslíš? nebo mám nechat jen to maso? jinak celou stopu sumuje jak ďas, táhne tak akorát a je nádherně slyšet jak si pěkně funí, vyžírá všechno, no jo moje mrrňavé stopařské zlato

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:02
- Nahlásit

rendik
ale jo jde to, ale se psem, který ví co je to stopa a na krmené stopě, kde mu nos u země drží mlsky a ne moc často

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:05
- Nahlásit

Eny
Od dob, co je na konci to kuře v krabici je pes rychlý. Tak snad by limit stihl. Hlavně nechci, aby si zvykal na ten vysoký nos, obzvlášť teď, když jsem si s ním dala tolik práce. Ale fakt trnu, co rozhodčí vybere za terén, protože tráva je po pás, osení nad kotníky, nejnižší je kukuřice, ale to by nás doufám zemědělci vyhnali - a to bahno je fakt neúnosné. Se děsím. Nakonec nás snad opravdu odvlečou do lesa a bude vymalováno

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:36 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Meta
Tak snad by limit stihl
já to ale nemyslela na rychlost, ale že ti nestačí limit 30 bodové ztráty, že ti prostě za vysoký nos strhne tolik bodů, že se nevejdete do povinného 70 bodového limitu, chápeš s rychlostí to nemá vůbec nic společného, může být rychlý jako blesk, ale bude tam mít tolik drobných chyb, že vám prostě nestačí body na to abyste prolezli disciplínou, ale to jen straším

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:40
- Nahlásit

Neessi
Eny

díky moc, tak já asi teda počkám. Posekanou louku bych měla, ale ta je tím pádem zase nepoužitelná, páč předpokládám, že když to posekám v sobotu, tak jít tam v neděli je k ničemuž, co?

Dobře vyhledávat je míněno, že poctivě projde stopu a najde tu konečnou misku s masem?? A že půjde pomalu?

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:49
- Nahlásit

Eny
Tak nestraš, nebo začnu běhat už dneska Snad většinu času udrží čumec při zemi, jinak ho osobně zaškrtím.
Bude to tráva, teď mi přišel mail od vedoucí zkoušek...u hřbitova...snad tam nebudou kostičky

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:10
- Nahlásit

Meta
a kdy jdete a na co? to abych mohla držet palečky

PetraK
Dobře vyhledávat je míněno, že poctivě projde stopu a najde tu konečnou misku s masem?? A že půjde pomalu?
ani nemusí jít pomalu, jako spíš poctivě, nesmí se flákat, zvedat hlavu, větřit , běhat sem tam na strany po stopě, vracet se k tobě, měnit tempo postupu, otáčet se na tebe, kálet, hrabat myši, honit zajíce... ... prostě ho nasadíš a on bez jediného uhnutí, zaváhání, naprosto přesně dojde několika lomovou stopu do konce - tak nějak by to mělo vypadat a tak nějak se to po mnoha odčuchaných kilometrech pak na zkoušce zadaří a je to paráda

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:18 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit

Eny
V sobotu, ale pst...nikdo to neví...ani pes Fpr1...naše stopařská premiéra (po stopě na ZPU1)

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:42
- Nahlásit

Eny

jasný dík. Ale jak tohle poznám na tý krátký rovný stopě? On vyrazí jak lokotka, rypák u země a je u misky. Nevím, jestli ta stopa není příliš krátká? Jo a jsem zapomněla - nevím, jestli je to důležitý - třeba pro způsob jak stopu bude zpracovávat - je to ohař.A myslím, že ten nos má slušnej, tak proto ty stopy s ním chci dělat. Nedělala jsem je dokud byl malý a nebyla jsem si jistá, jak nám to půjde se zvěří, ale teď si to myslím už můžeme dopřát.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:57
- Nahlásit

Nevím, jestli ta stopa není příliš krátká?

no to já taky ne jak jí děláš dlouhou?

Ale jak tohle poznám na tý krátký rovný stopě? On vyrazí jak lokotka
no právě jak jsme psala výše, zkus jí našlápnout podél pole, ale navést ho do pole, podle toho kam vyrazí, zda rovně, nebo do strany, kam to vede poznáš jestli čuchá a nebo ne, a předpoklad toho je, že tě pes nevidí stopu klást!!

Kacenka2
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:11
- Nahlásit

Ahojky lidičky, mám před ZM a mám z toho úplnou hrůzu!!!...mám strach, že to na stopě projedem. Mám NO,rok a půl, není zas tak špatný stopař, ale mám strach, že mi profičí předmět na konci stopy. Někdy udělá stopu skoro ukázkově a někdy jako by jí to nebralo. Dávám na konci stopy předmět a za odměnu dostává baštu. Ale už se mi stalo, že projela předmět a fičela dál, tama odkud jsem od stopy odcházela. Předpokládám, že mě rozhodčí pošle do háje, i když bude na stopě dobrá, ale projede předmět a najdu ho za ní já, co?...vyletět na ZM na stopě....to bude mazec!

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:12
- Nahlásit

Eny
jak jí děláš dlouhou?

tak deset metrů?? asi? Ale já jsem s mírama a váhama dost na štíru

no právě jak jsme psala výše, zkus jí našlápnout podél pole, ale navést ho do pole, podle toho kam vyrazí, zda rovně, nebo do strany, kam to vede poznáš jestli čuchá a nebo ne, a předpoklad toho je, že tě pes nevidí stopu klást!!

tohle si přečtu ještě jednou zítra. Dneska dobrovolně hladovím a nebere mi mozek vůbec Tak abych si to nevyložila blbě nějak úplně.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:18
- Nahlásit

Kacenka2

jednu radu ti dám, dávej na stopu víc předmětů a důsledně dbej na to, aby každý předmět čuba zalehla a za to odměnu, na konci pak největší.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání