Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / ostnatý obojek.....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:50
- Nahlásit

gabifi
Ne, bud je psovod sikovnej, vnimavej, citlivej a stene si tak nejak, ani nevedouce jak, na sebe navaze. A pak jsou lidi, co vlastnice psa si mysli, ze kdyz mu davaji prvni posledni, maji to navazani.

já si to teda myslim taky, že třba lidi, co maj psy v kotcích a vytahujou je jen na venčení a cvičení maj to navázání lehčí, protože ten pes je rád, že páník konečně si ho všímá a snaží se mu zavděčit víc než pes, kterej si mezi procházkama a cvičením vegetí s páníkem na gauči a má mazlení a hraní kdykoli k dispozici..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:55
- Nahlásit

eva od jondy
čuus sem tě dlouho nečetla.-)))
to máš tu malinu upozitivněnou, .-)))
a tys někam docházela na nějaký lekce nebo sis to prostě někde načetla a uvedla do praxe tak nějak podle sebe?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:57
- Nahlásit

Maky a Trix
na něj nejvíc platěj negativní tresty

Co znamená "negativní trest"? Copak existuje nějakej trest pozitivní?Nebo to je myšlený jako trest když tomu psovi něco vezmu věc,činnost kterou má rád apod. na tu konkrétní chvíli?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:03
- Nahlásit

Sízra Milanová
někdo to vysvětluje tak, že jsou pozitivní i negativní tresty a odměny. Pozitivní je, že psovi něco dáš. a je jedno, jestli přes hubu, nebo pamlsek. a negativní je, že psovi něco vezmeš.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:03 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit

eva od jondy

jo a eště jsem se chtěla zeptat, co mám dělat, když tu pozitivní odměnu nemám k dispozici. Třá příklad: šamponi mi zdrhali za psama, odnaučuju je to pomocí čekej a když se zastavěj a sednou si, tak odměna je volno, že můžou za tim psem (u Kokyna jiná odměna neexistuje, Rambík si veme pamlsek i). Funguje to velmi dobře. Ale co dělat, když majitel toho zmíněnýho psa nechce, aby se s šamponama kamarádil. Dojdu k šamponum, Rambíka odměnim,dám na vodítko, zkusim dát i Kokynovi, ten to vyflusne a odvádim nasranýho psa Edit: kterej ale udělal, co jsem chtěla..

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:04
- Nahlásit

Adiddaska
já si to teda myslim taky, že třba lidi, co maj psy v kotcích a vytahujou je jen na venčení a cvičení maj to navázání lehčí, protože ten pes je rád, že páník konečně si ho všímá a snaží se mu zavděčit
jj, něco jako syndrom odstrčeného dítěte.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:07
- Nahlásit

davidkova renata
sem se zas jendou nechala vyprovokovat,no.. ..zato já vás čtu v žumpě pořád . šmíruju a tak .
jenže po těch letech už mi chybí drive se pustit do diskuze, jak sem teď pozitivní, chápeš..
jooo,máááám, zabiják musí bejt vedenej pozitivně, abych neskončila špatně, je to prostě ze strachu, přiznávám .
tak já už se o to zajímala nějakou dobu a pak jsem si to konečně uvedla přesně jak píšeš do praxe .
Sízra Milanová
ano a pozitivní trest je, že dám psovi něco, co nechce, třeba klackem po hlavě.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:08
- Nahlásit

eva od jondy
LucieS
Maky a Trix

jak byste třá postupovaly kdyby vám velkej pes, puberťák, začal dělat ramena na menší pejsky. Bez okřiknutí, bez korekcí. Přerušení činnosti? To ten problém ale přece neřeší. Co když ho pak bude venčit někdo jinej kdo nebude vědět že ho má hned odvolat nebo mu dát lehni. Budete riskovat zdraví těch pesanů okolo a učit ho postupně jak se má vedle nich chovat? Nehledě k tomu že vám to páníčkové asi sotva dovolej.

Tak v tomhle ti nemůžu napsat, jak to dělám já, neb mám plemeno zásadně nehrací s cizími pejsky, tudíž jsou zajištění a nehrajou si, a pokud si hrajou, tak jen s těmi, které znají, nebo se s nimi důkladně seznámí.
V tvém případě bych to řešila přes ovladatelnost, a hlavně bych se do krizových situací nevrhala po hlavě, tj. nejdřív vše nacvičit se známými pejsky či s fenami, jak už tu bylo napsáno.
(a naskakování při hře bych neřešila, pokud jsou všichni psi vyrovananí a nervou se, pouze se "seřvou", podle mě to patří k psí hře)

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:11 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit

eva od jondy

ooo,máááám, zabiják musí bejt vedenej pozitivně, abych neskončila špatně, je to prostě ze strachu, přiznávám

hele a nenasral by se ten zabiják třeba v případě, kterej popisuju s šamponama, kdybys mu tu odměnu nedala? Kokyn se totiž nasere, je fakt otrávenej a mě je ho líto a přijde mi, že tim zas na nějakou dobu klesne jeho ochota nechat se nějak motivovat

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:13
- Nahlásit

Adiddaska
jo tak to tě nepotěšim asi . Chce to prostě najít cokoliv, co je pro psa odměna. nemusí to bejt žrádlo, nebo míček, cokoliv.minimálně ho pochval slovně,no .a jak vlastně s nim normálně cvičíš? na co ho motivuješ? mám taky nežravce, kterej je sice aportomaniak, ale to se na nácvik úplně nehodí, takže jsem ho prostě musela naučit, že žrádlo je odměna.já bych asi hlavně zapracovala na tý motivaci, než cvičení, ale v tom by ti asi měl pomoct nejlíp trenér, kam chodíte.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:14
- Nahlásit

Adiddaska
mně to přijde naprosto to samý, jako když na něj zařvu fuj teda. Pochopí, že nechci, aby to žral nebo se stane něco nepříjemnýho.
To je právě ten omyl, vůbec se nemusí stát něco nepříjemnýho. Stačí, když pes ví, že vždy dosáhnu toho, co chci já. Nebo aspoň většinou . Na to ti stačí úplně obyčejná důslednost, nepotřebuješ tresty. (v tomhle případě - prostě k psovi dojdu a vyndám mu to z huby)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:15
- Nahlásit

eva od jondy
zato já vás čtu v žumpě pořád

proč mne to nepřekvapuje))))
tak já už se o to zajímala nějakou dobu a pak jsem si to konečně uvedla přesně jak píšeš do praxe
dyš mě třá na tom odrazuje to,že ten "správnej" klikař nedává povely,ale čeká na tu příležitost..ty voe tolik času asi nemám,sem už v letech)))) teda pokud jedeš na klikr..čili za mě nejsem si jistá,přesněji skoro jistě vim,že bych to dělala blbě tak by to asi stejnak nefachčilo..mluvim teda vo výcviku ted..určitě ale je vidět rozdíl pokud čokla učim nějakej cvik přes klikr,vo tom žádná,ale jednak si jedu po svým tj. blbě))) a dvanak teda rozhodně sem to nezkoušela při obranách,čubička má krapet drajf a je zkažená už od mala děláním si cochcáren při obranách

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:16
- Nahlásit

Maky a Trix
Pozitivní je, že psovi něco dáš. a je jedno, jestli přes hubu, nebo pamlsek. a negativní je, že psovi něco vezmeš

eva od jondy
ano a pozitivní trest je, že dám psovi něco, co nechce, třeba klackem po hlavě.

jo takhle,aj sí....

eva od jondy
ooo,máááám, zabiják musí bejt vedenej pozitivně, abych neskončila špatně, je to prostě ze strachu, přiznávám

todle je myšlený jako vtip,jo? Já nemůžu najít ten původní kontext,sorry,tak to uplně nechápu , tak se radši ptám,dík

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:17
- Nahlásit

Grin
Protože součástí respektu je strach. Já respektuju svýho otce, protože vždycky dělá dobrá rozhodnutí a je spravedlivý a když se naštve, vim, že to je poprávu a tím strašnější to pro mě je. Proto ho nechci naštvat.
Tady jsi z mého pohledu dost mimo. Součástí respektu nesmí být strach!! Pes by mě měl respektovat z mnoha důvodů - že jsem pro něj čitelná, dělám správná rozhodnutí, jsem spravedlivá, důsledná, laskavá... ale nikdy ne, že jsem hrozivá a on se mě bojí!

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:20
- Nahlásit

LucieS

Na to ti stačí úplně obyčejná důslednost, nepotřebuješ tresty. (v tomhle případě - prostě k psovi dojdu a vyndám mu to z huby)

jojo, důslednost samozřejmě, ale než k němu dojdu, tak to sežere

davidkova renata
dyš mě třá na tom odrazuje to,že ten "správnej" klikař nedává povely,ale čeká na tu příležitost..ty voe tolik času asi nemám,sem už v letech

přesně proto jsem přestala na klikr chodit, ale teď jak chodim k ventě, tak ona nás to učí s povelama a to je mnohem lepší nebo mně se to aspoň líbí víc. Ale stejnak je to furt rozkouskovaný ten cvik a na dlouhý lokte aspoň u šamponu, bo se vydrřej soustředit jen chvilku. Normálně mi u nohy pude třeba pul hodiny, ale radostně mi u nohy pude asi tak 30 vteřin zatim..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:23
- Nahlásit

davidkova renata
jo,jo, nový věci jedu na klikr, ale máš to fuk si myslim. však to nemusíš dělat jen tim tvarovánim, jde to i naváděnim a povely si pak přidáš stejně, to taky používám.
určitě ale je vidět rozdíl pokud čokla učim nějakej cvik přes klikr,vo tom žádná
tak to nejedeš určo nějak úplně blbě bych řekla .
čubička má krapet drajf

a je zkažená už od mala děláním si cochcáren při obranách
to je trochen kámen úrazu

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:24
- Nahlásit

LucieS
Myslim si že nemáš pravdu, že respekt je kromě toho co popisuješ a píšeš to dobře (že jsem pro něj čitelná, dělám správná rozhodnutí, jsem spravedlivá, důsledná, laskavá... )
taky i o strachu. nemusí to bejt strach z člověka, ale i třeba strach ze selhání, ze zklamání toho čéka.. (U lidí!!!! ne u psů proboha!) a u psů myslim že psí emoce jsou jednodušší ale strach tam právě kvůli tý jednoduchosti funguje jako součást toho respektu, ať tomu říkáš jak chceš.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:27
- Nahlásit

Sízra Milanová
to je trochu sranda a trochu pravda . kdybych si nepořídila zabijáka, nevěřila bych asi, že u něj to jde vše tisíckrát líp po dobrym a že se dokáže skvěle ovládat, pokud celej náš život nastavim tak, že se chce ovládnout ON sám pro mě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:28
- Nahlásit

eva od jondy
tak to nejedeš určo nějak úplně blbě bych řekla
no ale nejedu podle příruček dobře,páč to ělám jak píše výše adydaska,normálně dám povel a klikám za dobrý provedení ne že budu čekat až jí to napadne,to bych dřív měla vousy až na zem))
to je trochen kámen úrazu
to jistě,proto to ani nezkoušim čuba rok chodila cvičit s klukem 14let včetně obran,nikdo po ní nechtěl vůůůbec žádnou poslušnost,ani nevěděla že tam nějaká je))) pak jsem začla já,ale to už byla rozjetá jak lokomotiva,je to ten typ co se narodí,ve 2 měsících uvidíka fíka a VÍ ŽE TO JE VON )))) už jsme se o tom bavily jednou..takže náprava chyb pozitivně v tomdle případě nevim esi by byla možná..mnou teda jako

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:29
- Nahlásit

eva od jondy
jo tak to tě nepotěšim asi . Chce to prostě najít cokoliv, co je pro psa odměna. nemusí to bejt žrádlo, nebo míček, cokoliv.minimálně ho pochval slovně,no .a jak vlastně s nim normálně cvičíš? na co ho motivuješ? mám taky nežravce, kterej je sice aportomaniak, ale to se na nácvik úplně nehodí, takže jsem ho prostě musela naučit, že žrádlo je odměna.já bych asi hlavně zapracovala na tý motivaci, než cvičení, ale v tom by ti asi měl pomoct nejlíp trenér, kam chodíte.

slovně ho pochválim, ale vidim, že je votrávenej. Hodně odměňuju povelem volno, takhle jsem naučila povel "zpět" , přiběhnul, zobnul si pamlsek (když chtěl) a rychle volno. A šlo to mnohem líp než přivolání, který jsem dělala na stopce přez pamlsek jenom. Pak se snažim cvičit vždycky jen chvilku, dokud ho to baví a dokud se soustředí. Zkončit v nejlepším a nadšená z jeho výkonu používám pískací balonek, kterej nemá šanci mít nikdy jindy než při cvičení. A POMALU dělá pokroky. Myslim v tom radostnym projevu, o ten mi jde, ovladatelnej je, ale je u toho otrávenej. A teď se mi do to plete normální cvičák a běžnej provoz, nedokážu to furt něak skloubit..

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:29
- Nahlásit

http://cs.wikipedia.org/wiki/Respekt

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:30
- Nahlásit

Grin
hele osobně bych ten respekt definovala jako ..hlavně nenasrat mamííínku

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:31
- Nahlásit

Grin
No, to bychom se tady mohli dohadovat další dvě stránky, co to slovo přesně znamená .
Já ho prostě vnímám tak, jak jsem napsala.
Nechci, aby moji psi ze mě měli strach. To by mě pak třeba sežrali, když bych na ně v noci omylem šlápla cestou na záchod, nebo mě nebránili, až na mě venku ve tmě někdo skočí. Prostě strach z pána tam nemá co dělat, protože jak nastane "krize", pes nefunguje tak, jak chci.

Spousta lidí to vnímá tak, že respekt = strach, a to je veliká chyba, stojící na počátku spousty tzv. problémových psů.
Proto jsem radši napsala, to co jsem napsala.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:32
- Nahlásit

LucieS
Součástí respektu nesmí být strach

Proč ne? Strach pokud neni patologickej je normální emoce a pokud to nazvu spíš obavou z toho že se psův šéf tzv. já naštve, tak to podle mě neni nic zlýho, samozřejmě nemyslim že pes je počůrá strachy když čék zvýší hlas, ale krapítek alfarolingu si myslim že ouplně neškodí...

Pes by mě měl respektovat z mnoha důvodů - že jsem pro něj čitelná, dělám správná rozhodnutí, jsem spravedlivá, důsledná, laskavá

myslíš že pes si to takhle zdůvodňuje a respektuje tě proto že děláš správná rozhodnutí? Nerespektuje tě spíš proto že s ním pořád něco děláš a jeho to baví a bez tebe nemá sám žádnou zábavu, že seš jeho alfa omega, protože tak na mě ta důsledná pozitivní motivace působí,že prostě ty seš pro toho psa jedinej zdroj prakticky všeho,což je jako fajn, ale já si to do důsledků představit nedokážu, jinak je mi pozitivní motivace sympatická,ale ne univerzální..teda pro mě,pro někoho asik jo,proč ne.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:34
- Nahlásit

davidkova renata
ale jooo, dyk to je vpoho . jen prostě když učíš něco novýho a nebo chceš předělat něco starýho, tak dokud to neni dokonalý jak potřebuješ, je ten povel trochu zbytečnej, protože na něj udělá nejdřív blbý pokusy . ale co, hlavně že je u vás klikr dobrý sluha
pak jsem začla já,ale to už byla rozjetá jak lokomotiva,je to ten typ co se narodí,ve 2 měsících uvidíka fíka a VÍ ŽE TO JE VON
akže náprava chyb pozitivně v tomdle případě nevim esi by byla možná..

jako naprosto chápu a rozumim, tady když člověk blbě začne, tak než se rozkouká, už ho pes za pár lekcí vleče a patama reje v oranici.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:38
- Nahlásit

Sízra Milanová
ale krapítek alfarolingu si myslim že ouplně neškodí...
Já to prostě vidím jinak, no.

pokud to nazvu spíš obavou z toho že se psův šéf tzv. já naštve
Tohle je pro mě děsně složité téma.... Jsou situace, kdy psi vidí, že šéf je naštvanej a že mají průser, ale to by mělo být párkrát sem tam a nic trvalého. Ale aby pes chodil a neustále řešil jak se chovat, aby nenaštval šéfa, to už je podle mě hodně špatně.
To je mi přednější to, že pes poslechne proto, že chce. Je hodně obtížné se do toho stadia dostat, ale to neznamená, že bychom o to neměli aspoň usilovat .

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:39
- Nahlásit

Mathea
wikipedii teda neuznávám

LucieS
u mě se respekt nerovná strach, kdybys pořádně četla, že ale dohadovat se určo nebudeme, to ne.

Sízra Milanová
děkuju, tak jsem to myslela.

davidkova renata
AAAno to je ono šikovnááááá

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:39
- Nahlásit

Sízra Milanová
tak to můj pes by mě nemohl respektovat ani kdyby chtěl, protože zábavu si obstará sám a skoro bych řekla, že čuby jsou lepší zábava než běhání u kola, agility a podobně. Žrádlo si taky zařídí sám a pokud ho nenakrmím já, tak se dojde obsloužit k fretce... a celkově asi nenajdu nic, proč bych byla jeho alfou a omegou. Kromě toho, že chce.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:40
- Nahlásit

Sízra Milanová
myslíš že pes si to takhle zdůvodňuje a respektuje tě proto že děláš správná rozhodnutí? Nerespektuje tě spíš proto že s ním pořád něco děláš a jeho to baví
Jo, pokud bych dělala špatná rozhodnutí, chtěla po nich nesmysly, vedla je do nebezpečí apod. a to neustále, tak si rychle řeknou, že mají šéfa magora, kterého je lepší neposlouchat, protože smečku vede od desíti k pěti, a z mojí šéfovské pozice mě vcelku rychle odstřelí .

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:40
- Nahlásit

LucieS
Nechci, aby moji psi ze mě měli strach. To by mě pak třeba sežrali, když bych na ně v noci omylem šlápla cestou na záchod, nebo mě nebránili, až na mě venku ve tmě někdo skočí

Tak s timhle teda nesouhlasim vůbec, to je jak kdybys řekla že dítě kterýmu rodiče daj někdy na zadek nebo mu zakážou televizi je v dospělosti czela určitě přijde zabít....ty to chápeš jako patologickej strach a nedůvěru a ne jako obavu z toho že svýho pána/nadřízenýho/rodiče prostě máš poslouchat.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání