| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:41
- Nahlásit
Maky a Trix
romě toho, že chce
no a proč to teda chce?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:41
- Nahlásit
eva od jondy
jen prostě když učíš něco novýho a nebo chceš předělat něco starýho, tak dokud to neni dokonalý jak potřebuješ, je ten povel trochu zbytečnej, protože na něj udělá nejdřív blbý pokusy
jj to chápu,akorát sem chtěla říct že kdybych učila např. něco co pes nezná,tak mu prostě dopomůžu mechanicky ke splnění(třá myslim zatlačit na zadek při sedni,ale to jen jako příklad bo se to dá udělat bez dotyku a taky to dělám,jen pro ilustraci..) a pak kliknu že to je tak dobře..nebudu čekat až na to přijde sám,to mě neba se přiznám..nevim esi se vyjadřuju srozumitelně ale asi né ))
tady když člověk blbě začne, tak než se rozkouká, už ho pes za pár lekcí vleče a patama reje v oranici.
to je slabej popis skutečný situace ,ale vim že dneska bych začla jinak a hned hlavně a zrovna možná bych to zkusila pozitivně ,proč ne,jenže to se musí hned od mala bo pendolíno klikrem asi už nezastavim.-))))
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:45
- Nahlásit
Sízra Milanová
Tak s timhle teda nesouhlasim vůbec, to je jak kdybys řekla že dítě kterýmu rodiče daj někdy na zadek nebo mu zakážou televizi je v dospělosti czela určitě přijde zabít....ty to chápeš jako patologickej strach a nedůvěru a ne jako obavu z toho že svýho pána/nadřízenýho/rodiče prostě máš poslouchat.
Chápu strach jako strach, v žádném jiném významu.
A pokud má pes ze svého pána strach (pán funguje tak, aby se ho pes bál a poslouchal ze strachu), tak to prostě k takovýmhle koncům vede.
Ani u lidí by to poslouchání nemělo být dané obavou.
Kterého šéfa v práci budeš mít radši, toho, co ti bude vyhrožovat snížením platu, nebo toho, který ti za dobrou práci slíbí přidáno?? U toho druhého žádná obava nebude a strach už vůbec ne.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:46
- Nahlásit
Adiddaska
to byses musela zeptat jeho.
Snažím se vést ho přesně jak popsala LucieS. Bejt srozumitelná, ochránit ho, nechtít po něm víc než je nutný, nebuzerovat ho, bejt spravedlivá... A samozřejmě snažím se mu poskytnout lepší zábavu než jsou háravý čuby. a nejvíc podle mě miluje tu hru, kdy učí paničku cvakat s tou krabičkou a vydávat mu pamlsky
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:47
- Nahlásit
LucieS
Jo, pokud bych dělala špatná rozhodnutí, chtěla po nich nesmysly, vedla je do nebezpečí apod. a to neustále, tak si rychle řeknou, že mají šéfa magora, kterého je lepší neposlouchat, protože smečku vede od desíti k pěti, a z mojí šéfovské pozice mě vcelku rychle odstřelí .
tak to si teda vůbec nemyslim! kdybych třeba Rambíka nechala bosnit na malý psy a třá je i zakousnout (což by bylo v důsledku pro něj dost nebezpečný), kdybych se psama občas vlítla na cizí zahradu a tam bysme společně chytali a kradli slepce, pak bych ho nechala se přežrat do bezvědomí a bez omezení si zas do aleluja hrát, tak kdyby náhodou nechcíp na torzi, myslim, že by měl pocit, že tu smečku vedu fakt bombově a nějaký nebezpečí by ho myslim ani nenapadlo, nechci ho podceňovat teda...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:48
- Nahlásit
Adiddaska
jo,jo, rozumim. no ono hlavně asi by to chtělo se fakt soustředit na to, abys pro něj ty byla něčim zajímavá, nebo měla něco, co z tebe bude chtít vyrazit. naučit ho, co je odměna, ikdyž to zní divně.a cvičit fakt jen po chvilkách. protože samo čim je větší motivace, tim se vydrží soustředit a vymejšlet dýl a naopak. a i to načasování pochvaly je hrozně důležitý, ono spousta lidí chválí vpoho, ale některý psi potřebujou aby byl člověk přes pochvaly přímo genius . a taky to nějak sladit na různejch cvičácích, abys to všude dělala stejně a tak,no,to je fakt.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:48
- Nahlásit
Maky a Trix
celkově asi nenajdu nic, proč bych byla jeho alfou a omegou. Kromě toho, že chce.
a čim ho teda motivuješ?
LucieS
Ale aby pes chodil a neustále řešil jak se chovat, aby nenaštval šéfa, to už je podle mě hodně špatně.
souhlasim, já bych nikdy nepoužívala tresty k tomu aby pes něco dělal...jako kvůli mě nějakej povel nesmyslnej nebo ne uplně nezbytnej....ale naopak korekce je na místě aby něco nedělal, například aby nic nesežral venku a nebyl agresivní atd. pokud samozřejmě jistě vim že to nedělá ze strachu, ale chce si zabosnit Ale já věřim že to jde jen tou pozitivní motivací všechno dosáhnout, ale nemyslim si jen že by to byla jediná správná cesta.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:49
- Nahlásit
LucieS
Chápu strach jako strach, v žádném jiném významu.
hele myslim že tohle cos napsala
Jsou situace, kdy psi vidí, že šéf je naštvanej a že mají průser, ale to by mělo být párkrát sem tam a nic trvalého. Ale aby pes chodil a neustále řešil jak se chovat, aby nenaštval šéfa, to už je podle mě hodně špatně.
je celkem to co si myslí i Sízra..jen asi si nerozumíte
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:49
- Nahlásit
Sízra Milanová
sebou. největší motivace a často jediná, kterou mám po ruce jsem já. při tréninku jsou to pamlsky, nebo míček. Ale většinou se spokojí s tím, že mu dám najevo, že je skvělej.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:50
- Nahlásit
davidkova renata
to s tím zatlačením (korekce) nebo nezatlačením na zadek (pozitivní přístup) při povelu sedni je něco, co v mým věku už asi nepochopím
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:52
- Nahlásit
LucieS
A pokud má pes ze svého pána strach (pán funguje tak, aby se ho pes bál a poslouchal ze strachu), tak to prostě k takovýmhle koncům vede.
ale nikdo přeci neřiká, že ten pes má mít pořád strach. Ale když nastane okamžik, že nereaguje na pozitivní motivaci, tak houknu a zareaguje, aby nebyl vyřván
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:53
- Nahlásit
LucieS
Ani u lidí by to poslouchání nemělo být dané obavou.
Kterého šéfa v práci budeš mít radši, toho, co ti bude vyhrožovat snížením platu, nebo toho, který ti za dobrou práci slíbí přidáno?? U toho druhého žádná obava nebude a strach už vůbec ne.
Určitě budu respektovat toho který mě bude motivovat přidáním,ale pokud se třeba na něco vyfláknu a neudělám svojí práci dobře a on mi to ani nevyčte, tak brzo budu pěkně lajdačit a využiju jeho slabosti pro vlastní prospěch ale neřikám že to udělá pes...každej , já prostě uznávám sílu,dominanci jako něco pozitivního, jako vedení, ne brutalitu,agresi, nesmyslný výcvikování a buzeraci..to zase rozhodně ne!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:54
- Nahlásit
davidkova renata
jj to chápu,akorát sem chtěla říct že kdybych učila např. něco co pes nezná,tak mu prostě dopomůžu mechanicky ke splnění(třá myslim zatlačit na zadek při sedni,ale to jen jako příklad bo se to dá udělat bez dotyku a taky to dělám,jen pro ilustraci..) a pak kliknu že to je tak dobře..nebudu čekat až na to přijde sám,to mě neba se přiznám..nevim esi se vyjadřuju srozumitelně ale asi né))
jasný, sem to náhodou pochopila . to je prostě to, že psa navedeš do nějaký pozice, třeba pamlskem, nebo svym pohybem a klikneš, to je to navádění prostě a taky to jde a dělá to hodně klikařů.rozhodně všichni nemaj cviky udělaný jen vymejšlenim čistym.
to je slabej popis skutečný situace,ale vim že dneska bych začla jinak a hned hlavně a zrovna možná bych to zkusila pozitivně ,proč ne,jenže to se musí hned od mala bo pendolíno klikrem asi už nezastavim.-))))
právě, to je u obran dooost blbý, hned co si člověk zadělá trochen na rozjetý pendolíno s porouchanejma brzdama, předělávání je značně obtížný bych tak slušně řekla
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:58
- Nahlásit
Maky a Trix
Ale většinou se spokojí s tím, že mu dám najevo, že je skvělej.
aha tak ani jeden můj pes se s tim bohužel nespokojí. Jeho postoj by se dal vyjádřit asi jako: no a co jako, že sem skvělej? To vim dávno, nic lepšího nemáš?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:59
- Nahlásit
Adiddaska
myslim, že by měl pocit, že tu smečku vedu fakt bombově a nějaký nebezpečí by ho myslim ani nenapadlo, nechci ho podceňovat teda...
To je váš Bibinka no
No fakt, psa by nejvíc bavilo dávit malý psy, žrát hnusy všude,vyštěkávat kolemjdoucí(myslim ty na ulici ) a bosnit na gauči a nekotrolovaně žrát cokoli,hrabat ve skalce a tak, podle mě pes stejně tak jako dítě nemůže posuzovat jestli já správně vedu smečku...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:00
- Nahlásit
Adiddaska
no... mě to trvalo dlouho, než jsme toho docílili. Původně to byl malej zdrhací nadrženej zmetek, kterej na mě sral co to šlo a všechno na světě bylo přednější. Puberta byla velice krušná... ale přežili jsme. On měl teda častokrát namále
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:03
- Nahlásit
Sízra Milanová
já prostě uznávám sílu,dominanci jako něco pozitivního, jako vedení, ne brutalitu,agresi
něco jako: I 'm not beeing agresive, I 'm beeing dominant
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:03
- Nahlásit
Adiddaska
si blbáááááááááááááá to byl fakt nej southpark ever
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:04
- Nahlásit
gabifi
to s tím zatlačením (korekce) nebo nezatlačením na zadek (pozitivní přístup) při povelu sedni je něco, co v mým věku už asi nepochopím
tedko sem v mým věku vůbec nepochopila co tim myslíš..
jako mě osobně vůbec nevadí zatlačit psovi na zadek při Sedni,akorát že když s tim začínám u 2 měsíčního štěnda,což začínám,prostě stačí ten piškot vzhledem k vejšce psa nasměrovat tak,že si pes tak nějak automaticky sedne sám..ale pokud by mi to nefungovala, absolutně nemám problém ma na zadek zatlačit,to jako né..
eva od jondy
předělávání je značně obtížný bych tak slušně řekla
a já zcela neslušně řeknu,že je to dosti na hovno ))) ale je mi to v duchu fuk..čuba kousne kdykoli kdekoli kohokoli na cokoli..což se nedá rozhodně říct o každým psu takže za mne vlastně cajk
Adiddaska
no a co jako, že sem skvělej? To vim dávno, nic lepšího nemáš?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:05
- Nahlásit
Maky a Trix
sebou. největší motivace a často jediná, kterou mám po ruce jsem já. při tréninku jsou to pamlsky, nebo míček. Ale většinou se spokojí s tím, že mu dám najevo, že je skvělej.
Hmm,tak to máš dobrý, můj pes nejenže neni nijak pochvalou v euforii,ale ani si třá neveme pamlsek a ani nechce hračku...bé to zřejmě chyba v psovodu kde jinde,ovšem toho jaksi vyměnit nemůžu
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:06
- Nahlásit
Sízra Milanová
jo, jo, nikdo nepopírá, že to takhle nejde.
ale prostě z mojí zkušenosti je ohromnej rozdíl, když pes i v běžnym životě funguje na principu odměn a korekcí a zažití mýho nasrání občas a pes kterýmu nastavim náš vztah a situace tak, že chce dělat jen to, co je správně, prostě chce, to ostatní co mu nic nepřinese,vlastně rád vynechá .
Adiddaska
právě že tohle neni samo sebou a přesně jak píše Maky a Trix, neni to samo ze dne na den, zvlášť když máš už staršího "jakoby zkaženýho" psa. ale i tak si člověk mlže toho spoustu zlepšit a ulehčit, když se mu chce samo -
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:07
- Nahlásit
Adiddaska
něco jako: I 'm not beeing agresive, I 'm beeing dominant
tak přesně....
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:08
- Nahlásit
Sízra Milanová
Hmm,tak to máš dobrý, můj pes nejenže neni nijak pochvalou v euforii,ale ani si třá neveme pamlsek a ani nechce hračku...
právěže to je to, co se spousta psů musí naučit,no, bohužel pro nás
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:08 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Sízra Milanová
podle mě je každej pes motivovatelnej. A je úkolem psovoda si přijít na toho svýho čokla
Byly doby, kdy bych Trixouna motivovala leda háravkou v nejlepším připravenou na sex To bylo jediný, co ho zajímalo.
edit: byly doby, kdy by stačila i neháravá čuba nebo vlastně cokoliv, co nesouviselo se mnou
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:09
- Nahlásit
davidkova renata
a já zcela neslušně řeknu,že je to dosti na hovno))) ale je mi to v duchu fuk..čuba kousne kdykoli kdekoli kohokoli na cokoli..což se nedá rozhodně říct o každým psu takže za mne vlastně cajk
dobrá to čuba
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:13
- Nahlásit
eva od jondy
kterýmu nastavim náš vztah a situace tak, že chce dělat jen to, co je správně, prostě chce, to ostatní co mu nic nepřinese,vlastně rád vynechá
upřímně já prostě nevim jak tohle udělat,nenašla jsem zatim žádnou motivaci co by zvládla odvést čuby pozornost od věcí co nemá dělat, jedině korekcí jsem něčeho dosáhla v tomto směru, je to teda ještě štěně, tak třá to pude, já to pořád zkoušim, co by jí tam mohlo zaujmout víc než třá kousnout kolemjdoucí děcko do xichtu ale je to dost těžký
Ale každopádně ikdyž to zřejmě bé sabiják trochu, tak se ani trochu nebojim že by mě kousla kdybych na ní omylem šlápla když půjdu v noci na záchod, nebo že by na mě jakkoli kdykoli zabosnila,to fakt ne .... teda dokud jí nebude 7 samo,viz Davídková
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:14
- Nahlásit
eva od jondy
dobrá to čuba
nejlepší
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:16
- Nahlásit
Adiddaskatak to si teda vůbec nemyslim! kdybych třeba Rambíka nechala bosnit na malý psy a třá je i zakousnout (což by bylo v důsledku pro něj dost nebezpečný), kdybych se psama občas vlítla na cizí zahradu a tam bysme společně chytali a kradli slepce, pak bych ho nechala se přežrat do bezvědomí a bez omezení si zas do aleluja hrát, tak kdyby náhodou nechcíp na torzi, myslim, že by měl pocit, že tu smečku vedu fakt bombově a nějaký nebezpečí by ho myslim ani nenapadlo, nechci ho podceňovat teda...
Asi jsme se úplně nepochopily, myslím tím to, že vůdce smečky v přírodě se stará o to, aby smečka měla bezpečí, potravu, své teritorium atd. atd., zkrátka musí dělat správná rozhodnutí, jinak s ním smečka nepůjde a zvolí si jiného vůdce. Tohle tím myslím. Čím je plemeno psa přírodnější a míň vyšlechtěné, tím víc tohle vnímá a je potřeba to mít v patrnosti, abys ve psích očích působila jako správný šéf.
Ale s goldeny na tohle myslet moc nemusíš, těm to bude fuk .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:18
- Nahlásit
Sízra Milanová
dokud jí nebude 7 samo,viz Davídková
tak vona taky strávila valnej čas v pooperační izolaci..
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:24
- Nahlásit
davidkova renata
tedko sem v mým věku vůbec nepochopila co tim myslíš..
dle nejnovějších vědeckých pozitivních přístupů je zatlačování na zadek nepřípustné.
dělám to taky a při povelu lehni klidně ještě k tomu podkosím přední nohy
|