| Autor |
Zpráva |
Hyena
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:10
- Nahlásit
Bože můj..... prostě další zákony na " pikaču". Stávající zákony byly dostačující na postih lidí,kteří jakýmkoliv způsobem při výcviku psy týrali. Ovšem to by tady musel fungovat pružný aparát,který by tyto zákony v praxi prosazoval a dotyčné obratem postihoval. Ovšem to dá příliš mnoho práce a není to tak líbivé. Tož vymyslíme další zákon, který opět v praxi nebude mít kdo realizovat a bude sloužit jako pomůcka pro vyřizování si osobních účtů a záští.... a stále se najdou ti, co vidí jen tu líbivost a tleskají Prostě dokud tady nebude funkční propojení od zákonů do praxe , které by postihoval rychle konkrétní jedince za konkrétní jednání, tak můžeme mít stovky úžasných zákonů a ti,c o chtějí a " potřebují" zvířata týrat jakýmkoliv způsobem tak budou činit dál.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:14
- Nahlásit
Hyena
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:38
- Nahlásit
Hyena
hezky shrnuto a napsáno... snad to pochopí i ti méně chápaví
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:43
- Nahlásit
brut
nad to pochopí i ti méně chápaví
nepochopí..vůbec nedoufej,ty jedou na jiný vlně ,to je marná snaha
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 09:59
- Nahlásit
Takhle to může dopadnout, když to někdo neumí:
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 10:03
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Evidentně majitel na výchovu a ovladatelnost nestačil.
Není to o těch pomůckách!
Máš pravdu. Akorát, že s takovouhle pomůckou udělá víc škod na psíkovi, než s koženým obojkem.
Jednou jsem koupila stahovák. Byla jsem ráda, když ho pes po pár dnech ztratil, protože to bylo vysloveně nezbezpečný, jak se do toho pes sám zamotával natolik, že se v jednu chvíli dokonce sám "zatknul" a spoutal, takže zůstal ležet a nebyl schopen chodit. Na ty další dva - ostnáč a elektriku - jsem nikdy neměla dost odvahy. Teď akorát uvažuju o elektrice pro mého hodného pejska, protože už je hluchý, tak že bych ho natrénovala na "zabrnění", aby se na mě podíval.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 10:23
- Nahlásit
http://jablonecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/tyraneh o-psa-ukradli-nechteli-aby-dal-trpel-20120305.html
Takhle dokáže být pro psa nebezpečný kotec- pojďme sepsat petici za jejich zakázání!! !!
Kde je ta hranice, kdy je užiteční chránit "plošným preventivním zakazováním" a kdy už to začne být absurdní, protože se ukáže že to není o plošné prevenci, ale cíleném postihu těch,kteří jsou schopni pro ublížení použít cokoliv .
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 10:31
- Nahlásit
Hyena
Tvoje dedukce je nelogická, musíš vybírat věci, které si jsou podobné.
Jinak tento případ, cos sem dala, to byl pes ženské s velmi dobrým postavením v obci. Starému psíkovi nažrat nedali, zato si postavili nový dům. Psa nechali chcípat u starého domu. Nakonec si ta osoba nectná ještě stěžovala a hrozně se litovala, že byla poškozena zveřejněním a jakou má teď pověst. Psa jí samozřejmě vrátili.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 10:53
- Nahlásit
Hyena
tohle je za s provázek,zakažmě proboha provázky!!!
ak se do toho pes sám zamotával natolik, že se v jednu chvíli dokonce sám "zatknul" a spoutal, takže zůstal ležet a nebyl schopen chodit
dobrá karavina
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 11:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Teď akorát uvažuju o elektrice pro mého hodného pejska, protože už je hluchý
no ale uvědomuješ si, že pokud si ho pořídíš a někdo tě nahlásí, tak nebudeš moct dva roky soutěžit, zbonitovat psa, krýt ani chovat?!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 11:34
- Nahlásit
kachna_
no ale uvědomuješ si, že pokud si ho pořídíš a někdo tě nahlásí, tak nebudeš moct dva roky soutěžit, zbonitovat psa, krýt ani chovat?!
Haha, kachno, já se přeorientovala na útulkáče, tak leda že by mě vyloučili z případné vořískiády... :-D
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 11:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Teď akorát uvažuju o elektrice pro mého hodného pejska, protože už je hluchý, tak že bych ho natrénovala na "zabrnění", aby se na mě podíval.
Na to nepotřebuješ elektrický obojek (s elektrodami), stačí vibrační. Ten zakázaný není
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 18:46
- Nahlásit
lamalucni
Na to nepotřebuješ elektrický obojek (s elektrodami), stačí vibrační. Ten zakázaný není
Dík. Ani jsem nevěděla, že to je. Zatím jen uvažuju, ona Astřička se mě stejně celkem drží, takže mě to zatím až tak nenutí. A na 5 metrů, když zařvu, mě ještě slyší.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 20:00
- Nahlásit
Vlčáčková
Jednou jsem koupila stahovák. Byla jsem ráda, když ho pes po pár dnech ztratil, protože to bylo vysloveně nezbezpečný, jak se do toho pes sám zamotával natolik, že se v jednu chvíli dokonce sám "zatknul" a spoutal, takže zůstal ležet a nebyl schopen chodit.
Prosim te, tohle me zaujalo a pobavilo, jak se ti to proboha mohlo povest, s obycejnym retizkacem? Tos koupila retizkac 3x delsi, nez by mel byt, ne?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 20:04
- Nahlásit
Fifi
sme na to stejně,nějak to technicky nepobírám
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 20:58 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 22:54 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Vlčáčková
Převlíkli jsme to přes hlavu jen tak tak......On ho ztratil
Tohle si dost odporuje, nemyslíš?
Už jsem viděl zaseklý články na řetízku, což může bejt dost blbý, ale to co popisuješ, nikdy.
Stejně ten stahovák na tahání nepomáhal.
Takhle řetízkáč (nemusí to být jen stahovák, já ho většinou používám jako nestahovací) nefunguje.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 22:56
- Nahlásit
Jednak nevěřím, že je fotka toho propíchanýho psa pořízená po použití ostnáče, dvanak historka s řetízkem jako nesmysl.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 22:58
- Nahlásit
Gerda
nevěřím, že je fotka toho propíchanýho psa pořízená po použití ostnáče
No, ono munga, co nevědí, jak ostnáč má fungovat, si ho někdy nabrušují do špiček, a to je potom prasárna!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 23:33 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Walda
....
Sorry Waldo, bylo tu nějaké povídání, ale mažu jsem to.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 23:57 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
.....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:27
- Nahlásit
Vlčáčková
Tlapka holt za obojkem chycená ke krku.
Tak to ale musela mit ten obojek opravdu spatne vybrany, stane se, ze si pes zahakne treba 5. prst pri hrabani nebo nevysvetlitelny situaci, ale aby tam narval celou packu, natoz obe, to ne. Ja mam retizkace na psech odjakziva, samoze zapnuty na nestahovani, kdyz jsou na voditku a nikdy se jim nic podobnyho nestalo, a ze tedy terieri maji ten krcek hubeny.
Jednou a naposledy někdy v roce života dostala kožený náhubek. Dělala s ním cca 10 minut přemety po obýváku, skákala, motala se dokola, třískla sebou o zem a rvala si to tlapkama. Poté, co šel náhubek z tlamky, ho okamžitě překousla a bylo po něm.
Smutny, slo to naucit v klidu a postupne. No nic, zde je to OT, jen me zajimala zahada psa svazaneho retizkovym obojkem - a tam mi to vyzniva, ze byla zvolena spatna velikost.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:31
- Nahlásit
Fifi
Můžeš mi říct, jakou jsem měla vybrat, když už tak to šlo přes hlavu jen tak tak?
Smutny, slo to naucit v klidu a postupne.
Víš co? Mažu to a už sem nebudu nic psát. Protože fakt mě ty přechytralý řeči furt dokola včetně diagnóz od lidí, kteří toho psa v životě neviděli, otravují.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:44
- Nahlásit
Vlčáčková
Víš co? Mažu to a už sem nebudu nic psát. Protože fakt mě ty přechytralý řeči furt dokola včetně diagnóz od lidí, kteří toho psa v životě neviděli, otravují.
Ty ses ale hodne sebenasiraci, ti reknu. No delej, jak myslis. Prechytraly reci atd, kdyz myslis...
Můžeš mi říct, jakou jsem měla vybrat, když už tak to šlo přes hlavu jen tak tak?
Kdyz by to slo pres hlavu tak tak, tak by ho neztratila, neb by se zasek o usi. A ani si do nej hnaty nezahakla - a nechapu, ze te tohle dovede popudit, ze holt nekdo rika neco, co se ti nelibi.
A jo, kdyz ses teda v afektu, tak ti pridam, dneska sem sama nejak zpruzela, boli me zada a hlava a nekdy halt jde diplomacie stranou.
Všechno ze sebe během pár sekund servala a jak báječně se u toho vždy vztekala! Mlátila hlavo u ze strany na stranu, někdy dokonce sebou mlátila celá. A obrovská spokojenost, když byla destrukce dokončená. Bojovala tak i u veterináře. Nikdy to nevzdala, bojovala až do svého konečného vítězství - osvobození se. Náš veterinář už na to byl zvyklý, ona ho jako málokterého akceptovala, ale jak došlo na akci, tak rvačka (bez kousání, jen přetahování, přetlačování, zdrhání...).
Prostě báječně svěřepý pes.
Tenhle tvuj popis chovani tvy feny (ale ty nekdy prehanis, ja zase komentuju jen to psany slovo) neni o sverepym psovi, ale o psovi nevychovanym, neucenym zakladum, smekam pred vetem, ze si s ni umel poradit.
A to samy : No, prostě, nastal rychlý návrat ke koženému obojku. Stejně ten stahovák na tahání nepomáhal.
Obojek jakykoliv neresi neschopnost majitele v cemkoliv. Tahnout bude u takovyho cloveka pes jak na ostnaci, retizkaci, retizkaci seplym na stahoovani nebo kozenym obojku.
Taaaak, sem byla nediplomaticka, prechytrala a jiste sem te urazila. S tim se vyrovnam. Tak dobre noci preju, ani nedoufam, ze s klidnou mysli pochopis, co se clovek snazil napsat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:52 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Fifi
Já sem chtěla dát informaci, ne se rozkecávat. Dala jsem to sem, ale zbytečně jsem se nechala strhnout k další v podstatě úplně zbytečné diskuzi. Tvůj poslední příspěvek ani nečtu, je moc dlouhý. Dobrou.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 10:32
- Nahlásit
Walda
No, ono munga, co nevědí, jak ostnáč má fungovat, si ho někdy nabrušují do špiček, a to je potom prasárna!
navíc ty díry jsou i umístěný tak, že to ostnáči neodpovídá, leda by toho psa někdo pověsil do vejšky tak, že by měl karabinu od obojku pod bradou, tzn ostny za krkem...a to pak neni chyba ostnáče, ale toho zmrda, co ho použil tímto způsobem. Stejná byla fotky s popálenym nebo poleptanym krkem psa, u toho obrázek elektriky, že to jako udělala ona...ani tomu nevěřim.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 13:18
- Nahlásit
A jenom k tý fotce, a popisku, že takhle to může dopadnout, když to někdo neumí.
To je blbost, takhle to dopadá, když si někdo nabrousí ostnáč cíleně za účelem týrání psa... Tady o žádné umím/neumím nejde. A je jedno, jestli ta fotka je pravá nebo ne. A i kdyby ostnáč neexistoval, tak si takovej člověk něco podobnýho vyrobí a nebo použije úplně něco jinýho. O to tady jde si myslím... Takže klidně se to může srovnávat s kotcem nebo s provázkem, protože tady jde o cílené týrání psa a ne o to, že ostnáč můžu špatně použít (můžu), ale nedopadne to nikdy takhle, jak je to na fotce.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 13:24
- Nahlásit
Gerda
Stejná byla fotky s popálenym nebo poleptanym krkem psa, u toho obrázek elektriky, že to jako udělala ona...ani tomu nevěřim.
Tohle vzniká jinak, EO se nikdo nemůže popálit.
Vzniká to jako důsledek docela běžné kontaktní alergie na nikl, který je taky v materiálu elektrod EO. Stačí nechat elektrody pozlatit a je vyřešeno.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 13:52
- Nahlásit
Walda
důsledek docela běžné kontaktní alergie na nikl
takže kdyby měl na krku celej niklovej obojek pes s alergií, může na fotce jeho krk vypadat jako z nejhoršího týrání?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 14:09
- Nahlásit
Gerda
Někoho to může jen svědit, někdo se může v místě dotyku osypat a když to bude půasobit dost dlouho, může se místo rozedřít. Takže jo.
|