Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / ostnatý obojek.....
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 13:47
- Nahlásit

http://utulekolomouc.rajce.idnes.cz/ostnaty_obojek _-_nasledky/

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 13:58
- Nahlásit

jo jeho výtvor, výmysl a následné užití v praxi

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 14:03
- Nahlásit

jo vždy je to vina člověka.....jen následky jeho konání nesou jiní....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 14:11
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
je to jen následek chování člověka ne následek výroby výcvikové pomůcky - ostnatý obojek
To, že někdo (většina lidí bohužel) nechápe proč, na co a především jak se ostnáč používá, ještě neznamená, že je sám o sobě špatný.
Jinak doufám, že pes se z toho dostane, nedávno jsem viděla jednoho, který byl na ostnáči uvázán v lese a ten to teda nedal

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 16:40
- Nahlásit

se asi nebudete divit, ale když jsem švagrovou poslala na cvičák se psem, tak si toho pana cvičitele objednala sem k nám. Z procházky s ním se vrátila s ostnáčem. Byl tak malej, že se pernamentně tomu štěněti (6 měsíců!) zarýval do krku. Řvala jsem jak debil. Trvalo tři dny, než mu ho sundali. Já se o to snažila,ale nepochopila jsem princip, neznala sem ho. Vraždila bych

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 19:21
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc

nicméně obyčejným provázkem lze udělat třeba toto

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 21:18
- Nahlásit

stetisek123
nikdo přece netvrdí, že ostnáčem se nedá ublížit já tvrdím, že tato výcviková pomůcka je povětšinou nepochopena a lidmi, kteří nechápou k čemu slouží a jak se používá, pak pochopitelně bývá zneužívána i k týrání psů, tak to prostě je
Konkrétní příklad, který uvádíš, těžko můžu posoudit, neznám žádné souvislosti

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 21:21
- Nahlásit

Eldoguero
pomůcka je povětšinou nepochopena a lidmi, kteří nechápou k čemu slouží a jak se používá,
Přesně pani právě sem si spoměla jak fungoval kosmodisk (pro ty co neví-má to léčít a pomáhat-mě to málem zabylo na smrt jako bezesrandy!)

Venta
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 22:06
- Nahlásit

Tak já myslim, že ostnáč apod. patří do rukou jen zkušeným psovodům (když už teda). No ale na druhou stranu, kdo je zkušenej psovod, tak by tyhle pomůcky ani neměl potřebovat, protože by to měl zvládat bez nich.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 22:15
- Nahlásit

Psíček
tak kosmodysk tohle napáchal...aha ;)
No vyšlo to na stejno ve špatných rukou luksusní pomůcka způsobila velkou ujmu na zdraví(jako takové modřiny bych nepřála ani tobě)

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 22:20
- Nahlásit

Psíček
no vidíš a přesto jsi nepoučitelná
Vomyl dala sem ho jako dárek vod srdce do dobrách rukou

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 22:30
- Nahlásit

Psíček
bereš meno boží do ust nadarmo
Plif tfuj tfuj(už dobrý?)

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 00:56
- Nahlásit

Pakunobecny
vzpomínám si
Venta
určitě patří do rukou zkušených lidí, ideálně lidí s mozkem
zkušenej psovod, tak by tyhle pomůcky ani neměl potřebovat, protože by to měl zvládat bez nich
To si nemyslím, naopak ve zkušených rukou je dobrou pomůckou (stále dodávám, že mozek je třeba při používání mít stále zapnutý).

pajda222
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 09:00
- Nahlásit

Tak já ostnáč také používám. Ale musím vědět, jaký pes ho snese a kdy ho dobře a hlavně účelně použít. Teď třeba, co mám psa, tak ten ho nikdy mít nemusel, je ovladatelný i na obranách, takže jsem rád. To ten starej je magor, na něm jsem jich zničil hodně. Nějakej zadní doprovod, či odejít od figuranta, pro něj byl boj.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 09:55
- Nahlásit

Eldoguero

á tvrdím, že tato výcviková pomůcka je povětšinou nepochopena a lidmi, kteří nechápou k čemu slouží a jak se používá,

já se jen zeptám - doufám, že to nevyzní jako rejpání - k čemu teda slouží?

aby to nevyznělo jako rejpání, tak předem napíšu proč se ptám. protože...

bude-li to z mého pohledu sloužit k tomu aby se kupříkladu - předesílám, že by pochopitelně měla tahle věc být v rukou zkušenýho člověka, který ví co a proč dělá - uposlušnil v základní výchově pes, který byl zkažený a čekalo-li by ho pouze konečné řešení, či doživotní pobyt v kotci, tak pak tam ten smysl vidím, protože to asi je cesta, jak tomu psu umožnit návrat

bude-li to - z mého pohledu - sloužit k tomu, abych psa zpřesnil, zrychlil.... kvůli zkouškám, je to z mého pohledu už špatně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:02
- Nahlásit

PetraK
uposlušnil v základní výchově pes, který byl zkažený a čekalo-li by ho pouze konečné řešení, či doživotní pobyt v kotci, tak pak tam ten smysl vidím
ty vado mě je to celkem fuk bo sem zastaralá a nepoužívám nic,ale zrovna v tomhle případě nevim esi by byl vostnáč to pravý vořechový..máme-li na mysli podobný typ psa

Venta
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:09
- Nahlásit

Psíček
takže vlastně podle tebe ten ostnáč nahrazuje tu zkušenost jo?
Ne, podle mě není potřeba

janika
kdyby byly v p*eli ryby, nebyly by rybníky....
Aha, tak to mě nenapadlo...

Psala jsem jen svůj názor na ostnáč, třeba jsou psi, na který je to potřeba, ale já žádnýho neznám a ani nejsem zas tak zkušenej psovod a hlavně po psech asi tolik nechci, když to de i bez toho.... prostě sem se jen vyjádřila jen za sebe, svoje psy a psy, se kterýma se setkávám a který něco cvičej

A souhlasim s PetraK:
bude-li to - z mého pohledu - sloužit k tomu, abych psa zpřesnil, zrychlil.... kvůli zkouškám, je to z mého pohledu už špatně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:09 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

tož já nevím, asi by tomu taky předcházelo nějaký přípravný "jednání" myslím tím to že by si pes na člověka zvykal a učil se ho brát. a pak , byla-li by to jediná cesta k tomu, aby třeba přestal na potkání chtít zabít co uvidí /lidi, psy,.../ tak pak to použití pochápnu, protože to psu umožní - ano za cenu krátké velké nepohody, ale umožní žít dál . Nebo prostě takovýho něco podobnýho, nevím přesně , tak to z mého pohledu použití ostnatýho obojku a pod. věcí ospravedlní, či jak to říct. Prostě, pokud to psu umožní návrat do normálního života. Jako náprava nějaký zmršení /tim ale nemyslím např. to, že pes neumí chodit u nohy a táhne, tam jaksi tuhleto není zapotřebí, to jen pro upřesnění /, ale pro nic jiného já osobně smysl týhle věci jako ospravedlnitelný prostě nevidím.

edit. fuj, ty vado píšu tak hrozně rychle, že nevím, jestli je vůbec nějak srozumitelný, co jsem chtěla napsat možná mi to smáznou jako že to s tématem vůbec nesouvisí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:13
- Nahlásit

PetraK
asi vim jak to myslíš,jen mi vytanul na mysli jeden zgruntu květinový psík,myslim,že by to nešlo
na druhý straně ale zas každý použití skutečně nevypadá jako to na tý fotce nahoře,to jako fakt ne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:14
- Nahlásit

Psíček
proč na mě mluvíš zlato?

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:49
- Nahlásit

davidkova renata

asi vim jak to myslíš,jen mi vytanul na mysli jeden zgruntu květinový psík,myslim,že by to nešlo

no jistě, zas to taky nepůjde vždy, nicméně budou jedinci, kde třeba tohle by byl poslední možný krok, pak tedy ostatný obojek ano. Abych to napsala obecněji- prostě pokud by obojek měl být jediným prostředkem k nápravě chování zvířete, které by jinak mělo šmidra nebo doživotní kotec, tak ano. ty další věci nevidím, že by se dali z mého pohledu obhájit.

ale zas každý použití skutečně nevypadá jako to na tý fotce nahoře,to jako fakt

tak to je myslím jasný, tohle je extrém, zas takový jelito ešče nejsem

Psíček

, ktery v urcitejch situacich potrebuje proste silnejsi podnet ..

myslíte jako při výchově, nebo už při výcviku

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:52
- Nahlásit

Psíček

, taky nevidím moc toto jako cestu k nápravě

ech, asi blbě napsáno- ne jako prostředek k nápravě, ale jako ten silnější podnět, který zmiňujete, protože to je myslím víc než jasný, že u těchto jedinců těžko člověk vystačí s důrazným zákazovým povelem , ovšem opět jde o to jak by se ten obojek použil, proto i jsem psala, že by pochopitelně musel být v těch rukou, které umí.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:17
- Nahlásit

Eště by bylo dobré podebatovat k té první fotce-bud majitel ostnáč pribrousil do hrotů pak stačilo párkrát víc trhnou a děravý pes je na světě(jako už sem to viděla aby se zvýšil efekt tak se to brousí do hrotu jak hřebíky)a nebo ho měl na fest dlouhou dobu pak je vcelku jedno jestli je to stnáč šnůrka nebo stnatý drát(na něm už sem taky viděla psa co byl odebrán naštěstí majiteli) Prostě Pes má zas pravdu není to v obojku ten je neškodný sám o sobě dycky je to o tom blbovi co ho nasazuje a jak ho používá

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:24
- Nahlásit

Psíček
Ke kladnému výsledku vede třeba i drezůra divokých zvířat v cirkuse ... nebo ne?
No jistě páč málokerej lev si může dovolit pobíhat po sídliští a lovit gazely cirkusy budou tak dlouho dokud budou narvaný šapito a maminky s dětičkama budou platit vstupné aby pacholátka viděla jak vypadá levíček vejinkej(a nikdy se nebou zabývat otázkou proč má levíček tiky v oku a díry v boku dyž tak pěkně hopká hořícím kroužečkem)todle je pokrok civilizace to se blbě zastavuje když kráčí těmi mílovými kroky kupředu

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:25
- Nahlásit

PetraK
uposlušnil v základní výchově pes, který byl zkažený a čekalo-li by ho pouze konečné řešení, či doživotní pobyt v kotci, tak pak tam ten smysl vidím
No, tak pokud máme na mysli stejný typ psa, pak na takového bych ostnáč opravdu nepoužila ani ve snu.
Na to právě primárně vůbec neslouží a sloužit by neměl. Za jistý okolností lze použít ostnáč na "nápravu zkaženého psa", ale to je tak složitá věc, že bych se zde nerada pouštěla do detailů, zejména pak proto, že konkrétně v tomto ohledu je to individuální snad více než kde jinde.
V tom případě je hodně důvodů použití ostnáče z tvého pohledu špatně.
Ale to už se dostáváme do debaty, že IPO chůze je nepřirozená (kdežto chůze u nohy na vodítku s hlavou u psovodových kotníků je přirozenost sama) atd. atd. atd.
Ostnáč například můžu použít tam, kde bych u některých typů psů a v některých situacích musela použít zbytečnou sílu (má-li pes široký obojek o to větší), tedy na řetízku musím škubnout silně a řekněme pětkrát, na širokém velmi silně a desetkrát a na ostnáči mírně a jednou - třeba, ber to jako příklad.

Pochopitelně se bavíme o ostnáči nenabroušeném - tedy s tupýmy konci, broušení do hrotů je zhovadilost a může vést i k vážnému poranění zvířete.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:29
- Nahlásit

Psíček
Ke kladnému výsledku vede třeba i drezůra divokých zvířat v cirkuse ... nebo ne?
tak záleží na úhlu pohledu - z pohledu drezéra a přihlížejících lidí v euforii jistě, z pohledu šelem už méně
Ale podle mě teda není úplně ok přirovnávat divoký zvíře, jako je např. tygr k domestikovanýmu zvířeti, jakým je pes.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:33
- Nahlásit

Psíček
já se právě jen snžil dátodpověď tý Janice no
No a v to je možná jádro pudla každej má jinou představu o konečném výsledku(já sem třá lautr vůbec nejásala u Apasionáty páč sem u někerech přemejšlela jak velká musí být traverza by dostala koně do toho výsledku)ovšm v momentu kdy na se na mě řítilo stádo splašenejch koní mi bylo buřt jak vekou užiju traverzu aby mě nezatancovali do betonu ja Drápalíka traktor(šíš už končím nebo se zas hystoricky znemožním)

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:50
- Nahlásit

Psíček
oooh...tím jako dosáhneme čeho?
Kristova noho, řeč přece byla o výcviku a uvedené byl příklad přeci. Jinými slovy, není třeba použít takovou sílu a intenzitu, pkud použiji ostnáč, v porovnání s řetízkem - třeba.
kynologickoexpertní praktiky pana Cesara Milana :O
Neznám, nezajímá mě.
PetraK
každodenním životě musíš učit za použití ostnáče?
Hele, vím, že to nebylo na mě, ale přesto - tohle je trochu mimo ne. Bylo napsáno, že ostnáč v rukách zkušených ... notabene při výcviku, máš pocit, že běžný soužití do tohoto spadá?
Ono fakt jde především o výcvik, ať si o tom myslí kdo chce co chce, všetně názoru, že pes je výcvikem stresován, a že není třeba ho zatěžovat žádnými povely, protože pak je mnohem šťastnější. Bohužel psi lidí, kteří toto praktikují většinou až tak šťastnější v porovnání s těmi "cvičenými" nejsou. Nemyslím teď, že by to byl tvůj případ, neznám tě, nevím co a jak se svými psy děláš, je to prostě jen taková ... no dnes skoro i klasika.
Psíček
Tak vono vlastně nejní OK přirovnávat cokoliv k čemukoliv .. asi v duchu:
Nemyslím si to, podle mě, ale v tomto ohledu mícháš hrušky s jabkama.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:59
- Nahlásit

Psíček
myslíš, že cukat se psem jak o život je v pohodě?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:08
- Nahlásit

Psíček
byl to příklad, napsala jsem to tak, aby to bylo jasný, stručný a srozumitelný a každý pochopil, že jde o zbytečný používání síly - například

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání