Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / ostnatý obojek.....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:14
- Nahlásit

Psíček
ale ta druhá stranapříkladu byla špatně prostě
To je tvůj názor, řekněme
pak přijde moderátor a smázne to třeba proto, že on to nepochopil
no jo no ale pořád bych mohla dopadnout hůř, třeba jako dočasně Eninka a zřejmě natrvalo argosek

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:15
- Nahlásit

Eldoguero

Hele, vím, že to nebylo na mě, ale přesto - tohle je trochu mimo ne. Bylo napsáno, že ostnáč v rukách zkušených ... notabene při výcviku, máš pocit, že běžný soužití do tohoto spa

no a to je to o o čem právě mluvím já (asi nesrozumitelně, to je můj základní povahovej rys )- že k výchově to zapotřebí není, není důvod. A pokud cvičím je to už nadstavba a pokud potřebuju k výcviku takovýhle prostředek - tak to není vůči tomu psu fér, je to moje rozhodnutí, že budeme cvičit a pak bych měla postupovat tak, na co moje síly stačí a na co má ten pes. Ano jistě, ty psy to baví to cvičení, to nezpochybňuju, leč, prostě pokud psa vedu k výsledkům takhle, není to - podle mě, to zase zdůrazním - vůči němu košér.

že pes je výcvikem stresován, a

ne to není, rozhodně tedy pokud na to ten pes má - a to si myslím, že se najdou i jedinci, kteří na to prostě od určité úrovně (klidně i základní) nemají. A pokud na to má ten psovod. Pokud na to mají oba. leč prostě můj názor je, že sahat k tomu jen proto, aby pes cvičil přesně podle mých představ, přesně podle požadavků, proto abychom stáli na bedně, není prostě na férovku.

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:39
- Nahlásit

Psíček
čoveče ty tady zpochybňuješ celou kynologii.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Psíček

čoveče ty tady zpochybňuješ celou kynologii.

a to je mi dost fučík.

ačkoliv celou snad ne, já myslím, že se najdou lidi, který to dělají předevšim pro to, že to jednak toho psa baví a pak to hlavně dělají i tak, že na toho psa nemusí tlačit a jdou společně jen tam, kde na to oba mají.

Vod čeho jinýho

třeba od společné zábavy, si jako ta květinářka myslim

edit, budu stokrát víc obdivovat babču, která se šmrdolí s Bobíkem z útulku po ulici a ten pes s ní úžasně komunikuje, než někoho, kdo stál na bedně 720x do roka a to i díky tomu, že do psa párkrát drbnul, aby mu vedle nohy šly švýracy, nebo aby v pikosedundě pustil fižiranta. V případě, že ten člověk nebude stát na bedně nikdy v životě, ale budou se s čoklidem společně při práci bavit, bez toho, že ho páník drbne, budu ho obdivovat stejně jako tu babču.

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:43
- Nahlásit

Psíček
Vod čeho jinýho jsou ti psi
třeba já mám psa z čistě sobeckých důvodů, abych nevypadala blbě procházejíc se sama po lese

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:46
- Nahlásit

makrel

blbě procházejíc

no já u sebe ešče dodám blbě bloudíc po lese , páč vzhledem k tomu, že ten pes má 100000000000000000000000000000000x lepší šance se dostat z lesa, spoléhám, že by mě tam nenechal

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:47
- Nahlásit

PetraK
tak ten můj asi jo, ale furt bych se mohla tvářit, že se procházíme a že je to jako schválně, to chození dokolečka

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:54
- Nahlásit

makrel

ale furt

no to by mě zajímalo, jak dlouho by ti to vydrželo, jen co by došel plankton, ne?

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:55
- Nahlásit

PetraK
nejsi náhodou OT?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:05
- Nahlásit

PetraK
Proč bys k výchově potřebovala ostnáč k tomu, aby jsi psa vychovala přece nepotřebuješ žádné pomůcky v tom klasickým slova smyslu - tohle je fakt debata úplně o něčem jiným a moderátor nám to zase smaže
A pokud cvičím je to už nadstavba
nooo, tak já rozhodě výcvik za nadstavbu nepovažuju, podle mě by mě KAŽDÝ pes zvládat alespoň základní povely nutný k běžnýmu životu a ty ho naučíš jedině tím, že je s ním budeš cvičit.
Otázka je na jaké úrovni, co a proč cvičíš.
prostě pokud psa vedu k výsledkům takhle, není to - podle mě, to zase zdůrazním - vůči němu košér.
Stále to nechápeš - on je zásadní problém v tom, že ostnáč vnímáš jako něco co psu ubližuje, ale to je právě ten základní problém - psu ubližuje vždyky jen člověk, ostnáčem mu můžu ublížit, ale naprosto srovnatelně mu můžu ublížit i obyčejným vodítkem a vodítko přece je běžná součást psího života nebo ne?
ne to není, rozhodně tedy pokud na to ten pes má
Tohle je ale přece taky nesmysl - jak, pokud na to ten pes má? NAPROSTO KAŽDÝ pes má na to, aby se naučil základní povely, každý, to mi nikdo nevymluví.
A pokud na to má ten psovod.
Pokud na to psovod nemá, neměl by mít psa žádného snad s výjimkou sádrových soch na zahradu nebo plyšáků
Psíček
myslíš, že cukat se psem jak o život je v pohodě?

Toto byla má reakce na tebe o kousek víš, máš z toho pocit, že mi to přijde košer?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:08
- Nahlásit

PetraK
no to by mě zajímalo, jak dlouho by ti to vydrželo, jen co by došel plankton, ne?
Neblázni ,drž se tématu, za tohle tě vypnou

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:30
- Nahlásit

Eldoguero

Proč bys k výchově potřebovala ostnáč k tomu, aby jsi psa vychovala přece nepotřebuješ žádné pomůcky v tom klasickým slova smyslu

no DYŤ TO PÍŠU ne? že k výchově ostnáče netřeba. Na tom se asi všichni shodneme. Takže bez ostnáče bez problémů naučím základní poslušnost potřebnou pro fungování v tomto světě a ke společnému soužití.

to další, to už je nadstavba - na tom se myslím taky všichni shodneme. Nadstavba, kterou rozhodne člověk, že se bude dělat. je to tak. A rozhodne se pro ni proto, že jednak jeho samotnýho to baví a druhak, že to ten pes potřebuje (myšleno z pozice toho, že to je pes pracovní, k něčemu byl vyšlechtěn a v podstatě to, že bude probíhat výcvik bude naplnění jeho vloh, které by mělo vést k tomu,ž e pes nebude magořit, ale bude spokojeně pracovat. NIcméně, nicméně ale ten výcvik mě neopravňuje k tomu, že po tom ostnáči sáhnu jen proto, že chci psa zpřesnit, zrychlit, vyhrát. snad to teď už je napsáno nějak líp?

KAŽDÝ pes zvládat alespoň základní povely nutný k běžnýmu životu

no to já považuju za součást výchovy (naučit na jméno, obojek, vodítko, přivolání, plus některé základní povely a taky furt ale furt ten ostnáč nepotřebuju

můžu ublížit i obyčejným vodítkem a vodítko přece je běžná součást psího života nebo ne?

to jistěže nemusím mít vodítko, stačí mí ten blbej špagát, ale ty mi nerozumíš, tak dobře zevšeobením to - takže nejen ostnáč, ale řetízkáč, obyč obojek, életrika - prostě cokoliv čím psa nutím v rámci výcviku za účelem dosažení lepších výsledků /zpřesnění, zrychlení, blablabla.

ale já se obávám, že se nepůjde domluvit, protože prostě pro tebe je to při výcviku použitelný /a teď fučik jestli škubnutí obojkekm, ostnáčekm, elektrika../ pro mě ne. protože buď na to mám a dokážu toho psa - možná zdlouhavě - na to připravit a nebo na to nemám (nebo na to třeba nemá ten pes)

NAPROSTO KAŽDÝ pes má na to, aby se naučil základní povely, každý, to mi nikdo nevymluv

ano ale jak říkám u základních povelů se přece bez toho obojkování, elekrtifikace, škubání obejdeme. Já mluvím o výcviku už dál ,

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:34
- Nahlásit

Eldoguero

Pokud na to psovod nemá, neměl by mít psa žádného

a tak co, budu na tom stejně jako pan argošek

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:01 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

PetraK
Tak honem než nám to moderátor zamkne i tady
ano ale jak říkám u základních povelů se přece bez toho obojkování, elekrtifikace, škubání obejdeme. Já mluvím o výcviku už dál ,
To jsem přece napsala už minimálně třikrát
další, to už je nadstavba
No ... ne že bych byla urvaná z tvý definice, ale budiž, protože jinak se nehneme z místa
myšleno z pozice toho, že to je pes pracovní, k něčemu byl vyšlechtěn a v podstatě to, že bude probíhat výcvik bude naplnění jeho vloh, které by mělo vést k tomu,ž e pes nebude magořit, ale bude spokojeně pracovat. NIcméně, nicméně ale ten výcvik mě neopravňuje k tomu, že po tom ostnáči sáhnu jen proto, že chci psa zpřesnit, zrychlit, vyhrát. snad to teď už je napsáno nějak líp?
Jenže tímhle de facto říkáš, že psa mohu použít - cvičit pouze k tomu,k čemu byl vyšlechtěn. Tedy například bordera může JEN pást, bulteriér JEN lovit prasata, malí teriéři JEN lovit lišky pod zemí a v omezené míře taky na povrchu, pitbul JEN zápasit No uznej, že tohle moc logiku nemá. Takže jsem tedy oprávněna použít plemeno, které bylo původně vyšlechtěno k např. lovu prasat a jiné zvěře k řekněme sportovnímu výcviku? Pokud ne a přesto to dělám, dopouštím se týrání zvířat?
pro tebe je to při výcviku použitelný /a teď fučik jestli škubnutí obojkekm, ostnáčekm, elektrika../ pro mě ne. protože buď na to mám a dokážu toho psa - možná zdlouhavě - na to připravit a nebo na to nemám (nebo na to třeba nemá ten pes)
Hm, jenže pokud se tedy bavíme o tom sportóvním výcviku, pak jsou cviky, detaily, drobnosti ... a psi, u kterých je nutné provést nějakou korekci - lhostejno, zda ostnáčem, EO, lankem, nebo mlácením do hlavy - je mnoho způsobů, který lze použít pro dosažení stejného.
Dám konkrétní příklad, když je tu sport tak trochu u tebe v nemilosti pan L. Mach stává v kategorii IPO3 na bedně mnohokrát do roka (tak jak napsal Psíček), jeho pes maká s neuvěřitelným nasazení a radostným projevem který je dnes ve sportu vyžadován. Pes je mimo jiné dělaný za pomocí EO. Přesto bych ti přála vidět tu dvojici společně, ne jen na place na závodech, prostě kdekoliv. Myslím, že mi lidi, kteří je znají potvrdí, že jejich vztah je naprosto pohodový a přátelský. To jaký je Oskar na ostatní lidi a psy je jedno, hovoříme tady teď jen o jejich vzájemném vztahu, který by podle tebe měl být hluboce narušen používáním EO

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:14
- Nahlásit

Psíček
přiznej se, kde máš diabolické znaménko?
Hádej

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:15
- Nahlásit

je mi jedno, jakou na ní použiju pomůcku,
aha, tak mi to třeba zase jedno není

metoda neustálého mluvení na psa, kterou z psa udělám neurotika
mluvením se ze psa stává neurotik?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:44
- Nahlásit

já teda nevim, já myslela, že se eo používá ke korekci nežádoucího chování, když selžou ostatní postupy a ne že s tim budu psa něco učit, jenom aby mi to šlo rychlejc a snáz ..

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:51 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

PetraK
jsem bezvěrec,
tak se nekřižuj né
která mi může pomoct k třeba i k urychlení pochopení nějakého cviku.
Nééééééé, já to věděla ach jo, původně jsem to nechtěla psát v 1. osobě, ale fakt jsem si myslela, že to pochopíš takže teda - může NÁM - VÁM - TI ...
Adiddaska
já teda nevim, já myslela, že se eo používá ke korekci nežádoucího chování, když selžou ostatní postupy a ne že s tim budu psa něco učit, jenom aby mi to šlo rychlejc a snáz ..
Ne, ne, jde spíš o to, že třeba EO lze použít za jistých okolností (no asi jak jsem psala u ostnáče, prostě v tomto ohledu to není úplně košer) ke korekci, ale rozhodně ne, když všechno vyzkoušíme a vono to furt je k h...
S EO se dá normálně cvičit a používat ho tak v podstatě MÍSTO VODÍTKA - tedy v žádném případě by pes pomocí EO neměl být trestám.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:01
- Nahlásit

Eldoguero

To jsem přece napsala už minimálně třikrát

no já taky, hned od počátku
Jenže tímhle de facto říkáš, že psa mohu použít - cvičit pouze k tomu,k čemu byl vyšlechtě

ne to tím neříkám, prostě tím myslím to, že pes pracovní prostě i pracovat musí, jak už se mu ten mozek zaměstná není až tak důležitý - viz borderky v dogdancingu, agi, a jiní jinde.

Pokud ne a přesto to dělám, dopouštím se týrání zvířat?

se přiznám, že nechápu, co z toho co jsem napsala tě k tomuhle dovedlo,

jsem psala, jen to, že ano, že pes pracovní tu práci potřebuje a tedy je pro něj i potřebna, pro něj samotnýho, aby byl spokojený (jaká práce=výcvik už není podstatný) ale! to že ten pes bude pracovat by mělo být postavený na tom, že ano pracovat budeme, bude nás to bavit a je fuck jestli jsme a nebo nejsme na bedně. Je možný, že se na tu bednu propracujem,ale měli bychom se tam propracovat tak nějak právě že bez toho obojku, elektriky, ostnáče...... . Pak jsme frajeři a jsme dobrý. A stejně dobrý a frajeři budem i když na tý bedně nebudem, ale budem cvičit bez toho a bude nás to oba bavit i bez těhle čulibrků

o tom sportóvním výcviku, pak jsou cviky, detaily, drobnosti ... a psi, u kterých je nutné

proč je to nutné?

Pes je mimo jiné dělaný za pomocí EO. Přesto bych ti přála vidět tu dvojici společně, ne jen na place na závodech, prostě kdekoliv. Myslím, že mi lidi, kteří je znají potvrdí, že jejich vztah je naprosto pohodový a přátelský.

ale jo, znám - tedy ne na osobno. neupírám radostný projev, neupírám vztah - taky si nemyslím, že rozumné použítí obojku , elektriky a blablabla vztah naruší, leč.... jen pro tu stoupnutí na bednu to tam prostě je (myslím to použití) a to už je to co tvrdím že je z pohledu psího života zbytečný. Nebo myslíš, že je to nutný?? Myslím pro to aby pes žil spokojenej život? Zkus se na to podívat tak, že se oprostíš od lidskýho pohledu - závody, zkoušky, vítězství - ke kterýmuž tohle dneska asi bohužel být musí, protože se pak nedosáhne na konkurenci. Nepopírám, že pan Mach třeba není jednička a netvrdím, že Oskara týrá, věřím že to toho psa i baví, ale bavilo by ho stejně kdyby si cvičili jen tak, že jo?

který by podle tebe měl být hluboce narušen používáním EO

to jsem myslím nikde nepsala, že ne? jestli jo, tak mi to prosím ukaž, ať můžu svou myšlenku uvést na správnou míru.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:07
- Nahlásit

Eldoguero

takže teda - může NÁM - VÁM - TI ...

ne, ne, nerozumíš mi, nešlo mi o to navést se do tebe. šlo mi o to tímhle poukázat že to je přesně ten pohled MI. MI JAKO ČLOVĚKU, to pomůže, na tu stranu psího pohledu se nikdo nedívá. Víš co myslím?

Marush
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:09
- Nahlásit

Psíček

můžu ti nasadit ostnáč? Líbilo by se ti to?,seš na tyndlenc praktiky?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:14
- Nahlásit

Psíček

hele a ty jsi heská? máš ňákou fotku? bo já ti nevěřím chápe jo?

tak to tvrdí Janika, nemůžu za to, že se jí líbim.

ako jak vidím,že jsi tu f tom tematku takova rozdivocela

tak mje napadlo, jestli mas jako nejakej hlubsizajem o ty vostnaty obojky? ze bychom to kdyztak mohli prokonzultovat

né děkuji

mimochodem jsem to myslela uplně vážně to s tim eo, já si to fakt myslela, že se má používat na to, co jsem psala. nevim, nikdy jsem to ani neměla v ruce. Ten obojek.

Marush
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:17
- Nahlásit

Psíček
whooooops, tak to senam ted docela povedlo myslim ......

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:24
- Nahlásit

PetraK
se přiznám, že nechápu, co z toho co jsem napsala tě k tomuhle dovedlo
ale to je přece jednoduchý, pokud zcela teoreticky mám pracovní plemeno, které ale bylo vyšlechtěno řekněme pasení stád ovcí - to je tedy jeho přirozenost a já sice využívám jeho pracovních vloh, ale zcela jiným směrem, tedy v tom sportu, pak psa, který byl primárně určen k něčemu jinému přece svým způsobem nutím dělat něco k čemu určen nikdy nebyl.
Bez ohledu na to zda ho to baví či ne, to už je zase na úplně jinou debatu.
měli bychom se tam propracovat tak nějak právě že bez toho obojku, elektriky, ostnáče......
A proč, protože se ti nelíbí jak ty výcvikový pomůcky někdo nazval a protože si myslíš, že jsou určeny na trestání psa a způsobování bolesti psu? Zřejmě ano, ale to je právě to nepochopení, o kterém celou dobu mluví. Essi mi teda rozumíš
Pak jsme frajeři a jsme dobrý. A stejně dobrý a frajeři budem i když na tý bedně nebudem, ale budem cvičit bez toho a bude nás to oba bavit i bez těhle čulibrků
Jistě, jak už jsem psala, psa můžeme naučit chůzi u nohy bez pamlsků, balonků, pešků ... jasně, že můžeme a dokonce v tom nevidím ani ten nejmenší problém (navíc na to člověk fakt nemusí být ani machr), ale s tím pamlskem, balonkem, peškem ... je to přecejen lepší - nezdá se ti. To je totiž naprosto stejný.
Aby jsis to nepřebrala špatně - nechci tím říct, že výcvik s ostnáčem je lepší než bez něj, spíš naopak, že výcvik s ostnáčem není horší než bez něj. Stále za předpokladu, že za prvé ho má v ruce někdo, kdo dokáže myslet, ví kdy a jak a za druhé ho nebude mít nabroušený tak, že při pouhém položení na ruku mi vlastní vahou propíchne kůži

proč je to nutné?
ach jo ... pokud chci dělat se psem třeba IPO (například) a mám na to plemeno a psa s vlohama k tomuto druhu práce, pak chci-li být konkurenceschopná, musím mít ony detaily dotaženy do konce. Není nutné to dělat za pomoci EO, ostnáče ... vždy a všude, ale je to možnost někdy a u některého psa - už to chápeš, promiň, ale já o tom pochybuju
Za tuhle debatu nám to vymažou, protože to je debata o smysluplnosti výcviku dle IPO a ne o ostnáči. To je prostě o něčem jiném, ty nechápeš smysluplnost výcviku dle ... (dosaď si), já zas nevidím problém v tom, aby se jakýkoliv pes naučil základní povely nutné k životu - což zcela logicky není jen výchova, ale i výcvik - základní, ale přesto výcvik.

leč....
To je fakt dokolečka dokola
jen pro tu stoupnutí na bednu to tam prostě je (myslím to použití) a to už je to co tvrdím že je z pohledu psího života zbytečný
Ok, když jsme u tohoto konkrétního případu - co si představuješ, že by konkrétně pro tohoto psa bylo dle tvého názoru lepší a smysluplnější životní naplnění, při čem myslíš, že by byl Oskar šťastnější?
který by podle tebe měl být hluboce narušen používáním EO

to jsem myslím nikde nepsala, že ne?

Ale ano, psala, je fuk jestli o ostnáči, nebo EO, ale psala
Zkus se na to podívat tak, že se oprostíš od lidskýho pohledu
Hm, no nevím, vidím zmatenýho, frustrovanýho, prakticky už dementního maliňáka točícího se za vlastním ocasem v kotci nic moc
jen pro tu stoupnutí na bednu to tam prostě je (myslím to použití) a to už je to co tvrdím že je z pohledu psího života zbytečný.
Ano, jistě, ale to je sport jako každej jinej, stejně jako dog dancing, jako agility, jako skok o tyči, rychlobruslení ... každej sportovec dělá dost divný věci, aby dosáhl na vrchol, nemyslíš. Jasně, že pes nepotřebuje stát na bedně, ale on pes tak moc nechce třeba chodit na vodítku po chodníku, radši by lítal na volno někde po lese nebo louce, ale to jaksi nejde, alespoň ne neustále. Chápeš to už?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:28
- Nahlásit

Eldoguero

a jak to teda funguje, když ho za pomoci toho něco normálně jen tak učíš? Psala jsi, že by tím neměl být pes trestán, ale dostane ten impulz přece za nežádoucí chování, ne?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:35
- Nahlásit

Psíček
by mělo snad jít o korekce vždy ne?

no jasný a já se ptám, jak to teda probíhá v praxi, když se eo používá když chci psa něco naučit v normálním výcviku. Ne že chci odstraňovat nežádoucí chování. Třá by mi to mohla vysvětlit Janika, jsem slyšela se psem hodně maká a má skvělý výsledky..

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:37
- Nahlásit

Psíček
Ale já ten tvůj příspěvek četla, vím, že se psími sporty nesouhlasíš, tohle jsem psala PetřeK.
co pro něj není zjevně přirozené.(
ej, tak o tom co je pro psa přirozené bychom taky mohli vést sáhodlouhý debaty, že jo. Třeba je pro psa přirozené lovit zvěř, hlídat si své teritorium a pokud do něj někdo vstoupí, pak je pro něj přirozený ho s různou intenzitou fyzicky napadnout ... Jenže v lidský společnosti je tohle dost těžko zachovatelný, aspoň v tý surový - přirozený, ničím neovlivněný podobě.
Adiddaska
tak jak píše psíček, jde o korekce ne trest, tedy používáš ho v podstatě stejně jako obyčejného obojku a vodítka, akorát, že dosažitelnost je mnohem delší a navíc je pes svým způsobem stále na volno. Učíš, to co potřebuje, reakce psa pouze koriguješ - netrestáš.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:43
- Nahlásit

Eldoguero

protože si myslíš, že jsou určeny na trestání psa

ne to si nemyslím,

ale s tím pamlskem, balonkem, peškem ... je to přecejen lepší - nezdá se t

ale no jistě, taky jsem tak psa učila, ale jak to souvisí s tím, že nevidím nutný důvod pro to abych stál na bedně tak že budu muset semo tamo při výcviku sáhnout k objojek elektrika, ostnáč ...blabla?

pokud chci dělat se psem třeba IPO (

já člověk

pak chci-li být konkurenceschopná.

já člověk

pak chci-li být konkurenceschopná

a zase já člověk a kdepak nám zůstal ten pes?

vždy a všude, ale je to možnost někdy a u některého psa - už to chápeš, promiň,

jo já tvůj postoj chápu, to ne že ne,

by se jakýkoliv pes naučil základní povely nutné k životu - což zcela logicky není jen výchova,

no to já taky, každý pes by měl ty základní povely umět, taky to tady píšu

dle tvého názoru lepší a smysluplnější životní naplnění, při čem myslíš, že by byl Oskar šťastnější?

otočím to můžu? Je pro toho Oskara nutné stát na tý bedně? Až si odpovíš, máš i odpověď na svou otázku.

každej sportovec dělá dost divný věci,

to jistě, ovšem dělá je sám na sobě

ale on pes tak moc nechce třeba chodit na vodítku po chodníku, radši by lítal na volno někde po lese nebo louce, ale to jaksi nejde, alespoň ne neustále. Chápeš to už?

to jsme u té základní výchovy, tam ta nutnost opravdu je, s tím jak je život psí v současnosti nastaven , nic neuděláme, s tím ostatním můžeme. chápeš?

Psíček

fšak my to chápem, já se k tomu vyjádřil hned ze startu a Píp napsal, že s tím souhlasí

Psíčku já jsem prostě asi tatar a neumím vysvětlovat. Nebo nevim, je to možná tím úzkým pohledem z druhé strany? že to prostě není možné aby to člověk, když tím takhle žije , neviděl?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:57
- Nahlásit

Eldoguero
tak jak píše psíček, jde o korekce ne trest, tedy tak jak píše psíček, jde o korekce ne trest, tedy používáš ho v podstatě stejně jako obyčejného obojku a vodítka, akorát, že dosažitelnost je mnohem delší a navíc je pes svým způsobem stále na volno.

a jakej je vlastně rozdíl mezi korekcí a trestem?

jde o korekce ne trest, tedy používáš ho v podstatě stejně jako obyčejného obojku a vodítka, a

jakože třá místo škubnutí vodítkem dostane ten el. impulz?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:58
- Nahlásit

PetraK
já člověk
No jistě, stejnej já člověk, kterej kdysi psa domestikoval a udělal z něj tvora zcela závislého na něm.
Nerozdělovala bych to ...
Oskara nutné stát na tý bedně?
Ne, nutný to pro toho psa rozhodně není, ale jsem přesvědčená o tom, že toho psa to bezpochyby baví - můžeš se mnou nesouhlasit, nebo se třeba zeptat přímo Macha.
každej sportovec dělá dost divný věci,

to jistě, ovšem dělá je sám na sobě

Ano v kynologii je to vždy o týmu člověk - pes, pak to co dělám pro vítězství, který je pochopitelně důležitý jen pro člověka, dělám celému týmu.
Navíc jsem přesvědčena o tom, že pokud je šťastný člověk, je šťastný i jeho pes.
to jsme u té základní výchovy, tam ta nutnost opravdu je, s tím jak je život psí v současnosti nastaven , nic neuděláme, s tím ostatním můžeme. chápeš?
Jistě, že chápu, ale zde se jednalo o to, co je a není pro psa přizrozené. To, že není pro psa přirozené jít s hlavou nahoru - jistě, že není, není pro něj přirozené kousat do figuranta, notabene do nějakýho blbýho rukávu, takže ho ani nemůžou zabít - jistě, že není. Že pro něj není přirozené sledovat stopu osoby, která jde prakticky pár kroků za páníčkem - no jéje, jasně, že to není přirozené. Ale stejně tak není pro psa přirozené držet ho na vodítku a neumožnit mu volný pohyb VŽDY A VŠUDE A ZA VŠECH OKOLNOSTÍ.
Píšeš, tak jak se součastný psí život nastaven, ano, ale uvědom si, že tohle s tím taky souvisí, všechny psí sporty jsou součástí psího života dnes. Tak jak kdysi bylo součástí běžného hlídacího psa, že celý život prožil na dvoře uvázaný na řetězu, když někdo vlezl dovnitř, tak ho kousl (je to přirozené nebo ne?), tak teď je přirozené, že s některými psy provozujeme nějaký sport.
O všem rozhoduje jen člověk.
Jasně, že není nutné vyhrávat a používat EO a ostnáč a vodítko a balonek, jistě, že ne, pro psa ne, ale pes je součástí lidského života, člověk o něm rozhoduje, jen člověk, takového si člověk psa vytvořil, tak to prostě je.
Ale to už se dostáváme do polemiky o tom, zda je pro psa dobré cvičt s ním IPO, agility, obedience, stopařinu ... a

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání