Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / ostnatý obojek.....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:22
- Nahlásit

eva od jondy
Grineček si teda se psama samcema hraje, a dokonce někdy má radši psí samce a víc se s nima vyblbne (ale vybírá si, nevím podle čeho), někdy mu ale samec nepadne zrovna do oka. potom ho ignoruje. Navíc je od psů dobře odvolatelný, protože to pořád cvičíme. Nemá teda dopilovaný Lehni na dálku, tohle neumí ve skupině psů.
Když se mu samec nelíbí, prostě ho obejde a ignoruje, ale jsou případy, kdy se k němu když je na vodítku (když není, přivolávám.) přisere (s odpuštěním) nějaký středně velký vořech a začne ho opruzovat nebo hůř naši čubu, a to on teda těžko nese, a protože u nás je takovejch ořechů spousta, tak je začíná nemít jaksi rád. U něj to ale znamená hlavně to, že si je hlídá očima, jinak je ale ignoruje.
Ptala jsem se proto, že jsem za poslední měsíc u něj viděla nějaký jedno dvě zavrčení na psa a včera se trošku našponoval když viděl mladšího ale stejně velkýho psa, a s vrčením ho popohnal, svoji reakci jsem už vysvětlila. Pak s náhubkem si hrál a pak jsem i náhubek sundala. Takže ta situace třeba bude ještě v budoucnu, a chtěla jsem znát ještě jinej názor na to jak to řešit - když už se nestihne odvolání například, protože může nastat chvíle, kdy to člověk podcení a nebo se nekouká, zaspí..

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:32
- Nahlásit

Maky a Trix
Já vim, že máš malopsa, taky tvůj malopes byl jeden z těch dvou na který grin zavrčel debil. Doteď nevim co se mu honilo hlavou, ale všimla sis, že pak už byli v pohodě? Grin ho prostě ignoroval, když se mu nelíbil, ale panička zakázala ho zakousnouti

třeba nějaký fyzický tresty už ani používat nemůžu
tak to já taky ne. Max šťouchance do krku.

Konec pozitivní motivace je tam, kde už na to člověk nestačí. Jsou prostě okamžiky, kdy nevíš, jak to zařídit. Nebo kdy to nezvládneš.
Tak ono těžko soudit, já si pořád stojím za tím, že každej pes je jinej a prostě to nemůže univerzálně fungovat na všechny a za všech okolností. Zároveň ale taky rozhodně nejsem pro metody výcviku, který se používaly vesele ještě před pár lety, kdy ten pes nesmí nic sám zkoušet a jedinou pákou na něj je strach. To je úplně špatně.

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:34
- Nahlásit

eva od jondy
Já všechno řeším právě přes tu ovladatelnost
někteří samci začínají startovat na ostatní psy daleko dřív, než se u nich dá mluvit o ovladatelnosti. Navíc, pokud pes udělá negativní zkušenost s ostatními psy už jako štěně (ne vždy se tomu dá zabránit), těžko bude dřív ovladatelnej než zrazenej.
Jsou psi vrozeně navázaní na psovoda, tam je při setkání s kolemjdoucími poměrně jednoduché přitáhnout jeho pozornost na sebe, ale jsou taky počertech nezávislí čokli, kde si tu pozornost musíš vydřít, ta dřina může trvat mnoho měsíců a v mezičase si pes může myslet, že starování po ostatních je daleko zajímavější, než druhej konec jeho vlastního vodítka. Lidi co jedou pouze na pozitivní motivaci sice jsou i ve vrcholovém sportu, ale své psy si pečlivě vybírají. A navíc, tito lidi kromě práce se psy téměř nic jiného nedělají. Ale to ti život většinou nedovolí. Občas musíš být zodpovědná i někde jinde - nemoc v rodině nebo další problémy, které se nikomu nevyhnou. Pokud máš v té době mladého psa, můžeš tu správnou dobu pro pozitivní motivaci zmeškat a nemusí v tom být jenom tvoje blbost a lenost.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:35
- Nahlásit

eva od jondy
na mě, abych zařídila to, aby jeho touha chtít poslechnout byla větší než zakousnout cokoliv v okolí, nebo sežrat humus

a jak to zařídíš u psa nežravce, kterej nemá rád balonky? Jo jasně něco určitě rád má, naříklad vyválet se v bahně nebo běžet za cizíma lidma a začít na ně skákat. Ale nemám na to ho timdle způsobem odměňovat a motivovat.

LucieS
klidně hodím na psa hnusný ksicht, když něco žere, a on to pustí, ale ne proto že se bojí trestu a mě, ale proto, že vidí, že si nepřeju aby to žral.

mně to přijde naprosto to samý, jako když na něj zařvu fuj teda. Pochopí, že nechci, aby to žral nebo se stane něco nepříjemnýho. A tvuj pes, když na něj hodíš hnusnej ksicht, tak pochopí, že si nepřeješ, aby to žral nebo se stane co?

to jak tady píšete,o tom negativním trestu, že mu vezmete něco, co zrovna chce (běhání se psama třeba) tak to ho může podle mě nasrat víc, než když mu škubnu vodítkem třeba, ne?

Jako je to pěkný, když to někdo má dotažený, ale já na to nejsem, je to pro mě moc zdlouhavý a složitý. Mě taky rodiče občas jednu střihli a nemám z toho žádný trauma

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:36
- Nahlásit

Fifi
jooo, existuje .
Kdo ji nezna blize, rekne, bezproblemova psice.
jo,jo, to důvěrně znám, ani to těm lidem neberu, jen občas musím, když se vinou toho schyluje k průseru .. Ale tak oni vpodstatě bezproblémoví jsou, když to jde zařídit, aby problém nenastal.
agáta12
těší mě, že sou tady lidi, co to maj podobně .
Grin
Jasně, to vypadá, že máš prostě normálního dospívajícího psa. Zkus naučit, aby když se k vám přisere otrava, aby si ho mohla vpoho vyhodit a nebát se, že ti u toho bude Grin asistovat.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:45
- Nahlásit

gabifi
někteří samci začínají startovat na ostatní psy daleko dřív, než se u nich dá mluvit o ovladatelnosti.
To souhlasím, jak jsem psala, u mýho tohle nastalo zhruba v půl roce . Pak je právě na tobě, abys zajistila, aby se to neopakovalo.
Jsou psi vrozeně navázaní na psovoda, tam je při setkání s kolemjdoucími poměrně jednoduché přitáhnout jeho pozornost na sebe, ale jsou taky počertech nezávislí čokli, kde si tu pozornost musíš vydřít, ta dřina může trvat mnoho měsíců a v mezičase si pes může myslet, že starování po ostatních je daleko zajímavější, než druhej konec jeho vlastního vodítka
mluvím o situaci, pokud máš psa od štěněte. A ano, vlastním dá se říct přirozeně agresivního psa.
Jenže pokud jedeš pozitivně správně, na tyhle situace se připravuješ od chvíle, kdy k tobě pes přijde .
Občas musíš být zodpovědná i někde jinde - nemoc v rodině nebo další problémy, které se nikomu nevyhnou. Pokud máš v té době mladého psa, můžeš tu správnou dobu pro pozitivní motivaci zmeškat a nemusí v tom být jenom tvoje blbost a lenost.
Já pozitivní motivaci přece nikomu nenutím. Ale myslím, že nechápeš, že s potencionálně nebezpečným psem já bych už po svých zkušenostech do výchovy pomocí korekcí nešla, mně by v ničem nepomohly ani nic neurychlily.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:46
- Nahlásit

eva od jondy

a dá se přejít na pozitivní motivaci třeba s dospělym psem, kterej už byl vedenej jinak?

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:47
- Nahlásit

Adiddaska

A tvuj pes, když na něj hodíš hnusnej ksicht, tak pochopí, že si nepřeješ, aby to žral nebo se stane co?

Já si myslim, že metoda je stejná, jenomže ty tomu říkáš "strach že se stane něco nepříjemnýho" a Lucie S "respekt"
... myslim, že rozdíl je ve vašich hlavách, ne u psů. To že to ten pes pouští z respektu a ne ze strachu mi přijde dost teda přitažený za vlasy. Protože součástí respektu je strach. Já respektuju svýho otce, protože vždycky dělá dobrá rozhodnutí a je spravedlivý a když se naštve, vim, že to je poprávu a tím strašnější to pro mě je. Proto ho nechci naštvat.

Můj pes třeba pouští, protože "když řekne fuj, a já to pustím, panička mi dá něco mnohem LEPŠÍHO než to co žeru!!!"
a to nejde u psa, kterej nic lepšího nezná a nechce. (např. míček nebo jinou inteligentní motivaci), ne se válet v bahně )

to ho může podle mě nasrat víc, než když mu škubnu vodítkem třeba
pokud se jedná o mezipsí agresivitu tak bych vodítkem asi neškubala, páč grin musí mít volný vodítko, jináč je daleko napjatější. Ale u kždýho psa je to jinak, žejo... to je myslim jádro pudla.

Mě taky rodiče občas jednu střihli a nemám z toho žádný trauma
tak nějak, já spíš měla trojma z toho, že mi občas střihli míň než bych zasloužila.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:49
- Nahlásit

Adiddaska
Jako je to pěkný, když to někdo má dotažený, ale já na to nejsem, je to pro mě moc zdlouhavý a složitý. Mě taky rodiče občas jednu střihli a nemám z toho žádný trauma
Tak ono nejde o to, že by to mělo být zdlouhavý a složitý, nevim, proč má každej ten pocit. Hlavně já to takhle prostě naučim a mám pokoj, takhle mě to baví víc, než se rozčilovat. Tak jak píšeš jsem vychovávala staršího psa a aby to mělo dlouhodobej účinek jako naučený pozitivně, musela bych mu tu hlavu urazit i s krkem definitivně.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:54
- Nahlásit

Grin

pokud se jedná o mezipsí agresivitu tak bych vodítkem asi neškubala, páč grin musí mít volný vodítko, jináč je daleko napjatější. Ale u kždýho psa je to jinak, žejo..

no jasný, já to myslela spíš obecně. Já se samozřejmě taky snažim většinu věcí dělat pozitivně, třá jak magor kupuju na každej tréning obedience novej pískací balonek, aby i ten nebalonkovej a nežravej debil měl o něj aspoň trochu zájem. Ale zase se nehodlám z toho psa uplně poeat. Chci tam mít zachovaný to, že někdy prostě musí poslechnout, protože to řikám a protože já jsem silnější a ne proto, že se tam stavim na hlavu a žongluju balonkem vyrobenym z husích jatýrek Hodlám stejně postupovat i s případnym dítětem. Psa nemlátim, max vyřvu a chňapnu za krk, takže zas tak moc nemá čeho bát, spíš je mu nepříjemný, že jsem nasraná, bohužel no, musí něco vydržet

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:59
- Nahlásit

dyz ja furt resim ten xicht hodici se po psovi..muj pes na me pri venceni a litani nehledi..dokonce kdyz jdem na louku i odbiha..uplne se vidim jak jejim zadum zeroucim nejaky eanec hazim xichty,tam mi fuj prijde jako uplne moc srozumitelny
Adiddaska
samo..vychova ditete i stenete se moc nelisi..jasne dany meze co se smi a co ne...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:59
- Nahlásit

Adiddaska
určitě dá, ale je fakt, že je to obtížnější než u "nezkaženýho" štěněte. já třeba narážim na to, že já i starší pes máme tendence sklouzávat k tomu, co sme léta dělali (z mýho dnešního pohledu dooost blbě).
asi člověk prostě nějak musí začít chtít to dělat jinak a vydržet u toho, mít to srovnaný.

Jinak můžu tomu, koho to trochu zajímá, doporučit třeba knihu Svého psa nestřílejte, kde je vše podle mě dobře logicky podaný na praktických případech.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:01
- Nahlásit

eva od jondy
Ale tak oni vpodstatě bezproblémoví jsou, když to jde zařídit, aby problém nenastal.
Tohle bych s dovolenim vypichnula. To je presne, co se snazim obcas nekomu vysvetlovat, ze kdyz je prevence, neni problem, ze timto neni nutne resit nasledky.
gabifi
Jsou psi vrozeně navázaní na psovoda,
Tohle me pobavilo, sorry. Neco jako vrozena vloha picbumi na uvaz? Ne, bud je psovod sikovnej, vnimavej, citlivej a stene si tak nejak, ani nevedouce jak, na sebe navaze. A pak jsou lidi, co vlastnice psa si mysli, ze kdyz mu davaji prvni posledni, maji to navazani.
Navíc, pokud pes udělá negativní zkušenost s ostatními psy už jako štěně (ne vždy se tomu dá zabránit), těžko bude dřív ovladatelnej než zrazenej.
Zrovna tuhle zkusenost mela slecna Sadlo coby male stene, holka jela s boxerkou na koleckovych bruslich, a nez jsem to prte privolala, uz mela boxici za krkem a holka v prikopu. Sadlovita byla do sve smrti muj nejovladatelnejsi rtw, kdo znal, dosvedci. Ac asocialka, nesnasela cizi psy, feny, stenata, ktery se k nam primotali na vychazce... nikdy neublizila. Ignorovala, mela tu vychovu, nebo poslusnost nebo jak to kdo nazyva. Takze i napadenej pes, ve stenecim veku se da udelat ovladatelnym a ne zrazenym. Ovsem uz si nebude nikdy kytickove hrat s ostatnimi pejsky, jen s temi svymi a temi, ktere ho naucim nenapadat/ignorovat - a sem zpet u prispevky jondovatyho, ktery mi na minule strance mluvil z duse.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:04
- Nahlásit

Adiddaska
Chci tam mít zachovaný to, že někdy prostě musí poslechnout, protože to řikám a protože já jsem silnější a ne proto, že se tam stavim na hlavu a žongluju balonkem vyrobenym z husích jatýrek
Když takhle to úplně vypadat nemá .
Už končim radši, protože bych to tu mohla psát stokrát. Můj pozitivně vedenej pes prostě poslouchá tisíckrát líp, než bych kdy dokázala korekcema a to mi jako argument proč to dělám stačí . A taky proto, že nevidim důvod, proč se zbytečně rozčilovat, když to jde i bez toho.
Chci tam mít zachovaný to, že někdy prostě musí poslechnout, protože to řikám a protože já jsem silnější
na tohle člověk dojede ve chvíli, kdy má psa kterej je silnější než on a tohle mu nežere

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:05
- Nahlásit

eva od jondy
že máš prostě normálního dospívajícího psa. Zkus naučit, aby když se k vám přisere otrava, aby si ho mohla vpoho vyhodit a nebát se, že ti u toho bude Grin asistovat

jj tady je největší náš problém, jelikoš Grineček má 40 kg tak to musí jít prostě přes tu poslušnost, jinak to není možný. naštěstí lehni dává dobře, jenže když se pes přiblíží na metr, už je to f... -

Adiddaska
Podle mě jsou šamponi naprosto v pohodě, a vztah s tebou maj úplně normální a hezkej. Takže tak jak to děláš tak to fakt neděláš blbě. a to by mi úplně stačilo.

sarax
vychova ditete i stenete se moc nelisi..jasne dany meze co se smi a co ne...

... a NE znamená NE, bych ještě dodala.

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:07
- Nahlásit

Grin
... a NE znamená NE, bych ještě dodala.
to samo ..ale tim ne kazis pozitivni motivaci
coz mi nevadi az tak moc,muj pes dela radostne vsechny mozny veci a souhlasim s tim ze kazdej psak je jinej a pausalizovat to nejde

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:09
- Nahlásit

Fifi
amen , bohudík a někdy bohužel, jaký si to uděláš, takový to máš.
myslim že největší pokrok jsem ohledně psů udělala, když jsem si uvědomila svoje chyby a přestala říkat, že něco nejde

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:10
- Nahlásit

eva od jondy

já si myslim, že tomu rozumim, jen řikám, že pro mě je to nereálný dělat všechno jen pozitivně. I když se mi to líbí, chodíme na obedienci, ale až teď, když mají nějakou poslušnost. Nedokážu si představit, jak bych to dělala s dvěma psama od začátku (mám je od 5ti měsíců). Jak bych třeba zařídila, aby netahali na vodítku? Musela bych s každym zvlášť nějak pozitivně odměňovat , když netahne. Ten jeden byl v tu dobu ale absolutní nežravec, nepozřel nic , žádnej pamlsek, všechno flusal (te'd už se trochu zlepšil). Na míček se soustředil asi tak 10 vteřin. Takže do tý doby než by se naučil netahat, bych nemohla s nim na vodítku vůbec ven, bo venku se na míček soustředil 0 vteřin. Bylo prostě mnohem jednoduší jít ven a párkrát škubnout vodítkem. Proto jsem psala, že mi to přijde strašně zdlouhavý. Třeba na cvičáku fungujou normálně hoďku a půl. Na obedienci cvičí 5 minut a lehne si, je uplná guma a už vůbec neraguje, musí si jít odpočinout. takže já to chápu, ale přiznávám, že na to prostě nemám energii

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:14
- Nahlásit

sarax
radostně se dá dělat různejma metodikama přece .

nechápu, že má každej pocit, že musí obhajovat svůj vztah se psem, když nedělá čistě pozitivně.
jde tady o určitou životní filozofii a výcvikovou metodiku, nic jinýho.
a to záleží jen na každym z nás, co si kdo vybere.
dodala bych, že se necejtim ničim lepší, když dělám se psem pozitivně, ale moje soužití se psama i výcvik to prostě lepší udělalo. reaguju vlastně jen proto, že tu několik lidí psalo, co pozitivně NEJDE . a že spousta vlastně neví, co to to pozitivně je.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:17
- Nahlásit

eva od jondy

e tu několik lidí psalo, co pozitivně NEJDE . a že spousta vlastně neví, co to to pozitivně je.

podle mě pozitivně de všechno, ale ten přístup neni prostě pro každýho člověka, někdo na to neni halt

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:18
- Nahlásit

Adiddaska
však vpoho, já na tom nevidim nic závadnýho. myslim, že tvoji šamponi se maj jak prasata v žitě . jen že mně dřív přišla spousta věcí nereálnejch a najednou sou naprosto jednoduchý a spousta problémů je vyřešena, takže jsem spokojená.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:21
- Nahlásit

Adiddaska
podle mě pozitivně de všechno, ale ten přístup neni prostě pro každýho člověka, někdo na to neni halt
souhlas, když někdo napíše, MNĚ tohle pozitivně naučit nejde (nepokoušel sem se, nebo nevím jak na to) a tak to dělám jinak, tak ok .

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:23
- Nahlásit

Fifi
Ne, bud je psovod sikovnej, vnimavej, citlivej a stene si tak nejak, ani nevedouce jak, na sebe navaze. A pak jsou lidi, co vlastnice psa si mysli, ze kdyz mu davaji prvni posledni, maji to navazani.
asi jsi ještě neměla border kolii nebo šeltii. Tam je navázání na psovoda poměrně často úplně zadara. Sama jsem takovou šeltii měla. Krátkosrstá kolie a druhá šeltie jsou nezávislejší týpky, u nich jsem musela hodně přemýšlet a jelikož šeltie je roční, pořád jsem u toho přemýšlení.

A nechápu, co má uvázanej picbum společnýho s ovčákoidními, kteří se často s chutí na spolupráci s člověkem už rodí.

eva od jondy
neříkám, že mi nutíš pozitivní přístup. Jenom ti chci naznačit, že život není věc, na kterou se můžeš dopředu perfektně připravit a zvládnout ho bez občasné ztráty nějakého bodu.
Já zase na čistě pozitivním přístupu netrvám. Z občasného plácnutí před zadek nebo z ostřejšího povelu fuj se ještě žádný pes nepo....

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:28
- Nahlásit

Fifi
Takze i napadenej pes, ve stenecim veku se da udelat ovladatelnym a ne zrazenym.
já neříkám, že to nejde, panebože. Akorát že období, kdy se dalo věcem předcházet a pes se vše mohl naučit v pohodě je pryč a možná bude nutné vytáhnout i nějakou přiměřenou korekci. Ta korekce musí jít ruku v ruce s prohlubováním vztahu psovod - pes a s trénováním poslušnosti.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:31
- Nahlásit

gabifi
však to já netvrdim, jen se prostě vpoho obejdu bez toho plácnutí a vyhovuje to mně i psum.
a jak píšu poněkolikátý, každej si to stejně dělá, jak zrovna on chce.

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:37
- Nahlásit

gabifi
Fifi

Přispěju svou troškou do mlejna, můj první pes, čuba krysaříka, je na mě navázaná jako prase, pořád mi kouká do očí, neustále mě sleduje, když se vydá povel, je žhavá ho splnit, při cvičení je naprosto soustředěná na mě, na procházkách si mě hlídá atd atd,

pes, kterýho mám taky odmala, nebyl navázanej ani trochu, první navázání problěhlo ve 4 měsících, má te´d 10 měsíců a stejně mě nevnímá tak jako čubís a asi nikdy nebude, i když už jsme se dostali na úroveň, kdy můžu směle říct že mi to takhle stačí. A neni asi třeba říct že je oba vychovávám já, navíc čuba má dost jinou výchovu, daleko tvrdší než pes.

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:39 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

eva od jondy
při tréninku na zkoušky jsem nikdy žádnou takzvanou korekci nepoužila. Proč bych to dělala? Agi jsme dělali pro radost. Při výchově ano - zrovna před chvilkou jsem oznámila malýmu, že na tu židli nepoleze. Tónu mého hlasu se nedalo říct pozitivní motivace, i když jsem nezvedla hlasitost.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:40
- Nahlásit

gabifi
asi jsi ještě neměla border kolii nebo šeltii.
nemela a mit nebudu! A popravde tyhle pasouci vemena by me uvedly dost v nepokoj, jak porad cumi, vsecko pasou, furt neco ocekavaji.
A nechápu, co má uvázanej picbum společnýho s ovčákoidními, kteří se často s chutí na spolupráci s člověkem už rodí.
To nic, to je jen kdysi se tu resily vrozene vlohy picbuma, tak to spojeni ber s nadsazkou.

Akorát že období, kdy se dalo věcem předcházet a pes se vše mohl naučit v pohodě je pryč a možná bude nutné vytáhnout i nějakou přiměřenou korekci. Ta korekce musí jít ruku v ruce s prohlubováním vztahu psovod - pes a s trénováním poslušnosti.
Souhlas. Vzdyt ja proti korekci nepsala nikde ani slovo. Jen nektery pes ji proste ani nepotrebuje, kdyz je prave na psovoda navazan a ma tu vychovu, duveru, privolani..

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:44
- Nahlásit

Grin
čuba krysaříka, je na mě navázaná jako prase
můj první šelti byl v tomhle mistr. Povel sedni klidně udělal 20 x za sebou, tvářil se u toho, jako kdybych řekla něco fantastickýho a entuziazmus stříkal na všechny strany. Nijak jsem si to nezasloužila, měl to vrozené.

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:46
- Nahlásit

Fifi
To nic, to je jen kdysi se tu resily vrozene vlohy picbuma, tak to spojeni ber s nadsazkou.
aha, nečtu to tady všecko, tak jsem nevěděla, o co jde.

nemela a mit nebudu
no, ono to jejich neustálé sledování psovoda a věčná připravenost mu vyhovět jsou někdy až únavné

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání