Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / ostnatý obojek.....
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:09
- Nahlásit

Eldoguero
Copak ty, ale ptala ses Nandy vůbec
twe tý se ptám musim,,je touž celebrita,mazej k nám do žumpy na ní číhnout

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:15
- Nahlásit

davidkova renata
reagovala na vero,která asi nesouhlasí s tim aby čék používal zvíře ke svý seberealizaci bo se dle mne tomu nejde vyhnout..a pokud přitom zvíře nekurví(záměrně nekomentuju dodržování zákonnejch norem bo do nich spadá co je pro mne absolutně nepřijatelné viz hosp. zvířata),tak potom nechápu to pohoršení či jak to říct při nasazení ostnáče třá pro lepší ovladatelnost při sportu.

přesněji řečeno si kladu otázku, kde je ta mez, kde je ještě fér ty zvířata ke své seberealizaci používat a kde třeba už ne.
a nedávám odpověď, jen myslím, že stojí za to se nad tím, co píše PetraK, hodně zamyslet, a je mi to blízké
nad použitím ostnáče třá nejsem nijak pohoršená a sama jsem se tady pokoušela o pár stránek dřív Petře napsat, že podle mě ta odpověď, kde meze jsou, nesouvisí moc s použitím té které pomůcky.
tvůj příklad s jorkem je samozřejmě na místě a taky s tím souhlasuju.

snad mi projde odpověď, téma ostnáče je obsaženo

Eldoguero
název se týká ostnatýho obojku a mi to píšem o tom co je pro psa fér a navíc ještě o dostihových koních - se mi to zdá dost OT

nojono, KDE JSOU MEZE, co je OT? ... podle mě by nesouviselo, kdybych ti začala vykládat, jak mě dnes sere práce

ale dobře teda, už jsem zticha.
Proč, jsis nasadila ostnáč nebo co?

né, já jsem poslušná na povely, akorát protentokrát to asi nefungá a zas kecám... Vero, už drž hubu a na místo!

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:31
- Nahlásit

davidkova renata
volé kelebrita děsná, se jí klaním k zemi myslím, že je na čase, aby si konečně na tebe pořídila EO nebo tak něco
Vero
nojono, KDE JSOU MEZE, co je OT
O tom bohužel nerozhodujeme mi, ale ... ti druzí
né, já jsem poslušná na povely, akorát protentokrát to asi nefungá a zas kecám
aha, aha a je to tady - nedocvičená poslušnost

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:05
- Nahlásit

Já jen k těm dostihům, kdyby nebyly dostihy, tak jde celé plemeno anglického plnokrevníka do háje, neboť za a) nebude mít využití, a za b) ztratí tvrdý test ve výkonu, takže skončí jako exteriéráci psi - neživotaschopné potvory. A bez plňasů by to nebylo ono, jsou to skvělí koně, zušlechťovatelé mnoha dalších plemen.
Jo a dostihy vůbec vejvar nejsou, to jen pro pár vyvolených někde v Británii. Většinu dostihových koní (zvlášť u nás) dotují bohatí majitelé (kdysi jsem to i počítala přesně, už si to nepamatuju, ale bylo to kolem 94 % mám pocit).
Pro mě je horší nějaký hobby majitel, který drží koně osamotě na dvorku a jednou za měsíc si dá dostih někde na poli.
A abych se vrátila k tématu - když se to tak vezme stručně, tak souhlasím s Eldoguero, že rozhodující je to, jaké ruce tu pomůcku v rukou drží, KDO to zvíře menežuje. BUĎ TO DĚLÁ ŠPATNĚ NEBO DOBŘE. A špatně to jde i s obyč vodítkem nebo nohou, takový kopanec kanadou do čumáku za nějakou kravinu je horší než jedna klidná korekce ostnáčem.

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:33
- Nahlásit

LucieS

takový kopanec kanadou do čumáku za nějakou kravinu je horší než jedna klidná korekce ostnáčem

o tom snad nikdo se zdravým rozumem nemůže pochybovat?

pokud jo, tak pochybuju tom o jeho zdravým rozumu.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 19:53
- Nahlásit

Vero
o tom snad nikdo se zdravým rozumem nemůže pochybovat?
pokud jo, tak pochybuju tom o jeho zdravým rozumu.

Asi je těch se zdravým rozumem málo .

Poslední dvě prasárny co jsem viděla byly, že paní přetáhla vodítkem courající se pudličku, která sklonila hlavu a vyvlíkla se z obojku, a holohlavý debil co majznul přestárlého retrívra, že si na chodníku na povel příliš pomalu sednul

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 09:36
- Nahlásit

Asi je těch se zdravým rozumem málo

No jo, to je, taky to vídám.

Jsem měla na mysli spíš ty lidi, kteří se vůbec nad tím vůbec zamýšlejí, kteří jako srovnávají pomůcky na psa. Tak že asi nikdo s rozumem si nemyslí, že lepší kopanec do čumáku než smysluplná srozumitelná korekce jakoukoli pomůckou. Bez ohledu na to, jestli ve výsledku je pro pomůcky nebo proti nim.

Nejčastěji nevídám mlácení, ale "jen" nesrozumitelnou a zbytečnou "komunikaci"... a psy zbytečně jen na vodítku.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 09:50
- Nahlásit

Vero
Nejčastěji nevídám mlácení, ale "jen" nesrozumitelnou a zbytečnou "komunikaci"...
Tak to ti musím dát za pravdu, bohužel mám pocit, že některým lidem není dáno dorozumět se se psem. Přestože třeba svého psa milují, vůbec mu nerozumí a on nerozumí jemu Nedorozumění jsou samozřejmě na denním pořádku

a psy zbytečně jen na vodítku.
Tohle vidím trochu jinak, i když samozřejmě zbytečně - pokud je pes vláčen celý život na vodítku, bez možnosti se proběhnout - špatně jasně, ale na druhou stranu pes imrvére pobíhající na volno mezi auty, lidmi, dětmi, psy ... co já vím, kde - sice má určitě dost volného pohybu, ale od ideálu je to taky dost daleko. Takže asi jako ve všem, zlatá střední cesta bude to nej asi.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 10:04
- Nahlásit

Eldoguero
jsem psala,
psy zbytečně JEN na vodítku.

Jsou lidi, co neumí psa naučit přivolání a bojí se je pustit kdekoli a kdykoli. Taky se s tím dost potkávám.
Pustí psa si pohrát s jiným psem, pak se ho marně snaží "ulovit", jednou se stane, že jim pes začne udrhat i dál za park, a skončí celoživotně na flexině... páč čím míň ho pouštějí, tím spíš se pak pes nechce nechat ulovit. Taky smutný "řešení". Tím nechci říct, že lepší by bylo nechat psa zajet...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 21:46
- Nahlásit

Vero
U mojí mamky na sídlišti bydlí pani s fenou křížence jezevčíka, cca 4 letou, čuba za dobu co je u ní (je u ní od štěňátka) nebyla NIKDY opakuji NIKDY na volno - žije pouze na flexině
Předtím měla paní jezevčici, která bohužel připomínala spíš čtverec než obdelník a nečekaně umřela asi v 6 nebo 7 letech na srdeční kolaps ta chodila na volno, protože ji chytil naprosto každej. Novou fenku se pani nepodařilo zatím vykrmit natolik, aby neměla sílu utíkat Paní toto chování přijde zcela v pořádku
U nás na vesnici pobíhá bígl, cca 5 letý, a to celých 5 let na volno po vsi, ve dne, v noci, kdykoliv, kdekoliv, prostředkem silnice, po fotbalovým hříšti, kde se i vesele venčí, po školní zahradě, v ohradě s koňma (zatím ho nechytli), sousedům mezi ovcema (dospělý nehoní, jehňata se aspoň naučí držet se u mámy ) atd. atd. atd.
Oba případy jsou extrémy. Horší ale je, že ani jednomu z majitelů nepřijde, že by dělali něco divnýho Paní si za dva, tři roky pořídí další fenku, kterou vykrmí do váhy šunkového prasete, pán si pořídí dalšího třeba i bígla, až to jednou někdo neubrzdí, nebo budou koně v ohradě rychlejší a pojede se dál ...

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 21:21
- Nahlásit

Oba případy jsou extrémy. Horší ale je, že ani jednomu z majitelů nepřijde, že by dělali něco divnýho

Nojo, bohužel asi každý pár takových extrémů zná, takže nakonec kdoví, jak moc to jsou extrémy
Aspoň že teda to není většina...

(SOusedi mají jako psa výhradně na vodítku už třetí NO. Tahle třetí je zatím hodná...)

petra b
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:48
- Nahlásit

Pardon teda se zpožděnim:
makrel
třeba já mám psa z čistě sobeckých důvodů, abych nevypadala blbě procházejíc se sama po lese

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 16:23
- Nahlásit

FCI ZAČNE BRZY POSTIHOVAT POUŽÍVÁNÍ OSTNATÉHO I ELEKTRICKÉHO OBOJKU *MS*

Používáte při výcviku ostnantý či elektrický výcvikový obojek? Pak čtěte pozorně. FCI komise pro pracovní kynologii vypracovala tento návrh pro předsednictvo FCI

Majitelé a držitelé psů, trenéři, výcvikáři, kteří prokazatelně (např. video, fotografie, potvrzená svědectví…) cvičí psy pomocí zakázaných pomůcek, jako je např. ostnatý obojek, elektrické pomůcky nebo se dopouští jiného týrání psa, budou mít na 24 měsíců zakázáno závodit, startovat soutěžit. Tento zákaz startu platí pro všechny závody pořádanými FCI a členskými organizacemi a kluby FCI.
Pro rozhodčí a funkcionáře, kteří prokazatelně (např. video, fotografie, potvrzená svědectví…) cvičí psy pomocí zakázaných pomůcek, jako je např. ostnatý obojek, elektrické pomůcky nebo se dopouští jiného týrání psa, budou s okamžitou platností všechny oficiální závody FCI uzavřeny (nebudou moci závody posuzovat, organizovat je atd.). Tento zákaz platí i pro závody pořádanými členskými organizacemi a kluby FCI. Dále se tento zákaz vztahuje i na všechny chovatelské a výcvikové akce a i na bonitace. Dále po dobu 24 měsíců od doby provinění bude zakázáno zapsat chovného psa v jejich vlastnictví do plemenné knihy. A u fen se tento zákaz bude vztahovat na jejich připuštění.
Zákaz začně platit ode dne zveřejnění na na národních oficiálních webových stránkách nebo na webu FCI.

Pokud se majitel psa, cvičitel, trenér, výcvikář či funkcionář ve své zemi proviní proti zákonu na ochranu zvířat a bude podle trestního práva země odsouzen, platí pro takového jedince výše uvedené zákazy a to minimálně po dobu 36 měsíců.

Tato ustanovení začnou platit rozhodnutím předsednictva FCI od 1. následujícího měsíce.
Důvodem tohoto návrhu je, aby se ve psím sportu používaly pozitivní výcvikové metody. Metodiky výcviku nevyžadují žádná násilí, tento trend je podepřen vědeckým výzkumem o chování psa. Výkony psů při závodech a soutěžích FCI musí ukazovat pozitivní obrázek, který bude vypovídat i o použitých pozitivních metodách výcviku. Rozhodčí budou jak národní tak i mezinárodní úrovni školeni a následně i žádáni, aby dokázali dobře pozitivní chování rozeznat, posoudit a ocenit.

Rozšíření pozitivních metod z velké části pomohou špičkoví výcvikáři, tento trend se postupně dostává i do ostatních sportovních aktivit, nevhodné chování je potřeba potrestat a distancovat se.
Fungovat se psem, cvičit ho – v souladu, v souznění se psem, to je smyslem našeho psího sportu.

zdroj: http://www.pespritelcloveka.cz/kategorie.aspx/repo rtaze/clanek/stop-nasili-pri-vycviku-

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 16:55
- Nahlásit

Vlčáčková
To je výborný, takže kamarádka si teď bude moc vybrat, buď jí pes bude v lese lovit zvěř, nebo nebude dělat záchranařinu. Skvělý nařízení, fakt.
potvrzená svědectví…)
hmm, už to vidim, dobrej způsob, jak se zbavit konkurence
Výkony psů při závodech a soutěžích FCI musí ukazovat pozitivní obrázek
a jestli ne...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 18:00
- Nahlásit

kachna_
dobrej způsob, jak se zbavit konkurence
to je přesně vono..prostě se dva domluvěj a už se vezeš..nehledě na to,že se tak stejně bude trénovat dál,akorát se u toho bud nebudou fotit anebo někde za rohem či na zahrádce

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 18:19 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

kachna_
Mrkni ještě na tohle. I když to s tím souvisí jen vzdáleně, ale na psech je povětšinou vidět, jaký asi způsob výcviku je užíván:
http://www.youtube.com/watch?v=yU3hw52H_WA

Na co u záchranařiny potřebuje ostnáč nebo el. obojek?

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 19:27
- Nahlásit

Vlčáčková
Na co u záchranařiny potřebuje ostnáč nebo el. obojek?
na nic, v lese nemá odvolání od zvěře. Jak dokáže, že se psem necvičila, ale venčila?
davidkova renata
stejná fraška, jako zákaz vystavování kupírovanejch importů.
nehledě na to,že se tak stejně bude trénovat dál
já to jako taky zrovna nepovažuju za šťastné metody, ale týrání je podle mě o psovodovi, ne metodách

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 19:54
- Nahlásit

kachna_
tejná fraška, jako zákaz vystavování kupírovanejch importů.
jo..vidim to stejně.nesnášim ty kretény co sou schopný usmažit psa kvůli svýmu egu na závodě v Horní Dolní,ale ty ho stejně budou tejrat dál,to je jasný každýmu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 20:15
- Nahlásit

kachna_
v lese nemá odvolání od zvěře
No, nevím, to se snad dá docílit jinak.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 12:52
- Nahlásit

kachna_
Nechci být rýpavá, sama vím, jakové je to mít psa, neodvolatelného od zvěře...Jenže právě proto: kdekdo mi radil, ať ho zkusím převést právě na tu záchranařinu, ať má činnost, co mu zaměstná mozek. Jenže s ním to nejde, on se prostě nesoustředí, pořád jen větří kolem, co se kde šustne a nic jiného ho nezajímá. Těžko bych se spolehnula na to, že bude dobrý záchranář a místo hledání někoho, nebude hledat spíše zajdu

Vlčáčková
Já to video do konce nekoukala. Pro mě už je hnus jen to, jak se zachází s mrtvým zvířetem.
all
Sledovat, jak machři povelujou psa tím způsobem, že tu dostane lepanec po hlavě, tu ho škubne k noze....to se na mě nezlobte, ale tyhle cviky moji psy udělají sami a v klidu a rádi...beze strachu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 13:56
- Nahlásit

worick
Já to video do konce nekoukala.
Pes číslo dvě, který zdrhá, když se páneček skloní, aby si od něho vzal lišku... Myslím, že pokud by těchto projevů bylo víc, tak by takový chlap měl být vyloučen z posuzování a jakýchkoliv dalších soutěží.

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 15:41 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Jsou tací, kteří nechápou, že týrání není o pomůckách ale o lidech. A jak tu zaznělo, je tu jen dávána zbraň do ruky, jak vyřídit konkurenci jinak, než soubijem na place.

Neumi
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 15:45
- Nahlásit

A já viděla dobrmana, který se s nadšením cpal do ostnáče, páč psovod ostnáč používat uměl (korekce při poslušnosti)a pro psa to bylo jednoznačné, srozumitelné a pozitivní....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 18:40
- Nahlásit

worick
all
Sledovat, jak machři povelujou psa tím způsobem, že tu dostane lepanec po hlavě, tu ho škubne k noze....to se na mě nezlobte, ale tyhle cviky moji psy udělají sami a v klidu a rádi...beze strachu

tak todle sem nějak nepochopila..proč nám to jako řikáš? na tom videu je někdo z nás nebo jak to myslíš?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2013 10:07
- Nahlásit

davidkova renata
proč nám to jako řikáš? na tom videu je někdo z nás nebo jak to myslíš? - Ježíš ne, to byla reakce na to od Vlčáčkové, že je na těch psech poznat, jakovým způsobem jsou cvičení..Neznám vás, ani vaše psy, natož způsob výcviku. To je jen reakce na to, že nechápu, jak někdo může prezentovat tohle, jako dobře vycvičeného psa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2013 13:31
- Nahlásit

worick
nechápu, jak někdo může prezentovat tohle, jako dobře vycvičeného psa
no jsou to myslivci..pro ty zřejmě neplatí to co pro ipaře a sportáky a jiný jelikož ti všichni by za tohle letěli ihned!osobně též nechápu jak takhle můžou probíhat jakýkoli zkoušky.Nicméně to vyjádření z PPČ co je tu linklý vejš se asi myslivcema taky moc nezabejvá a že ti by to zrovna potřebovali!

Lusahu
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2013 00:29
- Nahlásit

Vlčáčková
nemůžu se ubránit reakci, to video mě dost šokovalo. netušila jsem,že práce ohařů může bejt i tak hrozná. mam ohařku a nechápu,jak může psa někdo takhle zmrvit. ten 3.pes Mok byl jedinej v pohodě,jinak zlomený,domlácený psi (viděno asi do půlky). A někdo tomu ještě tleská, to by si fakt zasloužilo vyrazit ze zkoušky absolutně bez debaty. Prostě mi to nejde do hlavy proč to někdo dělá,dyt ty psi to maj vrozený, chce to jen povzbudit achjo chce se mi z toho brečet. Naštěstí taky vim,že to jde dělat i jinak a dneska už to jinak i spousta lidí dělá a na těch psech je to setsakra vidět...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2013 18:33
- Nahlásit

Tady jeden se stahovákem a el. obojkem, a stejně zdrhnul. http://www.cz-pes.cz/sos-detail-6490-q-ztratil-se- pes
Evidentně to na "výchovu" a ovladatelnost při útěku nestačilo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2013 18:34
- Nahlásit

Lusahu
Ano. Hrozný se na to koukat.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 12:00
- Nahlásit

Vlčáčková
Evidentně to na "výchovu" a ovladatelnost při útěku nestačilo.

Evidentně majitel na výchovu a ovladatelnost nestačil.

Není to o těch pomůckách!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání