| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 13:26
- Nahlásit
Vlčáčková
Ale správně se říká, že: "moudrý je ten, kdo se poučí z chyb druhých".
Já mám heslo "člověk by se měl poučit z chyb jiných, nikdo nežije tak dlouho, aby zvládl udělat všechny sám"
Takže naslouchat rozhodně ničemu neuškodí a dbát rad rozumného poradce chovu z klubu taky ne.
Naslouchat klidně, poučit se...no když budu mít pocit, že je to výhodné tak klidně. Problém vidím v tom, že ten poradce je zároveň chovatel téhož plemene (kdyby choval třá dobrmany tak bych problém neviděla ). A jako chovatel má prostě tendence protlačovat do popředí své psy, své odchovy, popř. psy svých kamarádů. A to mi va. Dost. Neznám poradce chovu (u jakéhokoliv plemene), který řekne "kurňa, tu babu Horáčkovou nesnáším, fakt ji nesnáším, ale ten její pes by na tuhle čubu byl dobrý, tak teda nakrejte s ním". Místo toho ti zaručeně řekne "tak na tuhle fenu teda pes od Nováka, pak ten mladej od tý holky z Budějic a ještě snad od Vopršálkový". Na Horáčkovou velkoryse zapomene.
Prostě doba kdy nám někdo něco nařizoval pro mě díkybohu skončila.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 19:29
- Nahlásit
Tak to vypadá, že máme udané dva pejsky - Píšťalku II a Čikitku. Snad je tedy paní S. po seznámení se zájemci vydá.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 21:32
- Nahlásit
Psíček
V podstatě by určitě pomohlo jakékoliv zdražení či zobtížnění držení a chvu psů, jenže to když tady navrhneš tak i zdejší velcí pejskaři začnou nadávat, že pes už je i dnes prý děsně drahý!!! No hlavně, že jich má každá v průměru nejmíň !
ale to by vůbec nemuselo bejt nějak extra drahý, Tak nějak přiměřeně nákladům. Ale musel by to bejt strašnej vopruz. Chodit po práci do kurzu, zapisovat si přednášky, pak udělat test, na to by se každej, kdo to nemyslí se psama fakt vážně vyprd. A s každym dalšim psem přezkoušení, to by myslim dost ubylo množitelů. A kdo by choval psa bez tohoto průkazu - vysoká pokuta!
nejste tady někdo poslanec, že byste to navrhli
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 22:30
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jeden známý přes pejsky má nějakého známého v parlamentu. Já mám známého, který má bratra bývalého vládního zmocněnce, nyní má nějakou jinou funkci. Pak mám kámoše, který je teď snad v parlamentu nebo senátu, nevím, každopádně patří mezi vyšší funkcionáře. Dál mám příbuzného jednoho z nejvyšších šéfů na ministerstvu vnitra. Ale, co si budeme povídat, to ještě nemusí vůbec nic neznamenat neboli může to být úplně k ničemu.
Teď se do parlamentu připravuje petice Zvíře není věc: http://petice.webzdarma.cz/ Měla by být předána po volbách. Takže se v současné době stále sbírají podpisy. S tím by zdejší diskutéři určitě mohli pomoct, ale to už se tu, předpokládám, ví, ne?
Jinak co se týče právních věcí, jsem domluvená s jednou právničkou, že ohledně zvířat bude radit, případně psát dopisy jménem kanceláře, zadarmo. Jenže všelijaké nápady (výše prezentované) na úpravu legislativy, proti týrání zvířat atd. bychom si museli dát nejdřív dohromady sami, pořádně promyslet, vymyslet systém, který by mohl být funkční. A hlavně ho všude prezentovat, aby bylo zřejmé, že o to opravdu stojíme. Už i na www.justice.cz bylo někdy v červenci loňského roku tiskové prohlášení, že veřejnost má zájem o vyšší postihy za týrání zvířat a že by se tím měly právní struktury víc zabývat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 22:32
- Nahlásit
Pro všechny, kdo jezdí k paní Synkové:
jak to tam teď vypadá s kastracemi a nutnými operacemi?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:06
- Nahlásit
Vlčáčková
Jenže všelijaké nápady (výše prezentované) na úpravu legislativy, proti týrání zvířat atd. bychom si museli dát nejdřív dohromady sami, pořádně promyslet, vymyslet systém, který by mohl být funkční. A hlavně ho všude prezentovat, aby bylo zřejmé, že o to opravdu stojíme.
ale pak stačí jeden "chovatel", který má vlivnější známé než my a můžem se s tim plánem jít klouzat. Všechno jde dnes přez lobby, potažmo prachy..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:12
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jo. Ale pokud vím, tak třeba Cikrt má pejska z útulku, byl na Snu zvířat a má, zdá se, vztah k útulkáčkům.
Hlavní problém těch pak v parlamentu je podle mého především v tom, že řeší své hádky a jak si udržet preference, a prakticky nic jiného. Co se týče zvířat, pak se například proti obchodování s výrobky z tuleňů hodně zasadila Zuzana Roithová. Když se dá něco rozumného dohromady, určitě by se dali najít lidi, kteří by s tím pomohli.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:19
- Nahlásit
Vlčáčková
já myslim, že hlavní problém je ten, že změna zákona o zvířatech (o psech) nepřinese nikomu moc peněz. Navíc ani nepatří mezi populární (populistické) - předvolební - zákony. Takže na něj dojde řady, až se opravdu budou poslanci nudou a blahobytem šťourat v nose..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:29
- Nahlásit
zuzanarosakova
Tak nějak. Ale je potřeba vyvíjet tlak.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:36
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak nějak. Ale je potřeba vyvíjet tlak.
to každopádně!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:43
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ale organizovaně. Jdu spát, dobrou noc.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2010 23:50
- Nahlásit
Vlčáčková
dobrou
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 09:11
- Nahlásit
Vlčáčková
dbát rad rozumného poradce chovu z klubu taky ne.
kde bereš jistotu, že je ten poradce rozumný a fundovaně poradí?
Hele je to jenom člověk a každej člověk jde uplatit. Kdyby jsme milidi nebyli debilové a od začátku jsme si vše nepos.ali přehnaným šlechtěním, jednou na povahu, ale zapomnělo se na exteriér, pak na exteriér, ale zapomnělo se na povahu a ve finále na práci, al zapomnělo se na povahu a exteriér, a když už se myslelo na všechno, tak se to zahnalo do takovýho extrému, že se rodí yorkové, co nemaj ani dvě kila, zato nemaj uzavřenou lebku, roděj se labradoři, nad kterými by naši pradědové zaplakali, kdyby je teda vůbec poznali a roděj se pro nás známá "bojová plemena" ze kterých mají všichni strach na kilometry daleko a to jenom proto, že byl jejich páníček debil....
Myslím, že v tomhle směru se musí lidi nejdřív zamyslet sami nad sebou, než se budou zamýšlet co s čím připustí...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 21:31
- Nahlásit
No, právě. Bordel může být ve všem. A když do toho začnou ještě vnikat lidi, které zdravotní stav psů nezajímá, nesledují DKK, příbuznost atd., tak to rozhodně k lepšímu vést nemůže.
Kolik jsi viděla lidí, že by se zamysleli sami nad sebou?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 21:36
- Nahlásit
tosca, makrel, ketynkana1 - pro všechny, kteří jezdí k paní Synkové:
co je teď akutně potřeba? Co se tam děje? Kastruje se? Je něco nutně potřeba?
|
Ketynkana1
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 22:01
- Nahlásit
mám v plánu tam zajet zítra nebo ve středu. Poreferuji.
Dˇ, K
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 22:12
- Nahlásit
Ketynkana1
Tak bezva. Potřebuju vědět, co má p. S. v plánu, jak to teď vypadá s pejsky, zvláště s těmi od Šíblové. Kolik jich tam ještě má, protože asi 8 jich utratila, ne? Atd.
Ozvali se mi dva zájemci o pejsky - Píšťalku a Čikitku. Takže by bylo dobré s paní Synkovou probrat, jestli už se jí ozvali, jak se jí zdáli a jestli jim vůbec pejsky vydá. Doufám, že nenastane nějaký problém s výdejem, jako když Kacza nabídla ubytování fenečky se štěňátky. Nechci samozřejmě, aby se pejsci vydávali do špatných podmínek, ale mám takový vtíravý dojem, že je vydávat nechce ani do dobrých.
Tak se budu těšit na nové informace.
|
Ketynkana1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2010 23:10
- Nahlásit
tak podávám hlášení:
Včera vrhla další fenečka z množírny Šíblové tři štěňata (všechny černé s bílými ponožkami ), takže celkem je k dnešku 5 štěňat od dvou fenek.
Dneska si odvedli jednu fenečku z množírny od Šíblové(zbarvení bílé kávy). Bude v bytě v Ostravě - takže pod kontrolou.... Neumím tu dávat fotky, přeposlala jsem foto Tosce, tak možná ji tady dá ať ji můžete stáhnout z inzerce.
Píšťalka už je také v nové rodině.
Čikita je zatím ještě "doma". Zájemci se ozvali telefonicky, ale osobně tam ještě nebyli.
Konec hlášení. Dobrou noc.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:20
- Nahlásit
Ketynkana1
Koukám, že s Píšťalkou to šlo rychle. Spíš jsem to čekala u Čikitky - podle telefonátu.
A je tam něco potřeba? Kastrují se psiska? Co se tam děje teď? Mám nějaké peníze od mého zákazníka na opuštěné pejsky. Tak přemýšlím, jestli z nich mám taky něco poslat p. S. Mám stále pochybnosti.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:23
- Nahlásit
Psíček
Hafáčku, drahý, kdes byl tak dlouho? Už se mi po Tobě stýskalo!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:26
- Nahlásit
VlčáčkováKetynkana1
Takže Píšťalku už neinzeruju a stáhnu ji z inzerátů. Ta béžová fenkaco taky odešla měla jaké číslo?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:33
- Nahlásit
makrel
Od toscy:
z nabídky byla vyřazena fenka s číslem 10-13 a Píšťalka II (09-23), obě odešly do nového domova.
Přibyla Beruška (10-23). Fotku časem vyměním za lepší, minimálně, až bude mít to očičko v pořádku.
|
Ketynkana1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:35
- Nahlásit
Vlčáčková
všichni PSI jsou v této chvíli vykastrovaní. Feny se kastrují v nutných případech, ale teď tam žádná taková není. Za několik týdnů bude očkování mladých, průběžně se v podstatě pořád odblešuje, odčervuje..., nakupují léky atd. podle potřeby.
Myslím, že by sis měla být s pomocí vždy jistá na 100%. Pokud váháš -tak pomož třeba někde jinde...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:38
- Nahlásit
Vlčáčková
Od toscy:
z nabídky byla vyřazena fenka s číslem 10-13 a Píšťalka II (09-23), obě odešly do nového domova.
Přibyla Beruška (10-23). Fotku časem vyměním za lepší, minimálně, až bude mít to očičko v pořádku.
OK
|
Ketynkana1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:38
- Nahlásit
Fotku časem vyměním
včera to focení bylo docela v rychlosti- takže jen přes plot. To očičko se ji už hojí, ale pořád to vypadá nepěkně. Beruška je miloučká, chce se mazlit. Moc pěkný milý psík.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:39
- Nahlásit
Vlčáčková
A je tam něco potřeba? Kastrují se psiska? Co se tam děje teď? Mám nějaké peníze od mého zákazníka na opuštěné pejsky. Tak přemýšlím, jestli z nich mám taky něco poslat p. S. Mám stále pochybnosti.
jako jestli máte pochybnosti, zda jsou penize potreba nebo ne? já se práve rozhoduji, zda zase nejakou korunu poslat, ale tato vase veta me dost mate...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 13:00
- Nahlásit
makrel
Já to posílala i Tobě, včera cca v půl dvanácté večer, e-mail nepřišel?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 20:54
- Nahlásit
cernej caj
Pořád mám v paměti ty zmínky o kastrování vysocebřezích fen a utrácení štěňat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 20:56
- Nahlásit
Psíček
Hafušo,
na horkost je dobrý studený hadr na čelíčko.
PS. Od Šíblové mám za každého udaného psa 20 táců. Tak se snažím.
|
Ketynkana1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 21:51
- Nahlásit
ty zmínky
to jsme tu probíraly my, pokud si vzpomínám. Nic takového se neudálo. K
|