| Autor |
Zpráva |
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 22:27
- Nahlásit
Martinna
Moc díky... Stáhnu si teda fotečky a náhazim je na inzerci..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 22:27
- Nahlásit
Martinna
Myslím, že stránky se aktualizují dobře, jde jen o to zmedializovat webovky útulku.
budu se snažit nějak to profláknout někde.
kdyžtak mi někdo napište nějaké weby, kam bych to mohla dát, kam to třeba nestíháte.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 22:38
- Nahlásit
Martinno,
však jo - s těma fotkama.
Končím tu pro dnešek, zase zítra. Dobrou.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 23:06
- Nahlásit
ono je ale potřeba tam chodit fotit pravidelně. Paní S. navrhovala Ketynkana1, že tam chodí. Ale ta se sama nenabídla a moje zkušenost je, že nemá smysl přemlouvat.
Ketynkana1 chodí, fotí a fotky posílá i s popisem, tady ta spolupráce funguje naprosto v pohodě, a já věřím, že fungovat bude. Tu přemlouvat k ničemu nemusíte. Aktualizaci webu pomáhá maximálně, a sama inzeruje, prověřuje i prostředí u zájemců a psy udává i s následnou kontrolou, jak se jim daří. Ona dokázala jít o několik kroků dál, než mám odvahu já. Já si netroufám lidi odhadovat a časově bych nestíhala kontrolovat. Do toho, co se tady domlouvá už zapojená je a je ještě o kus dál.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 03:05
- Nahlásit
Začala jsem vkládat na www.i-bazar.cz.
tosco,
z Vašeho mailu jsem měla dojem, že není nikdo, kdo by pravidelně, dlouhodobě fotil. Máte ještě nějaké "tajnosti"? Nerada bych ztrácela čas nějakou další zbytečnou aktivitou.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:52
- Nahlásit
Vlčáčková
Není nikdo, kdo by byl prověřený, že bude pravidelně a dlouhodobě fotit. Po cca 3 letech je Ketynkana1 první člověk, který plní co slíbil a neskončilo to u jedné návštěvy a velkolepých plánů. Ale i s ní ta spolupráce zatím trvá necelé 2 měsíce. Vycházím z reálných zkušeností, takže nevěřím, že bude spolupráce dlouhodobá, pokud netrvá aspoň půl roku. Ono to vypadá jednoduše, ale obvyklé nabídky jsou... občas tam mohu zajet... není pro mě problém tam zajet... Pro mě to taky není problém tam zajet, pokud nemám nemocné dítě, dědu v nemocnici, neskolí mě chřipka ..... Přijdou prázdniny, lidé odjedou na dovolené, zamilují se, přestěhují se, dlohodobě onemocní, onemocní jim člen rodiny, vdají se, budou čekat děti (věřte, že v 8 měsíci těhotenství se tam fotí fakt blbě a těsně po porodu je to naprosto nereálné) a najednou je život postavený na něčem jiném, než na pomoci psům. A navíc, zatím to vypadá, že tam relativně pravidelně budou fotit 3 lidé. V současnosti tipuji, že ti psi mouhou být dlouhodobě (pokud všichni vydrží) reálně foceni 1x za 14 dní. Někdy to možná vyjde každý týden, ale v dlouhodobém průměru to tak nevidím. Připadá to někomu příliš často?
Ketynkana1 tam taky není každý týden, světe div se, ona pracuje a občas je třeba 14 dní mimo, protože ač věnuje těm psům spustu času a energie, tak má svůj život.
A co se týká dlouhodobé spolupráce všech ostatních - uvidíme. To není nedůvěra, to jsou reálné zkušenosti.
A co se týká tajností, rozhodně neodhaluji o sobě úplně vše cizím lidem na internetu, takže "tajností" mám dost, ale troufnu si říct, že nikomu z vás do nich nic není. Pokud se vynoří něco, co byste dle mého názoru měli vědět, tak to napíšu, což jsem taky udělala. Přeberte si to jak umíte. Mým cílem bylo, ušetřit někomu čas, že by se Ketynkana1 pokoušel k něčemu přemlouvat.
No a když už jsme u toho, "k věci" mám ještě jednu tajnost. Je soukromá, nehodlala jsem ji sdělovat, ale aby se někdo později necítil, že vynakládá čas zbytečně, tak oznamuji, že v čase konec srpna 2010 do cca prosince 2010 NEBUDU schopna k Synkovým jezdit. Budu na internetu, s vyjímkou cca 14 dní budu moci aktualizovat, ale nebudu moci fotit. A to v případě, že vše půjde dobře, pokud se něco pokazí, může to trvat i déle.
Takže další člověk, který bude fotit, se určitě bude hodit.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:29
- Nahlásit
tosca
To je myslím úplně jasné, že každý z nás má svůj život, povinnosti a jiné zájmy a nikdo se nemůže zavázat nadosmrti. Jde o to, že jsme se domluvily co udělat teď a začne nějaká větší inzerce a to je myslím fajn, ne?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:33
- Nahlásit
tosco,
Vy tady na cz-pes máte takový podivný zvyk vztahovačnosti a konfrontace. Tomu bych se ráda vyhla, protože je třeba spolu vydržet delší dobu.
Ty tajnosti jsem měla na mysli výhradně jako informace, které je dobré vědět, aby se něco nedoublovalo.
K tomu poslednímu odstavci: to už jsem věděla - tak nějak přibližně. Snad ti další tři to obhospodaří. A Vám přeju, aby to dobře šlo.
A já jdu zadat další pejsky na i-bazar. Včera jsem tu půlku dělala asi 3 hoďky, můj internet je totiž lemra líná!!!
Pěkný den.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:36
- Nahlásit
Zdar, makrel!
Jak jde inzerce? Mě svinsky pomalu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:37
- Nahlásit
Vlčáčkovátosca
Začala jsem dávat na ty "moje" inzertní stránky. Podle rady co byla na útulkových stránkách ( odkaz od Toscy) jsem je tam nenacpala všechny najednou, ale jen pár a ostatní zase včer nebo zítra.Taky to tam celkem trvá, hlavně než přišlo potvrzení na mail o schválení.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:39
- Nahlásit
Vlčáčková
Zdar, makrel!
Jak jde inzerce? Mě svinsky pomalu.
Zdravím Vy s tím inzerováním máte zkušenosti-co takhle nějaké tipy aby to bylo ještě efektivnější?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:42
- Nahlásit
makrel,
já se dneska vykašlu na práci a doinzeruju ten i-bazar. Jsem OSVČ, takže mě sice už od rána otravují zákazníci, ale řeším jen to nejnutnější, jinak jsem se rozhodla, že dnes budu pracovat tak dvě hoďky, abych dodělala aspoň ten jeden server.
Na i-bazaru už jsem byla registrovaná, poněvadž si stavím baráček, tak občas něco inzeruju. Pak zkusím najít nějaký jiný, kde to půjde dobře i s pomalým internetem, ale aby měl taky nějakou návštěvnost.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:45 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
makrel
Kdybych si nemyslela, že je to dobrá věc, tak sem vůbec nelezu, ono i to pročítání diskuzí celkem žere čas.
Vlčáčková
Tajnosti - nehodlám to dál řešit. Bylo to adresováno mně, proto jsem se vyjádřila. Aspoň se "odtajnila" další věc. I pro další zúčastněné.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:45
- Nahlásit
makrel,
já sama jsem dosud neinzerovala, ale pomáhala jsem Alence hlídat útulky. Vždycky jsem jí nahlásila změny a ona si upravila inzerci.
Co funguje nejlíp, je asi hraní na city. Proto jsem trošičku upravila ty texty z webu. Možná by pomohlo dát na web povídání a pár fotek z toho prasečáku, jenže Šíblová je otrlá, takže by to možná skončilo tím, že by se domáhala odškodnění za poškození dobrého jména.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:49
- Nahlásit
tosco,
jo a ty diskuze nejen že žerou čas, protože je tam spousty balastu, ale mě kolikrát zůstává rozum stát nad způsobem komunikace.
Ty Hněvice si určitě vezmou jednu březí fenečku, je to už domluvené a jen musíme domluvit s p. Synkovou, která to bude, a pak ji převézt. Hněvice jsou u Prahy. A pro další to dneska začne vyjednávat další kamarádka zase jinde.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:00 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
Vlčáčková
Bude třeba paní Synkovou pomalu připravit na to, že ty fenky pojedou pryč. Jak má jednoho pejska u sebe, chce vědět kam jede a jak se tam bude mít. Znáš je osobně? Pokud jo, bylo by dobré ji říct, kdo to je, co dělají, jaké mají podmínky. Případně, kdyby jí slečna Katka zavolala sama a trošku je představila. Dovedu si představit, jaké asociace v paní Synkové vyvolá název Záchranný chov a to, že chtějí březí fenu.
I když o nich moc nevím (koukla jsme jen na jejich web), paní Synkové zavolám a zkusím ji přesvědčit, že se nemá bát a má některou z těch březích fenek dát tam, že bude moci odchovat štěňata (aspoň předpokládám, že to tak bude). Předpokládám, že oni si je pak všechny už nechají a pokusí se je udat. Kdyby přislíbili, že ta fenka pak půjde vykastrovat, aby neměla další štěňata, byl by to další argument, aby svolila.
Kdo by tu fenku převážel, už se to ví? Pokud ne, zkusme domluvit převoz s Ketynkana1 nebo s někým, komu paní Synková věří, že nedá psa do špatných podmínek.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:28
- Nahlásit
tosca
Kdybych si nemyslela, že je to dobrá věc, tak sem vůbec nelezu, ono i to pročítání diskuzí celkem žere čas.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:34
- Nahlásit
tosco,
osobně je neznám. Ale některé z miji ano. Kačenka tam chodí, dělá ty stránky a jakýkoliv volný čas dává psíkům. Doma od nich má bernardýnku. Teď uspořádala dva benefiční koncerty pro kamarády a nasbírala peníze. Pomalu ale jistě stále upravují nové prostory pro horší případy - jako jsou nemocní pejsci a štěňátka. Ty dvě štěňátka v úvodu si taky vzali teprve nedávno, když je někdo našel asi o 100 km dál a nevěděl, kam s nimi, protože je žádný útulek nechtěl.
Kačka pořádá brigády kamarádů na úpravu kotců a na venčení. Vzali si ty bílé vlčáky a křížence husky od babky, které je pro velký počet kdosi otrávil a kde neměli, co jíst. Pomalu je ochočili, rozmazlili, vykrmili. Celkem bych u nich neměla strach. Nyní mají štěňátka místnost s topením, nemusí být v kanceláři. A teď shánějí peníze na kastrace psíků, které tam jsou. Celkem dost psíků už umístili a nedávno si Kačka vzala ještě tvorbu webu útulku Neratovice.
Fakt šikovná holka. Majitelem ale není ona, což je z webu zřejmé. Psíky nemnoží, ale snaží se je umístit.
Musím končit. Asi se sem připojím až večer nebo zítra.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:38
- Nahlásit
Jo, chtěla jsem p. Synkové dneska zavolat ohledně těch březích feneček. Ale pokud je třeba s ní nějak diplomaticky, pak to ráda přenechám. Zavolejte jí. Přece jen se líp znáte.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:11
- Nahlásit
Volala jsem ji. Jak jsem čekala, nejdříve řekla ne, nechte ji tady, tam by pak byla v kotci, sama. To je něco, co mě nenapadlo, že případný pobyt dospělého psa v kotci bude vadit, ale po zkušenostech z Dětmarovic ji chápu. Pod pojmem kotec vidí studenou železnou klec, bez pořádné boudy.
Snad se mi ji podařilo přesvědčit, že tam má jednu fenku poslat (pravděpodobně některou z těch černých, chlupatých, nejsou březí tak vysoko) Není úplně proti, myslím, že by to mohlo vyjít. Ať ji někdo od nich zavolá a popíše jí podmínky jaké tam jsou. U paní Synkové jsou psi ve společnosti dalších psů a jsou v teplých místnostech a proto se bojí kotců. Jdu psát Ketynkana1, jestli by byla ochotna se ujmout toho převozu. Jí paní Synková věří, že by psa v nevhodných podmínkách nenechala.
Jinak, nejnovější zprávy:
Kříženka pudla má štěňata už jen dvě, dvě nepřežila. Mají maximální péči, ale prostě to nezvládla.
Březí jsou na 99.9% všechny fenky od Šíblové. Další by měla rodit během následujících dní. Není nezbytně nutné shánět další umístění pro březí feny, protože všechna štěňata, která fenky odchovají, přebere paní Schilteová ze Skřivan a najde jim nové domovy, mají to domluvené. Takže pak bude třeba umístit hlavně ty feny. Tolik aktuálně.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:20
- Nahlásit
tosca
Březí jsou na 99.9% všechny fenky od Šíblové.
V tom případě je asi nemá moc smysl teď inzerovat. Mám je teda zase stáhnout?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:34
- Nahlásit
makrel,
já je stahovat nebudu, jen to tam připíšu. Už se stalo i to, že si lidi fenku vzali i tak a štěňátka odchovali sami.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:36
- Nahlásit
tosco,
Kacza se sem nemůže připojit, nejde jí to. Tak jsem jí to vyřídila a překopíruju sem potom reakci.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:36
- Nahlásit
Vlčáčková
OK, moc tomu sice nevěřím, že by si vzal někdo březí fenu,když jsou všude stovky psů bez domova, ale třeba se stane zázrak.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 16:04
- Nahlásit
Beru si ještě http://www.inzercepsu.com/ .
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 16:05
- Nahlásit
tosca
Jinak zítra k večeru jedu k paní Synkové, tak uvidíme. Zatím jsem se jí sice nedovolala, ale každopádně tam jedu.
|
Kacza
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 16:54
- Nahlásit
Konečně jsem se sem dostala , tak jsme mluvila s paní S. a prý nám fenku nedá, že to zvládne sama. Má prej jen 2 co maj rodit a nekteré prý už udala nebo co říkala.
Jen co sem se predstavila, sem se ji zeptala jestli ví o co jde a ona: ano vím, ale pomoc nepotrebuji. Sice sme si potom povidali docel dlouho, ale fenka se tedy k nám neveze
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:07
- Nahlásit
Kacza
Taky jsem s ní teď mluvila, rodit v nejbližší době mají dvě fenky, další fenky až později. Jde o to, že dvě fenky už paní Synková dala novým majitelům, jedni už o tom vědí a o štěňata se postarají, druhým to bude volat a uvidí se jak se zachovají. Ona se o pejsky hodně bojí a dává si moc velký pozor komu je dává, takže se jí nedivte, hlavně když jde o zabřezlé feny z množírny. Zítra tam pojedu tak se jí na to zeptám.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:17
- Nahlásit
Martinna
Tak prosím zjisti, které fenky šly pryč, ať je zbytečně neinzerujeme
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:25
- Nahlásit
makrel
Zjístím, ale myslím si že v nové nabídce nejsou, takže v inzerátech by taky neměly být. Uvidím zítra.
|