Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pomoc pro paní S.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:28
- Nahlásit

Martinna
Ok

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 21:31
- Nahlásit

Tak prosím zjisti, které fenky šly pryč, ať je zbytečně neinzerujeme

Nejsou v nabídce, šly pryč dříve.

tosca
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 21:34
- Nahlásit

Kacza
Tak tohle mě fakt mrzí, doufala jsem, že jsem ji nalomila dost. Tu pomoc by potřebovala, ne že ne, až to tam odrodí všechno, bude toho moc. Ty dvě, co budou rodit teď asi ještě zvládne, ale až budou rodit ty pozdější, tyhle ještě nebudou odstavené... a bude toho příliš. ...

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 11:05
- Nahlásit

Lidi, kdo dává do Avíza inzeráty typu:
Pokud můžete, nekupujte si pejsky za peníze, někteří z toho mají vydělečnou činnost,...

Já vím, jak je to myšleno, ale spousta lidí v tom vidí "vemte si psa zadarmo" a tipněte si jaké typy lidí se na takový inzerát hlásí
Co já se do paní Synkové nahučela, že má za každého psa brát 300 Kč, za odčervení, očkování atd... Ty 300 s bídou pokryjí to očkování a odčervení. Ona na to není, ještě jim přibalí granule, vodítka atd..., ale fakt vás prosím, nedávejte to do inzerátů. Pokud možno tam finanční stránku nezmiňujte. V každm normálním útulku těch pár stovek za psa zaplatíte, právě za to očkování, případně čip, na inzeráty typu "dáme vám psa zadarmo" se hlásí převážně ti, co nechtějí dát ani těch 300. A co budou dělat, až přijde čas přeočkování? Kdo jim to zaplatí? A kdo za ně zaplatí poplatek městu, který v Ostravě činí v bytovém domě 1000 - 1500 Kč, podle obvodu, za prvního psa.

Zkuste to přeformulovat raději ve stylu Pokud netrváte na čistokrevném pejskovi s PP z dobrého chovu, zkuste dát šanci pejskům z útulku .....

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 11:18 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

tosca
Lidi, kdo dává do Avíza inzeráty typu:
Pokud můžete, nekupujte si pejsky za peníze, někteří z toho mají vydělečnou činnost,... ????
Avízo jsem dávala já a bylo tam: domov hledá

Už to vidím, je to z 5.4. a mail: info@pejsci.czechian.net

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 12:26
- Nahlásit

makrel
Domov hledá je v pohodě, to jsou ti jednotliví psi, co tam jsou inzerovaní, to je OK

Ono to mohl zadat kdokoliv, v dobré víře pomoci, ale to zmínění těch financí je fakt nešťastné.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 12:43
- Nahlásit

Může mi prosím někdo napsat v jakém znění mám zadat inzerát na bazoš a hyperinzerci? nechci to napsat nějak blbě.. To tam naházim hned jak mi půjde líp net...:/ Díky

Martinna
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:16
- Nahlásit

NikisekX
Koukni se na sbazar co jsem tam psala já třeba.

Martinna
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:27
- Nahlásit

Jo jinak teď jsem přijela od paní Synkové, nové pejsky do nabídky žádné nemá, potřebuje udat hlavně ty co v nabídce jsou. Narozené štěňátka jsou krásné, jedna bílá fenečka a bílý pejsek s černýma ušima, fakt roztomilé.Domluvilý jsme se,že tak za 14 dnu už bychom je mohli nafotit a inzerovat s odběrem v osmi týdnech. Také jsem se ptala proč nechce dát kacze tu březí fenku, nechtěla o tom ani slyšet, nejvíc jí vadí ten kotec, tak já nevím. Říkala, že fenky nechá odrodit u ní a pak by hlavně potřebovala pomoct s udáním štěňat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:56
- Nahlásit

NikiskuX,

na i-bazaru trošičku hraju na city. Lidi to mají rádi a pejsci se o malinko líp udávají. Tak se zkuste podívat tam. Kopíruju ty texty z webu a jen přidávám to lehké "citové vydírání" a dopisuji nadpis v podobném duchu. Pokud chcete, klidně si to ode mě okopírujte.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:58
- Nahlásit

tosco,
to je trošku rozpor - chtít kastrovat březí feny nebo zabíjet narozená štěňata, ale nechtít dát je do kotce, ne? Celou dobu jsem si myslela, že to není její nápad, a teď jsem o tom přesvědčená. Doufám, že se nenechá k tomu zabíjení zmanipulovat.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 21:20
- Nahlásit

Vlčáčková

Ok moc děkuju, já to teda zkopíruju abych to nenapsala nějak blbě

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 21:22
- Nahlásit

jen připomínka..

chtěla jsem stránky paní Synkové profláknout v časopise Dáša, ale řekli mi, e jim přijde divné propagovat stránky utulku, který má na uvodní stránce napsáno, že ukončuje svoji činnost. mně teda osobně to taky přijde dost demotivující pro návštěvníka stránek. Nestačilo by, kdyby paní S zájemce o umístění pejska odmítala osobně, aspoň do doby, kdy udá pejsky, co potřebuje? ...nevím, no...jen nápad..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 22:12
- Nahlásit

NikisekX,
taky nemám patent na rozum. A hlavně se mi ještě nepodařilo dát tam tu druhou část pejsků.

zuzanarosakova:
svatá pravda. Už jsem si na to sice zvykla, ale dobře to nevypadá.

Martinna
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 22:16
- Nahlásit

[b]Vlčáčková[/b
Nikdo tady nikoho k ničemu nemanipuluje. Jde jen o to, že je otázka jak na tom ty štěňata budou, dvě ze čtyř nepřežily ani první týden. Nikdo neví jestli nebudou slepé jako jejich matka a také pravděpodobně i druhá fena. Proto p. Synková uvažovala o utracení. Nakonec se rozhodla, že to nechá na přírodě.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 22:20
- Nahlásit

Vlčáčková

no já koukám, že tam nejsou všichni. Protože na stránkách jsem jich našla víc.

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 22:34 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

Doufám, že se nenechá k tomu zabíjení zmanipulovat.
Dnes ráno tvrdila, že žádné utácení nehrozí. Nevím z čí hlavy to tehdy bylo, když jsem s ní mluvila v době, kdy nad tím uvažovala, tak to v rozhovoru vzešlo od ní. Já ji v tom podpořila, i když bežně je mi to proti mysli. Ta podpora byla z jednoduchého důvodu, znám ji, znám osobně tu situaci a znám trošku i její zdravotní stav. A bylo mi jasné, že nějakých 25 nových psů (když budu optimista a víc se těch štěňat nenarodí) prostě bude za hranicí jejích sil. Už teď je to doslova na hranici, další mladí psi by prostě byli problém. Od loňského léta nejdou pryč ani štěňata, takže bylo nutno zvažovat i variantu, že by tam minimálně polovina zůstala. Kdo tam zažil smečku 96 psů před 4 lety, je mu jasné, že dnes je už nereálné takový počet zvládnout ve dvou lidech. Když se paní Synková zhroutí, bude tam několik desítek psů na utracení - doslova, protože netuším, kdo by si je vzal, tady v okolí žádný útulek určitě ne. Takže to bylo na vahách cca 80 psů co jsou, mají se slušně a ona o ně péči jakž takž zvládá (doplněno jakž takž, protože jí i to šíleně vyčerpává, rozumný počet by byl tak 35, max 40 psů) vs. xx štěňat (s potenciálními vážnými zdravotními problémy), která by mohla způsobit, že zůstane bez domova i těch 80. Z mého pohledu volba sakra těžká, ale celkem jednoznačně převažující směrek k nepopulárnímu řešení. Už proto, že pokud se nějaká vada u štěněte projeví, když už je větší, paní S. ho utratit nedá, ale jistě chápete, že se pes s handikepem udává dost těžko. A aby tam měla "na dožití" psa od narození je vzhledem k jejímu věku dost blbý nápad.
V současné době je příslib na odběr všech štěňat do velmi slušného zařízení, odkud se umisťují do dobrých podmínek. Takže co se neumístí přímo od paní Synkové, bude převezeno jinam. Proto už žádné utrácení nehrozí. Jenom se modleme, aby ta štěňata byla zdravá.

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 22:41
- Nahlásit

chtěla jsem stránky paní Synkové profláknout v časopise Dáša, ale řekli mi, e jim přijde divné propagovat stránky utulku, který má na uvodní stránce napsáno, že ukončuje svoji činnost.

OK, mohu to stáhnout. Je to tam z loňského roku. Opravdu tehdy byla pevně rozhodnuta psy nebrat a opravdu je nebrala. Chtěla skončit (no, chce to pořád, ale teď prostě je situace jaká je). Nejdřív chtěla nechat dožít všechny co tam má, ale jsou tam i mladí psi, takže se dala přesvědčit, že nabídku necháme, ať mají šanci jít jinam. Zlom nastal u štěňat z krabice. Furt jsme doufala, že po nich už to skončí, ale bohužel ne.
Je fakt, že to odrazuje minimálně sponzory, dám to pryč.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:05
- Nahlásit

tosca
OK, mohu to stáhnout. Je to tam z loňského roku. Opravdu tehdy byla pevně rozhodnuta psy nebrat a opravdu je nebrala. Chtěla skončit (no, chce to pořád, ale teď prostě je situace jaká je). Nejdřív chtěla nechat dožít všechny co tam má, ale jsou tam i mladí psi, takže se dala přesvědčit, že nabídku necháme, ať mají šanci jít jinam. Zlom nastal u štěňat z krabice. Furt jsme doufala, že po nich už to skončí, ale bohužel ne.
Je fakt, že to odrazuje minimálně sponzory,

Chápu plně paní Synkovou, že chce pomalu s utulkem zkončit. A musim říct, že jí fakt maximálně obdivuju. Ale bude super, když to stáhneš a ona vydrží zatím odmítat zájemce, co jí chtějí vnutit pejsky osobně. Jestli to stáhneš včas, zkusim ještě tu Dášu přesvědčit. Myslim, že medializace může v udávání pejsků hodně pomoct.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:13
- Nahlásit

ach ne teď vytočila paní ze serveru bazos.cz

Jsem to tam naházela a ona mi je zase smazala s důvodem, že prý fotografie nesmí být orámečkované.. no toto

nemáte tedy někdo ty fotky bez rámečku? to tam dám znova

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:23
- Nahlásit

NikiskuX,
už je tam mám všechny!!!

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:26
- Nahlásit

Vlčáčková

ok ráno to tam naházim všechno.Jen někde potřebuji sehat ty fotečky bez rámečku. na bazoši mi to nechtěj vzít.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:29
- Nahlásit

NikiskuX,
z jakého důvodu tam nesmí být rámečky?
No, ono je to vlastně jedno.
Možná bude fungovat toto: stáhnout od Googlu program Picasa a v něm fotky oříznout o ty rámečky, uložit a ty uložené nacpat na web. Vím, že je tam nějaký zádrhel, že se některé změny uloží, ale jen pro Picasa a na webu se neprojeví. Ale po uložení do zvláštního souboru jako jpg by to mělo jít.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:33
- Nahlásit

Vlčáčková

Dobrá.. Já mám doma program photoshop (kvůli práci) tak to oříznu v něm a naházim to tam znova.

No ona mi poslala pravidla pro vkládání inzerátu a je to tam no, že tam nesmí být rámeček ani jiné zviditelnění

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:34
- Nahlásit

nemáte tedy někdo ty fotky bez rámečku? to tam dám znova
Bez rámečku (předpokládám, že je tím míněn ten zelenkavý rozmlžený okraj) to bude problém, budu muset znovu oříznout originály a ty starší vytahat z archivu na DVD. Dneska to určitě nebude.

Ale s tímto poznatkem, nové fotky tam budu dávat bez tohoto okraje.

a v něm fotky oříznout o ty rámečky,
U některých to asi moc nepůjde, ořízl by se i kousek psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:35
- Nahlásit

tosco,
vím, kam mají ty štěňata jít. Taky nabídka Kaczy stále platí a jednu březí fenečku by vzali.
Odpovídá někdo těm lidem v návštěvní knize? Tak taky byly nabídky na pomoc.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:36
- Nahlásit

tosca

já to ráno zkusím ve Photoshopu. Dneska na to už nemám oči. A když nějaká fotka nepůjde, tak si řeknu o originál, ano?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:37
- Nahlásit

Škoda těch rámečků, jsou hezké a netradiční. Nechápu, co je to za "zviditelnění"???!!!
Jdu spát, dobrou noc.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:38
- Nahlásit

Vlčáčková

taky tomu nerozumím :/ Dobrou noc.

tosca
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:57
- Nahlásit

Odpovídá někdo těm lidem v návštěvní knize? Tak taky byly nabídky na pomoc.

Obvykle odpovídám a moc nabídek tam teda nevidím. Nabídku "pokud mužu finančně pomoct pomužu stači mi pisnout email." nevidím moc jako nabídku.
Já fakt nevím, jestli si může paní dovolit finančně pomoc, to by měla vědět ona.
Tak nějak netuším, co jí napsat. Pomožte. Pošlete peníze na adresu... Děkujeme. ????

No, můžu to zkusit, ale většina lidí, kteří chtějí skutečně pomoct si přímo napíšou o číslo účtu nebo adresu, aby mohli peníze doručit osobně.

Jestli Tě něco napadá, klidně jí napiš, téhle jsem nepsala.

A pokud se někomu chce v návštěvní knize přímo reagovat, klidně to převezměte, já na to moc často náladu nemám - bohužel.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání