Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pomoc pro paní S.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 13:38
- Nahlásit

Psíček
Tak na okraj - situace tam se už dost zlepšila. Jednak je vylepšený plot a systém otvírání branek a za druhé je těch psů míň. Při mých posledních třech návštěvách neutekl ani jeden pes

Vikula
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 13:47
- Nahlásit

Psíček
Ono asi každému je jasné, že pro ty psy to není pravé ořechové.Ale jediná další možnost byla psy utratit. to bys schvaloval? Proč už konečně nevyjádříš svůj názor.
Taky je mi jasné, že půlka psů z útulků zase skončí v špatných rukou, ale kdyby se nechali utratit, ta druhá půlka co má to štěstí a vezme si je někdo rozumný by přišla o svoji šanci.
Fakt by mě zajímalo, jaký je tvůj názor na to, co se psy které jeden homo sapiens namnoží a druhého homo sapiens omrzí.
Ani jednoho homo nelze odstřelit a na jejich sapiens nemůžeš apelovat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 14:34
- Nahlásit

Psíček
To myslíš vážně nebo se snažíš vylepšit smutnou atmosféru vtipem?
Myslím to vážně, nic vtipného na tom nevidím . Prostě plot už je vylepšený a psi jsou zavíraní převážně dole na zahradě. Každopádně už jsem neviděla žádného uprchlíka, tím méně několik uprchlíků jako to dříve bývalo běžné.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 15:00
- Nahlásit

Psíček
Ano, myslím, že kdyby se ti psi(nejen z tohoto místa, ale i ze všech podobných) nechávali svému osudu, třeba by se jimi začali plnit ulice a louky a lesy
Nejsem si jistá, jestli tě správně chápu. Jako, že by se ti psi místo útulků nechali volně na ulici? Je ti jasné, že bys nemohl vyjít ven se svým psem (nedejbože např. s háravou fenou), protože by všude byli toulaví psi? Je ti jasné jako nebezpečí by to bylo pro řidiče? A pro lidi vůbec? Toulaví psi by pravděpodobně přenášeli poměrně dost nemocí a parazitů. Pravděpodobně by měli hlad. Pravděpodobně by začali tvořit smečky. Smečka mající hlad by možná i přepadla nějakou důchodkyni cestou z Kauflandu, aby ukořistila kuře v akci jež důchodkyně plánuje upéct v neděli
Pravděpodobně by stejně dlouho nepřežili, protože dřív či později by je něco přejelo. Nebo by se to někteří občané rozhodli řešit sami, třeba pomocí jedu na krysy. Který by ovšem klidně mohl sblajznout i tvůj mazlík
Ale nějak se mi moc nechce věřit tomu, že by to s lidmi nějak pohlo. O útulcích vědí všichni, dokonce i nepejskaři mají jakés takés povědomí o tom, že útulky jsou přeplněné.

Vikula
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 15:01
- Nahlásit

Psíček
Dík za odpověď. Zřejmě máš pravdu. Nejhorší, že ono už jich plno běhá po poli a ulicích a nic. Pokud pes nikoho neohrožuje tak zůstává pro úřad neviditelný.

Atika
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 16:38
- Nahlásit

Psíček
Obávám se, že pokud by taková situace nastala, tak by se tím opravdu někdo "zabýval", třeba jako v Rumunsku - komando úchyláků s klackama na ulicích a co najdou, to umlátí, aby "vyčistili" město. Co uteče, zase se namnoží. To je teda dobrá vize. Že by se to začalo řešit nějakým konstruktivním způsobem dost pochybuju.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 18:13
- Nahlásit

Psíček
vycházíš z toho, že by najednoou všechny útulky měly vypustit všechny své psy na ulici. Ale o tom tu nikdo nepsal.
To jsem nemyslela. Brala jsem to tak, že prostě od teď zůstanou psi na ulici.

a to je právě to, co by nejspíš dohalo lidi k tomu, něco řešit.
Obávám se, že větší část lidí by křičela "dělejte někdo něco" stejně jako křičí teď (nejen co se týče psů). Další část lidí by vzala spravedlnost do svých rukou a něco dělala - pravděpodobně pomocí jedu, klacků, nožů a spousty česneku.

Ne každý pes v útulku (na ulici) je nechtěný. Vzpomeň si třeba na moji Bonku. Představa, že ji někdo umlátí klackem zatímco já ji zoufale hledám mi nedělá moc dobře

Ještě jednou si zkus představit ty psy na ulici - vždyť by nikdo nemohl vylízt ven se svým Alíkem. Uvědom si jak moc tě prudí neovladatelní psi, které majitel nedokáže přivolat. Z těchto by ti zaručeně rupla céfka

Souhlasím s tebou v tom, že je zapotřebí situaci nějak řešit, ale ponechání psů na ulici se mi jako vhodný problém teda nejeví

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 21:16
- Nahlásit

Ponecháním psů na ulici bychom se dostali na úroveň rozvojových států. Děkuji, nechci. To se snad radši budeme snažit o to, aby se změnila legislativa a veřejné mínění a povědomí lidí, že kupovat si bezpapíráka nebo křížence od množitelů není to pravé ani po etické ani po finanční stránce.

Obávám se, že výsledek většího množství toulavých psů a smeček, by vedlo jen k toleranci jejich zprovození ze světa jakkoliv drsným způsobem. Společnost by ještě víc zhrubla. A myslím si, že necitelnost ke zvířeti s sebou automaticky nese necitelnost k člověku. Takže dávat příležitost k tomu, aby se víc lidí naučilo chovat tyransky a bezcitně, se mi zdá jako naprosto zhoubné.

Jakpak se chovají národy a společnosti, které se neumějí slušně chovat ke zvířatům, sami k sobě? Čína, Vietnam, islámské státy? Od umlácení zvířete není moc daleko například k rituálním vraždám pro kanibalismus (to jen tak příklad z čínského venkova).

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 21:38
- Nahlásit

Psíček

Ano, myslím, že kdyby se ti psi(nejen z tohoto místa, ale i ze všech podobných) nechávali svému osudu, třeba by se jimi začali plnit ulice a louky a lesy a třeba by si národ všimnul, že něco není v pořádku a třeba by to znamenalo, že by se tím začal smysluplně někdo zabývat, což by psů do budoucna třeba pomohlo. Sice píši třeba, ale já myslím, že ano.

to by akorát způsobilo větší toleranci k zabíjení těch psů. Když chce někdo utratit psy, co jsou v útulku (nebo v koncentráku, jak říkáš), tak je to většině lidí proti srsti,ale kdyby to byly smečky divokých psů na ulicích, tak by lidi (hlavně ty pokousaný) sami volali po jejich likvidaci.

mělo by to být jako ve Švýcarsku, tam musí mít člověk, co chce mít psa specální průkaz, kterej získá po absolvování speciálního kurzu. Něco jako řidičák na psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 23:06
- Nahlásit

zuzanarosakova

Přesně tak. A postihovat množení vořechů a bezpapíráků. Taky víc kontrolovat chovy psů s PP. A podobně.

argosek
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 23:54
- Nahlásit

pojd stoupat jak dzm ay tam
kam jen ptaci mohou

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 00:26
- Nahlásit

Psíček

Jasně že PP jsou částečně zneužíváni. A pohybují se kolem psů různí parchanti - třeba dneska jsem se dozvěděla, že pan posuzovatel psů s PP ukopal psa, který se mu už do chovu nehodil.
JEnže PP zaručuje to, že psovi rodiče mají rentgen kyčlí a měli by mít i určitou povahu. Nejde jen o vzhled nebo o patřičné vlohy, ačkoliv ty vlohy jsou samozřejmě taky důležité, je-li to nějaké konkrétní plemeno. Hlavní nešvar dneška jsou podvyživení rodiče ze špatných podmínek, ač s PP, na kterých se množí nekvalitní bezpapíráci. Namnožení kříženci a vořeši jsou většinou ne záměr, ale pouhá blbost majitelů.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 00:54
- Nahlásit

Jakou má pes barvu, je pro jeho život ve většině případů lhostejné. Ale DKK rodičů už lhostejná není. To není o kráse, ale o zdraví. Pes s dysplázii trpí na artrozu. My jí máme, takže vím, o čem mluvím. Nemocný pes by vůbec neměl být množen. Jenže těžko někoho vinit z namnožení psa s dědičnou vadou, když se o ní třeba nevědělo.
Myslím, že snad všechny kluby musí mít rentgen kyčlí a pak se sleduje exterier a je-li to pracovní pes, tak taky vlohy, a samozřejmě povaha.
Takže já bych PP nezavrhovala, ač se kvůli nim taky dělají podvody. Ale podvody se dělají všude a ve všem. Úplně poctivý není nic. Každopádně pes s PP má určité záruky zdraví, povahy, vloh plus ten exteriér. To žádný bezpapírák zaručit nemůže a nižší cena je pak velmi často bohatě vykompenzovaná léčením naprosto zásadních zdravotních problémů nebo pes prostě dřív zemře, než je pro plemeno obvyklé.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 01:23
- Nahlásit

Napsala jsem někde, že se s nějakým podvodem smiřuju?

U psů s PP se sleduje alespoň něco. Nemusí to být dokonalé, ale je to lepší než nic. To NIC se sleduje u psů bez PP. Čili tam nelze říct o štěněti vůbec nic. Je téměř stejné si vzít psa bez PP nebo vořecha z útulku - na množství informací to vychází rovnocenně. Množit bezpapíráky je pro mě podvod už v principu.

Jdu spát. Dobrou noc.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 01:55
- Nahlásit

Psíček

Mně ani jedno plemeno co jste uvedl nepřijde jako hybrid..
Ačkoliv je mi jich líto, protože si je většinou pořídí naprostý mamlas neschopný zjistit si cokoliv o jejich povaze a chování...

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 07:51
- Nahlásit

Psíček
PP či prostě normy exterieru ci povahy potřebuje člověk a co dokázal vyrobit?
Anglické buldoky? Americké pitbuly? Dobrmany? ...... ...... ..... ....že vám těch hybridů není lidi líto.

Ano, máš naprostou pravdu . Nad buldokama by člověk brečel

Vlčáčková
Množit bezpapíráky je pro mě podvod už v principu.
A množit papíráky ne? Já znám několik množáren s PP. Stokrát radši bych zaplatila bezpapíráka než si vzala zadarmo nesocializované, neodčervované, bité štěně s PP z těchto množáren

Myslím, že snad všechny kluby musí mít rentgen kyčlí
Myslíš velmi špatně.
Např. u šeltií se nesleduje vůbec nic. Vyšetření očí se DOPORUČUJE. Mdr gen se doporučuje. DKK se ani nedoporučuje, tím se prostě nezabýváme. Luxace rovněž . Množárny s pépé tady jen kvetou

Každopádně pes s PP má určité záruky zdraví, povahy, vloh plus ten exteriér.
Kdo mu to zaručí? Když teda pominu fakt, že se s rentgenama DKK celkem běžně podvádí tak ti tady pořád zbývá jedna hodně důležitá věc - nikdo dosud neví jakým způsobem DKK vzniká,co ji způsobuje. Dost často tady byli probírány případy kdy rodiče mají nuly či jedničky, předchozí spojení rovněž a buch, najednou má pes čtverky.
Když se znova vrátím ke svým oblíbeným šeltkám - i ten exteriér je tam dost sázka do loterie

a nižší cena je pak velmi často bohatě vykompenzovaná léčením naprosto zásadních zdravotních problémů nebo pes prostě dřív zemře, než je pro plemeno obvyklé.
Prosím tě neplácej kraviny. Mám několik bezpapíráků, několik papíráků a několik vořechů a stran zdravotních problémů jsou všichni srovnatelní.
Co je proboha za kravinu, že by psi bez PP měli být více nemocní?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

Biluška

Ano, všimla jsem si, že vy v klubu šeltií máte nehorázný bordel a velmi divné lidi. V KCHLS to bylo dost o něčem jiném. Zdravotní stav jsem prostě u chovné feny zjistit musela, vlohy mi celkem tvrdě projeli myslivci při zkouškách a exteriér se hodnotil na minimálních dvou výstavách z toho jedné mezinárodní. I když se mi zdálo, že KCHLS má taky svoje mouchy, tak asi s klubem šeltií se to nedá srovnat ani vzdáleně.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 09:56
- Nahlásit

Biluška

Statistika se nedělá na 13 kouscích (nebo podobného počtu) čehokoliv z množství mnoha tisíc jedinců.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 10:00
- Nahlásit

Vlčáčková
Statistika se nedělá na 13 kouscích (nebo podobného počtu) čehokoliv z množství mnoha tisíc jedinců.
No to je mi novinka

Ano, všimla jsem si, že vy v klubu šeltií máte nehorázný bordel a velmi divné lidi.
Ano, to máme. Asi proto, že šeltky jsou nenáročné, levné na provoz a přitom velmi žádané. Čili standartní výbava každé množírny A je zcela jedno jestli ta množárna je s PP či bez

V KCHLS to bylo dost o něčem jiném.
Trošku jsem sledovala jejich problémy na můjpsovi a asi bych neměnila. Myšlenka, že mi někdo určuje psa kterým mám krýt mi je dost proti srsti.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 10:17
- Nahlásit

Už v KCHLS nejsem, takže nevím. Ale myslím si, že určit psa na krytí je zcela v pořádku. Poradce chovu doporučí psa (v našem případě 3 psy) tak, aby například nebyli příbuzní. Je snad jasné, proč. A opět měli všichni rentgeny, zkoušky, výstavy. Kromě toho jsem já měla x požadavků na psa a poradce mi zcela vyhověl, byť s několika uštěpačnými poznámkami.

Je jasné, že i tam jsou lidi, kteří mají do lásky k psovi dost daleko. Doporučila jsem kamarádovi p. Kubeše a ten odtud přijel velmi rozčarován. Bylo mu nesympatické množství psů a způsob odchovu štěňat. Krom toho tentýž pán prodal vynikajícího psa manželce mého zákazníka. Když chtěla druhého, nabízela jsem jí nějaké psíky z útulku. Nechtěla. Takže si od něho vzala další štěně, které má ovšem nesestouplé varle a pán se s ní o tom vůbec nechce bavit, že prý jí ho dával v pořádku... Takže ono to nikde není růžové, každopádně u mého plemene jsem se hodně nadřela, abych získala chovnou stanici a musela jsem se podřídit určitým (myslím dost dobrým) pravidlům klubu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 10:24
- Nahlásit

Vlčáčková
abych získala chovnou stanici
Dovolím si malý rýpanec. Je ta stanice skutečně chovná? . Má udělané rentgeny, vyšetření očí a tak podobně? Kdy a kde byla bonitovaná? . Ne, nic ve zlým, to jen že mě tahle neznalost češtiny vždycky nutí ke vtipkování

Doporučila jsem kamarádovi p. Kubeše a ten odtud přijel velmi rozčarován
Ani se mu nedivím . O Kubešovi se vyprávějí legendy . Např zdejší "zuzanarosakova" by mohla vyprávět

Ale myslím si, že určit psa na krytí je zcela v pořádku.
No mě to zcela v pořádku nepřijde. Já si své krycí psy vybírám sama. Jelikož nejsem úplná pakovikuňa tak potencionální příbuznost dokážu určit sama. Vím kdo se mi líbí (povaha i vzhled), kdo sedne na moje fenky, po kom se mi líbí štěňata...a v neposlední řadě třeba jestli se mi líbí majitel toho psa. Nepotřebuju, aby mi do toho někdo kafral. Tím méně poradce chovu, který sám chová totéž plemeno, potřebuje prodat své odchovy (většinou se nejedná o jeden vrh za x let), prosadit do chovu své psy a tak podobně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 10:32
- Nahlásit

Psíček
Jenom na Buldokama?
Je jich samozřejmě mnohem víc. Ti buldoci mě tak nějak víc berou, asi tím, že mám jednu doma. Loni jsem ji měla na výstavě v Brně (dělala doprovod k šeltiím). Zašly jsme se mrknout ke kruhu buldoků a tam se na mě všichni dívali jako na naprostý póvl. Pravda, Orina není bachratá jak sud, má krásnou sportovní postavu (a že mi dá práci ji udržet ). Díky tomu i v létě normálně funguje, je schopná procházek, nezdechá na přehřátí kdykoliv se teplota dostane nad 20 stupňů... pro "chovatele a milovníky" plemene je naprosto hnusná.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 11:07
- Nahlásit

Psíček
Snad ne z PP
Ano prosím, z pépé. Tak jo, uznávám, že je to takový spíš odhad, ale nic lepšího k dispozici nemám

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 11:21
- Nahlásit

Psíček

To je opravdu nádherná formulace, řekl bych, že plně zapadající do kvality chovu psů v česku.

Nechápu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 11:27
- Nahlásit

Biluška

Je ta stanice skutečně chovná?
Stejně jak u psíčka. Nerozumím otázce.
Splnila jsem všechny podmínky a mám osvědčení z Belgie. U feny jsem měla povinná vyšetření, zkoušky, výstavy. Kromě toho jsem se ji nechala posoudit od veterináře, abych jí štěňatama neublížila a aby neměla nějaké zřejmé choroby případně přenosté na štěňata.

Jinak si dovolím tvrdit, že víc hlav víc ví (zvláště má-li víc zkušeností a listinné podklady) a tvrdit, že takovouhle věc umím posoudit sama, mi připadá zcela zcestné.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 11:28
- Nahlásit

Biluška - myslím posoudit výběr psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 11:30
- Nahlásit

Psíček

K příspěvku: Zasláno: 18 Dub 2010 10:35
Nebudu to rozebírat jednotlivě, protože celkově ten příspěvek nenabízí naprosto žádné řešení, jen anarchii.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 11:32
- Nahlásit

Psíček

Překladiště u p. Synkové je v provozu výhradně proto, že máme mizernou legislativu, ještě mizernější vymahatelnost práva, vládne všeobecná lhostejnost a lidi obecně stojí dost za hovno.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 12:57
- Nahlásit

Vlčáčková
Splnila jsem všechny podmínky a mám osvědčení z Belgie. U feny jsem měla povinná vyšetření, zkoušky, výstavy. Kromě toho jsem se ji nechala posoudit od veterináře, abych jí štěňatama neublížila a aby neměla nějaké zřejmé choroby případně přenosté na štěňata.
Takže chovná je ta fena, ne ta stanice
Stanice může být tak maximálně chovatelská

Jinak si dovolím tvrdit, že víc hlav víc ví
Jistě. Proto můžu třeba konzultovat s jinými chovateli. Ale rozhodnout si to hodlám sama

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 13:14
- Nahlásit

Biluška

A nojo, chovatelská to je!!! (Nebo že by chovatelská fena a chovná stanice???)

Rozhodnout se člověk vždycky musí sám. Ale správně se říká, že: "moudrý je ten, kdo se poučí z chyb druhých". Takže naslouchat rozhodně ničemu neuškodí a dbát rad rozumného poradce chovu z klubu taky ne.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání