| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 18:14
- Nahlásit
tosca
ok
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 18:15
- Nahlásit
tosca
Můj vet to případně udělá. Akorát by se teda museli štěňata dovézt sem, což nevidím jako velký problém, klidně tam pro ně sjedu. Ale myslím, že by se dal najít vet i v Ostravě. Hledala bych v řadách takových těch horších, co mají ordinace doma v garáži a tak podobně, ti většinou žádné zábrany nemívají.
Z mých zkušeností ... tahle štěňata už utratit nenechá. Takže není nutno shánět veterináře o svátcích. Ty další březí feny bude řešit hned po svátcích, bude to konzultovat s jedním veterinářem.
Kdyby se náhodou rozhodla jinak tak mi brnkni - 602/658 685, zařídím výjezd i to ostatní.
Ale pokud jsou to barevné štěňata a budou v dospělosti malé velikosti tak by to mohlo jít umístit.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 18:22
- Nahlásit
Ale pokud jsou to barevné štěňata a budou v dospělosti malé velikosti tak by to mohlo jít umístit.
Podle toho, co říkala, tak by mohla být malá a ty barvy vypadají zajímavě. Spíš se bojím případných nemocí. Ale zase, máma je kříženec pudla, jestli se dali do nějakých teriérů, třeba budou v pohodě
Kdyby se něco změnilo, zavolám.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 19:05
- Nahlásit
No, tak na určování genů před narozením štěňat bych byla opatrná. Špatné geny už eliminoval Mengele, nemyslím, že by to bylo hodné následování. Taky horší vet. může pěkně zničit i fenu.
Snad šlo o to, zachránit psíky a dát je do kupy, ne likvidovat narozená štěňata. Že tam budou březí feny, se dalo předpokládat.
Měla jsem za to, že se psiska budou inzerovat do adopce, ne utrácet.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 19:55
- Nahlásit
Tak my děláme sbírky a posíláme peníze a mater.pomoc na takovéto zacházení s vysoce březími fenami? Tak to je hustý!!
Jinde piplaj štěňata bez fen a teda co čtu tady, to je síla! Že jsem ty peníze nehodila raději do kanálu! Ve všech útulcích udat štěňata je to nejjednodušší....
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 19:59 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit
Cigi
joo je super nechat zit stenata co se narodi nemocny a maj treba rok zivota neco jineho sou zdrava stenata a neco jineho od starych enmocnych cub kde uz byla stenata treba se zelenym zakalem atd ..asi se moc nevyznas viid???Cigimyslim jako v genetice atak podobne ...... a treba ze cuba vysilena nakym zdravotnim problemem a podobne by ji jeste melo vysilovat toto viz ...ze by ani nemohla dat v mliku vse co by mela tem stenatuum??? mysli nez neco povis...nechci tady teda rozepisovat co proc jak neb to by bylo na dlouhe pvidani a kazdy kdo chova a ma mozek v hlave na tomhle nevidi nic spatneho a hrozneho.... uz se ty pejsi namnozili a nakrizili az az..............
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:03
- Nahlásit
Cigi
já jsem taky pí Synkové posílala peníze...netroufám si to ale teda takostře soudit. Jestli to ta paní nemá kam dávat, nemá na to možnosti se o štěňata starat...nevim no, taky mi přijde, že udat štěňata je jednodušší...ale nechci kritizovat, já bych nebyla schopná dělat ani desetinu toho, co pro pejsky dělá ta paní...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:06
- Nahlásit
Cigi
Vlčáčková
Bavíme se o štěňatech vzniklých z několika generací příbuzenské plemenitby, kdy skákal doslova syn na matku a bratr na sestru. Navíc po matce, která má dědičnou oční chorobu a je téměř slepá (ve dvou letech).
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:10 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit
Cigi muze to znit drasticky ale je drastictejsi mnohem vic udavat psi ktere vime ze se treba v roce budou muset nechat z nejakych duvodu utratit... ci budou od narozeni s vadou nikdo normalni by to nedopustil.......... viz co pie Biluška a clovek nemusi byt chovatel aby toto vedel ....... ja taky dala korunky dokonce mam i pejska ale neodsoudila bych nekoho za to kdyz envim nic o tom ... ikdyz psickove sou to uzasny tak todle chapu a za dalsi toto neni nic jednoducheho a uspavaji atd i v utulcich nektera stenata jen se otom nemluvi ...delal sem v utulku takze...a kdyby to byli normalni stenatka bez mamky urco by je p.synkova tez piplala jako tyto psi od siblove .........lec to bouzel nekdy prinasi i tyto smutne zazitky sama sem nekolikrat musela uspat treba 11 stenat nic veseleho a nedela se to lehce.........
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:14
- Nahlásit
Vlčáčková viz vyse a je to normalni postup a jestli myslite ze utulky sou lepsi.... jak ktere tam po treba roce psi co se neudaj ikdyz sou zdravi krasny mazlivi dou se uspat kdyz chcete odsuzovat atd tak si neco zjistete a vsude se koukejte pod povrch a ne jen tam kde se za to nestydi a reknou neb ty duvody sou rozumnee....ja zas nevidim nic rozumnyho na utraceni zdravich psuuu ...........jen proto ze za rok nenasli pana ,,,,,,,
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:18
- Nahlásit
sem se ale zas nasraaaaaaaaaaaaaaaaaala ... :mad ardon ...
listickyyyyyyyyyyyy
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:30
- Nahlásit
ketty
Děkuji za kvalifikované a odborné školení z genetiky a objasnění, že nemám mozek. Děkuji.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 20:32
- Nahlásit
Cigi neni zac o genetice toho moc nevim za genetika se nepovazuju ale..... kazdy rozumny clovek vii ze kdyz se to krizi mama syn bracha atd......
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:00
- Nahlásit
Biluško,
Vy jste jim u toho skákání asistovala, když je Vám jasné, kdo s kým má štěňata?
Ketty,
Vy jste zase pro změnu Sibylla, že víte, jaká budou mít postižení?
Co se týče genetiky, tak jsou i od nás známy případy, kdy se vzal bratr se sestrou (na jejichž příbuznost se přišlo až dodatečně) a měly děti zcela normální. Těch případů je X. Daleko horší postižení vykazovaly děti počaté v opilosti. Stejně tak šlechtické dynastie se běžně braly mezi sebou a žádné výrazné procento dementů zaznamenáno není.
Pokud jde o psy, tak tvoří smečky, kde si vrzne zpravidla dominantní jedinec. Podřízený si to většinou neprosadí. Vzhledem k tomu, že nikdo z nás s těmi psy nežil a neměl je pod dozorem, absolutně nelze určit, kdo s kým se křížil, kdo z rodičů měl jaké vady a jak k těmto vadám přišel. Takže vše, co tu předvádíte, jsou pouhé dohady, které můžou stát život úplně zdravá štěňátka.
Co se dělá v útulcích je pro tento případ zcela irelevantní a nemá smysl to sem tahat.
A fakt je, že jsem paní Synkové posbírala peníze na 180 kg velmi kvalitního krmiva a nyní zcela v souladu s Cigi jsem velmi na vážkách, zda to bylo dobře. Budu toto sledovat a pokud se budou utrácet štěňata a kastrovat vysoce březí feny, byly to poslední granule, které ode mě viděla.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:03
- Nahlásit
Vlčáčková
Cigi
Kdybych u paní Synkové nebyla, nepoznala tu skvělou ženskou, tak bych tady taky nadávala jak je to nemyslitelné, ale věřte že ta paní ví proč to chce udělat, a kdyby pro to neměla setsakramenský důvod tak to do p... nedělá a věřte že jí to určitě není příjemné!!! Proč se tam raději nezajedete podívát a nějakého toho ubožáčka si nevezmete než jen kritizovat.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:05
- Nahlásit
Martinna
nějakého toho ubožáčkaNebo ještě lépe ty nakryté feny
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:07
- Nahlásit
Vlčáčková
Stejně tak šlechtické dynastie se běžně braly mezi sebou a žádné výrazné procento dementů zaznamenáno není.
Asi jsem měla jiné učebnice dějepisu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:08
- Nahlásit
Biluško,
pravděpodobně i češtiny, když nerozumíte psanému textu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:10
- Nahlásit
Vlčáčková
pravděpodobně i češtiny, když nerozumíte psanému textu.
jak jsi na to přišla? Čtu docela dobře a plynule v několika jazycích, česky zejména
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:10
- Nahlásit
Vlčáčková ja sem nerekla ze vim co jim bude ale ze se da predpokladat ...........iz co sem psala visse tady to neni o vymene nazoru ale o psickach co potrebujou pomoct ..nikdy se vsichni lide neschodnou na jednom nazoru a ja sdilim ten ze zachranovat za kazdou cenu psi neee ikdyz sama zachrunuju pejsky pred utracenim a to doslovne vice se k tomu nebudu tady vyjadrovat vse je psano vysse ...
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:13
- Nahlásit
Martinna
souhlasiiim stebooooooooooooooooou uz jen co se o pani synkve tu pise je mi jasne ze je to citlivi clovek prinejmensim jako jaaa...ja toto taky nekolikrat zazila at v azylu nebo v utulku ajic prijemneho to nebylo pro me a myslim ze ani pro sefa a ze ten unesl vic nez jaa .
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:13
- Nahlásit
Vlčáčková
No vidím, že tady nemá cenu diskutovat, většina odtud (Martinna
ketty)
si myslí, že jenom ony mají útulkáče, že jenom ony znají zákulisí útulků, že ony tomu rozumí nejlépe. Martinna
Proč ty feny nenechala kastrovat hned, byl přece předpoklad, že jsou nakryté. Proč až teď? A nebojte, kdybych nebyla až od Chebu, tak tam určitě zajedu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:16
- Nahlásit
Biluško,
o čtení nepochybuji. Mluvím o porozumění a s tím jste evidentně na štíru.
Když mi bylo 10, naučil mě táta číst německy a francouzky. Byla jsem sice na ZŠ za hvězdu, ale nerozuměla jsem ani slovo.
Na "nerozumíte psanému textu" není odpověď "Čtu docela dobře". Je mi líto, ale lodpovídáte na něco jiného, než píšu já.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:16
- Nahlásit
Cigi
Vlčáčková
Tak to je fakt masakr, od množírny k nějakým dynastiím. Řešte fakta a ty jsou, že ty psi z množírny nejsou ok, a když p. Synková začne uvažovat o uspání štěňat je to nejlepší řešení, přece jenom zachraňováním pejsků zasvětila 25 let života a kolik jich zachránila !!! Kdyby jste se s ní aspoň jednou setkali takové blbosti tady nepíšete a raději se snažíte najít domovy pro těch osmdesát psů co má doma. Kolik jste zachránili vy????????????
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:17 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit
Cigi ja sem nerekla ani v jednom ze mam utulek a ze znam neco nejlepe to ja bych si nedovolila nikdy rict ani to nerikam ....a ani nemam utulkace .........treba znas vic utulku nez ja a azylu ale taky zalezi na ktere se clovek zameril a nebo do kterych se dostal.........
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:19
- Nahlásit
Martinna hezkyy lip bych to nenapsala a sem lina psat tak cituju vedle z diskuze a pak uz na tema zachranit za kazdou cenu ci ne ani nepipnu t by bylo nekonecneee ..makrel
jasne no ja tohle chapu ono kdyz clovek nevi nezna a zna jen tak nak povrchove tak ...ja toto chapu jako ja se narvala uz pro tolik stenat .... kdyz sem delal po azylech a utulcich a jezdilo s etreba v noci nebo po zaviracce a nebyla nekdy sestra a ja celou dobu to utesovala aby to neplakalo a pak sem to musela uspat teda pomahat pri tom vetovi neb sestra nebyla ..................nikdy bych cloveka neodsoudila vim jak udesny je to rozhodnuti ikdyz jde o cizi pejsky vpodstate teda skoro cizi neni to nic prijemnyho a clovek na to mysli porad..... ze treba by byli ok atak podobne ne teda kazdy ale ja treba joo a dle toho co ctu je p synkova dost cita asi jako jaa..tim myslim ze uz tak je to pro ni tezkee a jeste takove osocovani ja ztoho ma astmaticky zachvat jak me to nasraa looooo
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:21
- Nahlásit
ketty
HA, vidíš, nemáš a radíš???????? sibylo jedna
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:21
- Nahlásit
ketty,
ano, dá se předpokládat. Ale neví se to, že?
Kdysi se předpokládalo, že atom nelze dělit a hle, dnes víme, že dělit lze i nukleon.
Radši bych se držela něčeho jistějšího, než jsou pouhé předpoklady.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:23
- Nahlásit
makrel nooo vidis a sibila taky nejsem kurnaaaaaaaaaaaaa asi zavru zivnost ralfa necham utratit neb je agresivni a ja nevim no du se zamyslet
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 21:24
- Nahlásit
Cigi ona kastrovala vsechny psi neb je to mensi zakrok u psa nez u fenecky ,,,a doctes se to nekde na zacatku
|