Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nekonečný příběh - množírny - pomoc desítkám/stovkám ubožáků
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
Atika
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 11:19
- Nahlásit

ketty
Tý jo, voni jsou asi fakt jak přes kopírák. Já si první tejden říkala, že hurá, konečně mám psa co neštěká. Ani nepípnul.Druhej tejden se najednou ozval zvuk, při kterým jsme všichni včetně psů nadletěli metr vysoko, jsem myslela, že na něj něco spadlo a dodělává, nicméně Béďa se rozhod hlídat Tak příšernej zvuk jako je jeho štěkání sem ještě neslyšela. Myslela jsem, že Bondy (knírač) má příšerně ječivej vysokej štěkot, ale teď mi přijde jak andělský zvonky. Béďovo štěkot se popsat nedá, ale teď štěká často a rádNevim jak ho naučim, že je lepší bejt tichej pes

ketty
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 11:51
- Nahlásit

Atika tak liska nastesti jen hromadne a nebo kdyz se nahle nekdo zjevi za plotem a vidi hoo ma strach aby ho neukradlitak rve a bezi pro me

Martinna
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 12:26
- Nahlásit

zwergpinscher
Když jsem posílala mail ohledně té ovčandy odpověď mi přišla z tohoto mailu info@pejsci.czechian.net. Tak nevím asi na tento.

Atika
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 14:34
- Nahlásit

ketty
Hm tak to Béďa hlídá klidně samostatně a většinou večer a zpravidla těma zvukama vyděsí nás i ostatní psy No budu doufat, že mutuje a ten jeho hlásek nějak "dospěje"

ketty
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 14:42
- Nahlásit

Atikachaaaa ale hele jestli chces tichyho psa jednoho bych tu mela pro tebe hele koukej krasavec ne??

Atika
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 20:08
- Nahlásit

Dej mi svátek, dyť víš, že filíka už jsem měla a stačilo Už sem prostě starší paní, takže zmenšuju. Teď už jenom plemeno, který unesu, kdyby něco Ale je krásnej, to zas jo

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 21:01
- Nahlásit

Tosca

mám tedy na info@pejsci.czechian.net poslat informace a fota? nebo fota dát na rajče a stáhneš si je?
asi ke každému jednu pošlu na mail a vše dám i na to rajče, co?

Jinak feny od Šíblové úspěšně zabřezlé((( nvím ted kolik ale min. tři.
Ta oholená šedá, ta už tak bude brzo asi rodit, chjo...štěnata půjdou ....chudák paní Synková, kdo to má pořád zvládat...

Ketynkana1
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 23:21
- Nahlásit

nestíhám to to tu pročítat...
Ketty, ty máš jednu lištičku, nebo jsi nakonec vzala ty lištičky obě dvě?

ketty
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 08:38
- Nahlásit

Atika chaa jasne no ja kdyby nahodou

ketty
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 08:42
- Nahlásit

Ketynkana1
ja sem vzala obe ovsem kdyz to sem jelo rekla sem znamimu ze jestli chce mela bych pro tu ejho cerku psicka ..ja puvbodne chtela jednu pak sem rekla ze obe ovsem sem netusila ze to sou fakt az tak mrnavi zlaticka neb 4kg psa si predstavuju jinak a tydle maj tak dve kg ..no a kdyz sem slibila musela sem dat byl tu jak na koni jeste ten den takze defakto mam dve ale jednu o pet km dal tu fenecku krasnou lisackou c se mi libila hned on chtel fenku noo ma totiz fenky ovsem velkeho vzrustu takze to do postele by se neveslo a cera chtela neco pidi takze liska jedina je doma ze sedmi psu dela radost prej hezky posloucha a spi v posteli ja vyfotim ale musim se tam nak dostat asi sednu na kolo nak a pojedu na vejlet s lisakem v baglu

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 15:54
- Nahlásit

tosca

poslala jsem tedy maila

Dáška
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 09:55 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Přišla nám pohlednice s přáním k Velikonocím a poděkováním od paní Synkové, moc mě to potěšilo (se musím pochlubit, u nás doma bohužel psi nikoho nezajímají, tak je jim to fuk, nemám se ským radovat)

Ketynkana1
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 11:37
- Nahlásit

ja sem vzala obe
(neumím smajlíka, který dává pusu)
nejenom ketty, ale všem, všem , kteří si vzali některého z těch ubožátek - moc děkuji.
Jinak musím potvrdit - několik feneček z várky od Šíblové mají v břiše mladé.

ketty
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 20:52 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit

Ketynkana1 neni zac sou to uzasny zviratka http://imc.lide.cz/smiles/453A189F6F481B620A020000 .gif

Ketynkana1
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 00:12
- Nahlásit

sou to uzasny zviratka
Je jich tam pořád ještě dost , nemáš zájem ještě o nějakého ?

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 08:12
- Nahlásit

Ketynkana1 joo jeste jednoho veme asi kamoska nak resi s domacim ale melo by to klapnout no ja bych bralka sou uzasny jako ,,ale kam to dam sezente mi pozemek a neni problem nebo aspon kotec ja to mam doma vse krom ralfa ten se fakt nevejde a asi by se ani nekamosil s badem ..a kotce uz mam v planu od lonska a nak to stale nyvychazi je dodelat kurnaa..korunky na to vzdy sezerou naky necekany vydaje grrrrrrrrrr

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:02 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit

Ketynkana1
prosím paní Synková mi volala, jak budeš moct, stáhni pejska pinče, je mrtvý

Je z toho uplně špatná, což je jasné.

Kastrovala ho VÝTISKOVÁ Z VET PARKU, stejně jako ten černý rozpáraný pejsek od šíblové, toho taky ona tak dodělalal, pinč taky neměl jedno varle, taky mu to břicho rozpárala a on do rána vykrvácel.
Chudák pes, mladý, zdravý, včera mi paní Synková volala, že je moc šikovný a že pojedou na kastraci...je mi z toho moc smutno dost hnusná smrt!
A paní Synková...((

Pokud bychom se domluvili a měla by jsi chut a čas, mohli bychom např. u Gajdošíka v Hlučíně, kde to bude i pro paní Synkovou méně finančně náročné domluvit vykastrování těch fenek, které jsou očividně březí. Je to hnus, co tu píšu, je mi z toho zle, ale sama paní Synková říkala, že to asi je leší, než utrácet štěňata nebo dělat sono a pak dávat potratovou injekci, to by vyšlo stejně draho třeba...nevím, možná se s doktorem domluvit.

Říkala, že ta slepá fenka ta ostříkaná s glaukomem už asi začíná rodit, protože pobíhá a kňučí, všichni za ní lítají, asi jak byli zvyklý žrát si ty štěňata když se narodila...chjo.
budu dnes pryč, vrátím se navečer, případně mi když tak napiš maila zwergpinscher@centrum.cz pokud by ses chtěla na něčem konkrétním domluvit.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:05
- Nahlásit

zwergpinscher
taky mu to břicho rozpárala a on do rána vykrvácel.
Nechci tady posuzovat zákrok, ale jak je možné, aby pes vykrvácel? Nerozpárali mu to ostatní psi? Kdybyste se na něčem dohodly a já mohla nějak pomoct, dejte vědět.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:07
- Nahlásit

zwergpinscher
Paní Synková nechává tu rodící fenku s ostatníma psama? To nemá možnost ji někam zavřít? Jsem jí minule nabízela, že mi má dát vědět před porodama, že ty feny odvezu k nám, utratím malé po porodu, nechám jedno kvůli mlíku a fenu s malým po odchovu vrátím k ní. Ale nechtěla, prý nechá utratit všechny štěňata, že už neví co s nima . Tohle teda chápu, ale nechat rodící fenu s ostatníma psama je dost maso.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:12
- Nahlásit

Biluška
Ne ona říkala, že se jí někam schovala, že jí musí jít najít, že knučí a utíkají za ní psy, tak ted nekam zalezla. říkala, že jí dá do koupelny nebo co... ona jaksi nevěděla, že je čeká, dokud ji neostříhala asi ale i další dvě nebo tři mají už bříško, tam třeba je vykastrovat?
Nebo pak utratit až po porodu štěnata?? pro mě je to dost hrozné, ale co jinak dělat, že jo.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:15
- Nahlásit

makrel
možná mu něco v břiše rozřízla, krev se hromadila v břiše a pak to prasklo?? nevím.

měla ho bokem, říkala, že se na něj v noci byl synek dívat, viděl prý, že tam má krev ale nevzbudil ji a ráno byl mrtví, tak si to vyčítá, že ho zabila, říkala jsem jí, že by ho stejně nezachránila, když už krvácel a v noci ještě k tomu...

tak spíš ten paradox, zdravý mladý pes, šikovný zdechne zbytečně, přitom tam je spousta starých nemocných co dožívájí (což neříkám že by neměli),ale chápu, ž eje z toho paní S špatná

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:17
- Nahlásit

zwergpinscher
No kastrovat se štěňatama se dá do první půlky březosti. Pak to žádný slušný vet neudělá, je to pro tu fenku velmi riskantní a je to fakt maso

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:18
- Nahlásit

zwergpinscher
No jo, to už nikdo nezjistí, ale je to škoda

Ketynkana1
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 09:58
- Nahlásit

zajedu se tam podívat co se děje. Nevím sice jestli mi to vyjde dopoledne nebo až navečer, ale určo tam zajedu. Udělám co budu moct a podám info. K

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 10:22
- Nahlásit

zwergpinscher jejda to sou veci tak at je vse ok myslim bez umrti a kastrace atd at to probehne co nej ..... skoda ze sem daleko a nemuzu pomoct .....

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 14:18
- Nahlásit

mohli bychom např. u Gajdošíka v Hlučíně, kde to bude i pro paní Synkovou méně finančně náročné domluvit vykastrování těch fenek, které jsou očividně březí.

Tak vysoce březí feny nevykastruje, není řezník - jeho vlastní slova. Spíš se podaří domluvit utracení těch nově narozených, zvlášť, když se mu vysvětlí situace - ti psi jsou z několikagenerační příbuzenské "plemenitby". Konkrétně ta, co teď rodí je dvouletá, co má na obou očích glaoukom - dle veta právě proto, že jsou tam geny "na houby". Přimlouvala jsem se za utracení všech, budou na tom hůř, než jsou jejich matky a i ty jsou na tom dost mizerně na svůj věk. Přes svátky tam Gajdošík asi nebude, ale v úterý by se to dalo zkusit domluvit. Už jsem i paní Synkové říkala, že mu má zkusit zavolat, on ji zná a vychází ji dost vstříc, jenom je pro ni trošku daleko.

Kříženka pudla rodí, když jsme odjížděla (cca v poledne), měla jedno štěně, které si schovala do kouta do krabice. Byla zavřená v té místnosti, kam si to štěně odnesla. Sama.

Biluška
že ty feny odvezu k nám, utratím malé po porodu,
Hele, jestli máš někoho, kdo to bez keců udělá, tak by jí teď dost pomohlo, kdyby jí ty štěňata utratil, jakmile se narodí. A pokud možno u všech fen. Je z toho dost vynervovaná a ten mrtvý pinč jí na klidu nepřidal.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 15:34
- Nahlásit

tosca
Hele, jestli máš někoho, kdo to bez keců udělá, tak by jí teď dost pomohlo, kdyby jí ty štěňata utratil, jakmile se narodí.
Myslíš veta,který to udělá? Nebo někoho kdo tam zajede a odveze štěňata k vetovi? Ani jedno by snad neměl být velký problém. I když nevím kolik vetů dělá přes velikonoce. Nějaké kliniky snad pohotovost mít budou.

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 17:43 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

Biluška
No s vety evidentně občas problém je, protože ta MVDra z (edit veteriny U Parku jí vnucovala kastraci vysoce březích fen za 2500,- / ks, ale o utracení štěňat slyšet nechtěla.
Asi by se našel vet na klinice, co je utratí, otázkou je za kolik a jak rychle si nechá vysvětlit tu situaci. Optimální by byl někdo, kdo p. Synkovou zná a tím pádem rychleji pochopí, proč ho o něco takového žádá. A takového já znám jen jednoho a o svátcích nedělá.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 17:48
- Nahlásit

tosca
Ono o svátcích to bude problém, pohotovost je jen málokde a to ještě jen na telefon a nevím, zda by byl vůbec někdo ochoten kvůli tomu jet do ordinace.

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 18:11 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

Nejnověji: Kříženka pudla má 4 štěňata, dva psy, dvě feny. Barvně bílo-černí (bílý pes s černým uchem ) a černo-bílí, některý je snad celý bílý (neviděla jsem je, jen co mi popsala), na první pohled prý připomínají jack russel teriéry. V tuto chvíli p. Synková uvažuje, co s nimi, protože jsou prý opravdu nádherní, krásně a zajímavě vybarvení. Fena je s nimi sama, v místnosti, kam si odnesla v poledne to první, a jsou všichni v pořádku.
Z mých zkušeností ... tahle štěňata už utratit nenechá. Takže není nutno shánět veterináře o svátcích. Ty další březí feny bude řešit hned po svátcích, bude to konzultovat s jedním veterinářem.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání