| Autor |
Zpráva |
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 22:35
- Nahlásit
Maky a Trix
nevim jak cokli v Troji, ale kocky v Mecholupech zasadne nazamlouvaji, funguji zpusobem kdo driv pride ten driv bere.
Kdyztak se domluv s nekym at ti ho vyzvedne. Kereho beres?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 22:43
- Nahlásit
Zdar dámy.
Jsem doma. Dneska jsem od drahé matinky dostala na odjezd i pusu. Kupodivu. Nečekaně.
Matka byla velmi roztomilá. Vzala jsem tam kamarádku, je to bývalá zdravotní sestra a máma jí zná, tak jsem myslela, že jí pozná a budou trošku povídat. Nepoznala jí. Prý jestli spolu pracujeme. Když se dozvěděla, že trošku, tak se zahleděla na Janu, rozzářila se jako sluníčko a pravila, že dnes je tady poprvé, protože byli na zájezdě a pak jí dali sem. Kde byla na zájezdě, nevěděla, protože to prý bylo hrozně rychlý. Chvíli povídala o zájezdu, kdo tam byl a tak. Dost jsem se divily.
Za cca čtvrt hodiny to začalo vypadat, že si vzpomíná na události minulé. Pravila, že upadla. Chvíli nám to zdůrazňovala a povídala kolem toho, což vypadalo dost smyluplně, neb upadla a má zlomenou nohu. Zakončila to však tím, že se (cituji) praštila do palice. Koukla jsem na Janu a tlumeně pravila, že to teda fakt vidíme. Jana se rozchechtala a napomenula mě polohlasně, ať nejsem škodolibá. Matka neslyšela nic, neb hluchá je už dávno. Takže se vesele smála, protože my jsme se smály.
Načež pravila, že kouká z okna, jak lidi chodí sem a tam a dívá se, jestli uvidí někoho známého, protože tady kousek je nemocnice. To měla pravdu.
Pak jsem odvezla Janu a vrátila jsem se. Matka mě uvítala brekem, protože prý neví, kde má důchod. Jestli prý ho dostává. Skoro hodinu jsme debatovaly o tom, že dostává důchod a ten si pak bere Slávka. Matka se velmi zaradovala, že si ho bere Slávka. No, když vezmu v potaz, že jí Slávka vzala i byt a zřídila jí tam věcné břemeno, které však musí platit opravy a údržbu bytu(!!!!), načež mi odebrala i disponibilní právo k matčinýmu účtu, takže ani nemůžu zkontrolovat, co se na něm děje, tak nějak nedokážu sdílet matčinu radost nad tím, že Slávka jí bere i její důchod. No, nakonec matka na důchod zapomněla a velmi pevně mi sdělila, že je konečně doma - v Ústí. A že je teda ráda, že je doma - teda v tom Ústí.
Po hodině jsme se nečekaně ocitly v J. Hradci. A že prý je ráda, že je doma - tedy v Hradci. Akorát prý neví, proč je tady (v LDN), ale nevadí jí to, protože doma by byla sama. Za cca 10 minut se však zeptala, proč není doma, že se tam těší. Následně se nezřízeně divila, že má zlomenou nohu.
Dnes jsme byly pro změnu v Brně. Bylo akorát divení, proč jsme byly v Brně a proč jsme zase zpátky v Hradci v LDNce. Pak jsme velmi diskutovaly nad práškama, jestli je jíst nebo ne, protože nevíme, nač jsou a bylo by lepší vzít si takové, které víme, nač jsou. Vysvětlila jsem jí, že v Brně jsme byly proto, že jsou tam lepší doktoři a jeden z nich jí po sestře poslal ty prášky. Zavrtalo jí v hlavě, proč jí je posílá po sestře a jak jí pošle další, ale to jsem odrazila tím, že to zařídil telefonem. Tak prý Aha, doktor z Brna posílá do Hradce prášky tak, že zatelefonuje, což je v pořádku. Konečně je teda po čtvrthodině disputací snědla.
Načež začala brečet. Tak páčím, co je. A ona prý, že až jí pustí z nemocnice, tak dojde na Hvězdu, ale nemůže do baráku, protože nemá klíče. Tím jsme se plavmo přenesly do Ústí, neb hvězda je náměstí tam. A že prý bude chodit jen do parku u Hvězdy a nikam dál. Ale nemá ty klíče!!!!! Prudila s klíčema asi půl hodiny a nedala si vysvětlit nic. Tak jsem vstala a začala ve skříni hledat klíče. Jsem myslela, že je tam má od Hradce a bude spokojená. Ale nebyly nikde. Nenápadně při různém okecávání jsem zabrousila ke své tašce, nenápadně vytáhla svoje klíče, došla do skříně a vítězoslavně je vytáhla. Máma byla hned spokojená a sledovala mě ostřížím zrakem. Byla fakt fuška svoje klíče zase z té skříně dostat a vrátit do tašky!!!
V průběhu toho jsem do ní dostala dva krajíce chleba, něco pití, většinu pomeranče a nějaké jahody. Při každém soustu ale protestovala, že už nechce. Protože se jednalo cca o 50 kousků jídla, málem jsem si zavařila mozek a už jsem nevěděla, co si vymyslet za důvod, že právě tenhle kousek ještě musí sníst. Pak jsem přišla na to, že důvody lze opakovat, protože je zapomíná.
No, nakonec jsme se přenesly zase do Hradce a tím jsme zakončily dnešní den. Máma začala mluvit o domově důchodců a že jí mám napsat, až dojedu do Brna. Pak mi ještě vysvětlila, že ty dvě kytky tam dal Jarda. Včera tam tu jednu kytku dala Eva - prý... Dneska na Evu už zapomněla a vzpomněla na Jardu. A z jedné kytky byly dvě proto, že ten karafiát stál na zrcadle a odrážel se v něm.
Jsem docela unavená. Matka je poměrně náročná, protože je sice nebývale milá, ani jednou si nevzpomněla, že by mi měla nadávat do hajzlů křivejch a parchantů nevděčnejch, ale stále vymýšlet, co říct na zcela zcestnou konverzaci, protože ona je minimálně z poloviny času zcela mimo reál, je docela fuška. Člověk musí být furt ve střehu a "hrát" s ní. Něco vysvětlovat je totiž shola zbytečné.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 22:53 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit
Atusch
dik za typ na obojek, mam objednano. Obchod je kousek ode mne, bydlim na 4 a tudy jezdim do prace
Dobrej mu bude, bo ebinka ma druha cica ma taky red dingo obojek, tak me po dvou dnech, kdy jsem premyslela, jestli mu nebude obojek maly prisla na napad, zkusit mu jeji
Vlčáčková
To je dobre, ze je maminka mila. Musi to byt hodne narocne, tak aspon, ze neni protivna.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 22:57
- Nahlásit
lucYnka XIII
aaaaale, je tam čuba maltézáka. Mužova maminka by nějakýho maltézáka chtěla. Snažím se jí to vnutit, ale pokud pojedu přes celou republiku pro čokla, co tam pak ani nebude, tak to mě moc nepotěší...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:02
- Nahlásit
lucYnka XIII
tak aspon, ze neni protivna
Protivná byla celý život. To nepřetrumfne ani náhodou.
Ale říkal zdravotní bratr, že jim tam umí dělat peklo. Někdy v noci vyvádí. Prý jim pěkně pomatlala postel hovínkem. Tak byli sámo moc rádi.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:02
- Nahlásit
Maky a Trix
Tak se domluv s nekym z Prahy at ti ho vyzvedne. A pak to muzes nahlasit, ze ma noveho majitele. Pokud vim u kocek jim je to naprosto fuk, komu kocku daj a nikdy to nekontrolovali, krom u jednech kocek co byli v dedickem rizeni.
Naval cislo maltezaka
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:05
- Nahlásit
Vlčáčková
Ale říkal zdravotní bratr, že jim tam umí dělat peklo. Někdy v noci vyvádí. Prý jim pěkně pomatlala postel hovínkem. Tak byli sámo moc rádi.
Ono se starymi lidmi je to tezky, zvlast kdyz je mimo. Nemuze za to
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:19
- Nahlásit
Vlčáčková
nezávidím, ale buďiž ti útěchou, že neví kde je a co se děje, že alespoň nebude trpět ať bude kde bude. Páč pokud umí takhle "krásně" cestovat v časoprostoru, pak bude vždy v hlavě přesně tam, kde bude chtít být. Stačí jí říct, že tam je.
Horší by bylo, kdyby byla vzteklá, nemohoucí, ale jinak při smyslech, to bys měla teprv dilema a peklo.
Tohle jsme měli v rodině, mámina máma, lovili jsme jí v 74 letech po vsi, na každý noze jinou botu, silonky přes sukni, když děda usnul, byla schopná vyskočit oknem (dveře zamykal když si šel lehnout), pak přeskočit dvoumetrový vrata a běžet do vsi kočkám pro trávu (nikdy neměli ani králika a kočky drželi na zbytkách) a dědovi pro máslo, aby mohl uvařit oběd (třá v osm večer) bylo mi 13 a užívala jsem si to v plný parádě, páč máma nestíhala bejt v práci, doma a u svejch rodičů, tak jsme hákovali jak barevný, honili babku po vsi, v krámě potupně platili dluhy, páč babka naházela do košíku se slovy že děda nutně potřebuje, ale peníze jí nedal a i s košíkem babka zas zmizela ve vsi a najednou stála dědovi u postele s "nákupem" (věci z krámu, tráva pro kočky, oblečení,..), pak i období, kdy stála u nás před dome, že neví kde je, tak jí nechat doma vohřát, prolejt aspoň čajem a umejt a převlíct do suchýho, pže byla schopná se i u stolu na židli při jídle pomočit.. a děda nechtěl připustit, že by na babču nestačil a dal jí do ústavu..
Jen se obávám, aby se historie neopakovala a já za chvíli nenaháněla mojí mámu.. jenže jestli ta bude ještě deset let jezdit na kole, tak se mám na co těšit, páč tu budu křižovat po okrese na kole a hledat kudy tak mohla jet a kde spadnout do řeky..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:24
- Nahlásit
Crysa
lucYnka XIII
Jo jo, tak její matka byla pěkný metr a ke stáru se říkalo, že má sklerozu. Nicméně mohl to být Alzheimer nebo něco takového, protože je to už cca 35 let, takže tehdy se na sklerozu svádělo všechno.
Ta zase každý den řešila, že jí pošťačka vzala stovku.
Crysa: máš taky pěkný story. Moje matka byla nemocná už za "zdrava". Jsem zvyklá, že dělala blbosti. Ale teď je to prý už stařecká demence. Akorát švagr to nechce přiznat, protože má od ní plnou moc a nechce se jí vzdát. Dala jsem si na soud žádost o opatrovnictví. Ségře se švagrem jsem řekla, že je to moje matka a já se o ní budu starat i přesto, že ji oholili. Nakonec se budu o svou vzteklou, hysterickou matinku soudit. Kdo by to řekl, že?
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:38
- Nahlásit
Vlčáčková
protože má od ní plnou moc a nechce se jí vzdát
normálně nechat zbavit svéprávnoti matku a tím by měla zaniknout i plná moc, ne?
My teda nechávali babču zbavovat svéprávnosti, když se měnily peníze z kolkovanejch na nový a po roce od výměny jsme našli 12 klacků na uhlí zašitejch ve skříni, už jsme mysleli že je vyhodila, děda se z toho skoro věšel. A babku nám normálně obvoďačka prohlásila na podkladě vyšetření psych(ologa? yjatra?) za nesvéprávnou a zanikly veškerý plný moce k zastupování a dál fungovaly jen papíry o opatrovnictví a nějaký ještě papíry k zastupování ve věci právních úkonů. Třá jako přebírání pošty a tak, v tý době se docela řešily ty kuponový privatizace a takový sračky.. bože to je let..
Každopádně drž se, nemáš to jednoduchý.. a problémy v rodině bejvaj ty nejhnusnější
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:40
- Nahlásit
už jdu fakt padnout, jsem se nějak začetla a zalistovala na tom netu..
Brou noc
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 23:44 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Crysa
JO, zbavit svéprávnosti jsem jí měla už dávno. Teď už je byt v prdeli (ZADARMO), ona v něm ještě musí platit opravy a jak je to s penězi na účtu, to se teprve uvidí.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 06:29
- Nahlásit
Vlčáčková
Paní držte se, ještě si asi užijete, ale je to od vás moc hezké,jak se staráte.
ALL
fstávat a makat lemury
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 06:46
- Nahlásit
fstávat a makat lemuřice, je pindělí jdeme se prtínat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:05
- Nahlásit
Monty
ségra má garsonku v Zábřehu, staví barák, na jaře by se tam měli stěhovat. Ale nemám ponětí essi ji budou chtít prodat, nebo pronajímat. Zjistím. Taky mám kámoše na Stodolní, má tam děsně velkej,asi pětipokojovej byt a jednotlivý pokoje pronajímá. Ale netuším essi má něco volného. Taky nevím jak by se ti tam bydlelo, protože kuchyň a koupelnu to má jenom jednu a musí se tam všichni ti obyvatelé porovnat . Pro mě by to asi nebylo .Ale možná pořád lepší než dusno doma. Aspoň na čas.
Mimochodem, moje matka by byla nejradši kdyby mi vymřeli naprosto všichni psi, kůň i koza. Možná šelmyje by mi snad mohli zůstat, ale ne fšechny, ideální by byla tak jedna Když to bylo s Harrym tak nahnutý tak volala asi dvacetkrát denně a pořád mě masírovala ať už ho proboha nechám utratit, že se akorát trápí, že stejně zdechne a tak. A Rikšu ať nechám utratit taky, protože je na něho fixovaná a bude se bez něho taky trápit Neřeším ji, když nemám náladu tak jí prostě nezvedám telefon a hotovo A nemám náladu často
Vlčáčková
V domově kam jezdím na kanysku teď nechali zbavit svéprávnosti jednu moji klientku. Bylo to docela hustý. Nejsem si jistá nakolik to bylo oprávněné. Paní je relativně při smyslech, pozná mě, pozná psy, ví jak se jmenuje její dcera, zná texty písniček (skákal pes a takové kraviny)....na druhou stranu je pořád taková plačtivá, pořád má dojem, že ji příbuzní o něco okrádají. I když on to možná není dojem Ve čtvrtek jsem k ní přišla, ona brečela a v ruce papír od soudu. Brečela, protože tomu vůbec nerozumí. Tak jsem jí to přečetla, docela pracně vysvětlila a pak mi půl hodiny brečela v náručí jak je na ni dcera zlá, že na ni byla žalovat u soudu, proč jí to udělala a tak podobně Jo a ještě má zacvakat asi dva a půl tisíce za to psychiatrické vyšetření
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:08
- Nahlásit
Aloha fšem.
Furt si stěžuju, že máme v práci kosu. Dneska jsou mé stížnosti oprávněné. Máme tady 11,5 stupňů. Nejde kotel.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:13
- Nahlásit
Biluška
no ono je to dvojsečné, to zbavení, ale pokud se člověk už není schopen sám rozhodovat a může být sám sobě nebezpečný a odmítá být třeba v nějakém tom domově, tak co jiného dělat?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:13
- Nahlásit
Očekávám dary pro Aaronka. Včera oslavil své 8. narozeniny. A Tomášek má dneska svátek.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:20
- Nahlásit
pawLINka
tak tady mají první dáreček
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:26
- Nahlásit
makrel
no ono je to dvojsečné, to zbavení, ale pokud se člověk už není schopen sám rozhodovat a může být sám sobě nebezpečný a odmítá být třeba v nějakém tom domově, tak co jiného dělat?
Vím, že to někdy jinak nejde. Sama jsem poznala na vlastní kůži jakou dá práci zbavit svéprávnosti babku (vlastní), která trpěla schizofrenií, byla fakt naprosto mimo, nebezpečná sobě i celému okolí,napadla nějakou holku na ulici protože se jí ta holka zeptala kolik je hodin. Ale myslím, že konkrétně u téhle klientky to a)bylo zbytečné, b) by dcera mohla přijet a osobně jí vysvětlit co bude dělat, proč a tak podobně. Pro paní byl docela šok když se fšechno dozvěděla až z toho soudního papíru Jenže dcerunka tam vůbec nejezdí, akorát rozprodává maminčin majetek
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:34
- Nahlásit
Maky a Trix
jak je to se zamlouváním čoklů v Troji? Podržej ho?
Ale Trixovou máš po ruce v Brně
Jj, už zase jdu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:37
- Nahlásit
Cigi
Jj, už zase jdu
Víš kam máš jít, že jo? Už tam máte docela narvané
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:44
- Nahlásit
Biluška
Víš kam máš jít, že jo?
No dyk sem říkala, že už jdu, jsem Ti a makrelový chtěla ušetřit čas
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:44
- Nahlásit
Čus lidi!
Proč je pondělí a ještš ke fšemu hnusné a zmrzlé?
Jinak objevila jsem super inspiraci na příští týden. Na obrany se musí nastupovat i s jezdeckým bičíkem Kam se hrabe naše vidlička
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:46
- Nahlásit
Baico
a ostnáč, nezapomeň ostnáč . Kdybys nemohla sehnat tak mám doma ještě jeden po Akéle
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:48
- Nahlásit
Baicocus jezdecky bicik mam doma,je poveseny na zdi,tak ho asi na amina vyzkousim!!!!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:48
- Nahlásit
Cigi
No dyk sem říkala, že už jdu, jsem Ti a makrelový chtěla ušetřit čas
jaká ohleduplnost
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:50
- Nahlásit
Baicohm,jako dobry,jeden ostnac,druhy ostnac na krku couracka na zemi!bicik v ruce,at zijou dyskomfo....nevim jak se to pise psi!!!
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:53
- Nahlásit
čusbusbambusautobus
Gerda
Eldorádo
speciálně pro vás dvě
Vlčáčková
to máš tedy radosti. máš jí aspoň blízko???A vona ta ségra je navíc nevlastní žejo??? Hele a neměla bys nahlásit na soviálku změnu pro zasáílání důcohdu aby nechodil ségře do ruky, dyť ta eldeenka se platí né?
pawLINka
tadyk se můžou pánove podělit o dary:
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 07:56
- Nahlásit
Maky a Trix
a o tomhle prckovi pro tchýňu víš?
http://www.muhb.cz/stene-maltezacka/g-5909/id_obra zky=6801
|