Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2376 . 2377 . 2378 . 2379 . 2380 . 2381 . 2382 . 2383 . 2384 . 2385 . 2386 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:14
- Nahlásit

cernej caj
kdyz musi, ale jinak je mam taky hodne narvany tam, kde su ja...

no bať. Pes preferuje kontakt před honěním pošťáka podél plotu.

Maya

ježíšmarjááá, díky bohu za moje psy co mě

zas tě to naučí se pořádně prohlídnout, než jdeš z domu

Vero

já stejně nechápu, že voba nosíte černý hadry k rezavýmu psovi.

černý hadre je něco, čeho se nikdy nehodlám vzdát. nidká.

Fajfka? nebo vlk?

tak jasně, že Ašokpsa pod linku nenarveš a taky je to jaksi plemenná dispozice, ale jinak si fakt stojím za tím, že byt, když je majitel zodpovědnej, je lepší, pro tu těsnotu. Ona ta zahrada pak časem trochu svádí k určitý lenosti, protože přece není nutno. Kdežto s byťákem jdeš ven i ráno i večer a prostě musíš.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:15
- Nahlásit

Vero

a vyčůrat se úplně kdykoliv se mu zachce, nemuset čekat.

tohle ano, to bez debaty,

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:22
- Nahlásit

PetraK
černý hadre je něco, čeho se nikdy nehodlám vzdát. nidká.
no jo, ale jak se to zrealizovat, abys nebyla ochlupená - to nechňápu.

Ona ta zahrada pak časem trochu svádí k určitý lenosti, protože přece není nutno. Kdežto s byťákem jdeš ven i ráno i večer a prostě musíš.
To máš pravdu, je možný, že to svádí k lenosti, na druhou stranu to zas podle mě poskytuje i psovi spoustu předností.

Já netvrdím jako že z principu, že psa do bytu ne-e. Ale že zahrada je podle mě lepší, pokud čék kvůli tomu psa neodflákne, to ale platí i u toho bytu, že je psa potřeba neodfláknout. Flákač může odbýt psa se zahradou tím, že ho nevezme ven, v bytě tím, že s ním jen obejde blok. Flákání je vnitřní věc nesouvisející až tak moc s vnějším.

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:25
- Nahlásit

Ale nejspíš bych musela napřed ten dům se zahradou a více psama mít, abych posoudila, esi to bylo v bytě lepší nebo jak.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:26
- Nahlásit

Rrumstajn.
PetraK
Pes preferuje kontakt před honěním pošťáka podél plotu.
To neni pravda. U Kremyla jednoznacne vyhrava postak!
Ona ta zahrada pak časem trochu svádí k určitý lenosti, protože přece není nutno.
Jo, tohle muzu potvrdit. Ale cuzy se umeji velmi razantne o sva prava prihlasit, takze chca, nechca, musis ven.

Jinak cuby maj v teple dvere durch otevreny, muzou si trajdat. Perdele jsou vetsinou venku a hlidaj hlodavce a vetrelce, Kremyl je flaknutej co nejbliz u me (teda jen do doby, nez perdelice ohlasi nejaky pohyb venku).
Este k tomu slintani - dle myho uplne nejhorsi slintaci jsou dogy. Majitele dogounu nechodi nikam bez pliny za pasem, Ag pravidelne zvracela zhnusenim, kdyz na ni kamoscin mamut hazel hemry.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:31
- Nahlásit

Vero

no jo, ale jak se to zrealizovat, abys nebyla ochlupená
přijdu dom, máme uvítací rituál, kdy se neskáče, ale kultivovaně se mudlá a bučí a pak se hned letím převlíknout do něčeho, co je úplně fučik jak vypadá.

na druhou stranu to zas podle mě poskytuje i psovi spoustu předností.

ale jo, určitě, ale myslím - já osobně jenom, že v bytě je ten vztah tak nějak těsnější , pes tě má víc přečtenýho, ty jeho taky, ta komunikace je jiná. já jsem třebas hrozná v tom, že po zkušenostech lidí z okolí bych stejně psa nenechávala venku, když nejsem doma, takže pro něj by to vyšlo nastejno

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:35
- Nahlásit

Fifi

U Kremyla jednoznacne vyhrava postak

eh, já jsem nemluvila o psu s jednou opuštěnou mozkovou buňkou, která se zove vysočina
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááu!!

Jinak cuby maj v teple dvere durch otevreny, muzou si trajdat.

jooo, když je člověk pracující z domova, tak to je pak ano super ideálka. U nás to bylo - Murphy , a je - Ešus tak, že je mám furt za zadnici. Takže když jsem vevnitř, byl/je tam pes taky a když jsem venku, je tam taky a kutí si buď svoje - tzn. počítá Máni, nebo pracuje s námi.

nechodi nikam bez pliny za pasem

já zas povětšinou nosím s sebou papírovou utěrku

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:40
- Nahlásit

PetraK
která se zove vysočina
A bude, bude to furt pripominat!
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááu!!
Spravne, sama se placni!

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:40
- Nahlásit

Vero
tak schválně, esi totéž řekne třá Fajfka? nebo vlk?
je jedno jestli byt nebo chalupa, šibiska jsou se mnou doma, když jsem doma a venku když jsem venku.....byt nebyl ideál, byl na sídlišti kde bylo milyjón praštěnějch lidí co mi pili kref....

birma
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:41
- Nahlásit

tak to koukám, že já mám požadavků taky relativně málo
je to maximální hmotnost, to, že to neni flegma až za roh (jednou stačilo) a pak nějaký zdraví (u útulkáče nepořešim, ale když jsem řešila naposled možnost papírovýho štěněte, tak mi to vyřadilo určitá na mě už moc riziková plemena).

Vero
např. by nemusel nutně jen spát, zatímco je čék v pracovním procesu, místo toho by se mohl prohnat s parťákem po zahradě nebo pozorovat dění...
kdyby byl jak na klíček, tak pravděpodobně velmi rychle místo pozorování dění začne zjišťovat, kudy ze zahrady uniknout třeba Adámek hledá díry a únikovky i ze psího hřiště na kterym je 5 minut Altar, ač línej na krok, ze zahrady odcházel relativně pravidelně a Sisina extrémně fixovaná na páníčka si díru v plotě taky našla (a posléze vyhrabala podchod)

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:42
- Nahlásit

PetraK
áme uvítací rituál, kdy se neskáče, ale kultivovaně se mudlá a bučí a pak se hned letím převlíknout do něčeho, co je úplně fučik jak vypadá.

?? vy nemáte chlupy ve skříni?????

Fifi
připadá mi, že popisuješ ideál

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:46 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

birma
ravděpodobně velmi rychle místo pozorování dění začne zjišťovat
aj, jaj.
ještěže tu zahradu nemám

vlk
byt nebyl ideál, byl na sídlišti kde bylo milyjón praštěnějch lidí co mi pili kref

a co dělají šibiska, když seš pryč?

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:48 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Vero
by nemusel nutně jen spát, zatímco je čék v pracovním procesu, místo toho by se mohl prohnat s parťákem po zahradě nebo pozorovat dění...
Ja cuby teda na zahrade nenechavam, kdyz jedu do prace z baraku. Maji sice peknej vybeh s domeckem, ale nikdy nevis, esli kolem plotu nebude courat zdejsi malamutka, kterou vsechny tri bytostne nenavidej. A to by si Kremyl hnat dodelal uplne. Takze jsou v nepritomnosti doma.
birma
Adámek hledá díry a únikovky i ze psího hřiště na kterym je 5 minut Altar, ač línej na krok, ze zahrady odcházel relativně pravidelně a Sisina extrémně fixovaná na páníčka si díru v plotě taky našla (a posléze vyhrabala podchod)
To chce radnej plot s podezdivkou, ja mam Alcatras. A jsem za nej rada, bo pri harani nemaj zenichove sanci to podhrabat ani preskocit (a ze to stofard zkousel).
edit, zenichov..

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:49
- Nahlásit

Vero
ještěže tu zahradu nemám
Buldoček nemá tendenci zdrhat vůbec, ze šib jen Pinďa, ale co jsme vyspravili díry a podložili plot kulatinou tak to vzdal a Ašopes taky nezdrhá... náhodou zahrada je príma....a nejlepší je když leje nebo je jináč hnusně.... jen pootevřu dveře šibky si dou čůrnout a fičí domů....

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:50
- Nahlásit

Vero

ani moc ne. je teda pravda, že Ešus do ložnice, jako do jedinýho prostoru nechodí - Brtnik alergik.

Ale na chalupě, kde je Ešus fšade, tak taky ne. Asi máme nějaký antistatický skříně a věci. ale věci psí, ty mám zachlupený hodně, to jsem jak orangutan

Fifi

A bude, bude to furt pripominat!

, dyk je to roztomilý a navíc, já mám tuhle zkušenost s Murphym, kterej takhle zlikvidoval před odjezdem ke kamarádovi na chalupu na dovču celou šišku poličanu. při jeho velikosti a času, který měl k dispozici - smekám a ešče mě hajzl vyděsil, že má nějakou nečekanou cukrofku, když furt lemtal, zatímco já hledala úpěnlivě tu šišku salámu............ apak sem našla želízko a provázek u něj v bydliku

že popisuješ ideál

JO! když pracuješ doma a bydlíš v domku - není nic ideálnějšího, to by se mi moooooooooc libilo.

birma

kdyby byl jak na klíček, tak pravděpodobně velmi rychle místo pozorování dění začne zjišťovat, kudy ze zahrady uniknout

a nebo taky, podle povahy, bude neustálým monitorováním okolí tak přetaženej, že až přijdeš domů, bude chtít jen spát, protože konečně za něj někdo to hlídání převezme - viz. kamarákdy pes z útulku, kterej je takovej plašan.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:52
- Nahlásit

Fifi

Takze jsou v nepritomnosti doma.

přesně. člověk neví co se může stát.

vlk

jen pootevřu dveře šibky si dou čůrnout a fičí domů....

hm, tak tohle by u nás teda neprošlo. nene, kdepak, Jen ať sněží, jen ať leje, Ešus vždycky procházkuje

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:52
- Nahlásit

Vero
a co dělají šibiska, když seš pryč?

chrápou doma, samotný je venku nenechávám, ale když je doma céra, tak jim taky otevře dveře aby mohli courat ...sem a tam, nebo aspoň okno Kelišová s Kudlákovou se vylapí na parapet a dlouhé hodiny pozorují co se děje venku...

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:54
- Nahlásit

PetraK
Jen ať sněží, jen ať leje, Ešus vždycky procházkuje
To právě šiby nerady když jim valí za krk, i kdybych je vytáhla ven budou tak otrávený a načuřený a budou se snažit stejně dostat co nejdřív domů.... šiby jsou holt jinej level...

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:56 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

No, vlastně jsem si dosud neuvědomila, že opatrnej čék nakonec ty psy nenechá na té zahradě samotný, když je pryč což je vlastně na palici... ale jak se znám, došla bych k témuž.
Ještěže tu zahradu nemám, no aneb i na kyselý hrozny došlo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:15
- Nahlásit

Vero
např. by nemusel nutně jen spát, zatímco je čék v pracovním procesu, místo toho by se mohl prohnat s parťákem po zahradě nebo pozorovat dění...
a vyčůrat se úplně kdykoliv se mu zachce, nemuset čekat.

v tomhle mas samozrejme pravdu. nicmene to je jen, ze ten pes nejak lepe treba ztravi ten cas bez tebe, ale neni to nahrada pak pro ten cas stebou... takze je to znacna vyhoda tu moznost mit, to nepopiram. ale neni to samospasitelny

nicmene ja to mam jeste trochu jinak, ja mam mezi domem a zahradou malej dvorek, kterej je od sousedu oddelenej normalne zdi, od zahrady taky zdi, ve ktery jsou dvirka, nefunkcni vrata a kadibudka a ke druhejm sousedum staryma chlivama... takze moji psi sou vlastne ve dvore, kdyz sou doma sami a na zahradu chodi jen se mnou. A taky je to tam bavi jen se mnou. Vokoun je jeste teda o tridu jinde, ten si obcas zkusmo zabehne otevrit dvere do baraku jestli nema co vyzrat kocce nebo nekde omylem zapomenutyho a az kdyz to prozkouma, nebo zjisti, ze je zamceno, je ochoten se vratit na zahradu

kdyby me nekdo trvdil, ze existuje pejskar bez chlupu ve skrini, v pracce a v lednici tak mu to nebudu verit

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:17
- Nahlásit

Vero

dosud neuvědomila, že opatrnej čék nakonec ty psy nenechá na té zahradě samotný, když je pry

tak vidíš

což je vlastně na palici

je. blbá doba. ale ono nemusí jít jen o otrávený věci, jako v případě mých známých - a nebo zrovna u brůtice - ten pohozenej buřt na dvorku . Ono stačí, že budou chodit třeba děti kolem plotu, psa dráždit - nebudeš to vědět, ale máš zaděláno na reakci na děti a nevíš o tom. si pamatuu na Peggynu od paní která mě hlídávala, když jsem byla malá a máma s námi byla sama. Byla jsem jediný dítě, který snesla, jinak by je zavraždila, protože jí tam chodili dráždit k plotu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:27
- Nahlásit

cernej caj

kdyby me nekdo trvdil, ze existuje pejskar bez chlupu ve skrini, v pracce a v lednici tak mu to nebudu verit

tak jako na to jak Ešátor dokáže línat tak máš asi pravdu, nemáme. Jsem se teď prohlídla a sundala si z kalhot dva zrzavý chlupy. Ale přiznám se, že nechápu, jak je to možný, protože v předsíni na dlažbě jsou vždycky děsivý závěje,každej den se zametá či spíš luxuje, (jak kdy podle stavu línání, když líná hodně, luxujeme, když míň, stačí důkladně zamést). dlaždicová plocha - tzn. kuchyň, předsíň, kópelka a butka. A dvakrát týdně celej byt.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:34
- Nahlásit

Teda popravdě mě to přijde jako týrání mít zahradu a zavírat psa v baráku. Asi žiju v nějaký jiný psí galaxii.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:39
- Nahlásit

Maya

e jako týrání mít zahradu a zavírat psa v baráku

což to mi taky, ale......

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:46
- Nahlásit

Maya
Teda popravdě mě to přijde jako týrání mít zahradu a zavírat psa v baráku.
No voni tam stejně sami bejt nechcou...třá teď je krásně, dveře otevřený, ale panička je vevnitř, tak šibiska samozřejmě taky....

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:53
- Nahlásit

vlk

ale panička je vevnitř, tak šibiska samozřejmě taky....

jo Ešátor je taky záprdek. A Murphy byl taky. A taky nechtěli nikdy o něco přijít, co kdyby něco prošvihli, ostatně za pošťákem se dá z toho baráku vyletět vždycky, zvlášť, když zrychlení z nuly na sto je v pikosekundě

vlk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 15:00
- Nahlásit

PetraK
K nám ani pošták nechodí, schránku máme kilometr od baráku, takže většinou ani není proč zrychlovat....

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 15:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Nadbože!! dala jsem si zkusmo do googla do vyhledávání obrázku slovo Ešátor a tenhle mix mi vyjel

https://www.google.cz/search?q=e%C5%A1%C3%A1tor&bi w=1024&bih=574&bav=on.2,or.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&hl= cs&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=nX3RUcqYLIS34 ASQw4DQBA

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 15:39
- Nahlásit

PetraK
to je dobrý
vlk
No voni tam stejně sami bejt nechcou
myslela jsem teda jako když nikdo nejni doma

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2013 15:42
- Nahlásit

Maya
to je dobrý

děsnej bordel tady, co?

jo a to jsem se vám nezdůvěřila. Máme tichou domácnost. Teda ne doma, ale tu na pracovisku. Růžofka se nafoukla jak pouŤovej balónek a drží bobřika mlčenlivost . Je to docela zábavný už. Dospělej člověk a chová se jak malý dítě

<< 1 ... 2376 . 2377 . 2378 . 2379 . 2380 . 2381 . 2382 . 2383 . 2384 . 2385 . 2386 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání