| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:32
- Nahlásit
Fifi
akze kdyz spic ztraci rychle zajem, chce to pracovat postupne, malinku polehounku zvysovat kriteria... Vsechno jde, kdyz se chce
jojo, to souhlasim. Ja tim nemyslela, ze u spice to nejde ale spis ze je to horsi kvuli te rychle ztrate zajmu, je jasny, ze kdyz to spravne prispusobis, tak to nemuze byt tak zle.
U me je spis to, ze to "nepotrebuju" tak to neresim a pak se ukaze, ze by se mi to hodilo
ono celkove proste asi nejak netusim, jak na ty cumaky jit, protoze na lehni me naprosto nereagujou, ale na lehni se zavrenou dlani polozenou k zemi reagujou rychle jak blesky netusim, jak odbourat tu dlan, aby jim k tomu stacil slovni povel, protoze sem si pamlskem pomahala je tam navest a ted bez toho navedeni na me z vysoka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:37
- Nahlásit
Fifi
Perdela terieriho na tebe
Ještě to tak!!
Ale máš svatou pravdu ve všem, se špicem jako samo pracovat jde, ale musí se přesně jak píšeš, obměňovat cviky, dělat po chvilkách, třeba na vycházkách a tak, prostě aby ho to furt bavilo, nejde to jak s borderou si říct, teď budeme půlhoďky cvičit. Dumat jak na něj taky, někdy se zadaří, někdy ne, s tím couváním teda mě se nic vymyslet nepodařilo.
S tím klikrem nevím, asi tím, že se tomu nijak intenzivně nevěnuju, tak u nás to probíhá tak, že pes leží a čeká až kliknu, já nekliknu, protože nic nedělá a on se sebere a odejde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:42
- Nahlásit
cernej caj
Mě Kim taky vždycky takhle reagovl na gesta, jako já jsem to nijak neřešila, mě to nevadilo a když ohluchnul, tak se to i celkem hodilo.
Ono u špice máš nejlepší, když se tyhle základy naučí jako štěně do roka, pak už si to pamatuje furt, teď už s dospělými to budeš mít těžší, ale určitě by to šlo taky, jen to chce důslednost a čas, což chápu, že moc nemáš.
Kima vždycky bavily ty různý blbinky, slalom mezi nohama, obíhání okolo mně a tak, zkus to Ferinu naučit, třeba by jí to taky bavilo a pak prostě ty nudný cviky jako lehni prokládat těmahle zábavnějšíma.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:45
- Nahlásit
PetraK
Vero
Špicové vystupovali v cirkusech, to jo, ale jak jsem psala i v tom cirkuse musí za každý jednotlivý cvik dostat odměnu, jinak si dovedu docela dobře představit, že by si šli po svejch zkontrolovat manéž.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:51
- Nahlásit
Ramštajn ve spolek,
dneska byla nestíhačka dneska byl kvapík a mooře rabooty.
Koukám že tu řešíte samý zajímavostě, to vás musím dočíst .
Mě se dneska podařil super kauf
Šla sem si koupit mojí oblíbenou voňavku bo už mě došla. No při cenovce v regále 500 sem byla na vážkách mám nemám mám nemám a u kasy na mě paní vyplivla cenu 150 Káčé třikrát sem se jí musela zeptat essi to myslí vážně a essi se nesekla ! Prej je vyjímečná sleva dneska no a dyž sem se pochlubila čífoj tak šel a koupil mě ještě jednu tudíš mám teĎ za 300 dvě vobrofský
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:51 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
ono celkove proste asi nejak netusim, jak na ty cumaky jit, protoze na lehni me naprosto nereagujou, ale na lehni se zavrenou dlani polozenou k zemi reagujou rychle jak blesky netusim, jak odbourat tu dlan, aby jim k tomu stacil slovni povel, protoze sem si pamlskem pomahala je tam navest a ted bez toho navedeni na me z vysoka
To je prave ta velka nevyhoda uceni klasickyho u psu, clovek neco udela blbe a pes je v cudu. Naucit to samoze jde, postupne i bez napovedy tela, ale to chce videt v realu.
Maya
S tím klikrem nevím, asi tím, že se tomu nijak intenzivně nevěnuju, tak u nás to probíhá tak, že pes leží a čeká až kliknu, já nekliknu, protože nic nedělá a on se sebere a odejde
Tak to delas proste spatne.
Jako ja vas nechci lanarit do klikru, kor kdyz sem byla sama svazarmovska fosilie zvykla ucit psiska klasicky - ale o to vic ted vidim, jak kraaasne a snadno, navic s trvalyma vysledkama jde s tema myma cuzama pracovat, upresnovat uz znamy cviky, ucit novy, jak se jim mozecky zavarujou, jak samy vymejsli... Staci se jen rozhlidnout v okoli, zajet na nejakej seminar nebo sehnat nekoho zkusenejsiho, kdo vam ukaze, jak na to a otevre fakt novy obzory... Nerikam, ze to je samospasny, ale, ALE, je to radost.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:00
- Nahlásit
Fifi
clovek neco udela blbe a pes je v cudu
no prave, jak si ho naucim, tak ho mam, ze
ja o klikru dost zvazovala kdyz sme poridili stene, jenze kdyz se pak namanulo, ze najednou sme doma za mesic meli druhyho psa, tak sem najednou vubec netusila co s nima mam delat, ze bych je mela nejak zkouset cvicit zvlast me taky uplne nenapadlo... s tim klikrem by jim asi nestacilo klikat jen 1x denne ty cca 3 minuty, ze? (i kdyz tohle by snad slo s obema zaraz, ze by muz klikal a ja krmila?)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:12
- Nahlásit
Maya
no tak ale to je celý špatně, takhle to nende.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:14
- Nahlásit
Fajka
No při cenovce v regále 500 sem byla na vážkách mám nemám mám nemám a u kasy na mě paní vyplivla cenu 150 Káčé
hééérgot, to se tak někdo má!! tomu říkám nákup. A taky hodnéj můž, když hnedle vyrazil pro další nákup.
Fifi
neco udela blbe a pes je v cudu. Naucit to samoze jde, postupne i bez napovedy tela, ale to chce videt v realu.
tak snad na Pecce se zadaří, odborníci tam jsou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:16
- Nahlásit
cernej caj
... s tim klikrem by jim asi nestacilo klikat jen 1x denne ty cca 3 minuty, ze? (i kdyz tohle by snad slo s obema zaraz, ze by muz klikal a ja krmila?)
hele v tý fázi naklikávání, klikneš třebas 10x a dost- to ti čas nesežere a pak třebas v mezičase za půl hoďky , za hodinu, zase další série, někde jinde. To stihneš i ty psy prostřídat. Když začneš v pátek večer, máš víkend a uvidíš.
ze by muz klikal a ja krmila?)
tohle ne- e. Kliká a odměňuje jen jeden.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:17
- Nahlásit
cernej caj
tak sem najednou vubec netusila co s nima mam delat, ze bych je mela nejak zkouset cvicit zvlast me taky uplne nenapadlo
Nikdy neni pozde, ja zacla klikat - tyjo, on to ted nejak bude vlastne rok. A nejstarsi psici bylo v tu dobu 8 let...
i kdyz tohle by snad slo s obema zaraz, ze by muz klikal a ja krmila?)
Neslo. To chce, kor ze zacatku, po jednom. Tohle fakt nejde moc vysvetlovat pres net, vsak ses nekde brnacka? - tam najdes urcite bezva trenery.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:19
- Nahlásit
PetraK
tak snad na Pecce se zadaří, odborníci tam jsou.
Super. A treba u Kremyla (znas ji, neuroticku hyper, na kterou se nesmis krive zatvarit ) mi prave klikr hrozne pomoh se zpresnenim poloh u nohy, obratu, povel vstan - ac jsem na ni v zivote nesahla, vzdy vyraz mucednika, ted se vymrsti a mrca vrtuli...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:21
- Nahlásit
Fifi
ted se vymrsti a mrca vrtuli...
zcela jasně to vidím
vyřiď jí, že na ní čeká přetahovací kroužek. Taková malá pjoumatika.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:31
- Nahlásit
Fajka
tudíš mám teĎ za 300 dvě vobrofský
zavist bleda!
Hele, sem koukala k vam, ty kozeny vecicky vypadaji uuuchvatne, z toho by mel asi Kremyl radustku prevelikou - a postupne by to poziral, preparatorka chirurgicka.. Je to fakt cista kuze, nicim necinena, nenapustena, takze pozeru schopna?
PetraK
vyřiď jí, že na ní čeká přetahovací kroužek
Aaach, to bude radostna, v sobotu v ty chumelenici vyhrabala litaci talir od hypikovy ze zaveje, predni na nej a zadni se odstrkovala a bobovala... Je to pako.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:39
- Nahlásit
cernej caj
Hele já mám vlastně taky špice, těžko říct jestli je akita tvrdohlavější a hůře motivovatelná než normal špic to nevim, ale z vlastní zkušenosti vím že to jde jen to prostě musí bejt v po víc než pidikrůčkách a často a je možný třeba i složit s akitou dogdancingovou zkoušku jen je třeba opravdu vyzkoušet co zrovna na tu tvojí "potforu" bude zabírat. a taky je dost důležitý vychytávat chvilky kdy sám ten špic má chuť něco cokoliv dělat a třeba blbnout, pak to jde všecko mnohem líp
u nás kupříkladu strašně zabrala konkurence... a totálně se akití názor : já cvičit nebudu, nemám to zapotřebí na to já kašlu
tak se přelil do : já cic ci ci taky strašně cvičít a hrát si jáááá cííííííí
a jen tak mimochodem, třá Ešusová má úžasnej talent i v tý důstojný akitě která se jen tak pro něco nenadchne probudit totálního kašpara
Essi nebude Ešuska proti tak vám sem hodim to poslední Fajfčiný videjo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:41
- Nahlásit
Fajka
Nebude (nebo se ji neptej, nezajem), navaaal!
|
cernej caj
Člen |
- Nahlásit
Fajka
sikula nic nepotesi po narocnym dnu v praci vic, nez dvojita vonavka, co
PetraK
to muze byt i treba i serie 3x behem cca 2 hodin? ja to brala treba rano, odpo, vecer, coz kdyz su pryc prakticky od 6 do 6 je to odpoledne dost nerealny prave, ale kdyby to stacilo jen vecer tak pohoda asi celkem.
jojo, uvidime na pecce odborniky pripravene radit nam nevzdelancum
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Fifi
a zadni se odstrkovala a bobovala
sežeň jí skate. Ale fakt!! bude jí to bavit. já vo tom vážně uvažuju
Fajka
jasně že nebude , dobře se na to dívá
i v tý důstojný akitě která se jen tak pro něco nenadchne probudit totálního kašpara
ešivá to nebude tím, že vona je Ešuska taky tak trochu magor na palici
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:42
- Nahlásit
cernej caj
muze byt i treba i serie 3x behem cca 2 hodin
ale jistě. krátký série, ať se to psoj nevochodí. Vůbec to právě není na dlouho. pes se musí těšit na to, že to přijde, takže žádný natahování.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:49
- Nahlásit
Fifi
Hele, sem koukala k vam, ty kozeny vecicky vypadaji uuuchvatne, z toho by mel asi Kremyl radustku prevelikou - a postupne by to poziral, preparatorka chirurgicka.. Je to fakt cista kuze, nicim necinena, nenapustena, takze pozeru schopna?
je dííík
no to hnědý je dobarvovaný ale, to světlý je přírodní a je bez barviv takže asi požeru schopný jelito si taky ukousává a jest žif a zdráf a vesel
tyjo ale jak přesně je činěná ta kůže to upá nefim ale zjistim!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:52
- Nahlásit
Fifi
Nebude (nebo se ji neptej, nezajem), navaaal
sem se rači voptala bo tam hraje jednu z hlavních rolí
PetraK
jasně že nebude , dobře se na to dívá
jo jo
začíná to teda Ešusem ale vydržte
http://www.youtube.com/watch?v=B-KttyO03Uc&list=UU Me0p0EnTsgc_NNCu2fCE-w&index=1
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:57
- Nahlásit
Holky prosím vás, můžete se někdo podívat pod mým členem, jestli nenajdete, kde jsem psala o tom, jak odnaučovat lovení?? Nemůžu to tady z domova otevřít a nevím, jak jinak to najít :-/
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:59
- Nahlásit
PetraK
páč si grafoman tak pod člena se juknout nedá
ale co si pamatuju tak naposledy to bylo taky tu :
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_12932_0.html
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:03
- Nahlásit
Fajka
páč si grafoman tak pod člena se juknout nedá
nemůžu za to, sem nemocná! No!
díky, hodím to tam, páč to mě dostalo teda.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:04
- Nahlásit
PetraK
hééérgot, to se tak někdo má!! tomu říkám nákup. A taky hodnéj můž, když hnedle vyrazil pro další nákup.
jo jo spíš mě ještě pokáral že sem si měla tu druhou koupit hned
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:07
- Nahlásit
PetraK
nemůžu za to, sem nemocná! No
nesmíš sebout furt flákat na sjezdovce no
tam, páč to mě dostalo teda
sem to četla až tedkonc, ach jo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:22
- Nahlásit
Fajka
spíš mě ještě pokáral že sem si měla tu druhou koupit hned
von je hooodnej. -A nebo se předávkoval v pátek kyslikem
nesmíš sebout furt flákat na sjezdovce
to nebylo DO HLAVY!!
sem to četla až tedkonc, ach jo
no jo, lidi si koupěj psa, je pěknej přece, a nezjistí si nic . Já jak blbá prolezla kde co tehdá.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:29
- Nahlásit
Fajka
Jeheee, Fajcisko ma na ty rukavice fakt asi uchylku, ze? Vono si to hrajee, s esuskou - eech, ja nevim, fakt je videt, jaka je uvolnena, takova, v pohode, co ma jelito. (fajka, ne esuska )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:29
- Nahlásit
Fajka
video husty
PetraK
jasny ze ktarky serie, ale ja nekde jak to cetla pochopila, ze kdyz 3x denne, tak fakt rano, v poledne, vecer jakoze se musi dodrzovat tenhle proces
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:34
- Nahlásit
PetraK
to nebylo DO HLAVY
jo aháááááá tak nic no
hooodnej. -A nebo se předávkoval v pátek kyslikem
jo je nějakej rozbitej nebo co
, lidi si koupěj psa, je pěknej přece, a nezjistí si nic
tak snad třeba budou mít snahu něco zlepšit..když už se tu ptaj
Fifi
Fajcisko ma na ty rukavice fakt asi uchylku, ze?
jo už vod mala
Vono si to hrajee, s esuskou - eech, ja nevim, fakt je videt, jaka je uvolnena, takova, v pohode, co ma jelito
no jo kdyby sem to byl býval tušil pořídila bych nějaký to jelito mnohem dřív
(fajka, ne esuska
|