Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2133 . 2134 . 2135 . 2136 . 2137 . 2138 . 2139 . 2140 . 2141 . 2142 . 2143 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:36
- Nahlásit

cernej caj
ale ja nekde jak to cetla pochopila, ze kdyz 3x denne, tak fakt rano, v poledne, vecer jakoze se musi dodrzovat tenhle proces
Sis spletla s krmenim stenete, ni? Ja kdyz mame klikec sesn, tak perdele dve kola dlouhy tak 7-10 pamlsku max - postupne prodluzujem (u nich to nejde delat casove), a Kremyl zvladne 3 kola po 5-7 minutach, je to Hujer. Ale chce to fakt se ty zaklady naucit u nekoho nazivo, ne z popisu..

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 22:08
- Nahlásit

Fifi
ma na ty rukavice fakt asi uchylku, ze?

má! převelikou. Někdy je jí i jedno, že v ní je ruka jako když jdeš potmě zasněženým lesem a najednou se přiřítí neviditelnej vlk a raf ho a už tě bere!! A ty jen můžeš volat to : "Poomoooc ženská, vášpes mě žere za živa!""

co ma jelito. (fajka, ne esuska
ty sama seš jelito

Fajka
jo aháááááá tak nic no
drzá jsi a to velmi.

jo je nějakej rozbitej nebo co

co s člověkem neudělá pobyt na čerstvým vzduchu, návštěva hospody a procházka při měsíčku

tak snad třeba budou mít snahu něco zlepšit..když už se tu ptaj

snad ano, ale ono to je pro lidi moooc složitý, většinou. Ne každej to vezme jako Lexter, kterej psal, že je to bude bavit. Sebere to člověku čas, tak to pak neřeší, nebo skončí pes na flexině či pobyt jen v civilizaci.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 22:12
- Nahlásit

cernej caj

ad ten klikr - hele teď při večerním venčení, jsme si 5x klikli a šmidra, pěkně jsme si courli kolem baráků a já při tom vytáhla klikřík, a dva piškoty. A bylo hotovo. To fakt vměstnáš naprosto všude. Při čekání na autobus můžeš se psem procvičit naučené. při večerní procházce taky. Fakt. Času to žere minimálně.

Jo a ta Fejkina s rukavicí - to mi připomnělo , že člověk by měl hledat co jeho psa baví, nemusí to být vždycky standard hračky, jako balonky, přetahovadla, může ho bavit cupovat hadry, chytat tu rukavici, honit kus zahradní hadice.... fakt cokoliv.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 07:09
- Nahlásit

PetraK
Fakt. Času to žere minimálně.
ale o cas zas tak nejde, jak jsem psala, kdyz sem to prave pochopila rano - poledne - vecer tak by se blbe praktikovalo to poledne, jak jste psali ted, tak to je fakt na pohodu, v tom by problem nebyl.

Ferinku bavi cupovat papirovy krabicky. Ale jen kdyz ONA chce a hracky se prej nemaj nechavat volne dosazitelne, jen pres pana... (a brejle, ktery mi rozkousala s chuti, zkouset znova nehodlam - ale da se v nich jezdit na vodu, protoze vzhledem k mnozstvi kapek na skle nepoznam rozdil od kapky a diry po psich zubech )

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 08:21
- Nahlásit

PetraK
no tak ale to je celý špatně, takhle to nende
Tak to je možný, ale vím o pár špicech cvičených na klikr lidma, co to fakt umí a až tak moc se to neliší, i oni říkají, že špicové se občas musí ze začátku i navádět rukou, protože sami od sebe neudělají nic, protože jim to prostě za to nestojí

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 08:32
- Nahlásit

rumštajn až na věky......

tak jsem pročetla vaši debatu a musím konstatovat, že na šibu nezabere z toho skoro nic.....klikání se jí líbilo tak první tři dny protože to bylo "nový" .... teď to má na háku.... a vůbec cvičení se šibou je děsný, protože šiba to co po ní chci umí, ale proč by to opakovala, několikrát....třeba sedni .... dostane povel, sedne, dostane mlsku a při druhém povelu stojí a čumí s výrazem "tož si blbá, dyk si viděla, že už to umím" .... a nezabere ani kus masa....

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 09:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!!

tak takhle jsem na tom s pracovní morálkou taky, stejně jako hošíci

cernej caj

jak jste psali ted, tak to je fakt na pohodu, v tom by problem nebyl.

tak supr, uvidíš, třebas vás to bude bavit.

Ferinku bavi cupovat papirovy krabicky. Ale jen kdyz ONA chce
no vida tak hned máte něco. A ty to musíš narafičit, aby to bylo, jako že ona chce - tedy udělat z krabiček tak trochu vzácnost. A pomoci si klidně tím, že do nich dáš dobrotu.

a brejle, ktery mi rozkousala s chuti, zkouset znova nehodlam

naděláš, kvůli jedněm vokulárům .

Maya

že špicové se občas musí ze začátku i navádět rukou, protože sami od sebe neudělají nic, protože jim to prostě za to nestojí

no ono je to možná tak, že ti psi byli předtím cvičeni klasicky - to jim to pak dýl trvá obecně, než jim to docvakne. ale důležitý při tom prvotním ukazování psu o co v týhle "hře" jde , je nastavit situaci tak, aby ten pes dostal tu nejjednodušší šanci udělat něco, co ho dovede k tomu výsledku kterej já po něm chci. Hodně lidí začíná právě cviky s krabicí, která sama o sobě upoutá psovu pozornost a pokud ne, pomůže si člověk třeba tím, že tu krabici postaví mezi sebe a psa... p rostě se ta situace psu nastaví, aby to měl co nejjjednoduší. Ono to totiž není jen tak, že pes sám hned začne používat mozek. Musí se to naučit. Doteď mu v tom totiž bylo bráněno

vlk

že na šibu nezabere z toho skoro nic..

hele, těžko říct, fakt. Já šiby neznám, tak nemůžu soudit, pochopitelně, každý plemeno má nějaký nastavení, limity, ale já moc takový to škatulkování v určitým směru moc neberu. Jasně, že těžko bude lovečák pást ovce , ale určitý základní věci, mají všechny rasy společný. Jistě, že šiba nebude jako blázen dokola opakovat jeden cvik , zatímco borderu to bavit bude, nicméně prostě myslím, že nějakým způsobem se dá pracovat s každým psem. Neboť jestliže je možný pracovat s klikrem se slepicí, která se naučí slalom a chůzi po houpačce, s rybičkou, nevidím fakt důvod, proč by to nemělo jít psovi.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 09:36
- Nahlásit

vlk
dostane povel, sedne, dostane mlsku a při druhém povelu stojí a čumí s výrazem "tož si blbá, dyk si viděla, že už to umím"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 09:40
- Nahlásit

tak u nas jezdi pekny autobusy, s klimou, wifi (hodoninaci vzdycky), a tam topi pekne akorat kloboucak ma horsi autobusy, bez klimy, svetylek, mackatek, ale teplo tam byva tez...

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 09:42
- Nahlásit

PetraK
Ono to totiž není jen tak, že pes sám hned začne používat mozek.
.... vono právě že šiby mozek používají, a mám pocit, že někdy až moc.....

Neboť jestliže je možný pracovat s klikrem se slepicí, která se naučí slalom a chůzi po houpačce, s rybičkou, nevidím fakt důvod, proč by to nemělo jít psovi.
...tak určitě, znám pár šibařů, co s klikrem výsledky mají, u nás je zřejmě problém v tom, že jsou tři....oddělovat je se zrovna při cvičení nedá, protože, ta oddělená se stará kde je zbytek šibstva a na nějaké cvičení mi zvysoka prdí.... dá se hlavně využít jejich hamižnosti, kdy Kviju a Pinďu jsem odnaučila utíkat na vycházkách, takže můžou chodit na volno, Yumča zatím ještě nee....umíme sedat a podávat pacinku, ale třeba hledat hračku nebo pamlsek šiby taky vůbec nezajímá....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 09:57
- Nahlásit

jak se sem dostal prispevek, kterej sem psala maye u nas?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 10:07
- Nahlásit

PetraK
ona ma z krabicek vzacnost - zadny ji nenechavam, a kdyz nejakou dostane, tak sedi a cumi na me stylem "proc bych to sakra mela trhat ted

ten pamlsek zkusim, to je taky dobrej napad. Ja proste asi spis neumim uvazovat tim spravnym smerem. Vokounovi sem hodila balon, hned za nim bezel, tak tam je to lepsi. Aj o ten uzel je ochotnej se obcas pretahnout, zatimco Ferina akorat cumi a jediny co, je ochotna vokounovi uzel ukrast, pustit a zas cumet stylem "a co"

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 10:40
- Nahlásit

cernej caj

tak u nas jezdi pekny

hááásky! to my pražský socky teda nemáme

jak se sem dostal prispevek, kterej sem psala maye u n

to nevim, ale to nevadí, víme, jaký u vás jezděj autobusy , mi to zase nechtělo hodit sem podnětnej obrázek, furt mě to vyhazovalo.

vlk

u nás je zřejmě problém v tom, že jsou tři....oddělovat je se zrovna při cvičení nedá

to ano, cvičit musíš s každým psem jednotlivě. Tohle je výhoda, když má člověk jen jednoho psa, může se mu věnovat o to víc. Já tyhle věci v podstatě - bez klikru, tehdy se to ještě tady bohužel neznalo, ani klikr, natož věci podstatnější k tomu navázané, - učila Ešusa už od malička. Rozvíjela jsem v něm to přemýšlení, protože to je to co mě na zvířatech hodně baví - zjišťovat co všechno dokážou. Škoda je, že jsem takovej amatér a lajka, jinak vím, že by člověk dokázal s tím zvířetem mnohem víc. Oni totiž mají opravdu na víc, mají ten potenciál. Všechny zvířata. Ony ty věci umí, sami. Jde jen o to domluvit se s nimi . V tom je náš problém. Myslím nás lidí. Nerozumíme jim. neumíme je motivovat, číst, nevíme co ne baví.

cernej caj

asi spis neumim uvazovat tim spravnym smerem.

pusť fantazii na špacír, pozoruj je, když si hrají spolu, různě zkoušej.

kdyz nejakou dostane, tak sedi a cumi na me stylem "proc bych to sakra mela trhat ted

nezapomeň že máš jedno kouzlo, které na nás psi milujou - umíš hýbat věcmi, umíš je rozpohybovat, schovat a zase je nechat zjevit, házet, cukat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 10:49
- Nahlásit

PetraK
ezapomeň že máš jedno kouzlo, které na nás psi milujou - umíš hýbat věcmi, umíš je rozpohybovat, schovat a zase je nechat zjevit, házet, cukat.
to funguje na vokouna. Ferina je ochotna natocit mirne hlavu a dal na me cumet

jojo, druhyho psa sem vubec nechtela, s tim, ze s jednim bude snazsi pracovat, nekde jezdit, atd... urcite sem hlavne nechtela druhyho psa ke steneti, ktery mame doma mesic no nakonec ale jsou aspon spolu, kdyz jsou pres den hodne sami doma a druhak by si stejne vokouna asi nikdo nevzal...

jenze oni si spolu nejak moc nehrajou. Hodne malo je feri ochotna se od nej nechat vyprovokovat k honicce... vokoun mi proti ni prijde, ze na to, jak se hrozne vseho bal a tak, je krome ty agrese na jiny psy mnohem pohodovejsi a hravejsi, dokonce si rika o cesani

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 10:55
- Nahlásit

cernej caj

Ferina je ochotna natocit mirne hlavu a dal na me cumet

má asi jiný preference, hrála by si třeba jinak- jen to vyzkoumat. Třebas zrovna s tou krabičkou a uvnitř pamlsek, kterej uvidí, že tam dáváš. Když s ní budeš jezdit po podlaze, párkrát sem a tam a pak jí prudce vystřelíš dopředu??? nebo rulička od wc papíru, uvnitř dobrůtka, aby se naučila, že když něcím zakoulí, vypadne z toho dobrota.... a tak.
a druhak by si stejne vokouna asi nikdo nevzal..

tohle je moc důležitá věc. Hele, je to práce navíc, dva psi, člověk si to původně maloval jinak, to je jasný, no prostě musí vycházet ze situace, která je. Já jen házím inspiraci co by člověk ve chvilkách kdy má volno a chtěl by, mohl podniknout. Je jasný, že někdy je toho prostě hodně.

jak se hrozne vseho bal a tak, je krome ty agrese na jiny psy mnohem pohodovejsi a hravejsi, dokonce si rika o cesani

a tohle, tohle to je ještě důležitější věc, dobře jste to zvládli.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 11:13
- Nahlásit

PetraK
jojo, vyzkousim to s tou krabickou, nakoupim nejaky pamlsky, uvidime. Jako stene byla mnohem hravejsi, tak clovek moc nepremysli nad tim, ze kdyz to dostatecne nepodpori, prestane to psa proste jednou bavit

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 11:22
- Nahlásit

cernej caj

byla mnohem hravejsi, tak clovek moc nepremysli nad tim, ze kdyz to dostatecne nepodpori, prestane to psa proste jednou bavit

, však ono se to zasejc vrátí, péf je hravej tvor. Hele může jí bavit všelicos, třebas packovaná, kdy jí budeš "zlobit" tím, že jí budeš jakoby chytat za packy a pak se "poperete" , nebo jí budeš utíkat s nějakou dobrotou, kterou dostane, až tě chytí /pochopitelně zpočátku utíkáš doma a na maličkou vzdálenost, aby se pes rozblbnul/ prostě cokolif. Pokud tě to mrzí a chtěla bys abyste si hráli, tak se do toho pusť a neboj se experimentovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 11:28
- Nahlásit

cernej caj
Tím to není, já u Kima podporovala hraní a blbnutí fakt fest odmalinka a stejně tak v roce, roce a půl přišel zlom a od tý doby si nehraje a nic a slyšela jsem to o hodně vlčích špicech, že si jako dospělý nehrajou, Dorin by si hrál, kolikrát ho provokuje a Kim jen stojí a čučí a dělá že nic a když už se nechá vyprovokovat, že za ním jednou oběhne venku stůl, tak to je mega úspěch, asi ti menší špicové jsou větší hračičky, jo i když takový kvákací míč z kterýho padaj mlsky nezaujal ani jednoho

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 11:51
- Nahlásit

Rumštáááájn, přísahám, že je to poslední nemovitost k prodeji, co máme a mamče z něj patří jen část, druhá je Frantova syna. Volnák prodeji bude tak za tři měsíce,
2+1. P-9 Hloubětín, 4.patro s výtahem, před rekonstrukcí, v OV, 5min od metra Hloubětín, bez balkonu, cena 1,7 mil Kč k jednání, ul kdyžtak mailem. Fakt tam bylo hezký bydlení

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 11:55
- Nahlásit

kachna_
Janiii
vlk

nezapomněla jsem na vás, jen jsem to ještě nenašla,mějte se mnou trpělivost

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 12:13
- Nahlásit

PetraK
já to tak rychle ani nečekala , díky

Batýsek si hraje s hračkama, cvičí (cca 3-5minut, dýl ne).
Milča si trošku hraje, hraní s druhym pesem zvorali sousedi. Neklikáme, páč to s dětma nejde. Zavřít je nikam nechci a soustředit s nima se neumim.
Ale rozdíl mezi Májou a Baty je propastnej. Na Máje vidíš tu radost ze cvičení, u Batynky tu radost, že bude pamlsek. Je to prostě jiný. Jediný, co mě nebavilo, bylo cvičit se šeltií, páč okázale dávala najevo, jak moc jí to nebaví. To bylo na mý nervy trošku moc.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 12:14
- Nahlásit

kachna_
jich mate nejak nezdrave mnoho, tech nemovitosti tak doufam, ze prodate, ono ted asi kdyz hodne lidi resi finance, tak do nakupu se moc nechce, ale zas v praze je situace asi porad vyrazne lepsi od zbytku "sveta"

Maya
tak jasny, ferina je taky takovej nehravej spic. Ale kdyby ji aspon neco bavilo krome toho ze bud spi na medvedovi, cumi na me nebo steka z okna

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 12:26
- Nahlásit

cernej caj
steka z okna
já měla s Dájou hru na štěkání - pískla jsem hračkou, ona štěkla. Dokonce to uměla do tří nebo čtyř,nebo než nás někdo seřval, že děláme bordel, dle toho, co bylo dřív
cernej caj
jich mate nejak nezdrave mnoho, tech nemovitosti

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 12:29
- Nahlásit

vzpomela jsem si, jak jsme na jednom vikendu meli nacvik proti loveni zvere... nacvik spocival v tom, ze psi s pany staly v rade otoceni do prostoru a prostorem probehla vycvikarka tahouci za sebou mrtvyho bazanta a psi vyrazili po bazantovi. cilem bylo nejak "trhnout" s povelem, aby ten pes jako vedel, ze proste nesmi - presne si to nepamatuju, ale vim, ze kdyz na tom nacviku byl muz s feri, naznal, ze to je na dve veci, pac ferina 2x vystartovala, on ji 2x stahnul, pak pochopila, ze to je mrtvy a uz sedela a cucela, co jako bude? zatimco psy kolem ni reagovali na zverinu mnohem vic a po tech nekolika nacvicich za tu akci se zlepsili, tak muz tam s feri pak ani nesel, pak jak uz vedela, o co de, tak sedela a cumela

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 12:36
- Nahlásit

kachna_
cernej caj
hele co jsem našla, teda nevím, jestli bych to neměla dát radši do špiců než tady do maďarskýho tématu, ale když už jsem tady to největší je kachny Baty maminka
http://www.stream.cz/uservideo/217739-spicove-na-c vicaku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:04
- Nahlásit

kachna_
Jediný, co mě nebavilo, bylo cvičit se šeltií, páč okázale dávala najevo, jak moc jí to nebaví.
ale tys o ni prohlasila, ze mas nejlinejsi seltii ve stredoceskym kraji, tak zas te to nemuze prekvapovat
nase seltie mi prislo, ze cvici docela rady, ze se na to i tesi. No abych po spicech neskoncila zas u seltii... jako libi se mi trochu vetsi psi, ale s tou mou duslednosti... jeste ze mam tak dobrych 12 let cas

já měla s Dájou hru na štěkání - pískla jsem hračkou, ona štěkla. Dokonce to uměla do tří nebo čtyř,nebo než nás někdo seřval, že děláme bordel, dle toho, co bylo dřív tak zalezi taky, kde ste stekali

Maya
to je nove nebo starsi video? nejakyho spice s obranama sem uz video videla, je fakt, ze takhle mnou tim clouma kdyz vidi psa a mam fest problem ho udrzet

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:06
- Nahlásit

cernej caj
Rok 2009 tam píšou, jestli dobře vidím a patří to k tomu.

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:15
- Nahlásit

Rumštajn!

Ešuska jukne do Emila TEĎ )))

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:29
- Nahlásit

kachna_
já to tak rychle ani nečekala

dík za shovívavost, mám pro Tebe rozepsanej emil, kde - páč tam jsou ty artritidy vypsaný dvě - opisuju všechno co je v té knížce (TEDY K TOMUHLE TÉMATU!! ne celou knihu, páč ta má skorem 600 stran ), abys to měla komplet.

Holkám (Janiii a vlk ) to taky vypíšu, ale tam to je kratší, to půjde rychleji.

Je to prostě jiný.
tak jasný, páč každý vemeno je jiný a každej jedinec je jinej, to je pěkný na tom, jak je to barevný

Jediný, co mě nebavilo, bylo cvičit se šeltií, páč okázale dávala najevo, jak moc jí to nebaví.

fákt? Já brala šeltie, že rády pracujou??? sem podiveno

Dokonce to uměla do tří nebo čtyř,nebo než nás někdo seřval, ž

supr!!!! šikovnáá . a nechápu jako to nepochopení okolí , Brtnik taky fčera nadával, když jsme hráli v předsíni fočus (já byla teda spíš včera statická vzhledem k tý haxně) a Ešus se moc rozvášnil a řval na mě, že jsem právě moc statická , tak pak řval zase Brtnik na něj, ať drží hubu a neděláme bordel

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2013 13:31
- Nahlásit

právě jsem se vrátila z civilizace (města) a su vytočená jak klíště.....byli jsme nakupovat, jdem přes park a tam číhají dva městští fízlové... dvoumetrovýho chlapa s pitbulem na volno a bez náhubku, kterej navíc vysral hromadu těsně vedle chodníku, kterou chlápek samozřejmě neuklidil, neviděli ( asi ze strachu) zato starou paní o hůlkách venčící krysaříka ( asi tak kilového ) navíc kteráměla v ruce pytlík na ten pidibobeček normálně obklíčili, začli po ní ječet a cloumat s ní, jak je možný, že ten její pes sere na trávu a je na volno a bez náhubku....no do mě vjel čert, pustila jsem se do nich, zjebala jsem je jak malý synky napřed zkoušeli machrovat, ale když přítel vytáhl kameru, že to má všechno natočený, tak zkrotli šmejdi, navíc někdo ještě zavolal státní policajty, ti přijeli kupodivu velmi rychle, mezitím se zastavilo asi dvacet svědků co viděli jak to bylo, takže policajti ty měšťáky zjebali taky, takže se hošové paní velice omlouvali, paní mi díkovala...myslíte, že na ně můžu někde podat stížnost ???? Protože ti hajzlové tu paní vyloženě šikanovali..... nebojím se říct, skoro napadli....jejich čísla mám....

<< 1 ... 2133 . 2134 . 2135 . 2136 . 2137 . 2138 . 2139 . 2140 . 2141 . 2142 . 2143 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání