Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2133 . 2134 . 2135 . 2136 . 2137 . 2138 . 2139 . 2140 . 2141 . 2142 . 2143 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 10:46
- Nahlásit

vlk
Janiii

no krom čuchání se to právě dá použít i k masážim a vtírání do kůže v postižených místech. Já jsem si teď v nouzi na těch horách vmatlala do těch pokroucených svalů na noze alespoň heřmánkový éterák a docela mi to pomohlo. Dneska jsem do toho novýho výronu co se mi vytvořil večer vetřela kombinaci heřmánkového a hřebíčkového oleje a taky lepší.

Podívám se do té knížky, je tam spešl odstavec o tomhle a písnu vám to. Myslím, že uškodit to nemůže, min. to uleví.
Mámě jsem podle knížky zkusila namíchat směs na ty její bolavý ramena a hodně si to pochvaluje .

cernej caj

haltiohlavku,

s tou já neporadím, tu neznám.

vlk

spíš esli ho chudáka někdo nějak nenakopl....uvidíme co s ním..

, no tak vám držím palce, ať se to pořeší.

Nás taky čeká vet

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 10:49
- Nahlásit

cernej caj
budes jak ten kocicak, chodit do kocicich pelechu at to nemas ve svym

šiš ty seš brutální.....

vlk
spíš ta očista pak....
no s očistou bys na tom byla samozřejmě taky jak ten kočičák.... abych dotáhla do konce Maryšinu brutalitu.
Lity lity moc moc moc... snad to bude lepší, co se ti s tím vlastně stalo?

kafe
esi máš koleno v pr a tahacího psa, tak ti haltina uleví. ale jen tím, že ji psovi dáš, se to pořádně nenaučí...
Jinak teda z mýho pohledu, naučit psa chůzi u nohy není problém, ale naučit ho venčit se na vodítku bez jedinýho zatáhnutí někdy, to problém teda docela je a když mám já něco se zádama třeba, tak pro jě jednoznačně bezpečnější psa na vodítku neprocházet. buď na volno, nebo u té nohy.
máti když jde s buldozérem na zahradu, haltinu používá, páč on ji zas tak moc nerespektuje, zatáhl by stopro a ona nemá fortel ho ani udržet, ani vliv ho uposlušnit.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 10:51
- Nahlásit

kafe

jo na toho barona dnes mrknu... jsem teď poněkud zpomalenej čék

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 10:56
- Nahlásit

PetraK
je tam spešl odstavec o tomhle a písnu vám to.
písni, nějaký éteráky doma mám, když tak dokúpim....

Vero
no s očistou bys na tom byla samozřejmě taky jak ten kočičák
... hmmm vzhledm k tomu, že kočičák se nečistí vůbec, tak až mě uvidí doktorka, zavolá sociálku, šoupnou mě do ústavu a šiby následně do útulku....

Lity lity moc moc moc... snad to bude lepší, co se ti s tím vlastně stalo?
s kočičákem nebo s rukama ??????????

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:16
- Nahlásit

cernej caj
bejt tebou, bych se došla na cvičák nechat naučit, kdy a jak škubnout . Dyk ty tvoje potvory nejsou (nebo aspoň předloni nebyly) nijak nezvládnutý, jen máte pár věcí nedotaženejchh
PetraK
směs na ty její bolavý ramena
jééé a můžu poprasit pro mamču na její bolavý ramena?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:21
- Nahlásit

vlk

písni, nějaký éteráky doma mám, když tak dokúpim...

nastuduju a dám vědít.

co se ti s tím vlastně stalo?
s kočičákem nebo s rukama ??????????

možná se ptá na mozek

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:23 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kachna_

jééé a můžu poprasit pro mamču na její bolavý ramena?

jasně že můžeš, ale nezapomeň, že jsem čistej amatér - Pokustón, kterej páchá pokusy na svým organismu a nejbližším okolí, jo? a knihu mám teprve od vánoc, jo?
každopádně se tam určitě podívám a mámu bolej ramena od artritýdy či od čeho?

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:28
- Nahlásit

PetraK
možná se ptá na mozek
...mozek teda nemám jen HOMIMO...

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

PetraK
mámu bolej ramena od artritýdy
kolena určitě, ramena asi taky. Díky moc

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:36
- Nahlásit

kachna_
Dyk ty tvoje potvory nejsou (nebo aspoň předloni nebyly) nijak nezvládnutý
sou +/- stejny furt, ale ja mela to predvedeni kdy skubnout na dvou vycvykovejch vykendech a videlas sama, ze to k uzitku asi v tomto zcela nebylo...

a to normalne muzu prijit na cvicak s tim, ze chcu to skubnuti doladit? a nic jineho? aby clovek nemusel byt pravidelnym clenem tam zas... nicmene zas trochu spoliham na tabor na pecce, kde nas zabednence zas nekam nakopnou (jako spravnym smerem v ty vychove ne do zadnice sem si rikala, jestli by ta halti spis neulehcila situaci v takovych vecech, jako treba nekde kde je hodne lidi, na vlakaci treba kdyz zmerci psa nekde mezi nohama osttnich stojicich, kteryho ja nevidim a poskubne smerem k nemu kdyz clovek plati listek a jine podobne prijemne situace

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:37
- Nahlásit

vlk
sem myslela ruce, samozřejmě.....
kočičák už potento přišel, sem vyrozuměla.

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:40
- Nahlásit

Vero
sem myslela ruce, samozřejmě.....
...aha, nejspíš z práce....zánět šlach....vono 28 let s lopatou navíc ve vlhku asi těm rukám zrovna moc neprospělo.....

kočičák už potento přišel, sem vyrozuměla.
jo tos vyrozuměla naprosto přesně....

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:41
- Nahlásit

cernej caj
sem si rikala, jestli by ta halti spis neulehcila situaci v takovych vecech, jako treba nekde kde je hodne lidi, na vlakaci treba kdyz zmerci psa nekde mezi nohama osttnich stojicich, kteryho ja nevidim a poskubne smerem k nemu kdyz clovek plati listek a jine podobne prijemne situace

ulehčila, určitě mě se to jako překlenovací prostředek náramně osvědčilo, páč jsem si přivedla 35kg čoklise, kterej nejspíš vodítko nikdy neviděl, jedinej zájem byl ze všech sil někam táhnout (hračky pamlsky ostentativně ignoroval) a mě síly skoro nestačily na účinný zapuštění kořenů do země - hrůza, že v této situaci jsem musela přitom cestovat třá MHD na veterinu atd... v tomto jsem na haltinu nedala dopustit, najednou jsem se v klidu mohla soustředit na psáka a ne na stres a na to, esi ho vůbec fyzicky zvládnu, když mu rupne v kouli.
ale třá na tom vlakáči atd. by ti stejnou službu udělalo vodítko připnutý k náhubku. pokud ti teda psák vyloženě nějak netrojčí, že by se z toho chtěl vyslíct.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:43
- Nahlásit

vlk
zánět šlach

au, au, to musí být nepříjemný... tak ať je líp... a zvládneš pořešit i potento kočičáka.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:44
- Nahlásit

vlk

jen HOMIMO

to zní kapek nebezpečně

kachna_

kolena určitě, ramena asi taky. Díky moc

dobře, podívám se, co tam na artritidu píšou, ale kdyby to bylo něco jinýho, tak jí to třebas nepomůže??? Nicméně, ono je to hrozně příjemný samo o sobě. Rozmíchá /nakape se/ do rostlinného oleje určitý počet kapek těch daných olejů a tím se člověk masíruje, éteráky se tak dostanou do svalů a kloubů. Hele já si namatlala ten kotnik co se včera večer vytvořil a dost mě polekal. A tetkon už je to o hodně hodně lepčí otok výrazně ustoupil a barva taky není tak úplně šílená už.
Prostě nastuduju.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:47
- Nahlásit

cernej caj
hele tak podle mě neškubej, když nevíš kdy. prostě jak pes zatáhne, důsledně zastav a nepusť ho dál, dokud vodítko nebude zase volný.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 11:59
- Nahlásit

vlk
tak to vlku doufam, ze se ti to spravi, ale zasadne ti zakazuji i praci u pc, nebo si porid ergo veci (mys, klavesnici). Ja mam chronickej zanet slach, obcas i ve stavu, ze neudrzim lzicku v ruce abych se najedla, nebo mobil, nebo si ani nezavazu tkanicku... je fakt, ze kazda pomucka, ktera ti ulehci urcite stoji za to, i v domacim prostredi, protoze z dlouhodobyho hlediska to ocenis jako predchazeni zhorseni problemu...

Vero
je fakt, ze to voditko za kos jsem cetla taky, ale ta halti je pry o neco lepsi v tomto? hlavne zas s kosem se mi blbe pamlskuje... jo a neskubu voditkem prave radsi vubec, to sme tenkrat praktikovali po tech vikendech ale kachna mi rekla, ze to delam blbe, ze proste nevystihnu tu chvili spravnou, tak to nedelam vubec radsi, ale rada bych trochu nejak ten tah na voditku treba u silnice omezila, venku prepinam na postroj, tak to je i chteny, ze je natazeny voditku a nezakopavam o psa

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:00
- Nahlásit

PetraK
to zní kapek nebezpečně
.. jen zní.... ale nebezpečný to néni....

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:16
- Nahlásit

cernej caj
je fakt, ze to voditko za kos jsem cetla taky, ale ta halti je pry o neco lepsi v tomto
tak je to vychytanější... (ale ta cena za pár pásků)
jo, usnadní ti to některý věci. ale aby tě to nedemotivovalo situaci pak jako i řešit.
eště mě napadá, že tví psáci nezačli rozlišovat, že na jednou je tah žádoucí a jindy najednou né...tak to by chtělo zpracovat asik, s ňákým výcvikářem nejlíp...

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:27
- Nahlásit

cernej caj
víš jak já naučila netahat svýho prvního špice? Přístupem "Když nebudeš tahat, tak tě pustím na volno". Támhle k tomu sloupu, pak vždycky, když něco provedla, tak bylo vodítko jako trest a nepustila jsem jí, dokud nedošla bez tahání nějakých 20-50-100m.
Osobně bych být tebou začala tím, že vezmu jednoho psa, pamlsky a nejdřív naučím oční kontakt, pak přes oční kontakt chůzi u nohy (na vodítku) a povel pomalu. To je tak 10ti minutové cvičení venku.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

pak vždycky, když něco provedla, tak bylo vodítko jako trest
třeba u Máji bych s tímhle přístupem hodně rychle pohořela, mnohem líp snášela korekce elektrikou. Ona výchova a výcvik musí být na míru psovi i majiteli, to aby si člověk pořád mohl připadat jako úplnej blbec.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:35
- Nahlásit

to vypadá zajímavě
Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno :-D

POSTUP PŘÍPRAVY
jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily.
Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme.

Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné.

Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je mám ráda se strouhaným perníkem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:51
- Nahlásit

kachna_
jojo, ten ocni kontakt u nas dost chybi, napr. na tom voditku. tak to zkusim. Prave ale kdyz clovek nekam de s obema tak to je fakt jak v cirkuse, s tim ze ja sem klaun

ty knedliky sou husty budes zkouset?

Vero
ale oni prej umi dobre rozlisovat, kdy sou na postroji, a kdy na obojku...

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:53
- Nahlásit

cernej caj

já to vidím stejně jako kachna :

Osobně bych být tebou začala tím, že vezmu jednoho psa, pamlsky a nejdřív naučím oční kontakt, pak přes oční kontakt chůzi u nohy (na vodítku) a povel pomalu. To je tak 10ti minutové cvičení venku.

po malých sekvencích, psa to bude bavit, zabaví se. Nevím jak moc pesan jančí -pokud ano, doporučila bych nejdřív nácvik doma, aby měl šanci to dělat jen dobře, nic ho nebude rozptylovat. Pak jít na zahradu, až to půjde tam, vyjít za branku, pár kroků po cestě, pak kousek dál, ještě dál....

kachna_
hale řekni mi - tenhle postupnej postup - vyhovoval by Máje?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:57
- Nahlásit

PetraK
jojo, to s tim ocnim kontaktem ma kachna prave pravdu. Paradoxne kdyz je feri na volno, tak kazdejch deset metru cumi po me, kde jako su atd, ale kdyz je na voditku, tak to me nezna

no nastuduji si to tu, nekde se tu o tom "plivani pamlsku" tusim psalo

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:58
- Nahlásit

kachna_
Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světě
káááchnááá - ty vole, to vypadá gůt!! Jestli budeš zkoušet, dej vědít

cernej caj
ale oni prej umi dobre rozlisovat,

nooo člověče, úplně jistá si tím nejsem. U nás je teda opačný problém- psa jsem od malička učila netahat a když jsem ho zapostrojovala, tak tahání se ne a ne dostavit,myslím tím takové to vášnivé tahání. Ale je možné, že chyba je ve mně, že tomu nevěnuju dostatek času a energie. páč vono mě to ani neba, jsem ráda se psem na volno a vodítko mám jen pro opravdu nezbytné případy, protože jinak mi jde pes u nohy, takže jsem usoudila, že tohle nás prostě neba ani jednoho.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 13:17
- Nahlásit

PetraK
ona Mája už dlouho předlouho netahá a jediný problém je to lovení, na to myslím, že by fungoval tvůj postup.
Ale my už dávno elektriku nepoužíváme od loňska, kdy mi došly baterky.
Ale teď budu muset být opatrnější, páč sousedovi zdrhnul pes za srnou, viděl je myslivec a ještě se ten pes myslivcovi prsil na psa . Nezastřelil ani psa ani souseda, ale myslím, že teď bude na psy pěkně napruženej a případnou omluvu prostě nebude akceptovat

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 13:20
- Nahlásit

cernej cajoni prej umi dobre rozlisovat, kdy sou na postroji, a kdy na obojku...
Baty jo a já jí to učím, cíleně, na začátku nebo konci cesty.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 13:26
- Nahlásit

cernej caj
oni prej umi dobre rozlisovat, kdy sou na postroji, a kdy na obojku...

podle mě čistě laická úvaha je to napřed ale musíš naučit- vysvětlit, že to rozlišovat jako vůbec mají...

jinak s tahem na postroji jsem měla totožnou zkušenost co PetraK (i s tím výstupem- stejně nás to neba ani jednoho)

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2013 13:30
- Nahlásit

cernej caj

no nastuduji si to tu, nekde se tu o tom "plivani pamlsku" tusim psalo

já jsem neplivač, jsem podavač, neb používám takové hodně různorodé pamlsky a některý bych do huby teda nevzala . Myslím, že plivati není zcela nutno. dej si pesa k noze, pamlsek do levý ruky tak, aby to viděl a udělej krok dva, když půjde hásky u tebe - supr, pochvala, dlaň otevřít, pamslek nechat zožrati. pak ty kroky přidávej, Nedávala bych povel, povel bych přidala až na konci, až by to uměl. Může být třebas povel Ssse mnou!, který bude volnější, než povel K noze.

<< 1 ... 2133 . 2134 . 2135 . 2136 . 2137 . 2138 . 2139 . 2140 . 2141 . 2142 . 2143 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání