Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Musím se pochlubit svým novým pomlouvačným článkem
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:17
- Nahlásit

Trotelchen
Můžu se tě na něco zeptat? Přemýšlím co jsi za člověka,když si dokážeš takové věci,nad kterými po vzhlédnutí mi normální lidi nemůže týden usnout ,stále připomínat a stále nám je tady předhazovat.Myslíš že taková Garfield to změní,že v Číně stahují psy? Já už podepsala takových petic a stále se to děje...všichni to víme,tak proč se denonně užírat nad těmito záběry?

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:20
- Nahlásit

Trotelchen
Koukala jsi už do kabelky? A nevadí, že je už i odjištěný? (myslím ten granát )

Hele, já vždycky myslela, že granát po odjištění vybouchne během několika sekund (nebo desítek sekund). Já tu teď hodinu nebyla, kabelka zůstala u stolu a po návratu zjišťuji, že je vše stále na svém místě. Jsi si jistý, že to byl granát? Nerada bych do kabelky sáhla a nahmatala tam něco jiného ...

ale obecně zakládají živnou půdu pro kšeftování se zvířaty a obohacování se na zvířatech..
Můžeš mi prosím uvést příklad? Nějak nechápu, jak obecně zakládají živnou půdu pro kšeftování se zvířaty. To jako, že tam budou důchodci vodit psy a oni je pak budou za drahé peníze prodávat? Nebo tam ty psy budou nosit množitelé? Nebo čím umožní soukromý útulek kšeftování se zvířaty?
Jaký je podle Tebe vlastně rozdíl mezi soukromým útulkem a útulkem zřízeným městem vzhledem k možnostem, co mohou "podniknout" se zvířaty?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:40
- Nahlásit

Anu
Můžu se tě na něco zeptat?
Zkus.
Přemýšlím co jsi za člověka,když si dokážeš takové věci,nad kterými po vzhlédnutí mi normální lidi nemůže týden usnout ,stále připomínat a stále nám je tady předhazovat.
Jsem hovado, nejsem totiž ochoten se několikrát denně spláchnout a zkonstatovat, že svět je krásný....

Myslíš že taková Garfield to změní,že v Číně stahují psy?
Ne, napsal jsem to někde?
Ale myslím, že než podepisovat nesmyslné petice je lepší na to kouknout a uvědomit si, kde žijeme a chovat se adekvátně situaci.

Já už podepsala takových petic a stále se to děje...všichni to víme,tak proč se denonně užírat nad těmito záběry?
A někdo psal, že je třeba se tím dennodenně užírat?
Nutím snad někoho, aby se na to koukal?
Možná bezpáteřní jedince bez vlastníhi názoru nutím, ale běžný člověk se rozhoduje sám za sebe..

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:45
- Nahlásit

Trotelchen
no to mi stačí abych si udělala obrázek.Tak bojuj s tím světem.Držím palce.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:46
- Nahlásit

tosca
Teeeda, tys ale splosťulnice .....granát může po odjištění vybouchnout třeba taky při aktivaci rozbušky....

Nebo čím umožní soukromý útulek kšeftování se zvířaty?
Jaký je podle Tebe vlastně rozdíl mezi soukromým útulkem a útulkem zřízeným městem vzhledem k možnostem, co mohou "podniknout" se zvířaty?

jednoznačně tím, že jej provozuje fyzická osoba - podnikatel, který dostává nějaké dotace od obce.....takže vlastně stejně jako v jiných případech si úředník magistrátu, který má toto na starosti vytipuje člověka, kterému věří, pošle mu do útulku peníze a část z nich dostane zpět...kupříklad tento běžný provizní zaměstnanecký systém, který funguje skoro všude......pak vůbec nevadí, že utulkář má evidovaných více psů, než doopravdy má, protože kontrola je prakticky nemožná....atd atd atd.....k množitelství jen krůček....atd atd

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:47
- Nahlásit

Anu
no to mi stačí abych si udělala obrázek.Tak bojuj s tím světem.Držím palce
a o čempak jsis udělal obrázek? a jaký? vzpomínám na Tvá vystoupení z počátku roku a bylo to stejné nicneříkající ......

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:57
- Nahlásit

Tak to tady sleduji a zrovna mi běží písnička dosti výstiných slov:
"cesta do pekel, ta trvá krátce...
a neposrat se v týhle díře...
...jako zvíře,
hroznej strach."

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:58
- Nahlásit

Trotelchen
máš pravdu že se necítím být takovým spasitelem světa jak ty.Snažím se pomoc ale v rámci mých možností.Diskutovat s tebou nemá cenu a vlastně píši nezajimavě a nic neřikajíc takže končím.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:58
- Nahlásit

Tento web má zvláštní schopnost mě jednou totálně nadchnout a rozesmát a přivodit pocit skvělého života a obratem mě srazí totálně k zemi a pro jistotu, abych se nemohla odrazit ode dna, mi zlomí obě nohy v holeních.

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:59
- Nahlásit

Trotelchen
Ty víš o nějakém soukromém útulku, který dostává dotace? Jo, může je dostávat, jako jakákoliv firma podnikající na území dané obce. Ale dotace se dávají za určitým účelem. A kontrola využití pro daný účel existuje. To, že žijeme ve státě, kde jsou zodpovědní lidé úplatní, to je fakt. Ale úplně stejně může daný úředník dosadit do městem zřizovaného útulku svého správce, který pak bude pro útulek nakupovat krmení výhradně od firmy, kterou vlastní úředníkova manželka. V čem je rozdíl? Já ho nevidím. Stále je to o lidech a o tom, že není zájem postihovat porušování zákona.

Jinak, evidovaných víc psů ... běžně je smlouva s městem vedena tak, že město platí za každého psa, kterého do útulku přiveze. Někde to je jednorázový poplatek (nejčastěji), jinde je to částka/rok. Ono platit musí, ztracený pes je ztracená věc, město ho převezme do úschovy a je povinno se o něj postarat. Ti psi v útulku, nalezeni na území města, jsou ve správě města (jako nalezená věc) po dobu půl roku. Pokud je v té době pes předán jinému opatrovníkovi (pozor, ne majiteli, majitelem se můžeš stát až po uplynutí zákonné lhůty), je zas jenom na lidech z města, jestli si zkontrolují, zda pes v útulku je a jak je o něj postaráno. Provozovatel útulku jim nemůže bránit v kontrole majetku, které mu město (na základě smlouvy) svěřilo do opatrování. Darovat mu nalezeného psa mohou až po půl roce, pokud se o něj nepřihlásí majitel. Po půl roce se pes stává majetkem MĚSTA, nikoliv provozovatele útulku. Pak je na MĚSTĚ, jak se svým majetkem naloží (ale musí to být v souladu se zákonem). Tak kde je rozdíl, zda je pes umístěn do městského nebo do soukromého útulku?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:01
- Nahlásit

Anu
máš pravdu že se necítím být takovým spasitelem světa jak ty
tak hlavně, že sis ulevila a je ti líp...i to je přínos

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:02
- Nahlásit

Garfield
prosím Tě, jak můžeš být u svý práce takhlepřecitlivělá a alergická na krutou realitu?m myslím tu otázku vážně

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:05
- Nahlásit

Garfield
Tohle dělá většina diskuzních fór. Až na to, že u velkého procenta převažuje to sražení k zemi. Tady je to aspoň vyvážené.
A já mám v záloze jeden web, kde převažuje to nadšení a skvělá nálada

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:06
- Nahlásit

tosca
jééé jasně...špatně jsem se vyjádřil myslel jsem to kilčo na psa a den.....pardon

V čem je rozdíl?
je jich tam dost, bude to vždy lépe kontrolovatelné o obtížnější ke kradení, pokud by byly jen obecní či státní....

Tak kde je rozdíl, zda je pes umístěn do městského nebo do soukromého útulku?

už jsem to psal...ve snadnosti toho kradení ......další v tom, že obec bude mít větší snahu kontrolovat něco, za co je přímo odpovědná....

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:08 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Trotelchen
Já se hrabu od školy v obchodních smlouvách, šecích, fakturách, notářských zápisech, tunách bankovních výpisů, obchodním a občanským zákoníku, znám i zpaměti zákon o konkurzu a vyrovnání. Je to hnus morální, je to morální blitíčko pro otrlé sedět v tý jednací síni a poslouchat to a koukat těm lidem do očí.

Ale to je o penězích. Ty mi nevadí. Ty mi absolutně nijak nevadí.

Až se budu hrabat (jak tomu bylo na praxi) v pitevních protokolech, fotodokumentaci z místa trestných činů vražd a znásilnění, koukat na fotky utýraných dětí nebo budu dělat kameramana pro PETATV, prohrabovat se znaleckými posudky o zabití z nedbalosti a úmyslných úkladných vražd, tak pak bude tvá otázka smysluplná.

Na takové věci žaludek nemám a proto se jím podobně jak Anu obloukem vyhýbám, jen nad tím nezavírám oči, jsem ochotna do toho pohlédnout zpříma, jít se vyzvracet, hodinu brečet a jít dál.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Garfield
dík za vysvětlení Garfíčku....sice máme jiné vnímání světa, ale chápu Tě

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

Trotelchen
...ano, my dva jsme si charakterově podobní asi jako včelí královna a muréna... a o tom to je, kdybychom pluli všichni na stejné lodi se stejnou cílevědomostí, umřeli bychom nudou.

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

Trotelchen
Ale to město je přímo zodpovědné i za toho psa v soukromém útulku. Ono pouze kupuje službu péče od soukromé osoby. Nijak ho to nezbavuje zodpovědnosti. To, že si tu zodpovědnost lidé neuvědomují neznamená, že není. A občané by ji měli od svých volených zástupců vyžadovat.
Jinak, náš městský útulek má kapacitu 150 psů. Myslíš, že je snadné zachovat přehled. "Soukromý" ve stejném městě má kapacitu 10 psů. Tak kde je ten přehled snazší???
Jinak, obecní útulek může vést obec k internímu nařízení - žádný občan nesmí dovnitř do útulku. A kromě SVS není moc v tomto státě, která by se tam dostala. Občané mohou protestovat a hnát volené zástupce k zodpovědnosti. Ale jinak ... útulek je majetkem města, město ho spravuje, město určuje pravidla provozu. Pokud to schváli SVS ... U soukromého, do kterého umisťuje psy město, musí platit, že tam mají přístup alespoň zástupci města (pokud je ve smlouvě něco jiného, je to podle mě závažná chyba). Protože tam jsou uloženy "věci", za které je město zodpovědno.
Takže já si naopak myslím, že soukromé útulky využívané městem nabízejí větší (a jednodušší) možnost kontroly, než městské. A soukromé útulky, které nemají s městem smlouvu, žádné peníze od města nedostávají, takže tam to na "napakování" asi moc nebude.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:25
- Nahlásit

tosca
Ale to město je přímo zodpovědné i za toho psa v soukromém útulku.
ale ne za ten utulek....

takže tam to na "napakování" asi moc nebude.
ale je a bude.........je tam mnohem jednodušší krást z městského rozpočtu věř či nevěř)

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:27
- Nahlásit

Garfield
OK, ale muréna jsi Ty

tosca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:34
- Nahlásit

Trotelchen
je tam mnohem jednodušší krást z městského rozpočtu věř či nevěř)
V čem je to jednodušší? Stačí obecný příklad situace, která není založena na zkorumpovanosti lidí.
Jinak už to, že lze z městkého rozpočtu krást spadá do oblasti, kterou podle mě nevyřeší to, jestli je útulek soukromý nebo městský.

ale ne za ten utulek....
Počkej, já myslela, že řešíme psy v útulku, ne to, jestli útulek leží uprostřed obce nebo na jejím kraji a jestli tam majitel maká sám, nebo zaměstnává lidi. Podstatná je přece kvalita péče o psy. Nebo jak to myslíš?

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 14:30
- Nahlásit

Je to tak jak píše Tosca
Psi dovážení do útulku jsou přiváženi jen MP nebo někým pověřeným obecním úřadem tudíž vědí přesně jakého psa a kdy předali do útulku. V útulku se musí vést protokol o příjmu, kdy je taktéž zapsáno kdy, kdo psa dovezl. Pokud jde pes do osvojení je o tom znovu sepsán protokol. I když se vrací majiteli. Vede se fotodokumentace, kde by na fotografii mělo být i datum. Toto vše se zapisuje i do knih a počítače a myslím že je vše dohledatelné. Navíc probíhají pravidelné kontroly veterinární správy a ti by si nejspíš taky všimli, že je na papíře víc pejsků než ve skutečnosti. Ú spora financí bývá v zájmu takového zařízení, neboť, když bych pominula výplaty / a bez těch chodí i zaměstnanci z větších a výdělečných podniků/ tak představa, že by útulek byl bez vody, elektřiny, žrádla atd. je hrozná. Uspořit by šlo na zaměstnancích / ne vždy je jich potřeba tolik/ ale to by se zase neslučovalo z bezpečností práce.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 15:30
- Nahlásit

"Kdyby to ty vyfintěný paničky v liščích kožíškách viděly, chodily by do smrti nahé."
Ale kdeže, chodily by stejně, jen by nad "tam tím" zavíraly oči a říkaly že to není jejich věc.
Jednu dobu ta obrázková kampaň probíhala, stažená liška byla i na bilboardech. Pak to stáhli, protože to kazilo a strašilo děti.

Na to video koukat nebudu, mám natolik bohatou představivost, abych to viděla dle vašich slov. Taky patřím k té skupině, která se potom rozčílí, zvedne se jí tlak a padají chmury a sprostá slova na celý svět

wami
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 16:32 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
V leccems s tebou souhlasim... a v tomhle asi nejvic... Inet (a nejen tenhle web) ma schopnost nechat te litat a vzapeti te prirazit kovadlinou k zemi.

Takhle jsem to mela vcera, nadseni, fajn nalada, udelana spousta prace. Pak jsem se koukla na KS Zvolen, nekdo po mne chtel utulkovyho husky X NO, tak jsem projizdela nabidky. Na ten Zvolen jsem se koukat nemela... Uz ponekolikaty tam maji stenatka stejneho typu, tak stejna (vlcouni), ze nejspis pochazi z jedne matky. Pokazde, kdyz je tam vidim, okamzite bych si pro jedno jela... A cloveka, co neni schopny zabezpecit si fenu v obdobi harani a pokazdy necha dve stenata ktera v 8 mesicich flakne do KS (vsak si je nekdo vezme, a nebo je tam holt utratej), tak takovymu bych dala vybrat "lopatkou mezi kulky nebo kulkou mezi lopatky"...

A je mi jedno celej system, jsou mi jedno zkrvavena zviratka (na ktera taky nemam zaludek, kdysi jsem par podobnych videla a stacilo mi, pamatuju si to dodnes), je mi jedno, jak se tu kdo dohaduje a jak je sprostej. Uz po milionty celou noc nespim, protoze na me porad koukaj tyhle ocka... A ja s tim TED HNED nemuzu delat vubec nic.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 16:36
- Nahlásit

wami
...a znovu a znovu se budeš nasírat pořád dokola, kdykoliv otevřeš stránky jakéhokoliv útulku...

Ale pozitivní na tom je, že jako štěnda mají obrovskou výhodu oproti starším psům. Štěňata jdou na odbyt první. Vždycky.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 16:45 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
..a znovu a znovu se budeš nasírat pořád dokola, kdykoliv otevřeš stránky jakéhokoliv útulku...
ja vim... Ale budu je otevirat znovu a znovu, kdyz ucitim sanci, nejakeho psa takhle udat. Parkrat se mi to uz takhle povedlo. A proste vim, ze me to nasere, ale uz jsem si zvykla, zacinam to brat tak nejak, jak to je, ovladam emoce. A pak prijdou vlkosedacci ze Zvolena a ja jsem v hajzlu...

Ale pozitivní na tom je, že jako štěnda mají obrovskou výhodu oproti starším psům. Štěňata jdou na odbyt první. Vždycky.
Bohudik... Ja vim ze jo a s nejvetsi pravdepodobnosti jednou nektery z tehle mladat skonci u me.

Problem neni v legislative, ba ani v civilizaci. Problem je v lidech, v krutosti, jiz jsou schopni jen oni. Problem je v tom, ze jsme ztratili uctu k zivotu.

A to zadne legislativni normy nezmeni.

aren
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 17:21
- Nahlásit

Ty záběry z kožešinové farmy jsem viděla kdysi, před rokem, je to ve mně pořád živé jako čirá hrůza, nedokážu se na to podívat znovu. Přesto si myslím, že je dobré, aby to lidé viděli, aby to věděli. Protože po shlédnutí, jak to je, si opravdu mnohem méně lidí ten kožich koupí. A tím, že před tím budeme zavírat oči, jen nahráváme kožešníkům.
Anu, Garfielde, víte, proč to dělají zaživa? Protože rána nožem nebo střelou by poškodila kožešinu. A protože plyn a jedy jsou drahé, a elektřina taky.
Tolik aspoň můžeme udělat, že si nekoupíme nic z pravé kožešiny a že poučíme druhé, kteří se snad z nevědomosti k takovému kroku chystají.

K těm záběrům z plynování psů: řekla bych, že to je právě výsledek legislativního řešení situace, když všude bylo plno psů o které se nikdo nechtěl postarat.
Kdybych někdy byla opuštěným psem, moc bych si přála, aby mě našel normální obyčejný člověk, který bude mít méně keců o potřebě vhodné legislativy, ale dá mi najíst a pomůže mi najít nový domov.

Trotelchen: škoda, že tvé objasnění bylo směřováno pouze Garfieldovi osobním mailem, jistě by víc lidí zajímalo, co vlastně proti paní Šiblové máš.

Jinak souhlasím se vším, co psala Tosca a Wami.
Hlavně s tímhle:
Problem neni v legislative, ba ani v civilizaci. Problem je v lidech, v krutosti, jiz jsou schopni jen oni. Problem je v tom, ze jsme ztratili uctu k zivotu.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 17:40
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
Psi dovážení do útulku jsou přiváženi jen MP nebo někým pověřeným obecním úřadem tudíž vědí přesně jakého psa a kdy předali do útulku. V útulku se musí vést protokol o příjmu, kdy je taktéž zapsáno kdy, kdo psa dovezl. Pokud jde pes do osvojení je o tom znovu sepsán protokol. I když se vrací majiteli. Vede se fotodokumentace, kde by na fotografii mělo být i datum. Toto vše se zapisuje i do knih a počítače a myslím že je vše dohledatelné. Navíc probíhají pravidelné kontroly veterinární správy a ti by si nejspíš taky všimli, že je na papíře víc pejsků než ve skutečnosti.
ale no tak...to siděláte legraci, že ?
všechno je hlídaný a krade se taky všude, někde ale méně a někde více...známá kupříkladu dává psům do boud co druhej den larisu z armady spasy...psu venku ustajenych ma asi 8...tak si spočtěte, kolik těch laris chybí......ale to je fuk....soukromé útulky by nměly být nikterak placeny obcí...je to nesmysl a vede tohlavně ke kradení peněz......lidi, copak jste spadli z višně??? vždyť je to pak úplně stejný, jak se všema ostatníma obecníma zakázkama.....akorat tady to odnesou ti psi.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 17:43
- Nahlásit

Garfield
Takže oi to rychleji udělaji místo novým produktům lidského hovadství...no já si myslím, že tohle dobře není......

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 17:46
- Nahlásit

wami
Ztratili? A kdy jsme ji měli? Když jsme slízali ze stromů, tak naposled?
Nesouhlas Wami, člověk už hodně dlouho nemá úctu k životu....řekl bych, že minimálně celý novověk......

A právě proto je tady ta legislativa...aby se kradlo méně, zabíjelo méně, uplácelo méně, ale na ty psy se holt nějak nepamatuje....takže jsem přesvědčen, že by bylo vhodné to změnit.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání