Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
DannyCZ
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 21:52
- Nahlásit

datli

jako žádný zkušenosti se psem? To já zase nejsem úplně nepopsaná kniha,ale Danny(tosa) už není 6let, od té doby jsem psa neměl ikdyž jsem chtěl. Ale to je uplně jinej druh psa že jo .

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 22:30
- Nahlásit

DannyCZ
Některý borderky můžou bejt i pěkně vostrý, zrovínka i tady jeden takovej případ je, ne že by čuba byla nějakej hustozabiják, jen rozmazlenej spratek, ale dokázala poslat svou spolubydlu na veterinu, že jo Eninko? Takže bordery nepodceňuj, co se obran týká, klidně můžou, co by ne...jsou to ovčácký psi, ti jsou nejlepší, mohou dělat v podstatě všechno

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 22:41 - Změnil/a: DannyCZ
- Nahlásit

Gerda

))))))))tý jo,agresivní borderka jo?To je drsný,Phoebe je miláček,v tomhle směru s ní nejsou problémy, byl jsem zvyklej na fakt silnýho sebevědomýho psa a byl skvělej..., tak že bysme vyzkoušeli obrany? Tak jako proč ne,určitě jí nechci podceňovat je moc šikovná,ze začátku smutnila,ale už se z toho dostává...Eninko? kdo to je, majitelka agresorky? , tak pokud je to nějaká křehká holka,tak chápu že i tenhle mazlík může nadělat svý majitelce starosti pokud se moc rozmazlí...

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 22:54
- Nahlásit

Gerda

Některý borderky můžou bejt i pěkně vostrý, zrovínka i tady jeden takovej případ je, ne že by čuba byla nějakej hustozabiják, jen rozmazlenej spratek, ale dokázala poslat svou spolubydlu na veterinu, že jo Eninko? Takže bordery nepodceňuj

jo, to souhlas, já si myslela prapůvodně jak jsou to mírný a milý stvoření a pak, až mi vznikl problém s ostrou borderkou jsem se dopídila na informace, jak je lehký přijít k tomu, že je třeba právě borderka taková, např, agresivní vůči ostatním psům, je to o jedinci, ale nejvíc o vedení tohoto plemene. Jsou to sebevědomí psi, žádní plyšáci.

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 22:58
- Nahlásit

DannyCZ

tak pokud je to nějaká křehká holka,tak chápu že i tenhle mazlík může nadělat svý majitelce starosti pokud se moc rozmazlí..

tak zrovna křehká holka fakt nejsem a už jsem musela řešit před rokem průser ve smečce s agresí AUO vůči BŠO a i šitý ruky mám od rvoucích se psů, takže o křehkosti nemůže bejt řeč

tenhle mazlík může nadělat svý majitelce starosti pokud se moc rozmazlí

člověče, mazlíci jsou, ale jen na oko, jak o něco jde, tak neznaj bratra...je fakt, že jsem teda rozmazlovala, ale mám hodně sebevědomýho jedince, to víc od chovatelky a pak nás i na cvičáku přehodili z normální skupiny mezi "rváče", prý se tam víc hodíme, vtipná paní cvičitelka... ta mi taky řekla, že mám velmi dominantní borderku...

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 23:33
- Nahlásit

Eninka

Dobrej nick to já věřim že i s borderou můžou bejt problémy,ne že ne, takže spíš než křehká víla seš taková Xena bojovnice, co? To je fajn, to se mi líbí . já měl 70ti kilovýho Dannyho a to byla celkem psina,to musim říct, ale byl v pohodě, takovej beránek v rouše vlčím , jen nekterý psy nesnášel,urval bezpočet stahováků,karabin,přetrhnul kožený vodítka...ale byl to dobrák. To Phoebe je fakt pusinka a já jsem asi taky ten dominantní jedinec jako ten tvůj psík,takže s timhle problém nemám, já spíš řešim čim jí zaměstnat hlavu....ty děláš nějakej sport s ní/ním/nima..chaápu to dobře že jich máš teda víc?

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 23:38
- Nahlásit

DannyCZ

čim jí zaměstnat hlavu....ty děláš nějakej sport s ní/ním/nima..chaápu to dobře že jich máš teda víc?

je fakt důležitý bordeře zaměstnat tu hlavu, protože jinak vymejšlí kraviny do kravína... já jsem původně myslela, že postačí na zahradě házet talířena a podobný hry, co s holkama (psama) děláme vpodstatě pořád, ale bordera je náročnější, chce víc... já chci začít s agility. Mám ještě australksou ovčandu a bílou švýcarskou ovčandu a tyhle dvě si vystačí s našima aktivitama, borderka ani náhodou... Ale je to i tím, že mám tři a není možný se každé věnovat nějak individuálně pohromadě. Ty dvě jsou spokojený s tím, co doma provádíme, borderka po všech akcích čeká, co bude dál... A co jsi měl za 70-ti kilovýho psíka?

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 23:41
- Nahlásit

DannyCZ

http://www.fromlilachouse.cz/index.php?str=fotogal erie.inc&adr=fotogalerie/odchovy/odchov_A/majitele /angel/

tady je máš všechny moje holky, nemám fotky na rajčeti, abych je mohla vložit, tak dávám odkaz na mé fotky co má chovatelka borderky na svých stránkách ode mě

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 23:52
- Nahlásit

Eninka

To jsou ale pekný holky,všechny čtyři
Dobrá smečka a bordera je nejmladší a přitom dominantní,jo? Já chci zkusit to frisbee a možná i obrany proč ne,třeba by jí to bavilo,zejtra sem taky hodim nějaký foto, mám v druhym compu. Danny byl Tosa Inu, pořádnej kousek

Eninka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 23:56
- Nahlásit

DannyCZ

Danny byl Tosa Inu, pořádnej kousek

ty jo, takže krotitel divokejch šelem tak trochu, na tohle plémě si netroufne každej

pekný holky,všechny čtyři

ježiši dík...

bordera je nejmladší a přitom dominantní,jo?

nojono, tak nějak to vzniklo z tý její povahy, mrška jedna..
teď už je velká, má o rok víc...nosí se jak hovínko na lopatě, musím se děsně smát když zvedne ten svůj ocas a dělá machry

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 00:08
- Nahlásit

Eninka

Nevim jestli zrovna krotitel ale hrozně jsme si s Dannym seděli,byl to prostě senzační kámoš, nikdy na něj nezapomenu.

Ta tvoje malá mrška je fakt roztomilá, nebo byla než se z ní stal ten zabiják jak řikáš . A co ty obrany,to by jí mohlo bavit když si ráda vyskakuje,co?

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 00:10
- Nahlásit

DannyCZ

než se z ní stal ten zabiják jak řikáš

z ní se nestal zabiják, to ne, sice mi trochu povíc potrhala australačku, ale tak hrozný to není, jen mi uniklo její sebeprosazování se a vystoupání na vyrchol smečky.
Obrany by ji taky mohly bavit, klidně to zkus. Dívala jsem se, že máš pod členem mail. adresu a jméno totožný se slavným bývalým a i zase současným zpěvákem skupiny Titanic, víš to?

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 00:20
- Nahlásit

Eninka

s tim zabijákem to byl jen joke
Já myslel tu tvojí že by to mohlo taky bavit zakusovat se do rukávu .
Neznám skupinu Titanic, vůbec nevim. Jestli je to česká skupina,tak v těch se vůbec nevyznám, žil jsem 9let v Anglii a jsem půl roku zpátky tady a teprve se rozkoukávám.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 00:23
- Nahlásit

DannyCZ

Já myslel tu tvojí

aha... to jsem přehlídla

ta skupina je fakt dobrá, heavy metal, Zdeněk Černý moc dobře zpívá a hraje na kytaru, na youtubku toho najdeš plno..
mají pěkný skladby, všechno svoje, třeba tě to osloví

a odkuď jsi, plus mínus oblast, jestli to není tajný?

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 00:37
- Nahlásit

Eninka

checknu tu skupinu a pak už půjdu na kutě,zítra sem dám fotky Phoebe,tak dobrou a bydlim hned za Prahou, ale původně jsem ze západních Čech..a tajný to snad neni

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 00:39
- Nahlásit

DannyCZ

za Prahou

ajajaj, my jsme Brno, myslela jsem,kdyby jsi byl náhodou někde poblíž, že jsme mohli okouknout naše bordery... taky jdu naházet psíky do postele a jdeme čučet na pekelnou kuchyni z postele, tak pa a dobrou

zavrelka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 05:31
- Nahlásit

DannyCZ
co se týká obran hlavně si prověř figuranty - "zda vědí že bordera potřebuje jiný přístup" než třeba NO nebo BO. Já to viděla u nás na cvičáku, kde na jiný plemana koukají "divně" a prostě celkově jedou jen podle NO a BO (hlavní výcvikáři mají tyto plemena) a na ostatní jim nedochází že na určitá plemena musí jinak

datli
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 07:11 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Dobré ráno vespolek.
V noci mi dcérenka průjmíčkovala-no teda nevím,jak mi ten den dopadne.Držte pěsti,ať akreditace moc neprudí a hlavně brzo odejdou domů!

DannyCZLetos nám očekávaně pro nádory na mléčné liště a navíc při oslabení psincovým kašlem odešla Baruška ,13 letý skorojezevčík na vyšším podvozku-fenka z útulku,děsný zlatínko.Vychovala mi obě děti a byla príma parťákem.
U rodičů začla moje psí dráha s drsnosrstou jezevčicí ,elegantní paličatou dámou Terrynkou.Tu nahradila další drsňanda Rubby,ale to už bydlí jen s rodiči a já mám doma nyní terierku Sáru a štěndo 17 týdení šeltie Miga.
Jsme zjistili,že u nás vše musí být v rovnováze dva rodiče,syn a dcera a tak jak nám letos odešla Barča a Sáře byl rok,pořídili jsme jí parťáka Miga.
Smečka ještě letos v zimě s Barunkou:

a moje nová smečka

a mažu na tu akreditaci

Tery89
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 08:54
- Nahlásit

DannyCZ

Já mám borderku, je jí rok a měsíc. Je to zlatíčko, ale je sebevědomá celkem dost. Je to můj první pes, ale o psech a speciálně borderách mám dost nastudováno. Ona opravdu snadno přeroste přes hlavu. Zkoušela vyjíždět po psech když měla klacíček nebo hračku. Neprošlo jí to, předmět jsem zabavila. Když se rozdávaly ňamky, zkoušela vyjíždět na našeho tříletýho hodňoučkýho zlaťáka. Neprošlo, všechny ňamky dostal zlaťák a ona šla za dveře. Nejsem na ní drsná, jsem důsledná a ona moc dobře ví kde jsou hranice zase když dostane vynadáno, plazí se pomalu po zemi, nebo se točí na záda do podřízený polohy. Přehání to, nikdy se jí neubližovalo, fyzickej trest měla jen párkrát a pak jsem s tím přestala, protože to nemělo efekt a kazilo nám to vztah. Ona je taková sobecká, myslí si, že všechny hračky na světě jsou její a všechny pamlsky a pozornost jsou pro ní. Jak má někdo žrádlo nebo hračku, panička neexistuje ze srandy říkám že je mrcha nevděčná. Věnuju se jí, dělám s ní agility, dogfrisbee, chodíme na procházky, výlety, učím jí triky a i tak má celou rodinu ráda stejně, nemá mě ráda víc. Jen mě nejlíp poslouchá potřebuje hodně zaměstnat, jak se jí nevěnuješ, hrabe na zahradě, ničí věci doma a tak. To jsem zjistila když jednou dlouho lilo a dva dny jsme nebyly venku jako na procházce. Když jsem přišla z práce, bylo vidět že opravdu celý den nespala, jako obvykle

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 10:46
- Nahlásit

DannyCZ
nazdar,tady máš na ukázku jednu pracovní a kousací borderu..Bárt stříbrný permoník
http://www.zkoliben.estranky.cz/clanky/bart.html
bohužel seznam neni aktualizován,třá minulej tejden se stala vicemistrem ČR ve stopách,ale zbytek si nepamatuju

Shelticka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 13:51
- Nahlásit

datli
žádný psí akce teď v plánu nemáme

Baico
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 20:14
- Nahlásit

DannyCZ
Tady je taky jeden moc šikovnej borderák http://www.aibara.estranky.cz/clanky/vrh-d.html
Má IPO3 a viděla jsem ho v akci a je fakt dobrej.

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 20:17 - Změnil/a: DannyCZ
- Nahlásit

ahoj holky

dík za prezentaci vašich mazlíků, chci sem dát fotku Phoebe, ale nevim jak....a snažil sem se poradit si sám,ale sem v koncích

davídková
renata

to vypadá výborně)) to by mě bavilo alr nevim jak tu mou slečínku...

datli
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 20:59
- Nahlásit

DannyCZ
Pokud máš fotku někde uloženou už na netu,tak je to jednoduché.
Jak píšeš odpověď,tak nad tím rámečkem máš cca 5 ikon.Ta-která je čtvereček a v něm čtverec,kolečko a trojůhelník.Cvakni na to a je třeba tam vložit url adresy fotky,kterou máš někde na netu.Už tušíš?

DannyCZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 21:09
- Nahlásit

datli

aha,díky to chápu,ale mám jí v počítači,to nejde přímo?

helps
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 22:12
- Nahlásit

to je pěkná blbost, že agility dělaj jen ženský
spousta chlapů běhá a hodně to dotáhne vysoko.... bordery jsou na agi super teda určitě to valnou většinu baví.

datli
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 22:23
- Nahlásit

DannyCZtuším ,že ne.
Dost lidí tady používá uložiště fotek na www.rajce.cz
baj baj zase zítra.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2011 07:55
- Nahlásit

DannyCZ
Nejde to přímo. Založ si účet na tom rajčeti. Tam umístíš fotku a klikneš na ní pravou na myši. Okopíruješ vlastnosti obrázku. Pak si tu klikneš na tu barevnou ikonku (kolečko, čtverečet, trojúhelníček), vyjede Ti okýnko a do něj nahraješ ty vlastnosti obrázku. Uložíš a máš fotku zde. Z Googlu se sem fotky přestaly zobrazovat, pokud máš fotky tam. Z rajčete to jde.

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2011 09:06
- Nahlásit

DannyCZ
Jde to přímo, můžeš přes imageshack, přes něj můžeš normálně vkládat obrázky z kompu a nemusíš mít žádnou galerii na rajčeti.

helps
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2011 12:00
- Nahlásit

no ale snad to už je jedno jestli ty obrázky musí nahrát na imageshack nebo na rajče ne? musí je stejně někam nahrát... nebo co mi uniká?

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání