| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:08
- Nahlásit
Vlčáčková
no vidíš a tady bys měla přímo vlka. Máme tu masku v práci pod stolem a když přijde nějakej zákazník, o kterým víme, že ho netrefí šlak, kolega si to nasadí na hlavu a přijde za ním zeptat se co chce. Měla bys vidět ty reakce
Ale zastřelená bych bejt nechtěla teda
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:09
- Nahlásit
Eninka
A přijde ten zákazník ještě příště?
Předpokládám, že je to v té firmě, jak jsem byla.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:10
- Nahlásit
Dávám homeo.
Jů dalekohled.Co já kdysi uměla poznat hvězd ,ale nějak roky nepoužívání se mi to vypařilo z hlavy.A teď mi vrtá v hlavě jedna strašně jasná hvězda,tuším,že by to mohla být asi Veuše.ALe nikdy nemám po ruce s sebou nic,k určení.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:10
- Nahlásit
Vlčáčková
jo, jo, tam to je. Jestli už nepřijde, aspoň nebude votravovat
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:12
- Nahlásit
datli
šeltiáčkovi asi, že? Na fotkách je moc nádhernej, myšáček jeden
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:13
- Nahlásit
datli
Venouš teď asi ne. Spíš Jupiter. A to je planeta, ne hvězda, vostudo!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:15
- Nahlásit
Vlčáčková
A to je planeta, ne hvězda, vostudo!
já v tom taky nedělám rozdíly, pro mě jsou to všechny hvězdy
hi hi hi...
Jdu zavřít oko, mějte se hvězdy jasné
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:16
- Nahlásit
Eninka
Právě jsem chtěla napsat, že jdu spát. Koukala jsem venku, je krásně, že bych vytáhla dalekohled a mrkla na kometu. Ale kašlu na to.
Tak dobrou.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:17
- Nahlásit
říkám tomu jasná hvězda,ale tuším,že to bude planeta.Jenže na Jupitera to není barevný.
Sem přemejšlela,jak je vlastně vidět ta proxima kentaura.Jestli punťa,nebo něco silného.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:18
- Nahlásit
Vlčáčková
mrkla na kometu
koukni do zrcadla a nemusíš lozit ven
dobrou
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:32
- Nahlásit
datli
Proxima není viditelná očima. A Jupiter není barevný, to by pak byl Mars (červený).
Eninka
Nebuď drzá, kozo Rózo!
A dobrou dámy.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 07:07
- Nahlásit
vstávat a venčit a makat!A né že mě v tom necháte samotnou!
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 07:10
- Nahlásit
datli
nádherný fotky, šichni sou moc krásný )
Vlčáčková
to já bych se na samotě taky bála.... si pamatuju myslim, žes to byla ty, jak si v tom strašidelným topicu o duchách vyprávěla nějakou děsně strašidelnou příhodu?! jako samota je super, ale asi bych to taky neunesla
a vopovaž se orodovat za zdražování něčeho
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 07:17
- Nahlásit
helps díky,díky.
a čučla jsem na astro a asi to ,co je vidět je fakt Jupiter.
:
. Planety sluneční soustavy: Merkur, Venuše a Saturn jsou nepozorovatelné. Nejjasnější planetou na obloze je Jupiter (-2,9 mag), nad obzorem je v průběhu celé noci, promítá se do jižní oblasti souhvězdí Berana. Celou noc jsou v dalekohledu viditelné planety Uran (v Rybách, jasnost 5,7 mag) a Neptun (Vodnář, 7,8 mag). Hodinu po půlnoci vychází načervenalý Mars (1,2 mag), pohybuje se v souhvězdí Raka nedaleko hvězdokupy Jesličky.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 14:02
- Nahlásit
No neke,že všici makáte!
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:46
- Nahlásit
teď jsem přišla z venku... byla jsem s tím mým raubířem v lese. makat ale budu, musím studovat a studovat až se ze mě bude kouřit. pak se možná na chvíli natáhnu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 17:01
- Nahlásit
helps
to já bych se na samotě taky bála....
Ale no ták. Nejhorší jsou lidi. Kde je nejvíc vražd? Na samotách?
si pamatuju myslim, žes to byla ty, jak si v tom strašidelným topicu o duchách vyprávěla nějakou děsně strašidelnou příhodu?!
Jo, ale jestli si dobře pamatuju, která to byla. Tak ta zrovna na samotě nebyla...
datli
Určitě Jupík. Je vidět celou noc a vypaluje oči. Měla jsem včera zkusit tu kometu, dneska už jsou cirry a bude vidět prdlajs.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 18:15
- Nahlásit
Vlčáčková
no máš vlastně recht.... největší bordel je dycky ve městě. ale prostě můj pocit je takovej, že bych se na samotě bála no ale zase máš psiska, tak ty tě vohlídaj.
no byla to historka s nějakou jakoby postavou myslím
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:16
- Nahlásit
helps
ale zase máš psiska, tak ty tě vohlídaj.
Chacha. Naivo. Maximálně upozorní a bránit už musím sama.
byla to historka s nějakou jakoby postavou
Aha. Tak jestli se to týkalo přímo mě, tak postavami. Ve větším počtu naráz. Silná přesila...
Nedávno, když jsem tam byla, tak Astřička zase chytila záchvat a štěkala zběsile na prázdné schody (tak asi na 5. či 6. schod odspoda, kdyby tam měl někdo stát).
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:21
- Nahlásit
Vlčáčková tak my tu máme altostraty.dneska nic nebude.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:26
- Nahlásit
právě jsem se vrátila ze školy, měli jsme angličtinu a bižologii a jsem zvědavá, jak dlouho tam vydržím
Vlčáčková
nechtělo by se ti napsat nějakej typ dalekohledu na sledování oblohy pro začátečníka? a samo aby si ten začátečník na to nemusel brát hypotéku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:34 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
datli
Před chvílí jsem se koukala a asi už půjdu spát. Nevypadalo to ani dobře, ani špatně, asi je tam místy ta zatracená řícká oblačnost.
gabifi
Podívej se na www.supra.cz. Jinak kamarád by prý prodal za 8 000 čočkáč, průměr objektivu je asi 15 cm. Má kulovou vadu, ale to kde co z těch menších dalekohledů. Ukazuje docela pěkně a za tu cenu...
Taky můžu doporučit Somet Binar 25x100. Zkus si ho někde po astrobazarech sehnat.
Bacha na stativy!!! Dost dalekohledů po optické stránce vypadají dobře, ale mají stativy, které se klepou a nic v nich tudíž nevidíš. A pak jsou taky nyní nešvarem okuláry s nějakými plastickými čočkami. Má to vady a blbě to kouká.
Povětšinou se dá říct, že nejlepší je najít někoho, kdo má s určitým typem zkušenosti. Ten řekne, co všechno to má za vady a proč si to nemáš kupovat. Nakonec propadneš depresi ... takhle to funguje, fakt jo.
Pokud si pamatuju, jsi z Budějek. Kamarád, který tomu docela dobře rozumí (a prodává ten dalekohled) je z J. Hradce. Když bys koupila něco straršího s nějakou vadou (ne samozřejmě na objektivu, s tím se většinou nedá dělat nic), mohla by ses s ním domluvit na opravě.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:45
- Nahlásit
Vlčáčková
nechci kupovat hned, jenom se rozhlížím a zatím je to pro mne španělská vesnice. Zdá se mi to jako moc příjemný koníček.
Dá se pozorovat i z balkonu? Jestli při tom pozorování nevadí ta blízkost baráku
Depresi jsem propadla vždy i při výberu foťáku, tak jí tak nějak automaticky očekávám
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:53
- Nahlásit
gabifi
Na foťáky mám v Brně šikovného pana prodavače. Zkouší hodně foťáků sám a nebo jeho kamarád. Už mi rozmluvil koupi několika objektivů, ač by na tom vydělal, s tím, že v parametry mají dobré, ale v praxi mají určité nedostatky.
Když koupíš nějaký levný, tak vyhodíš jen peníze. Neuvidíš nic. Kup nějaký dražší (ne za 30 tisíc, ale aspoň ten Binar za - nevím dneska - 10 tisíc?). S tím už něco uvidíš a vždycky o něj bude zájem, takže se dá případně prodat.
Barák vadí, protože hřeje. Člověk vadí z téhož důvodu. Ale hlavně vadí světlo a mikroklima města. V čistém prostředí tohle všechno vadí míň, v zaprášeném hrozně moc.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 21:49
- Nahlásit
deprese-to je pravé slovo posledních dní.
A nálada v hajzlu,když nevím,jak z toho ven.chce to čas a nějaký doping.Vitamíny?zkusím se vyspat.brou
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 21:59
- Nahlásit
datli
A di. Snad nebude tak zle. Taky jdu, dobrou.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 22:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Aha. Tak jestli se to týkalo přímo mě, tak postavami. Ve větším počtu naráz. Silná přesila...
Nedávno, když jsem tam byla, tak Astřička zase chytila záchvat a štěkala zběsile na prázdné schody (tak asi na 5. či 6. schod odspoda, kdyby tam měl někdo stát).
ježiš to by mě zabilo....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 22:25
- Nahlásit
helps
tak to mám daleko horší zážitek s duchem u sebe doma přímo, když by tě tohle zabilo, tak to moje bys nepřežila určitě
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 07:01
- Nahlásit
Kendýskovo dcera Ebi
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 07:49
- Nahlásit
Eninka
tak se pochlub
gabifi
moc nádherné čumáčky máte v rodině )
PS: to je teda hnus dát psovi po ránu syrový... von se tím nacpává, je to celý krvavý, vytře s tím celou podlahu a pak si de tu ušmudlanou hubu utřít o mojí postel se z něj asi jednou pozvracím....
|